איך אפשר לדבר על מוסריות ללא הידבקות בקב"ה?

pembencipolisi

New member
העץ ביער הוא רק משל לכל הקים ביקום

אשר לתורה מן השמים , היא מלאת סתירות פנימיות , רשימה חלקית מובאת כאן : סתירות התנ"ך - רשימה חלקית בלבד 1 - הבריאה : 2 גרסאות , לפחות 2 - הרקיע / השמים נברא/ו ביום בראשון או ביום השני לפי ספר בראשית פרק א' 3 - אלו חיות הוכנסו לתיבה : 2 ,2 ו 7 , 7 - 2 גרסאות בהפרש 6 פסוקים זה מזה 4 - בני בנימין : 4 מנינים שונים ורשימות שמות : הראשונה בספר בראשית , גם השנינה ב 5 חומשי תורה ו ה 3 וה 4 בספר דברי הימים. 5 - 10 הדברים : 2 נוסחאות 6 - מיכל בת שאול : 3 ספורים שונים כולם בספר שמואל , ואפילו התלמוד דן בזה. 7 - מי הרג את גלית הפלשתי ? 3 ספורים : באחד "דוד" ובשנים אחרים "אלחנן היעירי" 8 - מפקד דוד : מי הסית ? השטן או חרון אף אלהים ? 2 גרסאות אחת במלכים השניה בדברי הימים. 9- התוצאות מפקד דוד : 500000 רגלי ביהודה 800000 בישראל , לפי גרסה אחת , ובשניה 470000 ביהודה ו 1100000 בישראל... וכי לא ידע המספר האלהי את הנתונים המדויקים שעליהם ספר ? 10 - אופיו של אלהים : בספור המבול "נחמתי כי עשיתם" (עשיתים קרי) , לעומת "וגם נצח ישראל לא ישקר ולא ינחם כי לא אדם הוא להנחם" 11 -" פוקד עוון אבות על בנים" לעומת: " לא יומתו אבות על בנים איש בחטאו יומתו" וראה ספר יחזקאל פרק י"ח 12 - יום חורבן מקדש שלמה : 7 באב ? או 10 באב ? גרסה אחת בספר מלכים , ושניה בספר ירמיהו , ולא נזכר 9 באב ... 13 - מקום קבורת רחל - ותמת רחל ותקבר בדרך אפרתה היא בית לחם: ויצב יעקב מצבה על קבורתה היא מצבת קבורת רחל עד היום". (בראשית ל"ה, יט-כ וכיוצא בו בבראשית מ"ח, ז) לעומת: "בלכתך היום מעמדי ומצאת שני אנשים עם קבורת רחל בגבול בנימין בצלצח..." (שמואל א' י', ב)

../images/Emo62.gifזה שאתה לא יודע לענות על הקושיות

זה לא אומר שהתורה לא משמים ולא אמת התורה אמת! וזה שיש לך שאלות זה בסדר ואתה צריך לדעת שיש לכל שאלה תשובה אבל אתה צריך לפנות לתלמיד חכם שיעזור לך לענות עליהם אלו שאלות שבקלות אפשר לתת עליהם תשובות נכון לא אתה ולא אני יכולים לענות על השאלות כי שנינו לא למדנו מספיק תורה שבכתב ותורה שבעל פה כדי להיות בקיאים בה אצלנו יש שיעור מיוחד בישיבה בשביל שאלות על פרשת שבוע וכול מיני קושיות והרב עונה לנו על הכול אתה מוזמן לבוא לישיבה ולשאול גם.

pembencipolisi

New member
רבוי גרסאות לגבי ענין מסוים , דבר שנשנה על

עצמו בענינים תנ"כיים אלה , מעיד על העובדה שלפני הסופרים שערכו את התנ"ך היו מקורות רבים , אבל הסופרים לא רצו לאבד דבר , וכתבו הכל בתנ"ך , לבלתי ידח ממנו נדח.

pembencipolisi

New member
ועוג כמה דברים : "שיש דעה שאומרת שמי שאומר

שהתורה היא לא מהשמים אין לו חלק לעולם הבא." אני אשמח לא להיות בעל איזה שהוא חלק באיזה שהוא עולם הבא , שאיננו קים , אל נכון... אינני זקוק לא לעולם הבא ולא לאיומים על מניעת חלק בו עבורי. לא הייתי עץ להוצרות האדם , כך שכל ההשערות יכולות להיות נכונות , כולל אלו של המדענים , אין זה ענן של "אמונה" עבורי , אני לא הוגה בדבר... שוטרי משטרת ישראל מוכיחים דוקא שמוצא השוטר מן הקוף , עין ערך "משה קראדי" , המפכ"ל לשעבר. "קרד" , בערבית משמעו "קוף" , ולא קוף המחט אלא בעל החיים הנקרא קוף. אשר למסכת ברכות , גם לטענותיה לא נמצאה מעולם כל הוכחה. כותבי התלמוד יכלו לכתוב כל מה שצץ בחלל שבין אזניהם. מעולם לא היתה בקורת על הדברים שנכתבו האם הם נכונים או לא. ברקע שהדבר נכתב הוא קודש. הייתי לאומי , לאחר 17.7.2004 , אין לי מדינה. אם אאלץ אי פעם לבחור נאמנות לאיזו שהיא מדינה , אני אעדיף את אינדונסיה. סוכנות הידיעות הרשמית שלה כבר פרסמה דברי שבח מטעמי , במאלאית , להוצאת 3 מחבלים להורג , שהתבצעה שם ב 9.11.2008.

למעלה