איך אפשר לדבר על מוסריות ללא הידבקות בקב"ה?

pembencipolisi

New member
../images/Emo6.gifמוסר של "אני אמית ואחיה מחצתי ואמי ארפא"

מוסר של "ויאמר יהוה אליו, מי שם פה לאדם, או מי-ישום אלם, או חרש או פקח או עור--הלא אנכי, יהוה" מוסר של " יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ, עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע; אֲנִי יְהוָה, עֹשֶׂה כָל-אֵלֶּה." גם נביאי התנ"ך ידעו שהם מאמינים באל סכיזופרני , ותארוהו ככזה . טוב שחשפו מה חשבו אודותיו. גם כן , איזה "מוסר" יש בו.

tkhri

New member
או, שאולי, אתה חושב שאלוהים הוא משהו אחר

אולי אתה מאמין שאלוהים זה משהו כמו בסרטים של הוליווד, אבל למעשה זה לא ככה . אולי יש דברים מורכבים בעולם ולא הכל שחור ולבן כמו שאתה מציג? אולי צריך שיהיה גם רוע בעולם? אם תחשוב על זה, בהנחה שיש אלוהים ויש "תכנית גדולה" ומטרה לעולם הזה, איך זה בדיוק מנוגד לכך שיהיה גם רוע בעולם?

pembencipolisi

New member
אינני יודע אם אש אלהים או אין אלהים, אבל תנ"ך

שמבוסס על הטענה שיש אלהים מתאר אותו כחולה סכיזופרניה , וזאת על פי אותם נביאים שתארו בלשונם את גחמותיו. מי שמאמין שיש צורך ברוע , אנני מקבל רסיס של חלקיק מטענותיו. מטרע לעולם הזה , תכנית גדולה ? כבר ראינו אותה בשואה. את התכנית תכנן לא אחר מאשר אדולף היטלר.

pembencipolisi

New member
*להיות ../images/Emo6.gif אני לפחות , מתקן ../images/Emo6.gif את מה שכתבתי

כשיש לי רצון לטרוח...

tkhri

New member
אתה לא מבין משהו יסודי באמונה

דוגמא : אתמול סיפרתי את הכלבה שלי . היא לא אהבה את זה וכל הזמן ניסתה לזוז ולברוח ממני ולהתחמק . באותו רגע אני הייתי רע מבחינתה . היא לא הבינה שאני עושה את זה לטובתה - היו לה קשרים בפרווה שהיו יכולים להיות בית גידול לפשפשים, הפרווה בפנים הייתה מתלכלכת כשהיא הייתה אוכלת ולמרות שאנחנו בסתיו יש עדיין ימים חמים ככה שיהיה לה נעים יותר בלי כל הפרווה הזאת . אז היא חשבה שאני עושה לה משהו רע למרות שבעצם עשיתי לה טוב, נכון? עכשיו, אני יודע שזאת דוגמא מאוד פשוטה (ואני גם כמובן לא משווה ביני לבין אלוהים, חס וחלילה!), אבל נסה להבין את הכוונה שמאחורי הדוגמא . תראה לי מקום אחד בתורה שכתוב שאלוהים לא הורג, שאין מוות בעולם שאלוהים ברא . מוות והרג זה חלק מהעולם .

pembencipolisi

New member
אינני מאמין בדבר ,

כל הדתות הן אוספים של איומים , שקרים ואשליות , היהדות אינה שונה מכל האחרות בדברים הללו.

tkhri

New member
כל הדתות כולן? ואין בהן ולו דבר אחד טוב?

ומה עם "כבד את אביך ואת אימך" ? ומה עם שנת השמיטה - מנוחה לאדמה, נתינת זמן להתחדשות האדמה וכמובן שמיטת הכספים? מה עם השבת שבה לכל אדם ולא משנה אם הוא עשיר או עני מגיע יום אחד בשבוע של מנוחה (תחשוב איזה עולם עצוב זה היה אם היה צריך לעבוד 7 ימים בשבוע)? ומה עם "לא תרצח" , "לא תגנוב" ?

pembencipolisi

New member
אתחיל בסוף : לא תרצח , לא תגנוב , כל חק ,

לא משנה מי חקק אותו , בין אם זה חק דתי או חק מדינה כלשהי , קים וכתוב כדי לשמש בסיס לענישה. למה ? העובדה היא שרק מי שמקבל עליו את החק , מתיחס אליו כאל דבר שחובה לקימו , בין אם הוא יודע שטובתו ו/או טובת הכלל מושגת מקיום החק , ובין אם זה מפחד העונש. למי שאינו גנב , ברור שאסור לגנוב , אבל הגנבים ימח שמם ויאבד זכר אם-יש-בוראם , שמים פס גדול על החק הזה. לכן ראו המחוקקים חובה לכתבו , כדי שיהיה ברור על מה יענש גנב שנלכד. לולא נכתב דבר יכול היה גנב להתמם , מי ומה אסר לגנוב ? אותו דבר גם בענין הרצח : למי שאינו רוצח ברור שאסור לרצוח , אבל הרוצחים , ובכללם שוטרי משטרת ישראל , שהתעללו בי ונתבעו למשפט , ימח שמם ויאבד זכר מגיסיהם משריציהם ואם-יש-בוראם , שמים פס גדול על החק הזה. לכן ראו המחוקקים חובה לכתבו , כדי שיהיה ברור על מה יענש רוצח שנלכד. לולא נכתב דבר יכול היה רוצח להתמם , מי ומה אסר לרצוח ? חוץ מזה בעניני מלחמות פתאום נעשה רצח המוני ל"מותר" מסבות שהצדדים הלוחמים רוצים בהם... העולם "צבוע" ומלחמות שנזכרו בתנ"ך אינן שונות במוסריותן ממלחמות ימינו. רק התרוצים לנחיצותן "צבועים" לא פחות...בענין שעות עבודה ומנוחה , כתב תאודור מומסן שבח למשה בספרו "משה המחוקק" , על רעיון השבת וכל חוקים כמו השמיטה , אבל ישנן מדינות שהגיעו להגבלת זמן העבודה בלי קשר למשה. בבריטניה הניבה המהפכה התעשיתית חק הגבלת יום העבודה ל 10 שעות ביום , בסביבות שנת 1824 , "שאם לא כן , יהיו לך 'סנקילותים' באנגליה" כלשון המרצה קוליב בבר אילן. "סנקילותים" היה כנוי לאנשים שהיו בין מחוללי המהפכה הצרפתית , דבר שמאד חרדו האנגלים שיקרה אצלם.... האמריקאנים הבינו את נזקי העבודה 24/7 רק כשהשכנים המקסיקניים שלהם העמידו את יום העבודה על 8 שעות , בשנת 1910 ...

pembencipolisi

New member
מצא את השגיאות , ותקבל פרס מאינדונסיה

הפסוקים הועתקו מאתרי אינטרנט ....

../images/Emo62.gifאין לי רצון להתכווח-

מוטב שנפסיק עכשיו ו....התכוונתי למה שאתה כתבת "ותארוהו ככזה" ולא לפסוקים שהבאת. יש לך שאלות וקושיות בנושא פסוקים אתה מוזמן לשאול רב שיודע, זה שחלק מהאנשים בפורום לא יכולים לעזור לך זה לא אומר שאין לזה תשובה. בכל אופן, מספיק עם כל הקטנונוית הזאת אני חושב שמנהל הפורום צריך למחוק את השרשור הזה. ואם אתה לא מאמין בבורא עולם- ואתה רוצה רק שנשמע את "התלונות" שיש לך להגיד נגד הדת, אז תידע שזה לא תכלית הפורום, ואני חושב שזה לא מקומך בפורום.

pembencipolisi

New member
"להתכווח-" , לו שמעני : "ותארוהו ככזה" ,

תארוהו בכתיב חסר.... מי שהתרגל לכתוב כתיב מלא בזמן שלא נזקק לו הנקוד , שישאר עם המחשבה שטעיתי , ואם יש לו בעיות , שילך ללמוד מאלאית , השפה הזאת עודנה נכתבת בשני כתבים , ערבי ולטיני , בה יש כתיבים שונים לכל מלה. ומעבר לזה , יש לי תלונות ל כל דת באשר היא , ואני מודע גם לטענות של נוצרים , מוסלמים , הנדים ובודהיסטים , לפחות בחלקן , לגבי מי ומה הוא אלהים... היהדות היא בדיחה שאינה שונה מהן.

תגובה

אם יעמוד לפנייך מאמר עם חכמה גדולה, מיד תשאל "מי כתב את המאמר הנפלא הזה?" אף אדם לא יגיד שהדיו נשפך מעצמו על הדף ונוצרו אותיות, מילים ,הקשרים בין מילה למילה, בין משפט למשפט, ובין פסקה לפסקה. יותר מזה, מאיפה בכלל הגיעו הדיו והדף?

pembencipolisi

New member
עץ ביער , לא זקוק לגנן , הוא נזון ממים

שספוגים באדמה , גם צמיחת עץ ביער טבעי לא זקוקה לשותל.. אף אדם , גם לא כותבי התנ"ך ולא כותבי שאר ספרי דתות , שטוענים שיש או שהיה בורא לעולם , לא היה עד לארוע שבו נוצר העולם , לכן לא ניתן להוכיח , איך נוצר העולם , ואם בכלל היה לו יוצר. כל הספרים , כולל התנ"ך נכתבו בידי מי שלא היה עד לארועים. הכותבים רק הטיפו להאמין שמה שהם כתבו , אמת לאמתה. אין זה "טוב יותר" או משכנע יותר מהשערות המדע בדבר ה"מפץ הגדול" שלטענתם התרחש לפני 14 מיליארד שנה. כל הטענה הזאת נשענת על תגלית אחת של פיסיקאים מארצות הברית , שזכו בפרס נובל , על גלוי קרינת הרקע בשנת 1964. אחד מהם היה ארנו פנזיאס. בענין אומנות הכתיבה , כאשר ידוע שיש סופרים , ידועה גם דרכם לכתיבת מאמרים. את הדיו , יצרו לפחות בעבר , מתמציות של צמחים. את הדפים יצרו במספר מקומות בהיסטוריה , במצרים העתיקה , מגומא ה"פאפירוס" , בסין במאה ה 2 לספירה , ומשם לאירופה , אחרי המצאת הדפוס בסין. הספר הראשון נדפס שם בשנת 645 לספירה הנוצרית , שטרות כסף ראשונים בשנת 750. בשנת 751 הביא ערבי שהיה שבוי בסין את שטת הדפוס , ללא מכונה , אל מחוץ לסין. דרך אגב , הדפים הראשונים שיוצרומבאירופה יוצרו מסמרטוטים. בכמה מדינות בימי הבינים אסרו החוקים למכור סמרטוטים. המדינה נדרשה להם , ליצור הניר.

נכון שהוא לא זקוק -אבל איך הוא בעצמו הגיע???

אחד מהעיקרים של התורה זה שהתורה זה מהשמים ואני יודע שבמסכת סנהדרין כתוב שיש דעה שאומרת שמי שאומר שהתורה היא לא מהשמים אין לו חלק לעולם הבא. אל תגיד לי שגם אתה מאמין שהאדם בא מהקוף אגב, לפי התורה זה ההפך, כתוב בגמרא -אני חושב במסכת ברכות -שחלק מהאנשים במגדל בבל הקב"ה הפך אותם לקופים. אגב הייתה חרדי או לאומי?

למעלה