איך אתם לא פוחדים לטוס??

קודם כל שטסתי פעם ראשונה בעבר...

וזה ההי מכאן לספרד שהייתי קטן, טיול מאורגן. והמטוס היה מסוג בואינג 737 קטן והרגשתי כל הטיסה בורות אויר והמטוס רעד ואז פחדתי, אמרו לי שזה כיס אויר ולא קורה שום דבר. בחזרה הביתה כבר התרגלתי.

Itai7

New member
טסתי שנה אחרי אסון התאומים אז היה

הטיסה המפחידה באמת שהייתה לי לפני 3 שנים, טסתי לארה"ב לניו יורק עם אמריקן ארליינס ב10 בספטמבר
זה היה מפחיד הסתכלתי על כל בנאדם במטוס לראות אם הוא בסדר
.

איך את לא מפחדת לנסוע במכונית?

ככה אנחנו לא מפחדים לטוס! הסיכוי(סיכון) למות בכביש גדול בהרבה מהסיכוי(סיכון) למות באויר.

אדווה345

New member
כן, אבל במכונית אני הבוס. זה א'.

ב'- מכונית לא נוסעת בגובה של 10000 רגל... כאן הבעייה שלי. אני מרגישה שאני ממש בתוך קופסת פח. הגם שברור שזה לא נכון- מדובר בכלי מתקדם ומתוחזק היטב, ובכל זאת- התהום הזאת שמתחת...עושה רושם שכל דבר קטן, ואנחנו בצלילה מטה. לא??

זה בדיוק העניין

את אולי הבוס אם את נוהגת במכונית, אבל כשמישהו אחר נוהג את בכלל לא הבוס. וגם כשאת הבוס ואת נוסעת בכביש וממולך מישהו מחליט להכנס בך חזיתית לא תעזור לך ה"בוסיות" שלך. ואם תרשי לי לנחש את גם מפחדת ממעליות. נכון?

תשובה סטטיסטית - לשאלה פילוסופית

מבחינה סטטיסטית בטוח יותר לטוס מאשר לנסוע במכוניתך. מחקרים שנעשו ונעשים בנושא, הוכח מעל לכל ספק שטיסה במטוסי איירליינרס בטוחה מנסיעה במכוניתך הקטנה בכבישי הארץ. אבל!!כידוע הסטטיסטיקה אינה חברת ביטוח,ואם קרתה לך תאונה במטוס הסיכוי שלך להנצל קטן סטטיסטית מסיכוייך להנצל מתאונה של מכוניתך, וזה נכון וזה מפחיד.הפחד מטיסה הוא בעיקר אמוציונאלי ולא רציונאלי,כך שלהוציא ממך את פחד הטיסה אפשר רק בעזרת חוגי מידע בנושא הנערכים במקומות שונים בארץ ונקראים:"איך לטוס ללא פחד",אם מציק לך העניין אנא פני לכתובת הנכונה,לא לפורום זה....

אדווה345

New member
רציתי להבין איך אתם חושבים.

זה עוזר. ולידיעתך- אין קורסים בנושא. כבר ביררתי. יש יום הרצאות אחד שעולה 1000 ש"ח, וטיפול אצל פסיכולוגית ספציפית שעולה 4000 ש"ח לכמה טיפולים בחבילה. אז כל שנותר הוא להבין איך אתם חושבים. זה יכול מאד לעזור.

CNS

New member
Eih efsakti lefahed

Sliha al anglit,ani kotev me naiad... Ani lo efsakti lefahed latus adshe beazmi lo etasti matos,rak ahrey ze evanti she adama ze lo bishvili.. Ani hay rak she ani tas (matis)

אדווה345

New member
וואלה? נשמע מדהים! עברת לצד השני

הלוואי עליי אז זהו, שחשבתי אולי, בתור התחלה לנסות את הסימולטור בהרצליה. יש משהו כזה, זה עולה 320 ש"ח. מכיר את זה? אולי זה יעזור לי קצת.

CNS

New member
Simulator

Ani hoshev adif leosif od 60 shek ve lakahat tisat ekerut she ba togli lenasot leatis beazmeh ve lerot ad kama she a matos ze kli batuah

CNS

New member
Simulator

Ani hoshev adif leosif od 60 shek ve lakahat tisat ekerut she ba togli lenasot leatis beazmeh ve lerot ad kama she a matos ze kli batuah

אדווה345

New member
רק עוד 60 ש"ח?

זה לא מפחיד? לא מקיאים בדרך? ואיך מגיעים למסקנה שזה כלי בטוח? מה הרגשת כשניסית להטיס?

CNS

New member
Emmm

Ze kzat beaia leasbir akol be forum imat bemet be razinut roza lalehet alze ine ha mispar sheli 0545360850 tishlehi odaa o titkashri ani esmah laazor

אדווה345

New member
../images/Emo6.gifאהההה! אכלת אותה!! לא!! :)

זהו, שדווקא אני מנחמת היטב את האנשים שפוחדים ממעליות. מזה דווקא ממש אין לי פחד. אולי כי אני לא רואה את הגובה. זהו! כן, כיוון שאני לא רואה את הגובה. במעליות שקופות הרבה יותר קשה לי.

singera

New member
אני פוחד פחד מוות

ממדרגות נעות קרה שכמה פעמים בחיים שלי נתקע המנוע של המדרגות....

אדווה345

New member
כן, מבינה אותך. אני לא פוחדת אבל

אם זה נתקע זה יכול להיות מסוכן. כמו בטיטאניק.

singera

New member
אני סתאם צחקתי רציתי לשים סמיילי

אך זה לא עבד. היה לי פעם חבר שהיה נוהג בתחנה המרכזית ועוד מקומות לכבות דרגנועים ע"י לחיצה על הכפתור האדום.... אני כיום לא בקשר איתו לא קשור בכלל למקרה הנ"ל.

למעלה