איך אני שומר על הזכויות שלי?

• פותח הנושא ad65
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ad65

New member

שלום, החלטתי לעזוב את העבודה שלי בתור מאבטח בחברת אבטחה. אני עובד בחברה ארבע שנים על בסיס שעתי והשכר הממוצע שלי הוא כ-1500 ש"ח. עד היום לא קיבלתי זכויות סוציאליות(פנסיה, שעות נוספות, דמי הבראה, דמי חופש וכו'). יש לי מספר שאלות: 1. איך אני מתפטר מבלי לאבד את הזכויות שלי???(אני מתכנן לתבוע אותם)האם אני צריך לשלוח מכתב דרישה של הזכויות שלי, לחכות לתשובה ואז להתפטר???? 2. איך אני יכול לדעת את זמן ההתראה לפני ההתפטרות שלי???הם משחקים על זה בתביעות נגדם..... כל מידע שיוכל לעזור לי יתקבל בברכה.... תודה מראש, עודד

שיר ורד

New member
תשובות

שלום, החלטתי לעזוב את העבודה שלי בתור מאבטח בחברת אבטחה. אני עובד בחברה ארבע שנים על בסיס שעתי והשכר הממוצע שלי הוא כ-1500 ש"ח. עד היום לא קיבלתי זכויות סוציאליות(פנסיה, שעות נוספות, דמי הבראה, דמי חופש וכו'). יש לי מספר שאלות: 1. איך אני מתפטר מבלי לאבד את הזכויות שלי???(אני מתכנן לתבוע אותם)האם אני צריך לשלוח מכתב דרישה של הזכויות שלי, לחכות לתשובה ואז להתפטר???? 2. איך אני יכול לדעת את זמן ההתראה לפני ההתפטרות שלי???הם משחקים על זה בתביעות נגדם..... כל מידע שיוכל לעזור לי יתקבל בברכה.... תודה מראש, עודד
תשובות
1. תגיש קודם כל תביעה לבית הדין לעבודה לקבלת הזכויות המגיעות לך, ותקווה שיפטרו אותך ואז תהיה זכאי גם לפצויים ואולי גם לפיצוי על פיטורים שלא כחוק. 2. אם אתה מתפטר אתה מפסיד את הזכות לפצויי פיטורים. 3. במקרה של תביעה לאחר סיום יחסי עובד מעביד, אתה זכאי לתבוע דמי הבראה רק בגין 2 שנות העבודה האחרונות. 4. תקופת ההודעה מראש לפיטורים והתפטרות בוותק שלך היא 30 יוםפ מראש.

זהב 21

New member
לפני שתחליט להתפטר

לפני שתחליט להתפטר
המלצתי - לפני שתגיש תביעה - אתה צריך לפנות אליהם בכתב ולדרוש את כל הזכויות שמגיעות לך (פנסיה, שעות נוספות, דמי הבראה). את פדיון החופשה - תוכל לקבל רק בסיום יחסי העבודה. יכול להיות שמגיע לך גם פיצוי על אי תשלום שכר מינימום ועוד זכויות, אבל בשביל זה כדאי שתתייעץ עם עו"ד. סביר להניח שמקום העבודה לא "יאהב" את המכתב... ויפטר אותך...או יעשה לך את המוות כדי שתתפטר. לכן ממליצה לך להיפגש לפגישת יעוץ עם עו"ד, לפני שאתה עושה צעד כלשהו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה