איך אפשר להשתחרר ממילואים ?

• פותח הנושא psxr
  • פורסם בתאריך

psxr

New member
זה אותו מקצוע כמו בסדיר ?

אם כן אז בסדיר עשיתי עבודה משרדית (מכרזים של קבלני חשמל, מיזוג, דלק, אב"כ, וכו' בבסיס שלי) בקשר למספר מקצוע אני לא זוכר אותו אולי 5619 חצ"ק נ"מ (כל השירות לא התקרבתי בכלל לנ"מ, הקורס היה רק בשביל דרגה)

אוראורח

New member
מסכים עם ירון

אני מסכים כמעט ב 100% עם ירון ועם psxr. הפרופיל שלי קצת יותר גבוה משל ירון, אבל לא הייתי קרבי, ואת כל השירות (המלא) שלי העברתי במרחק של חצי שעה הליכה מהבית. ובבקשה לא לרדת עלי, אני בפירוש מרגיש שתרמתי את מה שיכולתי בתפקיד. לפני כמעט שנה קראו לי לשירות מילואים בשטחים. עברנו ימי אימון, שבהם, נוסף למטווחים, היינו אמורים גם לעבור אימון פרט, אימון צוות והסתערות. כמו שכתבו לפני, את כל המושגים האלה שמעתי בפעם הראשונה באימון ההוא, הם לא היו מוכרים לי בכלל מהסדיר או ממילואים קודמים. אבל בקבוצה הענקית של המילואימניקים שגויסו איתי, רק מעטים היו קרביים בעברם, וכל השאר היו ג'ובניקים. התוצאה היתה, שרוב האנשים פספסו במטווחים שוב ושוב, למרות הדרכות וטיפים (לא רעים דווקא) שנתנו הקצינים. באימון הפרט (שגם הוקדש לו יום וחצי כמעט) אנשים לא ממש הצליחו, למרות הסברים חוזרים ונשנים. אני לא יודע מה היו הסיבות של כולם, אצלי זה היה פחד קהל... אני פשוט מתחיל לרעוד כשאני עושה משהו והרבה אנשים מסתכלים עלי ובוחנים אותי ולא יכול להתרכז (הפרופיל הנמוך שלי היה על סעיף פסיכולוגי, כיום אין לי בעיה להודות בזה, אבל אף פעם לא ניסיתי להשתמט ממילואים ואני לא מתכוון לנסות, אני פרייר כזה). זה הגיע למצב שאת אימון הצוות וההסתערות השאירו לסוף היום האחרון. לא עשינו אותו, אלא לקחו כמה מתנדבים שידגימו לכולם. שניים מהם לא ממש ידעו לכוון ומרוב בלבול כמעט ירו אחד על השני. כולם צחקו אבל זה לא היה ממש מצחיק, זה היה יותר צחוק של יאוש. מיותר להוסיף שאת כולם לקחו לשמירות בשטחים (אחרי ששחררו כמעט רבע מהאנשים, כי להפתעתם הגדולה כמעט כל האנשים שהם גייסו הגיעו והיו מוכנים לשרת). למען האמת, אלה היו המילואים שנהניתי מהם הרבה יותר מהמילואים הקודמים שעשיתי, שהיו בבסיסים בלב הארץ. לא אהבתי אז את כל ההתחככות בסדירים הג'ובניקים עם כל הסיפורים שלהם והבעיות, שחשבתי שנפטרתי מהם כשהשתחררתי. וגם לא את ההתחככות ברס"רים קטנים למיניהם ששופטים מילואימניקים על זה שהם לא שמו גומיות בנעליים, או קצינים שבאים לבדוק שאתה באמת מפטרל כל הזמן, או שעות שמירה לא אנושיות ובלתי אפשריות. בהתנחלות היה לפחות קצת שקט וקבענו את החוקים לעצמנו. אבל... לא היה ספק שהשהייה שלנו שם סיכנה את החיים שלנו ושל המתנחלים. כולנו הסכמנו שאין לנו סיכוי אם תהיה חדירה לישוב, ולכן למען האמת לא ממש טרחנו לשמור כמו שצריך. תוך שבוע פיתחנו מין יאוש ואדישות פטליסטית כזאת. בהקפצה שעשו לנו חלק מהאנשים לא טרחו בכלל להתעורר. אז למרות שאני ועוד הרבה אנשים עברנו לכאורה את ההכשרה הראוייה, האם אנחנו מתאימים לשרת בשטחים? תסיקו את המסקנות בעצמכם. ולסיום: יש לי שוב מילואים באותו אזור, עוד שבוע. בהצלחה לי. ודרך אגב, הייתי מעדיף אם אנשים ימנעו פה מלהזכיר שמות של ישובים ספציפיים שבהם הם שמרו, או יותר נכון העמידו פנים שהם שומרים. אם אני אהיה באחד מהישובים האלה, לא בא לי שאיזה חמסניק יתכנן את הפיגוע הבא שלו לפי מידע שאסף מפורום מסוים באינטרנט. גם ככה אני מפחד להיות שם.

psxr

New member
מה הקשר בין איפה ששירתת למה שתרמת

גם אני הייתי כל יום בבית (קצת יותר רחוק מחצי שעב הליכה) וגם אני הייתי ג'ובניק אוראורח אל תמעיט בערכך ואל תשכח שגם החייל הכי קרבי צריל ג'ובניק מאחוריו שידאג לו לאוכל לחשמל למים זורמים בבסיס לציוד ועוד מלא דברים וחוץ מזה אני לא חושב שאנשים יפרטו פה באיזה ישוב או בסיס בדיוק הם נמצאים בגלל שבכל זאת צריך לשמור על כללי ביטחון שדה וגם אם יגידו משהו לא לעניין אז יש את המנהלים שיוכלו לצנזר ואחרי סיפור כמו שלך אני חושב שמה שאתה עושה זה מסוכן מאוד וחבל

ניר נגר

New member
תנו לי לענות לשלושתכם בתגובה אחת

אומנם ההכשרה שלי בתור לוחם (כל לוחם) הרבה יותר "מעמיקה" משלכם, ולכן אתם לא עושים מארבים, אתם לא יוצאים לכבוש מחנות פליטים (כמו בחומת מגן), אתם לא נכנסים לעצור מבוקשים בתוך הבתים שלהם וכו' את זה עושים אלה בעלי ההכשרה המעמיקה יותר, אם צה"ל היה לוקח חיילים קרביים ומעמיד אותם בשערים לשמירות, לא היה מי שיעשה את העבודה. עכשיו, לעניין האימונים, קראתי תגובה שמישהו לא התעניין יותר מידי באימונים, וזרק זם זין, אזזזזזזזזזז האימון נועד בשבילכם, בשביל לשמור על החיים שלכם, ואם אתם לא מרגישים בטוח מספיק, בקשו עוד מטווח, עוד תרגיל, לא מאמין שיגידו לכם לא! להיפך! אחרי שעברתם מטווח, אחרי שעברתם תרגיל חולייה ברטוב (הכרחי) שזה תרגיל שמדמה הסתערות לעבר מפגע, ההכשרה שלכם עולה על ההכשרה של המחבל שבמקרה הטוב ירה כמה כדורים, בשקט, בלי שאף אחד ירגיש. הסיכויים שמחבל יגיע ליישוב, לש"ג, יחסית קטנים, אתם לא לבד כי יש כיתת כוננות בכל יישוב, ובדרך כלל אתם לא שומרים לבד... אז עם כל הכבוד אינ עדיין לא מבין על מה הבכיינות??? נ.ב - צודק הבחור שאמר שקרביים לא היו יכולים לתפקד ללא המערך המסייע (נו, שיהיה, ג'ובניקים) איך אצר נפוליון? הצבא צועד על קיבתו, כל תפקיד חשוב מהלוחם, ועד הטבח, הש"ג וקצינת הקישור :)

ירון-מ

New member
הבכיינות היא על החיים שלי.

עדיין לא ענית לי מה השתנה שהופך אותי לכשיר. 10 שנים שבהם לא אחזתי נשק? לא השקעתי באימונים בגלל בעיות אישיות שהיו לי -לא התחשבו בבעיות שקשורות בלימודים ולא התיחסו לעובדה שאבא שלי עבר תאונת דרכים קשה כמה ימים לפני המילואים, בנוסף היו עוד כמה זריקות זין - אבל מצד הצבא לא מצידי - לדוגמא - בתור סטוודנט הק קישור אמרה לי שאני לא יעשה יותר מ 21 יום - אבל היא לא עדכנה את הצו ולא את מפקדי התעסוקה, כששאלתי אותה מה לגבי תלושי נסיעות - התגובה שלה הייתה - עכשיו אתה נזכר, (זה היה כמה ימים לפני היציאה). בסוף המילואים הייתי צריך כמה ימים לחפש מי שישחרר אותי כי זה כבר לא הייתה אחריות הק קישור - כי זה לא אשרה שלה ועוד כמה תירוצים. בנוסף כשפיזרו אותנו לישובים השונים היה שם מפקד הגזרה או משהו כזה - כשטענו שאנחנו לא ממש מתאימים למשימה כזאת התגובה שלו הייתה - אתם פה כדי שיראו נוכחות צבא - שמרחוק יראו "דובון" צבאי - הצד השני לא יודע מה רמת החיילות שלכם. ועוד דבר כחצי שנה לפני ששמרתי שם היה שם גדוד ח"יר. אז תגיד לי מי פה לא רציני וזורק??

slug

New member
תודו

תגידו את האמת - הגיע הזמן שנודה בכך הצהא צריך אנשי מילואים כדי לכסות מיכסות והוא יקח אנשים לא מיומנים רק כדי שיהיה עוד "שומר" ועוד חייל שיעמוד במגדל/שער. לא ממש איכפת להם מהחיים שלנו, אנחנו רק אנשי מילואים ...

slug

New member
מטיפה צדקנית

נעמה היקרה, כשאת תעמדי בפתח ההתנחלות ותפתחי את השער לתושביה רק אז תוכלי להטיף לי. יום טוב לך

נ ע מ ה 5

New member
יקירי

מאחורי כ"כ הרבה ימי מילואים בשטחים והתנחלויות, שצדקנות זה ממש לא הקטע שלי. לעומת זא, בכיינות והתפסות במשהו אחד,בלי לנסות לפתח קצת ראיה מערכתית על כל מיני דברים זה הקטע שלך. אני אשרוד גם בלי איחולי היום טוב שלך. סלאמת',נעמה

slug

New member
ממש

אני בטוח ששמרת בפתחי ישובים ימים כלילות ...

ירון-מ

New member
לא כולם - רק הצבא.

לא טענתי שכולם לא בסדר אבל לפני שמצפים ממני להיות בסדר ומקצועי ולעשות את המוטל עלי הייתי מצפה שגם הצד השני ינהג באותה צורה. בסדיר בין השאר הייתי מעורב בעינייני קישור (למרות שהמקצוע הפורמלי שלי הוא אפסנאי) ואני יכול להגיד לך שרק היום אני מבין עד כמה יחידות קישור יכולות להיות לא אכפתיות ואפילו לא אנושיות. כן - בשביל מש"ק או קצין\נת קישור החייל הרבה פעמים הוא רק מספר - ללא התייחסות אנושית. ברור שלא כולם. ובכלל בתור אזרח בן 30 היום אני רואה את הדברים בצורהשונה - בכל זאת הספקתי באזרחות דברים ששום קורס קצינות לא ילמד אותך - חבל שאין דרישה בצבא שקציני הקישור יהיו קצת יותר מבוגרים ויותר משופשפים - ויותר מעורבים בחיים האזרחיים.

maoz9

New member
למרות שאני נמצא בסקאלה השניה

של התפישה של יחסי צבא אזרח. ההערה שלך נכונה מאוד לגבי הדוגמטיות של קצינות הקישור למיניהן אשר באופן תדיר מדי מגבירות מאוד את האנטיגוניזם של אזרח טוב ומוכן לתרום כלפי המערכת בכלל. לדעתי ראוי היה להפקיע את התפקיד הזה מילדות שחלב אימן עדיין על שפותיהן לטובת נשים/גברים משופשים ובוגרים יותר בקבע . אשר ישיכלו להבין את המטרייה המורכבת בה אנו מצויים.

נ ע מ ה 5

New member
מסכימה מאה אחוז

המסננת של צה"ל בנוגע לבחירת הקצינים שלה הפכה להיות מאוד מאוד מאוד רחבה, לא כל אחד מתאים לטיפול באוכלוסיה כה מורכבת ומגוונת ובתכל'ס אין מה לדבר לחיילים בפקודות יותר,צריך להבין אותם ולנסות לעזור להם. אני בעצמי הייתי במילואים מספר מאוד לא מצומצם של פעמים,לרוב בשטחים ואני יודעת על מה אתה מדבר - על חוסר המיגון המוחלט ,על האפודים מימי הפלמ"ח, על הכסת"ח ועל החפיפיות,שאלו מחלות מאוד קשות בצה"ל. מצד שני, איש לא ישכנע אותי שלא להגיע זה הפתרון.קורס קצינות לא מלמד אותך שום דבר חוץ מנהלים ומפתח קצת ראיה מערכתית. מה שכן מלמד אותך זה הדיבור הישיר עם החבר'ה, זה לשבת ולדבר ולא מתוקף הדרגות אלא מתוקף הבני אדם ואזרחים שבנו.וכיום, אני כבר בצד השני של המתרס, אני מבינה את זה עוד יותר טוב. בכל מקרה,כפי שאמרתי,במקרה של זה באמת בעיה.

הכל טוב ויפה, אבל איך ידע החייל

שלא קיבל הכשרה ראויה? יש מקרים שבהם זה ברור, כמו לדוגמא הג'ובניקים ששמרו על מאחז נידח בפיזדי אולוך שבשומרון (נדמה לי שהם היו 50% ממספר החיילים הקרביים ששמרו קודם). אבל מה אם אני סתם שומר שם בבסיס?

ניר נגר

New member
היי איש, קודם כל פירסמנו פה

בפורום את ההכשרה שחייל מילואים אמור לעבור, כולל מכתב של שר הבטחון שתומך בזה. בכללי, חייבים לעבור תרגיל חולייה ברטוב לפני עלייה לתעסוקה מבצעית בשטחים \ שמירות וכו' אם תרצו אני אביא את הקישור בשנית.

simpleSol

New member
גם אני מח"א יוצא השבוע לחברון ללא כ

ל הכשרה. היי, טוב לשמוע שיש עוד אנשים עם אותה הבעיה (...נחמת טיפשים?). כן, בטח נעבור על פקל"ים של קשר, נעשה מטווח של 5 כדורים (מישהו חושב שנפגע?). על תרגילי פרט יש בכלל על מה לדבר? חוליה? טירונות של 02 נעשתה לפני 11 שנים, מטווח אחרון למעלה משנתיים (5 כדורים? אולי פחות). תמיד עשיתי מילואים (גם במהלך לימודי התואר) ולא ניסיתי להתחמק (גם שנת קבע אחת). מה האפשרויות המעשיות העומדות בפניי אם לא כל הדרישות שהוצגו לא מתקיימות? אנא עזרו (גם מספרי טלפון יכולים לעזור). תודה רבה, חייל פשוט.

ניר נגר

New member
תעלה קישור אחד למעלה תקרא

את התכתובות על המינימום להכשרת חייל מילואים. תרגיל חולייה ברטוב מעוגן בפקודות ואתה חייב לדרוש זאת מהמפקדים שלך... הנה חלק מהדברים המצויינים שם: כל חייל שלא עבר אימון חוליה אינו כשיר למשימות אלה, הן עפ"י הפקודה הקיימת, והן עפ"י תשובתו של סגן שר הביטחון לשאילתא בנושא ( "השתלטות על אוטובוסים ושיעורי קרב מגע וכו'"). מכאן, שהצבת חיילים לביצוע משימות אבט"ש ללא ההכשרה הנ"ל היא בניגוד לפקודות הקיימות. משמעות הדבר היא שאסור לצה"ל להציב חיילים ללא אימוני פרט וחוליה ברטוב, לפחות. ידענו זאת והיום יש לנו גם את המסמכים המוכיחים זאת ללא צל של ספק! אז מה עושים? 1. חשוב שכל חייל מילואים שזומן לביצוע אבט"ש יעדכן את מפקדו על הפקודה הקיימת וידאג לדרוש את ההכשרה הנ"ל כתנאי לביצוע המשימה. 2. חשוב שכל חייל העונה על התאור בסעיף הקודם יגיש תלונה כנגד מפקד שמתעלם מהפקודה ו/או כלפי האחראי על אימון לקראת התעסוקה במחנה האימונים. 3. חשוב שבמקביל החייל יעדכן אותנו / יו"רי השדולה / יו"ר ועדת החוץ והביטחון / קמל"ר וכמובן את התקשורת על הפרת הפקודה ע"י כל גורם אחראי. 4. אנו מתחייבים להציף הפרות אלה בכל פורום אפשרי ולדרוש טיפול יחד עם מתן ליווי משפטי בהגשת בג"ץ בנושא לכל מי שמעוניין. 5. חשוב שצה"ל ידאג ליידע את כל היחידות, מפקדים וקצינות קישור על קיום הפקודה ויתייחס בחומרה על כל הפרה שלה. 6. חשוב שצה"ל יכשיר בצורה נאותה את החיילים לקראת המשימה ויספק את הכלים הדרושים לביצועה. 7. צריך להמשיך ולדרוש לגייס את אנשי הקבע העורפיים לביצוע משימות אבט"ש, עפ"י פקודת הרמטכ"ל משנת 1992. פקודה זו מופרת בהסכמת צה"ל. כפי שניתן לקרוא ברשימה שרשמתי כאן, סעיפים 1, 2 ו- 3 תלויים אך ורק ביוזמת החייל ועליו (עליכם) לקחת אחריות על גורלכם לא פחות מצה"ל והכנסת.

מספר שאלות:

נשמע לי מוזר שסיפורים על הכשרה לא מספקת אני קורא פה מגולשים המשרתים כמילואימניקים בחיל האויר. האם אלה אימונים המועברים בבסיסי חיל אויר ע"י מדריכים מחיל האויר? אם האימון מסתכם ב-5 כדורים מה עושים בשאר הזמן המוקצה לאימון? 5 כדורים מספקים בקושי לאיפוס הנשק. עוד משהו: יש הסבר למה חייל קרבי יהיה יותר טוב מג'ובניק בביצוע ירי מצבים? נראה לי שאם חייל שבאופן שיטתי יחטיא במטווחים לא יעשה את התעסוקה, הרי שלפנינו מתכון להשתמטות.

ניר נגר

New member
לפני תעסוקה מבצעית יש אל"ל

(אימול לפני תעסוקה מבצעית) שמישכו אמור להיות כיומיים עד שלושה ימים. גם לי קשה להאמין שמה שעושים בימים האלה מסתכם בירי של 5 כדורים... את האימון עושים בבסיסים המיועדים לכך. ובקשר לשאלתך האחרונה? חייל קרבי ירה הרבה יותר מג'ובניק, הוא מאומן יותר עם הנשק, הוא היה במצבים קרביים, ככל שתירה יותר כך תהיה מרוכז יותר ופחות "לחוץ"...

למעלה