איך אפשר להשתחרר ממילואים ?

• פותח הנושא psxr
  • פורסם בתאריך

psxr

New member
איך אפשר להשתחרר ממילואים ?

דבר ראשון אני לא משתמט שירתתי 3 שנים בחיל האויר עכשיו קיבלתי צו מילואים (שלישי, פעם אחת השתחררתי ע"י הרופא ופעם שניה פשוט דחיתי אבל זה לא פיתרון כל פעם לעשות תרגילים) הבעיה היא שלא קוראים לי למילואים בבסיס אלא שולחים אותי לא פחות ולא יותר לחברון וכמובן שאין צורך להסביר שלא ממש בא לי להגיע לחלק הזה של הארץ מסיבות דיי ברורות הסברתי לקצינת קישור ביחידה שאין לי בעיה לבוא למילואים מתי שהיא רוצה ולכמה זמן שהיא רוצה כל עוד המילואים יתבצעו בבסיס או במקום רגוע זה לא עזר יותר מידי אז מה אפשר לעשות ? הדרך היחידה היא להוציא פטור ממילואים ? אם התשובה היא כן אז איך מוציאים כזה פטור ? אם התשובה היא לא אז מה אני בכל זאת יכול לעשות בשביל לא להגיע לחברון ?

ניר נגר

New member
ידידי היקר, אף אחד לא שש ללכת

למקומות כאלה, גם אני לא! אבל הצבא זו לא תוכנית כבקשתך. אם אתה הוכשרת לשרת בשטחים (לפחות תרגיל חולייה ברטוב) אז תשרת שם. מה פירוש אני אשרת בבסיס רגוע יותר? אתה לא בצופים, אתה בצבא ההגנה לישראל... אני לא מתכוון לייעץ לך איך להשתמט (כן להשתמט) מהמילואים אם לא תוצב בבסיס "קל"... שיהיה לך שירות מילואים קל וממצה

psxr

New member
ניר גמרת כיתה א ?

אם לא ראית אז שירתתי בסדיר בחיל האויר או במילים אחרות אין לי שום הכשרה לשרת בשטחים בקושי ויש לי הכשרה להחזיק נשק (מטווח בח"א זה לראות שאתה לא הורג את המש"ק כשאתה מחזיק נשק) ומוקש דרוך אחרי השיחרור שלי שהגיע מוקדם מהצפוי (איזה יום באה אלי השלישה ופשוט אומרת לי אתה משתחרר היום) הגעתי לבסיס עוד מספר פעמים על חשבון הזמן שלי ובלי שום מחוייבות רק בשביל לעזור למפקד שלי לסגור פינות למרות שלא הייתי חייב לו שום דבר אז אל תבלבל בשכל

gil_35

New member
גם אני הייתי בחיל האויר ולידעתך psx

גם אני עשיתי אבט"ש ( שמירות במתקנים וישובים )מספר פעמים ואנשי החייל גם שהם עדיין במילואים בחיל האוויר ולפעמיים בנוסף למקצוע שלהם, ממשיכים לעשות אבט"ח כתיגבור ליחידות השדה כדוגמת ש"ג ישובים ומתקני צבא. לש"ג ולצפיה על השטח ( כן.. זה כל הנדרש מיוצאי חיל האוויר אם לא עברו הכשרה נוספת) אין צורך להיות קרבי. גם אני שירתתי 24 יום ברמת הגולן וגם אני שיררתי בבקעה כש"ג על ישוב וגם שמרתי על בונקר בנוסף לעמדת הש"ג במקום נוסף אחר . לא צריך "להיות מיוחד" כדי להיות בשטחים בתפקידים כמו אלו. לא צריך להיות "משהו מיוחד" כדי להיות ש"ג. סה"כ אתה עוזר לחברה האחרים שבאמת עובדים קשה . למה מה חשבת, לקלף תפוחי אדמה במקום
גיל.

צמרת12

New member
שמירה בשטחים ללא הכשרה=פושע!!

אנא ראה הסבר מפורט למטה. רמז - אסון חמרה !!

i l a n n a

New member
לכל ה"טייסים" למיניהם

לא אחת נתקלתי ב"טייס" שעבר הכשרה מקצועית והעלה רמת הרובאות שלו... ופתאום (איזה פלא...) הוא כשיר ללחימה בשטחים... אז... אם שבצו אותך ביחידה מסוימת יש הסבר לזה.... ובאשר לשחרור פתע, אין דבר כזה!!!! ואם יש אזי הבסיס שלך בבעיות קשות!!! הרבה יותר חמורות מלשלוח אותך לשטחים!!!

ניר נגר

New member
כן, הגעתי עד כיתה י"ב, טפו טפו

גם יוצאי חיל האוויר עושים אבטחת ישובים בצבא, אז אין קשר לזה ששירתת בחיל האוויר. לפני כל תעסוקה בשטחים יש את הא"לל (אימון לפני תעסוקה, ששם אתה אמור לקבל את ההכשרה לה אתה צריך)

למשתמט !

דבר ראשון אתה כן משתמט, שירות של 3 שנית היא לא תעודה לעד על אי השתמטות, וזה ששולחים אותך לחברון היא ככל הנראה תוצאה של הגשת וולתמים ואו התחמקות - פשוט צריך חבר'ה בחברון, והיות שדחית מספר פעמים את המילואים לטענתך, ואין מספיק חיילים למשימה נודבת למשימה היות ואי אפשר לגייס את הפלוגה האורגנית שלך במילואים שכבר עשו מילואים, אתה תשלח בסיפוח לפלוגה קיימת. תקדיש\ו לכך מחשבה בפעם הבאה שאתם מתחמקים ממועד מסויים! בנושא הוצאת הפטור - אין כל סיבה שתקבל תשובה והדרכה לכך באתרנו התומך במערך המילואים ולא בהשתמטות שמובילה בעקבותיה עומס על חיילים אשר בכל זאת עושים את המילואים בכל מצב. אני מציע לך לדבר עם קצינת הקישור שוב בכדי לשבצך בכל זאת במילואים ולא בכלא 6. במידה ואתה מסרב מסיבה "מצפונית" , נדמה לי כי יש וועדה לכך שתדון בנושא, אף על פי שלדעתי צהל הוא הצבא הכי מצפוני שקיים.

tezao

New member
חתימה של סגן אלוף

זה מה שאתה צריך. אם הוא סגן אלוף בחיל אויר יהיה לך עוד יותר קל. ואם עוד לא הבנת- חתימה של סגן אלוף שתוציא אותך מהיחידה המנג'סת לטובת היחידה שלו. וחוץ מזה- למה אתה חושב שמה שעובד פעמיים לא יעבוד בפעם השלישית? תזכור כלל הזהב בהתעסקות עם הצבא- אין בושה!. וכמאמר הפתגם האמריקאי: "if it aint broken dont fix it"

נ ע מ ה 5

New member
תשובה עניינית

היו לי חיילים כמוך, שבאמת הייתה בעיה עם ההכשרה שלהם כלוחמים מאחר ושירתו בחיל אוויר. הכל תלוי מה המקצוע שלך כי לדוגמא למכונאים עושים הסבה ואם הפרופיל מתאים - משאירים אותם ביחידה הלוחמת,בחימוש. האופציות שלך הן להגיש בקשה להעברה ע"י נימוק מפורט, וכדאי גם לצרף מכתב של מפקד יחידה מהסדיר,אם ישנה אפשרות כזו. תמיד קח בחשבון, שיוכלו להעביר אותך ליחידה עורפית שהיא לא גדוד אורגני ואז רוב הסיכויים שתשאר ללא "אבא ואמא" כלומר ללא מפקד אחד ישיר שמכיר אותך.אם כרגע הינך מוצב בגדוד אורגני, תחסוך לעצמך את הטיעונים המיותרים של "אני מילואים רק בבסיס" או כל מיני תנאים כאלה, זה באמת לא תוכנית כבקשתך ולא בגלל שעושים לך דווקא אלא כי באמת לרוב אין אפשרות כזו וגם כי זה מרגיז ולא לעניין. אם אתה חושב שהדרך היחידה היא לצאת ממילואים, לא עלינו להנחיל לך ערכים דרך האינטרנט. עצתי היא שאם עד תאריך הגיוס לא תפטר הבעיה, תגיע ליום הגיוס שלא יהיה בחברון, תדע מי המפקד שלך, ותסביר לו את הבעיה. תגיע עם מדים ותיק, ולא בג'ינס עם פאוץ', אם אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות. בנוסף, אם ישחררו אותך...אל תרפה מהקצינת קישור עד שתראה טיפול בעניין. זו אכן בעיה. בהצלחה,נעמה.

ניר נגר

New member
תודה נעמה על התשובה העניינית

ברוך בואך לפורום. האם יש לך נגיעה לנושא הקישור? לילה טוב

ניר נגר

New member
כל הכבוד יקירה

שמח שאת איתנו :) כן, את נכס גדול לפורום הזה, כמו אילמה ו section. הידע שלכם פשוט עוזר, פוקח עיניים, ומראה שאכפת לקצינות הקישור של צה"ל...

צמרת12

New member
היוצא לשמירות ללא הכשרה-פושע!!../images/Emo46.gif

אדוני הנכבד מחייל האוויר. אני מבין כי שרתת שרות מכובד ומקצועי ותרמת מיכולתך למען המדינה. כל הכבוד-ויש כבוד. אבל ... אני מבין כי הכשרתך כלוחם שואפת לאפס. ולכן- אם אתה מוכן להתגייס ולצאת כלוחם לשטח , אתה פושע !! והנה נימוקי . לפני זמן לא רב נהרגו אם בת וחייל אמיץ בחמרה. התברר כי החייל האמיץ הסתער - אבל עם נצרה סגורה. מדוע : החייל היה אפסנאי בסדיר. במסגרת "החסכון" הוא עבר הכשרה מינמילית . ( חייל מופז - רובאי 5 ב 5 כדור) ולכן - אם אתה מוכן להכנע לפני המערכת ,לצמצם ראש , וברגע האמת לסכן חיי תושבים חפים מפשע , את חיי חבריך , ואת החיים שלך אתה פושע !! כן - אני יודע. הפושעים באמת יושבים בקיריה. ( כל הדגנרלים המעורבי באסון חמרה קודמו) אבל זה לא מנקה אותך מאחריות!! אז מה לעשות?? היכנס לפורום חפשים YNET - קהילות - צו קריאה והצתרף לבג"צ נגד הפשע !!

שמע, אין לי שמץ של מושג ירוק

מאיפה הבאת את הרובאי 5 ב-5 כדורים - כנראה לא מנסיונך האישי. בפעם האחרונה שעשיתי תע"מ מופז היה שר הכיטחון, ואני עם פרופיל 45 עברתי מטווח, אימון פרט ואימון צוות כולל הסתערות ברטוב ואפילו מא"ג. וכל זה רק בשביל לשבת בש"ג או מגדל שמירה.

ירון-מ

New member
הוא לא המציא שום דבר

מניסיוני - אפסנאי - רובאי 01 (יש דבר כזה) פרופיל 64 ולא על סעיף בריאותי- לא הפריע לאף אחד לשלוח אותי לאימון מצחיק שבו לא פגעתי ולא פעם אחת אפילו קרוב למטרות - ומשם נשלחתי לשמור בפדואל - ליד אריאל. אפילו אנשי המקום היו בהלם מי בא "לשמור" עליהם. זה הגיע למצב שבו היו כמה פעמים הקפצות - הזעיקו את הצבא ואת כיתת הכוננות שבמקום אבל לי ולשותפי לא קראו בכלל. אז למה שמו אותנו שם? בשביל לפתוח ולסגור את השער החשמלי - (זה דיון אחר אבל זה טפשי שער חשמלי כשיש אין ספור פרצות בגדר) ובנוסף הש"ג יושב שם כמו ברווז - נייח וללא שום אמצעים - אפילו המ"ק לא פעל וכשהייתי צריך מישהו השתמשתי בנייד שלי. לכן אני ושכמותי עם הצבא סיימנו - גם אם זה אומר לשבת לכלא, קב"ן או כל אמצעי - ואתם יכולים לקרא לזה איך שבא לכם. אני קורא לזה לשמור על החיים שלי. בסדיר בחיים לא היו שולחים אותי למטרות כאלה - אז מה אחרי 10 שנים פתאום ניהייתי רמבו? ושלא תבינו אותי לא נכון - אני לא חושב שאתם פראיירים אלא להיפך וכל הכבוד ואני תופס ממכם - ומגיע לכם יותר תנאים ויותר פיצוי - אבל זה לא מצדיק לסכן ככה אנשים כמוני - ואת המתיישבים "מתנחלים". בכבוד רב

ניר נגר

New member
מי שלא עובר הכשרה ראוייה

שייסרב לשרת בשטחים!!! שכן החוק לצידו...צריך מינימום תרגיל חולייה ברטוב, ומעבר לכך, חייל שהולך לשרת בשטחים ולא עובר את ההכשרה הראוייה הזו שיפנה אלינו אנחנו נעביר זאת לגורמים הראויים, לטיפול...

ירון-מ

New member
בכנות אני לא ממש יודע מה זה

תרגיל חוליה ברטוב - יכול להיות שעשינו את זה (או היינו אמורים לעשות את זה) , אני לא ממש שיתפתי פעולה בנושא האימון - אף אחד גם לא בדק מי ירה כמה כדורים ואיך ואיפה. אבל אני כן יודע שאימון חד פעמי כזה שיורים כמה כדורים - ובוא נצא מתוך הנחה שזה לא 5 כדורים אלא 50 או בוא נסחף 100 כדורים ופעמיים תרגיל רטוב כזה - אתה באמת חושב שזה מספיק? אתה בתור לוחם ודאי עברת טירונות של חודשים ועוד קורסים ובנוסף סדיר שכלל אימונים ונסיון בשטח - במילואים "מרעננים" את הידע שיש לך. לי לעומת זאת לא היה ולא יהיה את הנסיון הזה - לגבי ולגבי שכמותי - החליט מי שהחליט שאנו לא כשירים (או ראויים ) להיות לוחמים.מה בדיוק השתנה בשנים האחרונות שפתאום הופך אותי לכשיר? אני שרתתי ביפו בתפקיד שלא מוגדר אפילו בלקסיכון של צה"ל - מאשר טיסות למתנדבי "שר-אל" מי שמכיר יודע עד כמה היחידה הזאת עורפית. יצא לי לעשות מילואים בשמירות בת"הש ולא אהבתי את זה אבל עשיתי את זה. המיל' האחרונים היו בשטחים - לשם אני לא חוזר.

psxr

New member
אז זהו שלא עברתי שום הכשרה לשרות

בשטחים וכמו שאמר ירון-מ במילואים "מרעננים" את הידע שיש לך לי אין שום ידע בנושא וכמו ירון גם אני לא יודע אפילו מה זה תרגיל חוליה ובשרות הסדיר הלכתי לאבט"שים באותו אזור עד בערך שנה וחצי לפני השיחרור אז עשיתי אבט"ש של שבוע שבגלל המצב שבדיוק התחמם הפך לשבועיים שבזמן הזה כל הזמן שמעתי יריות מעבר לגיבעה ובישוב אחר אנשים מהבסיס שלי פשוט ברחו מהש.ג. עד לקצה של הישוב כי לא היה להם מוסג מה לעשות למזלי זמן קצר אחרי שחזרתי הכנת לוח התורנויות עבר אלי ומאז לא עשיתי יותר אבט"שים אם כל הכבוד לצה"ל אני פשוט מפחד על החיים שלי כל השרות עשיתי אולי 3 מטווחים וגם זה במצב שכיבה, מה הסיכוי שבמקרה שיגיע מחבל אני יספיק לתפעל את הנשק (0%) ולפגוע בו (עוד פחות) ונעמה5 חתימה מהמפקד בסדיר זאת לא אופציה משתי סיבות 1 הוא משוחרר (על זאת אולי אפשר להתגבר) 2 אחרי השיחרור שרפתי חלק מהגשרים בצורה דיי טוטאלית עם חקירת של היחידה לחקירות מיוחדות של מצ"ח (ואל תשאלו אפילו כמה הם פישלו שם)

למעלה