איך אפשר להשאיר/לשכוח תינוק באוטו?

רותי&ע

New member
לצערי נתקלתי במקרה הרבה יותר קשה

ומזעזע של תינוקת מוזנחת שהרשויות יודעות ו"מטפלות" בנושא ועדיין התינוקת בבית. אם צעירה, 21, עם 3 ילדים. כל אחד מאב אחר. התינוקת בת שנה בערך. עזובה לבד שעות על גבי שעות. כי לאמא יש עיסוקים יותר חשובים כמו לפטפט עם השכנות או לטפח את עצמה. ולראות אותה, איזו מתוקה..נשבר לי הלב..פשוט רציתי לקחת אותה אלי. שתגדל כמו שתינוקת צריכה לגדול. עם אהבה וטיפול מסור. ולתינוקת כזו לא היתה בעיה למצוא מאמצים. אבל מה, לא לוקחים כל כך מהר מהאם. ולפעמים חבל. כי אם טובת הילד ראשונה מגיע לתינוקת כזו בית אמיתי. ורק לחשוב שכשתגדל, רוב הסיכויים שתמשיך בדרכי האם שלה.. זה היה לפני שנה וגם עכשיו כשאני נזכרת נצבט לי הלב. אם לנהיגה צריך רשיון איך זה שלא צריך להורות?

הרשויות לפעמים לוקחות ולא דואגות יו

אם מישהו כאן ראה את התוכנית האחרונה של "כל בני האדם" בערוץ 8 או אפילו קרא את המקרה של מיה בידיעות אחרונות, הרשויות הוציאו תינוקת מאם נרקומנית ושם אותה אצל קרובים של הילדה, שם התעללו בילדה ולאחר מכן קרוב משפחה שלה אנס אותה במשך 10 שנים ולא הייתה שום התערבות של משרד הרווחה. בתוכנית היו עוד מקרים מזעזעים על ילדים שהם פשוט אבודים ורק במזל הם לא נופלים לסמים,לזנות ולפשע. אני לא יודעת לגבי רשיון להורות כיצד ניתן למדוד את זה, אבל אולי צריך לקחת שיעורים. לגבי מה שכתבתי על עונש להורים, אני לא מתכוונת שאם הורים עוזבים לשתי דקות את הילדים צריכים לתת עונש או קנס, אבל צריכה להיות הרתעה שהורים ישימו לב אל הילדים כדי שלא יקרו אסונות

אין ספק שההורים האלה

צריכים לעמוד לדין ובנוסף, צריכים לקנוס אותם על גיוס כל כוחות המשטרה לטובת החיפושים אחר התינוק...כאילו שאין מספיק עבודה למשטרה.. מתי,מתי יילמד הלקח?

אני דווקא חושבת שאתן טועות.

הטימטום של ההורים היה בזה שהם השאירו את המפתח בסוויטש ואת האוטו פתוח. והחימום של הילד לא שווה את הביטחון שלו!!! אני אישית דווקא כן משאירה את הילד באוטו אם אני צריכה לקפוץ לשניה לאנשהו והוא ישן, אבל בניגוד להורים האלו, אני מכסה אותו בשמיכה, נועלת את האוטו, סוגרת את החלונות, ולוקחת את המפתח איתי. בעיני, עצם השארת ילד באוטו היא לא חוסר אחריות. השארת האוטו זמין לגנב - זה חוסר האחריות.

אתיר

New member
אני המומה

להשאיר את האוטו זמין לגנב - זה חוסר אחריות. אך להשאיר ילד ישן,מכוסה בשמיכה, חלונות נעולים, ואוטו נעול - זה לא חוסר אחריות?????? הייתי רוצה לדעת? מה היה קורה אילו השארת כך את בנך נכנסת לרגע לחנות, לדאר או לכל מקום אחר, התעלפת והעבירו אותך לבית החולים ועד שהיית מבינה מה קורה איתך......מה היה קורה לילד בלי אויר?????

רותי&ע

New member
ומה יקרה אם...

- פתאום לא תצליחי לפתוח את הרכב. - יגנבו את הרכב עם הילד בפנים (גונבים גם רכבים נעולים). - יקרה משהו בסביבה והעוברים והשבים לא יוכלו לחלץ את הילד. - ....מי יודע אילו עוד אפשריויות מפחידות יכולות להיות.... אז נכון שרוב הסיכויים שלא יקרה כלום. אבל מי לוקח על עצמו את הסיכון?

סיפור אמיתי שהיה (בלי תינוק)

אמא שלי הורידה טרמפיסטית בתחנת דלק (בעלה חיכה לה שם), היא נזכרה שיש לה שקדים בבגאז´. ירדה פתחה את הבגאז´ ולפני שהספיקה לסגור אותו האוטו נסע. מישהו שישב שם נתן ריצה, נכנס לאוטו ונסע. היא לא הספיקה אפילו לראות אותו. היא חשבה שהאוטו מתדרדר. בהתחלה. בעלה של הטרמפיסטית הוא איש ביטחון בישוב בסביבה. מיד הרימו טלפונים וכו´ והאוטו נעלם. מאז אני לא קמה מכיסא הנהג בלי המפתחות.

רותי&ע

New member
ותארי לעצמך שזה קרה למישהי עם תינוק

היא הלכה לתא המטען להוציא את העגלה ומישהו נסע עם התינוק.. מזל שמצאו את התינוק. מאז אני תמיד מוציאה מפתחות.

שירלי - לקחת את הילדה, לא, כי הם

קיבלו את העונש הכי גרוע שיכול להיות! שעות של אי-וודאות מה קורה עם הילדה, לא עומד בקינה מידה של אף עונש. על הרשויות לתת את הדעת, ולחוקק חוק (וחבל שיש לחוקק חוקים לגבי הורות) האוסר להשאיר את הילד לבד!! בשום מקרה. כשאני צריכה להוריד את הכלבים לפיפי באמצע היום, אני עוטפת את שגיא טוב-טוב "ומתזזת" אותו איתי. לא משאירה אותו לבד לרגע!!! כשהוא ער ואני צריכה להתקלח, אני מושיבה אותו בסל-קל ומכניסה אותו איתי לאמבטיה (ואיך שהוא מתבונן בסקרנות...). מקווה שלא אעמוד במצב בו יהיה עלי להשאיר את שגיא לשניה.

דיאנה1

New member
עד כמה שאני יודעת יש חוק כזה

או לפחות התחילו בתהליך לחוקק אותו, שאוסר להשאיר ילד ללא השגחה עד גיל 6 (כאילו אנחנו משאירים את שון ללא השגחה עכשיו שהיא בת 6 וקצת...) נו, אז יש חוק - אז מה? כאילו זה מזיז למישהו.

וידוי...

לפני כחודשיים בשישי מטורף אחד בין ריצה לסופר ועוד סידוריםהשארתי את בני בן השנתיים וחצי באוטו ל"רגע" וירדתי לקנות משהוא. ה"רגע" נהיה כמה "רגעים" ולמזלי עשיתי עוד טעות וחנית במקום אסור. שוטר שראה את הרכב חיפש אותי כדי שאזיז אותו ואז גם ראה את בני ברכב לבדו. רציתי להגיד לכולן שההרגשה שלי וההבנה שנחתה עלי באותו הרגע היתה יותר מכל עונש אחר. בזמן שחיפשתי רשיונות רעדו לי הידיים וממש לא הייתי שם אלא באיזה סחרור פנימי מטורף. השוטר ביקש ממני להתלוות עליו לתחנה ואמר לי שעל נטישה אני צריכה להופיע בבית משפט. כמעט התעלפתי מההלם אבל לא העזתי להתנגד כי באותו הרגע הרגשתי שאני לא ראויה להיות האמא של הילדים שלי. אני עדיין לא מבינה למה הוא ויתר לי ונתן לי לנסוע אולי מה שעבר עלי מבפנים היה נראה גם מבחוץ. אל תגידו לי שאף אחת מכן לא רצתה לרדת רק לשניה אחת מהאוטו בלי לקחת את הילד כי היא התעצלה לחגור אותו שוב או כי..... אני מודה זו היתה טעות נוראית ואולי אפילו מצטערת שלא נענשתי על ידי מערכת המשפט אבא את העונש שלי קיבלתי. תאמינו לי שסבלתי כמה ימיםץ ועדיין נואר כואב לי להזכר במקרה ההוא.

נכון, לפעמים אני מתעצלת להוציא

ואחרי דקה לחגור עוד פעם. ומה שאני אז - מוותרת על הסידור. אם אין לי כח, אז לא מוציאים דואר. לוקח לי לפעמים 10 דקות להוציא כביסה מהמכבסה, רק בגלל כל הפרוצדורה הארוכה. קורה, צריך לקחת בחשבון.

רותי&ע

New member
איזו טראומה בשבילך ../images/Emo10.gif

אני בטוחה שלעולם לא תשכחי את הרגע. וזה רק משכנע אותי יותר שאסור להשאיר ילד ברכב לבד.

סיגל

לא מעניין אותי העונש של ההורים. הם מעניינים אותי ככקליפת השום. ראי מה עניתי לרותי קצת מעל! שירלי.

ליאת +

New member
גם הורים הם בני אדם

וצריך להבדיל בין הזנחה מכוונת שנמשכות לאורך זמן לבין טעות. וכן, כמה שזה מפחיד, כל אחד מאיתנו יכול לטעות. אני למשל לא משאירה לעולם מפתחות בסוויץ רק בגלל סיפורים כמו זה שהיה אתמול וסיפור דומה שהיה לפני כשנה. אבל אם לא הייתי שומעת את הסיפורים יתכן שלא היה עולה בדעתי לא להשאיר את המפתחות. אז ככל שאני אשתדל לעשות את המקסימום תמיד יכול להיות משהו שלא נתתי עליו את דעתי. ואם מוספים לזה את העייפות הקיצונית שהורים נמצאים בה לפעמים, את המצבים הבלתי אפשריים (את לבד עם התינוק נוסעת בכביש מהיר הוא צורח מבכי, את צריכה להחליט אם לעצור במקום שלא כל כך מתאים לעצירה או להמשיך לסוע כשהוא בוכה. סתם דוגמה שעלתה לי כרגע , יש עוד המון) ואת זה שהכל חדש (בילד הראשון): העגלה שלא מתקפלת, כסא הביטחות שאת לא בטוחה שחיברת כמו שצריך ועוד ועוד. בקיצור: הכי קל זה להגיד שאלה בטח הורים גרועים ושאנחנו לא כאלה. זה הרבה יותר מפחיד לחשוב שדברים כאלה יכולים לקרות לכל אחד. (ועדין, ברור שצריך לעשות הכל כדי שימנעו)

סליחה, להשאיר תינוק באוט זה לא משהו

שעושים מתוך טעות וחוסר תשומת לב. זה נסיון להקל רק לרגע אבל פה נעשית רשלנות אמיתית! לגבי הלעשות את הטוב ביותר הרי שאני מסכימה איתך. ובהחלט יש הבדל בין הזנחה מכוונת וממושכת לבין טעות. שירלי.

ציפי ג

New member
ומה יעשו עם התינוקת?

כמובן שלהגיד שלקחת את הילדים הורים כאלו זה קל. מוסדות מדינת ישראל הרי מעניקים לילדים משפחות אומנה למופת, וגם מוסדות לתפארת. תחשבי רגע שירלי, מה האלטרנטיבה. בהתחשב בה, תגידי לי האם יש לקחת את הילדה מההורים. הם שגו, ושגיאת חמורה, אולי יש להעמיד אותם לדין, ולשלוח אותם לעבודות שרות במוסד לילדים זנוחים, ואז הם יברכו יום יום שלא לקחו להם את הילדה, ושמו אותה בבית יתומים. אבל לקחת להם את הילדה? את מי יענישו בזה? רק אותה.

מסכימה איתך בכל מילה, צריך ל

להעמיד את ההורים לדין ולכל הפחות לשלוח עובדת סוציאלית להדוק האם ההורים כשירים, אני לא רואה הבדל בין זה להזנחת ילדים זה אותו דבר.

limori

New member
אני לא מבינה מה ההיסטריה...

נכון ההורים השארו לשניונת את התינוקת שלהם באוטו.... לא מתוך רוע לא מתוך חוסר אהבה ובטח שלא מתוך מחלת נפש... הם טעו אך אין לאף אחד זכות בעולם לקחת מהם את התינוקת.... בכל יום אתן שומעות בחדשות ובעיתונים על אמהות ואבות שעדיין מכים את ילדיהם.... זה לדעתי נעשה מתוך רוע לב ומחוסר אהבה... ומהורים כאלה צריך לקחת את הילדים.... לא לעשות ביג דיל מההורים שהשאירו את הילדה שלהם באוטו למרות ששמענו על המון מקרים.... להכות ילדים ניראה לי הרבה יותר גרוע.... לימור

למעלה