איך אתה ישן

roee816

New member
איך אתה ישן

היי לכולם, באחד מדיפדופי האחרונים ברשת גיליתי את השיר How do you sleep של ג'ון לנון מהקריירה הפוסט-ביטלסית שלו...אני מניח שחלק גדול ממכם מכיר את השיר ומי שלא יכיר עכשיו והייתי מעוניין לדעת קצת יותר רקע עליו...למי שלא הבין הוא נכתב על פול מקרטני, כמו כן הריסון השתתף בהקלטות עם לנון. לדעתי זה מזעזע, מכיון שג'ון יוצא הכי קטן שיש ומקניט חבר לשעבר ביצירה, יש כל כך הרבה נושאים לכתוב עליהם וזה מה שהוא מצא, בנוסף זה נראה לי קנטרני במיוחד ופוגע, למי שיש עוד פרטים איך פול הגיב ועל הרקע אשמח לדעת. אגב להגיד שהדבר היחידי שפול עשה זה Yesterday זה עיוות המציאות. המילים: So sgt. Pepper took you by surprise You better see right through that mother's eyes Those freaks was right when they said you was you was dead The one mistake you made was in your head How do you sleep? Ah how do you sleep at night? You live with straights who tell you you was king Jum when your mamma tell you anything The only thing you done was yesterday And since you've gone it's just another day How do you sleep? Ah how do you sleep at night? A pretty face may last a year or two But pretty soon they'll see what you can do The sound you make is muzak to my ears You must have learned something all those years How do you sleep? Ah how do you sleep at night?

פול הגיב

בSilly Love Songs, ושם נגמר הויכוח (ריב?) הציבורי הזה, בערך. ג'ון לא אומר שפול באמת מת, כמובן--הוא אמר שכל הפול איז דד רומרז זה שטויות; הוא מתכוון לזה שפול "מת" מבחינתו...למרות שאני חושבת שזה נכתב בשעת כעס, ושהוא לא תמיד חשב ככה (אחרי שהוא כתב את השיר).

מאור 87

New member
אגב..

אריק איינשטיין עברת את השיר הזה לשיר "עיתונאי קטן שלי"...
(יש! סוף סוף אני מחדש משהו..
)

roee816

New member
לא נראה לי....

אתה סגור על זה??? אמנם השיר באמת מזכיר את השיר של לנון אבל אני שמעתי שאריק כתב אותו בגלל השמצות שונות שנכתבו עליו בעיתונות...ואם גם מקשיבים למילים אז מלבד הרעיון של איך אתה ישן בלילה אין קשר...אני משוכנע שלא מדובר בעברות של השיר

מאור 87

New member
אוקיי..

מן הסתם אריק איינשטיין לא הפנה את השיר שלו לפול מקרתני, אבל הוא ממש לקח את הרעיון, וגם רוב המלים זהות..

דהאנית

New member
אריק איינשטיין עברת גם ככה הרבה

שירים והיה מושפע מהביטלס קשות פול מקרטני מגדל זקן? גם אריק. ג'ורג' שר DO YOU WANT TO KNOW A SECRET? אריק שר את "מזל".

Miss CB

New member
באמת יצא מניאק...

ואתם יודעים מה, מילא (לא ממש אבל לצורך העניין) שג'ון עושה את זה, הוא כנראה חטף קריז אמיתי - זה כבר נאמר בתגובה אחרת שזה היה ברגע של כעס כנראה כי הוא לא שנא אותו עד כדי כך! - אבל למה ג'ורג' עוזר לו בזה? זה סתם מרושע, ג'ורג' לא היה חלק ממאבק האגואים הזה... אף פעם לא שמעתי את השיר אבל אנ יאשיג אותו איכשהו כי עכשיו מעניין אותי לשמוע אותו! אה שמעתי גם על משו אחר, משו על זה שבאחד האלבומים הראשונים (סולו) של פול הוא מצולם עם קרני שור או משו כזה; ואז ג'ון הצטלם לאלבום שלו עם קרני חזיר.. חחח...

ערןלוי

New member
ג'ורג' ועוד...

הסכסוך בין לנון למקרטני היה אולי יותר מתוקשר, אבל הסכסוך בין ג'ורג' למקרטני היה לא פחות חריף - אולי אפילו יותר. ג'ורג' נטר טינה עמוקה למקרטני שלמעשה לעולם לא עברה לחלוטין (אפילו באנתולוגיה רואים אותה לפעמים), בעוד שלנון השלים איתו כעבור כמה שנים. ואם מישהו מכיר את השיר wah wah של הריסון, אתם יכולים לדמיין על מה הוא נכתב. לגבי silly love songs: השיר ממש לא היה תגובה ל how do you sleep. SLS יצא בשנת 1976, 5 שנים אחרי HDYS. השיר הוא בעצם אמירה כללית נגד המבקרים שקטלו את מקרטני, ולא נגד לנון. התגובה של מקרטני ל HDYS הייתה השיר dear friend באלבום wild life. לגבי "עיתונאי קטן שלי".... אני ממש לא שומע דמיון. במוזיקה לא, וגם לא במלים, למעט "איך אתה ישן", שזה ביטוי נפוץ ושגרתי. הדמיון הוא מקרי לדעתי.

roee816

New member
Dear Friend

קראתי את הליריקס של השיר וזה נכון שאפשר לפרשו בהרבה מובנים אבל לי הוא נראה כמו שיר אהבה לבחורה ולא התרסה כנגד ג'ון...כך שעדיין לא מצאתי תגובה של פול

ערןלוי

New member
פול אמר בעצמו...

שהשיר היה התגובה שלו ל how do you sleep ולגישה הכללית של לנון... מעין מנחת פיוס. אני לא זוכר בדיוק איפה הוא אמר את זה אבל אני יכול לחפש.

דהאנית

New member
התגובה הזאת מדהימה! במקום לשנוא

הוא כותב כזה שיר בלי טינה. היה לו זמן להתקרר אבל במקרה כזה, הפגיעה היא עמוקה מאוד, וידוע שפול לא נרגע מהפגיעה הזאת עד היום בכלל, פול היה בקטע של להתפייס וג'ון בכסאח ובברוגז. פול תמיד אהב את ג'ון , הבין אותו והיה אפילו מעריץ שלו. ג'ון ציפצף על כולם.

Tomer 123

New member
דווקא

התגובה של מקרטני ל how do you sleep היתה let me roll it המעולה מתוך band on the run. how do you sleep הוא אכן שיר טינה ורוע שבאמת קשה לי להבין איך ג'ון כתב שיר כל כך מרושע כלפי שותפו הקודם ליצירה. בעיני, זה היה קיצוני מדי.

דהאנית

New member
ג'ורג' אמר בפרוש

שהוא כתב את זה על המריבה בינו לפול, שהוא כתב את זה מיד, באותו היום של מריבת LET IT BE המפורסמת, כשחזר הביתה וכן, אפשר לראות איך הוא אהב אותו. הם היו חברים קרובים, זה ידוע. שמעתם את השיר HERE TODAAY של פול מתוך התקליט TUG OF WAR? גם זה משמע שיר אהבה אבל זה שיר על ג'ון. סוחט דמעות.

Miss CB

New member
מה?!

תסלח לי על הבורות, אבל איפה אתה רואה בווה ווה שיר על הסכסוך שלו עם פול?!

ערןלוי

New member
wah wah...

נכתב אחרי שג'ורג' עזב את הביטלס (זמנית) בזמן הקלטת let it be. אפשר לפרש אותו גם כאילו הוא מכוון גם ללנון או באופן כללי לביטלס, אבל כל מי שראה את let it be ואת כמות הויברציות השליליות בין הריסון למקרטני (בפרט הויכוח המפורסם) יכול להבין את השיר כאילו הוא מיועד יותר למקרטני.... הנה ציטוט קטן של הריסון על השיר: "wah wah was written during the let it be fiasco...we had been away from each other after having had a very difficult time recording the white album....i remember that paul and i were trying to have an argument and the crew carried on filming and recording us..." בכל אופן, שוב, מקובל עלי הפירוש שהשיר הוא יותר כללי ולא מיועד ספציפית למקרטני. אך בלי קשר לכך, הנקודה היא שהסכסוך הין הריסון למקרטני היה הרבה יותר עמוק מהסכסוך המתוקשר יותר בין לנון למקרטני, שארך רק שנה-שנתיים (כבר ב 1973 לנון אמר דברים מאוד חיובים על מקרטני ו band on the run, ב 1974 הם כבר ניגנו והקליטו ביחד בלוס אנג'לס והם נפגשו כמה פעמים לפחות בשנות ה 70 בניו יורק). לא חסרות התבטאויות ארסיות של האריסון על מקרטני אפילו בשנות ה 90...

Miss CB

New member
רגע רגע.

אנחנו מדברים על אותו השיר (מן הסתם)?! Wah wah' youve given me a wah-wah, and im thinking of u and all the things that we used to do... בלה בלה בלה? אולי אני טיפשה (...), אבל לי הליריקס נשמעים ממש ההפך. יענו, ננת לי מתנה כן? (במקרה הזה ווה ווה), וזה זול ("COSTS LESS THEN A DIME"), אז הנקודה היא שחשבת עליי או משו בסגנון, כאילו אנחנו חברים טובים או... לא יודעת. משהו בכיוון הזה, שיר נחמד וחברותי ולא על שינאה... פספסתי משהו?!

ערןלוי

New member
שיר נחמד וחברותי?

זה אחד השירים הכי שליליים שג'ורג' כתב (וזה שיר מצוין בלי קשר).... "cheaper than a dime" - שימי לב להקשר: "you made me such a big star, being there at the right time, CHEAPER THAN A DIME" - זה זול לא במובן החיובי של המילה.... שימי לב גם: "you don't see me crying, you don't see me sighing" וכמובן הבית האחרון: I don't need no wah-wah And I know how sweet life can be If I keep myself free from the wah-wah I don't need no wah-wah כשג'ורג' אומר wah wah הוא מתכוון לכאב ראש (ולא רק לאפקטים בגיטרה), הוא אומר את זה באוטוביוגרפיה שלו. המלים המלאות נמצאות כאן. אגב, כמו שאמרתי, שיר גדול מתוך האלבום שלדעתי הוא האלבום הכי טוב שאחד מהביטלס הוציא אחרי הפירוק.....

למעלה