איך אפשר להיות צמחוני או טבעוני?

איך אפשר להיות צמחוני או טבעוני?

מה אוכלים? אשמח לקבל כמה תפריטים נ.ב אני טורף בשרים אבל תמיד חשבתי לעבור לצמחונות אבל זה קשהההההההההההההההההההההה למי יש תשובה בשבילי איך לעשות את זה קל?

האפי לי

New member
לדעתי

מנסיוני האישי כחובבת בשרים לשעבר, אהבה לבשר היא תירוץ נוח. לקח לי הרבה זמן להפסיק לאכול חיות מתות אבל אחרי שהפסקתי הכל השתנה אני אישית הפסקתי לאכול גופות יום בהיר אחד בהצהרה די פתאומית, ולמרות הרבה נקודות כמעט שבירה החזקתי את עצמי חזק חזק זה לא תמיד קל, היו לי הרבה חלומות על טונה ועל שניצלים, אני זוכרת בבירור חלום שאכלתי דג ואז התחלתי לבכות ולקלל את עצמי ואז התעוררתי בבהלה אני מאמינה שאם לא הייתי מקבלת מאנונימוס פלאיירים ולא הייתי קוראת את שיחרור בע"ח הייתי נכנעת באמצע לעולם לא תהיה מוכן להפסיק לאכול גוויות, לעולם לא תגיע למצב שישמע לך הגיוני שיותר אף פעם לא תטעם סטייקים ושיפודים ונקניק אתה צריך לחתוך בבת אחת, ואם אתה רוצה להצליח, מומלץ בחום לקרוא הרבה (לא פלאיירים של חצי עמוד אלא ספרים) כי מודעות נותנת המון נקודות מבט חדשות לצמחונות ועוזרת להתמודד עם הגעגועים.. בהצלחה

m_shy

New member
ברוך הבא, עטוף באור!../images/Emo24.gif

בניגוד להאפי לי, לי נדמה שאולי דוקא מעבר הדרגתי יכול להיות בעל סיכויי הצלחה טובים יותר. בסופו של דבר - הדרך הנכונה לשינוי בשבילך תלויה לא מעט במי אתה, ובתפיסת עולמך. כדאי להכניס לתפריט היומי מאכלים צמחוניים ולהוציא עבור כל מאכל צמחוני מאכל מן החי. יש בכך ערובה מסויימת שלא "תישבר", וגם זה יאפשר לך לעבור לתפריט צמחוני מאוזן ומגוון. שכן, המטבח הצמחוני הוא באמת מאוד מגוון, וחבל יהיה אם תיפול באותו פח בו נופלים כל כך הרבה אנשים, שחושבים שלהפוך לצמחוני זה "לאכול את מה שאני אוכל עכשיו - רק בלי הבשר". האפי לי, כך אני מתרשם מתגובתה, שאבה כוחות למהלך הזה (שהיה די בבירור ויתור גדול בשבילה) מאמונה חזקה בדרך. היא נחשפה לחומר הסברתי בנושא תעשיות המשק, ואף קראה את "שחרור בעלי החיים" - ואימצה תפיסה מאוד לא טריויאלית, (לצערנו, בעולם של ימינו) - בדבר זכויות לבעלי חיים. אני מתרשם שהיא ידעה בתוך תוכה בכל מאודה מהו הדבר הנכון לעשות, והיא עשתה את הדבר הנכון הזה
. עם זאת, לא מעט אנשים שמחליטים לעשות שינוי פתאומי, פשוט נשברים בדרך - כך שלעיתים - תפסת מרובה - לא תפסת! עטוף באור יקר: עד כמה אתה נחוש לעשות את המהלך הזה? האם אתה איש של "בליצים", או איש של "תהליכים"? אלו שאלות שרק אתה תוכל לענות עליהן, ועל כן, בחר לך את הקצב הנכון בשבילך כדי לעבור לתזונה היותר רחומה שבה אתה חפץ, אני - כמוך - רוצה שתצליח! כפי שאולי כבר התרשמת, הפורום הזה הוא פורום מאוד חברי, ואנחנו כאן גם בשבילך. נשמח מאוד אם תשאר, ותכתוב כאן, בפורום זכויות בעלי חיים. פורום נוסף שעלול לעניין אותך הוא פורום צמחונות וטבעונות, שעוסק בנושא זה בדיוק, ובו תמצא גם מתכונים. אני מקוה שבמקביל למהלך החשוב הזה בדרך חייך, תערוך גם מחקר קצר "מסביב", בנושאי זכויות בעלי חיים. מומלץ בחום לקרוא את "שחרור בעלי החיים". להלן סקירה על הספר. ניתן לרכוש אותו במחיר עלות מעמותת אנונימוס, וגם מהאגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים. (ניתן גם דרך ibooks) מומלץ לבקר באתרי עמותת אלו. יש בהם חומר רב. תשאר באזור! מומלץ בחם להשתמש בשלל הפיצ´רים של הקהילה שלנו (למעלה יש "קישורים", "מאמרים" "גלריות", וכד´) נשתמע שי משולם

pink sunset

New member
לעטוף באור! ../images/Emo42.gif

אני ממש שמחה לשמוע שהינה עוד בנאדם אחד קם והחליט בריבוע הקטן שלו לשנות את העולם. כי כידוע, גם אלו שהגיעו לפסגת האוורסט התחילו את מסעם בצעד קטן אחד. בכל אופן, גם אני הייתי אוהבת בשר ומאז שהייתי בת 5 רציתי להיות צמחונית, והיה קשה בגלל ההורים, הרבה פעמים החלטתי להפוך לצמחונית ונשברתי. עד שיום בהיר אחד בגיל 13 החלטתי שזהו, עכשיו זה סופי. למחרת ההורים שלי בכוונה הכינו כנפיים על האש, שזה היה המאכל האהוב עליי, החזקתי את עצמי ואחרי שלא נשברתי בגלל זה ידעתי שהפעם זה לתמיד :) אני כן חושבת שאתה צריך לחתוך ובבת אחת, ותאמין לי שזה גם לא יהיה לך קשה וזה בגלל הסיבות הבאות: 1. אתה עושה את זה מתוך אמונה שלאכול בשר זה לא צודק, ומתוך אהבה וחמלה לבעלי-החיים. 2. זה שצמחונים חיים על חסה זה בולשיט, וגם לא חייבים להיות דבוקים למטבח כל היום ולבשל תפריטים צמחוניים. קח את עצמך לטיול קטן בסופר ותראה בעצמך שהמקרר של האוכל הצמחוני מיתפרס לאורך כמה מטרים. לא תהיה לך שום בעיה להיות צמחוני, אם היית רגיל לאכול נקניקיות בצהריים, יש נקניקיות צמחוניות- נקניקיות קוקטייל\פיקנטיות\עבות\דקות\בטעם עוף\בטעם טבעי\ בטעם בשר... וזו הייתה רק דוגמא למבחר הקיים של האוכל הצמחוני. כל מה שנהגת לאכול בשרי תוכל למצוא את המקבילה הצמחונית שלו: קציצות, שווארמה, קבבים, נקניקים, המבורגרים ועוד המון אחרים.. ובנוסף למוצרים הצמחוניים המחקים את טעם הבשר, ישנם גם את המוצרים הצמחוניים בטעמים האחרים שלא פחות טובים לדעתי, לדוגמא: שניצל תירס, קציצת ירקות, שניצל תרד, שניצל חומוס, ועוד.. כמו שאמרתי.. כל מה שאתה צריך זה לצאת לטיול בסופר, ולהמשיך להאמין בעצמך ומטרה הנעלה.

אני צימחונית כבר שלוש שבועות....

וזה בלי כושי כי אף פעם לא אהבתי בשר כך ש..... אתה צריך ללכת לרופא שלך ולבקש שיעזור לך עם הטפריט הצימחונית.... ובינתיים לאכול הרבה ירקות וירות ודברים מזינים.. וכמובן תחליפי בשר...

S H I L G I

New member
איך אני התחלתי להיות צמחונית??

כמה דברים: איך לשכנע את ההורים? קודם כל..לא להיות פאנטי! ההורים שונאים את זה... תלך עם זה לאט לאט..בהתחלה תגיד שאתה רוצה לקצץ בתצרוכת הבשר שלך..ותסביר למה..תגיד שזה מגעיל אותך כי כל פעם שאתה רואה בשר את חושב מה החיות עוברות...אצלי זה עבד!! הסבר להוריך כמה זה בריא להיות צמחוני ואם הם לא מאמינים לך הראה את הסקרים!! איך להיות צמחוני בקלות! כשאתה רואה בשר ומתגרה תוסיף לו זנב וראש ותחשוב על הסבל שהחיה היתה צריכה לעבור.. תתחיל להכיר את עולם הצמחונות... תכין תבשילים של טופו, או שתקנה שניצל תירס וטופו או פשוט שניצל טופו (שניצל התירס והטופו של טבעול מומלץ בחום!), תתחיל להרחיב את מגוון מאכלי הירקות והפירות שאתה אוכל.. אם אתה לא יכול לקחת כדורים לויטמינים-אכול הרבה קורנפלקס.. גם אם אתה יכול..אפשרות הקורנפלקס עדיפה בהרבה.. כשאתה מתחיל להיות צמחוני..עדיף לך להתחיל לאכול מאכלים צמחוניים שהם פשוטים למדי (למשל, אורז עם רוטב מיוחד-צמחוני.. או מג´דרה..) ואח"כ את מאכלי הטופו הרבים, ואח"כ הורד מתפריטך את מאכלי הדגים והבשר... פגוש דיאטנית (תזונאית)-היא תמצא לך מגוון מאכלים בריאים לצמחונים.. אם אתה לא רוצה להשמין..כשאתה רעב..אל תזלול ממתקים! לפעמים לצמחונים יש מצב כזה..שהם די רעבים ואין להם מה לאכול אז הם טורפים ממתקים! פתרון: קח עגבניות ומלפפונים או כל מה שאתה אוהב בסלט ושים אותם במכשיר הקוצץ אותם דק-דק-דק מתכון בריא, טעים ומשביע! אכול מאכלים משביעים, כי אתה יכול להגיע למצב הנ"ל...(עצה-לחם בארוחה ישביע אותך מאד..) עוד עצות: בקש מאנונימוס לשלוח לך את החוברת "צמחונות בקלות", הכוללת מגוון מתכונים טעימים למדי, צמחונים וטבעונים..וגם שיטה להפוך לצמחוני או לטבעוני! חפש מתכונים צמחוניים באינטרנט (אפילו באתר של אנונימוס-יש להם שם מאות מתכונים!) דבר עם צמחונים אחרים-זה יעזור לך מאד להתמודד בקשייך ותוכל ככה גם לגלות מתכונים חדשים! שאל אותי עוד שאלות על עוד בעיות שמתעוררות במקרה הצורך או פשוט אם אתה דואג... [email protected] או איסיקיו 135938122 או דרך הפורום! מקווה שעזרתי, נטע.

למעלה