איך אתם מזקקים חמאה?

רק שאת המשפך תתקשי להכניס למקרר...

אם הבנתי נכון ומדובר במשהו ענקי... אבל אני לא מכירה את גודלו של המקרר שלך... והכיף בפטנט של פריזבי שהשומן כבר מוצק ולכן אין צורך בזהירות יתר בזמן ההפרדה.
 

terroir

New member
לא מדוייק

beurre blanc מתייחס דווקא לרוטב על בסיס חמאה ולא לאחד ממצבי החמאה בזמן ההמסה. חמאה היא עניין מורכב, שנובע מכך שהיא בנויה יותר משומן אחד. כאשר מוציאים חמאה מהמקרר, היא עוברת 5 שלבים: חמאה רכה (bbeurre pommade), חמאה מומסת (beurre fondu), חמאה מבעבעת (beurre mousseux), חמאה חומה (beurre noisette), וחמאה שרופה (beurre noir). בנוסף, המסורת הצרפתית משתמשת דווקא ב-beurre noisette למאפים, ולא בחמאה מזוקקת. זאת מכיון שבחמאה החומה מתפתחים הטעמים האגוזיים המבוקשים, ואלו אינם קיימים בחמאה מזוקקת (שמופקת בתהליך הצרפתי הקצר; בגי הם דווקא כן מתפתחים).
 
למעלה