איך אפשר להשאיר/לשכוח תינוק באוטו?

iris & ben

New member
איך אפשר להשאיר/לשכוח תינוק באוטו?../images/Emo46.gif

קראתי עכשיו בוואלה כי נמצאה המכונית שנגנבה עם העולל בן השלושה חודשים סוף טוב ההתחלה לא!!!!!!!!!!! כממ

וואו איך אני שמחה לשמוע שמצאו

את הילד !!!!!!!!! שמעתי בדרך בחזרה מהבריכה שהאוטו נגנב כי האמא יצאה לקניות (גאון, לא?) וכבר היו לי סצנריו ממש גרועים בראש מה הגנב עושה עם הילד ...... מזל שמצאו. איזו אמא טפשה.

מזל שזה לא נגמר גרוע יותר..

אבל באמת זה חוסר אחריות להשאיר לבד פעוטה ברכב..
מתי יחוקקו את החוק שאוסר על השארת ילדים לבד.. (באנגליה על פי חוק אסור להשאיר ילד פחות מגיל 14 לבד וכן אסור לביבי סיטר להיות פחות מגיל 16
)

זה ממש מרתיח- כזאת בורות של הורים../images/Emo46.gif

להשאיר תינוקת רכה כזו ללא השגחה וללכת לקניות- איזו חוצפה שאין כדוגמתה- חייבים להעניש אותם במלוא חומרת הדין למרות שזה נראה כאילו קיבלו כבר את עונשם!!!

רותי&ע

New member
לדעתי צריך להעמיד אותם לדין

על הזנחה פושעת. איך משאירים תינוק לבד ברכב? לא היו מספיק אסונות??? אני אף פעם לא השארתי אותו לשניה לבד. לא באוטו, לא בחנות, לא ברחוב. ולא משנה כמה קשה או מסורבל. ואפילו אם ניגשתי לתא המטען הוצאתי את המפתחות מהסוויץ´. כבר היו מקרים..

לאה_מ

New member
רגע - רגע - רגע !!!!!!!!!!

לפני שאתם שוללים ממישהו את הזכויות ההוריות שלו. לפחות לפי המידע שמסרו הבוקר בחדשות, שני בני הזוג היו ברכב. עצרו ליד חנות, והאמא נכנסה פנימה. האב נשאר ברכב עם התינוקת שישנה. אחרי כמה דקות, האמא קראה לו לראות משהו. מכיוון שהתינוקת ישנה, והוא לא התכוון להתרחק מהרכב יותר מכמה צעדים, הוא עזב לכמה שניות את הרכב, והשאיר את המנוע פועל (ואת החימום עובד, לרווחת הקטנטונת), ובדיוק אז... אז אני חושבת שאסור להשאיר תינוק ברכב אפילו לכמה שניות, ואני חושבת שההורים האלה היו ממש לא בסדר (וקיבלו פחות או יותר את העונש הגדול ביותר שאפשר לקבל), אבל בין זה לבין לתלות אותם בככר העיר ולהעביר את הילדה לטיפול רשויות הרווחה.... סליחה, המרחק רב. אני מציעה, שנשאיר לפרקליטות את ההחלטה לגבי השאלה האם להעמיד את ההורים האלה לדין (כלומר, האם המדינה רואה בהתנהגותם התנהגות פלילית), ונשאיר לבית המשפט את ההחלטה מהו העונש שלו הם ראויים. בואו נעקוב אחרי המקרה, ונתעדכן כאן בפורום, מה אתן אומרות?

לא מסכימה איתך ...

זה לא משנה שהאב התרחק רק כמה צעדים, וזה לא משנה שהוא עזב את הרכב רק לכמה שניות - עובדה שהדברים האלה קורים שוב ושוב, ודווקא שכשההורים יוצאים "רק לרגע". לדעתי האישית הורים צריכים להבין שכמו שעוד כמה דברים השתנו בחיים מאז שהיו זוג "נטול דאגות", הם אינם יכולים עוד להרשות לעצמם לרדת מהרכב ולול רק לרגע שהילד בפנים - או שיעירו אותו, או שיוותרו!

אסור להתרחק מהילד

כ"כ הרבה אסונות קרו בשנים האחרונות הקשורים לילדים, רוב התאונות קרו שהילדים נשכחו באוטו, זה אמנם לא אותו הדבר אבל אסור בשום אופן להשאיר תינוק לבד באותו גם לא ילד. לא מזמן ברמא"ג הוציאו נהגת מהאוטו וגנבו את האוטו אז אם יוצאים מהאוטו חייבים להוציא את הילד מיד לפני הכל שאפילו אם גונבים את האוטו אז הדבר הכי יקר שיש לנו (ז"א הילד) עדיין יהיה איתנו ולא נדאג לו בשום צורה. לגבי עונש להורים הללו, אני מאד אמביוולנטית, מצד אחד, ההורים הללו מספיק סבלו שדאגו כשהתינוק נעלם, להורים שאיבדו את ילדיהם העונש הוא אפילו כבד מאוד, מצד שני, אני לא יודעת אם כל ההורים במדינה הזאת הפנימו את הסכנה ולכן אולי כדאי שיהיה עונש.

nonana

New member
דבר נוראי אבל........גם אני../images/Emo12.gif

מוציאה דאר והאוטו אפילו לא מטר ממני. שכל אחת תשאל את עצמה אם לא קרה לה ולו פעם אחת שהשאירה את ילדיה באוטו בשביל צעד אחד או שניים שהיתה צריכה לקחת משהו. לי יש שלושה ותאמינו לי שיותר מסוכן להוציא אותם מהכביש למדרכה ולהשגיח בזמן שאני מוציאה כסף מכספומט או מכתבים מהדאר (כשהאוטו פחות ממטר ממני). אני לא אומרת שזה נכון להשאיר ילד באוטו אפילו לרגע אבל לא תמיד הפיתרון השני טוב יותר.

רותי&ע

New member
אני לא..

למרות שהפיתוי גדול. תא הדואר מטר מהרכב. סביבה שקטה ואין אף אחד בסביבה. אבל ברגע שמתחילים לעשות הנחות אז רק עוד מטר ורק עוד כמה שניות.. יותר מדי שמעתי/קראתי על מה יכול להיות. זה פשוט לא שווה את זה !

מירי,

New member
ועכשיו יש לך שניים או שלושה ילדים

שהולכים לכמה גנים (בהתאמה למספר הילדים...) ובכל גן חייבים לחצות כביש... והילדים רק שניים את יכולה להחזיק על הידיים (משמע אם יש שלושה בגן הראשון לפחות אחד הולך איתך ולא בהכרח יכול להחזיק את היד שלך..) בחוץ גשם זלעפות!! הגן הראשון (או אפילו כל הגנים) נפתח ב 0730 הפיזור לוקח מינימום 10 דק´ ואת צריכה להיות ב 0800 בעבודה... האם לא עדיף לשניות להשאיר את הילד קשור באוטו ובלי מפתחות בסוויץ?

רותי&ע

New member
תשאלי אותי עוד כמה שנים ועוד

ילד שניים. ואני אומרת את זה ברצינות. וההורים השאירו תינוק אחד והם היו שניים. זו סיטואציה שבה בודאות אני יכולה להגיד-את זה לא הייתי עושה..

לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

עם יד על ה-
לא השארתי מעולם את תומרון לבד באוטו אפילו לא ממרחק של מטר! המקסימום הוא שעמדתי ליד הדלת הפתוחה של האוטו שדיברתי עם מישהו בעוד תומרון ישן סמוך לדלת הזו בסלקל. לדעתי הדבר הראשון שחובתם של הורים לדאוג לו הוא בטחונם הפיסי והנפשי של ילדיהם. כואב לי הלב לראות אנשים מזלזלים בחובה הזו או עושים לעצמם כל מיני "הקלות". אולי אני נאיבית אבל ככה אני מאמינה. ולגבי שלילת ההורות הרי שלא מעניינים אותי ההורים והעונש שהם קיבלו או יקבלו. מעניינת אותי טובת הילד ומטריף אותי הורים שמזלזלים בזכות הגדולה שניתנה להם להיות הורים. אני לא רואה בהורות דבר מובן מאליו ובהיותי אמא ההורות היא בראש סדר העדיפויות ואני בהחלט חושבת שתפקידי להגן על הילד שלי. בטח ובטח כאשר הוא בגיל כזה שהוא חסר ישע לחלוטין וכל בטחונו תלוי בי! אני מזדעזעת מסיפורים כאלה! ונשבר לי הלב
שירלי.

nonana

New member
אני לא פחות מזדעזעת ממך.

שלא תביני אותי לא נכון- הורים שהשאירו ילדים באוטו זה חמור. אבל אני מראה סיטואציה קצת אחרת. את מדברת על ילד אחד באוטו. אני יש לי שלושה קטנים- אבל שובבים גדולים. כשאני מוציאה אותם מהאוטו כל פעם הלב שלי פועם חזק כלכך שאני חושבת שכל העיר שומעת. כמה פעמים רצתי אחרי ילד אחד או יותר. שהתחיל ללכת על הכביש. (אני גרה בישוב קטן ששם אין זרימה של מכונית והילדים שלי לא יודעים מהי סכנה בכבישים.) אז שאני עושה חשיבה לגביהם ספציפית אני חושבת שיותר מסוכן לי שירוצו לי בכביש כי אין להם הבנה.-(הם יודעים מהי המילה מסוכן אבל לא את ההבנה בכל סיטאוציה). אז כך שאני יורדת לעיר (קטנה אומנם אבל בכל זאת עיר שגם שם הסכנות מתגמדות לעומת מה שקורה במרכז) ואני צריכה מטר מהאוטו להוציא כסף אני חושבת שלושים פעם אם אני יכולה לוותר על זה (זה לרוב בסופו של דבר קורה) אבל להוריד אותם מהאוטו זו סכנת נפשות יותר גדולה מאשר להשגיח בעיין כשאני מטר מהם. אם הייתי גרה באזור אחר אז גם הילדים היו יותר מבינים מהות הסכנה בכבישים והייתי חושבת אחרת אבל.... אצלנו לפעמים יום שלם אפשר לספור מכוניות שעוברות בכביש לא יותר מ-10 ונוסעות 20קמ"ש. הכביש כמעט כולו ילדים שרצים. אז לא תמיד יש צורך לשפוט ולבצע גזר דין אלא קודם כל להבין את הסיטואציה.

את עושה שיקול של הבטיחות שלהם

וזה סופר בסדר. תמיד תמיד צריך לבצע שיקול מושכל מה יהיה המצב הבטוח ביותר עבורם! מה גם שמדובר במספר ילדים ביחד והגדול הוא בן...? שירלי.

לאה_מ

New member
לא הבנתי במה את לא מסכימה.

אני כתבתי במפורש שאני חושבת שאסור להשאיר ילדים ברכב ללא השגחה, אפילו לרגע. לא הצדקתי את ההורים. א ב ל - וזה אבל גדול מאד - אני חושבת שמאי הצדקה ועד למה שנאמר עליהם כאן - שהאם לא ראויה להקרא "אמא", שצריך לקחת ממנה את הילדה, שצריך להרשיע אותם ברשלנות פושעת - המרחק רב, מה גם, שמה שתואר בהודעות של הכותבות לפני הוא מקרה שבו האם השאירה תינוקת ברכב והלכה לערוך קניות, מה שלמיטב הבנתי לא משקף את מה שבאמת קרה שם. אז שוב, אני לא מצדיקה את ההורים. אבל אני חושבת שהעליהום שעשו עליהם כאן מוגזם, וששאלת ההעמדה לדין והענישה צריכה להבחן על ידי הגורמים המוסמכים (קרי, הפרקליטות ובית המשפט). אגב, לתשומת לבכן - ההורים לא נתונים במעצר, לא הוציאו את הילדה מחזקתם - רשויות אכיפת החוק במדינה (כמו גם רשויות הרווחה) לא ראו לנכון להתערב באופן קיצוני במקרה הזה. אז כל מה שאמרתי היה - בואו נרגע קצת. בלי להצדיק את ההורים, בלי להסכים איתם - יש עדיין מרחק בין זה לבין לקחת מהם את הילדה.

רותי&ע

New member
רשלנות-כן. שלילת ההורות-ממש לא..

למי מאיתנו אין רגע שהוא מכה על חטא-אם רק הייתי זהיר יותר/אם רק הייתי יותר שם לב.. צריך לבדוק טוב טוב את הסיטואציה לפני שחורצים גזירה כזו.

אני מדברת ברמה העקרונית והאמוציונלי

כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו ולהחליט. אך מה שצריך לעמוד לנגד עינינו זה לא ההורים "המסכנים" שכבר קיבלו את עונשם... אלא טובת הילד! שירלי.

למעלה