איך אפשר למצוא מהנדס לבניית אב טיפוס?

קרוקדיל

New member
איך אפשר למצוא מהנדס לבניית אב טיפוס?

יש לי רעיון מסויים שאני מעוניין לרשום כפטנט משיחות עם אנשים הבנתי שאני צריך להגיש תוכניות של המתקן, איך אני יכול למצוא מהנדס שמתמחה בבניית תרשימים/אב טיפוס? המדובר במתקן קטן שכולל רכיבי פלסטיק וקפיצים נ.ב. מכיוון שאני לא גר בארץ אני אצטרך למצוא מישהו באיזור שלי ולכן עיקר השאלה שלי היא מה הם מילות החיפוש שאתם הייתם ממליצים לי לחפש בגוגל כמו"כ הייתי רוצה לדעת מה השלב הבא אחרי רשימת הפטנט במידה ויש לי את התרשימים?

אדנדום

New member
למה מהנדס?

כל שרטט יוכל לסייע לך בהכנת שרטוטים לפטנט, גם אם אין בידך אבטיפוס. ואגב, אין כל דרישה חוקית ליצירת אבטיפוס לשם הגשת בקשה לרישום פטנט. חיפוש בגוגל של "patent draftsman" או "patent drawings" בתוספת שם המדינה בה אתה נמצא, ודאי יניב שלל תוצאות. אגב, שים לב שכאשר תפנה לעורך פטנטים לשם עריכת הבקשה לפטנט, יתכן והוא יבקש ממך להעביר שרטוטים ספציפיים (מזויות מסויימות, מסוגים שונים וכו'), ולכן כדאי אולי להמתין עם השרטוטים עד לפגישה עם עורך הפטנטים.

טעות נפוצה

שלום קרוקדיל, לצורך הגשת בקשה לפטנט לא צריך מוצר ולא צריך תוכניות ייצור של המתקן. בקשת פטנט היא מסמך משפטי והשרטוטים בבקשת פטנט ברובם המכריע של המקרים שונים מהותית משרטוטים הנדרשים לצורך תכנון ייצור או עיצוב של המוצר. אני ממליץ שתמצא עורך פטנטים באזור מגוריך ותפגש איתו לפני שאתה חושף את ההמצאה לגורמים כלשהם. אנא שים לב שבמדינות מסוימות ישנם סוגים שונים של מה שמוגדר בארץ עורכי פטנטים, לדוגמא בארה"ב ישpatent agent ו- patent attorney וסמכויותיהם ומומחיותם שונה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה