איך אתם "מטפלים" במינוס בחשבון הבנק?

ראיתם את הכתבה אתמול בחדשות

על הנמל בחיפה?
מה דעתכם? אותי באופן אישי הכתבה ממש הרגיזה במיוחד בהקשר של הגזרות החדשות הכלכליות.
יכול להיות שמנופאי שעובד 4 שעות מרוויח 50 אלף שקל? במה העבודה שלו יותר קשה משל מנקה רחובות? נהג משאית זבל? שומר הביטחון בבית הספר? המורה של הילדים שלי? הגננת בגן? הקופאית בסופר? מה הוא עושה שהוא יכול להרוויח על 4 שעות עבודה ביום 50 אלף שקל בחודש כל חודש?
ובסוף לנו מקצצים את קיצבאות הילדים? למי בדיוק זה נראה הגיוני? מחפשים מאיפה לסגור את הגירעון של המדינה? למה לא לחפש במקום בו קורות השחיתויות האלה?
 
שוב דיברו על זה

הראו איך רייגן נלחם בזה ברשות שדות התעופה והנמלים בארצות הברית.
למה אי אפשר לעשות את זה כאן?
 

shron17

New member
את לא יודעת עדיין למה ?

כי ככה היה בעבר ,
וזה נוח מאוד לראש הממשלה,
הנבחר של מדינת ישראל.
 

shron17

New member
למה נוח לו?

לראש הממשלה נוח שלא לצאת נגד עובדי - הנמל,
כי הוא לא רצה שישביתו את הנמל ,
כי אז מטענים וסחורות יתקעו ולא יפורקו, וייגרמו נזקים של מלייארדים שקלים למשק.
אין לו רצון להילחם בהם,גם אם זה במחיר של אי -הצדק שבמדינה.
 

shron17

New member
את זה כדאי לומר,לכול מי שבחר בראש הממשלה,,,

המחדלים בוויתור על מיסים,לכול חברות הענק כמו חברת תרופות -טבע וכול שאר הטייקונים,שלא לוקחים מהם מיסים כראוי,
כאשר הרווחיות שלהם מלייארדים ,בכול שנה,
ורק מהמיסים שלא גובים מהם,ניתן היה לכסות את כול הגרעונות והתקציבים בקלות,ועוד היה נותר עודף לכול משרדי המדינה,
וזה היה קורה,רק אם לראש הממשלה היה אכפת מאזרחי -המדינה .
לבסוף,כול מתחמקי המיסים מתעשרים ,
ובסופו של יום הרי הם "המנהלים" האמיתיים של המדינה שלנו,
כי כול הכסף שאמור להתקזז למס-הכנסה ,מהרווחים שלך הם,
רובו לא נגבה, ונשאר בקופה שלהם.
בשום צדינה ראש הממשלה לא היה מאפשר למצב כזה להימשך.
 

בישנית8

New member
גם אני לא בחרתי בו.אגב,אני בטוחה שגם אילו

שלי יחימוביץ היתה ראש ממשלה, המצב היה קשה מאוד. אין לצערנו מי שיציל את המדינה.
 
יש בזה משהו

אבל חשוב להיות אופטימיים אבל אני יכולה להבין את כל מי שזה מייאש אותו. אני בעצמי מתחילה להתייאש מהמצב הזה.
 

דינהלה1

New member
איך אתם "מטפלים" במינוס בחשבון הבנק?


הבוקר צפיתי בעדות בת הערובה מהאירוע המחריד שקרה אתמול בסניף הבנק בבאר-שבע. חשבתי על כל אותם פעמים שהייתי במינוס או תקופות לחוצות מבחינה כלכלית. בסך הכול זה יכול לקרות לכל אחד ועדין אף אחד לא יוצא למסע נקמה ויורה באנשים חפים מפשע...

האם לדעתכם במצב כלכלי לא קל כמו היום (והגזרות ששר האוצר מתכנן...) אפשר בהתנהלות מושכלת להימנע ממינוס בחשבון הבנק או שלפעמים זה בלתי נמנע?
 

rinamlo

New member
קשה אך אפשרי

בכל בנק יש אפשרות למסגרת אשראי (חריגה), לצערנו עקב התקדמויות אנחנו צורכים יותר, רוצים יותר ולא מתפשרים.
אני יודעת שחלק נמצאים במינוסים גדולים ועם 10,000 ש"ח סך המשכורות של שני בני זוג מאוד קשה להסתדר במיוחד עם הוצאות גנים+הוצאות מחייה, אבל הדור היום מפונק ולפי דעתי לא אחראי ואני אסביר מדוע (אני מדברת בלשון יחיד וכמובן מדובר בעלי שותף איתי):
לי אין טלפון חכם, לי אין מכונית חדישה, לי אין מסכי פלזמה (אחת קיבלתי מתנה), לי אין סלון חדש, לי אין מטבח משופץ וכו' אבל יש לי דירה שלי מכסף שהייתי צעירה ועבדתי מגיל 14 ההורים עזרו קצת, אבל תשלומי המשכנתא נמוכים יחסית לשכר דירה, חלק מהרהוט קנינו וחלק קיבלנו /אספנו הרוב יד שניה אפילו את הציוד לרעות קיבלנו החל מסל קל ועד סטרליזטור ,כל מי שמבקר בביתנו הצנוע מתקבל בברכה ומבין שאפשר בפשטות לחיות יפה ולהנות מהחיים,
לפי דעתי אם משפחה ממוצעת תעשה חשבון כלכלי כמה כסף הוציאה על מותרות (פלזמה בכל חדר, טאבלט, טלפונים חכמים וכו) היא תבין למה היא לא מסתדרת...
 
אני רוצה להגיד לך שגם לי

אין טלפון חכם ואין מכונית חדישה ויש לנו טלויזיה אחת שקיבלנו מההורים אחרי שהם החליפו את שלהם וזו הטלויזיה היחידה בבית והמקרר שלנו קיבלנו מההורים אחרי שהם החליפו את שלהם ואין אפילו דירה (אנחנו חיים בשכירות) ואנחנו לא בליינים שיוצאים לבלות הרבה ולא לוקחים את הילדים למקומות יקרים ולא יוצאים לחופשה שנתית ובטח לא חו"ל והבגדים של הילדים עוברים מאחד לשני כך גם המיטות. אין ריהוט חדש, יש הרבה דברים שאספנו וקיבלנו ולא, אין לי טאבלטים בבית. לאף ילד אין טלפון בכלל. יש מחשב אחד בסלון וגם הוא מדור ישן. אנחנו מאוד מחושבים. שנינו עובדים. ואת יודעת מה? אנחנו לא מצליחים לסגור את החודש.
אני ממש לא חושבת שאנחנו חיים חיי מותרות או בפינוק. אני חוסכת צהרונים, חוסכת קייטנות, חוסכת משפחתונים, מג'נגלת בין עבודות כשהם במסגרות עד 13:30 ואחרי שהם הולכים לישון ופשוט איך שאנחנו לא הופכים את זה לא מצליחים לחשוב אפילו על לקנות בית או חלילה לחסוך לילדים משהו או לחיות בלי מינוס...
ועוד עכשיו מדברים על קיצוץ קיצבאות ילדים ועליית מדרגה במיסים ומעמ יותר באחוז ונראה לי שאם עכשיו אני בקושי מסתדת מה יהיה אחרי הגזרות?
ותאמיני לי אני לא מסכנה, אנחנו מאושרים ממה שיש ואני אדם אופטימי מטבעי אבל קשה לי להגיד שזה אפשרי...
 

rinamlo

New member
תארתי לעצמי

שתיהיה תגובה , אני דיברתי עלמשפחות כמוני זוג + 1 , כמובן שהדבר שונה כאשר הרכב המשפחה אחר...

המון צעירים לא עובדים, חיים על חשבון ההורים, קונים בגדים ללא הגבלה וכו' ואז כאשר מגיע רגע החתונה הם עושים חתונה מעל ומעבר יכולתם וככה הם מתחילים את חייהם...
 
הבעיה היא שיש גם משפחות

כמונו. או אפילו עם ילד אחד או שניים שלא עומדות בתשלומים.
הילדים שלי הולכים רק למסגרות של המדינה שהתשלום מינימאלי. אני לא חושבת שההוצאות הבסיסיות סבירות. אני מדברת על חשמל, מים, סופר, ארנונה, גז. הכל הכל עלה. הכל הכל יקר.
אמנם בחרנו להביא 4 ילדים לעולם אבל זה לא אומר שאנחנו פזרנים או בזבזנים בגלל זה.
 
ובאותו הקשר

חזרתי קודם עם הילדים מסידורים, קניתי להם 2 ארטיקי קרח ובקבוק מים קרים קטן. שילמתי 17.5 ש"ח. על 2 ארטיק קרח ומים קטנים. לא הזוי?
 

אופירA

New member
מנהל
לא, לא הזוי (הגעתי מהראשי)

זה השוק החופשי, ככה זה עובד בכלכלה: אם אנשים מסכימים לשלם על ארטיק קרח יותר מ-1 ש"ח ומוכנים לקנות מים קרים ברחוב, ולא לסחוב איתם בתיק מהבית - אז ייגבו מהם כל תשלום רצחני שהם מוכנים לשלם אותו.

לא גומרים את החודש כשיש 2 משכורות רק בגלל ההוצאות הקטנות האלה. את הסתכלת על ההוצאות הגדולות - שכר דירה, חשמל, גנים - אבל לא הסתכלת על היום יום הקטן.
זה מאוד מאוד משנה איפה קונים את הירקות, איפה קונים את מצרכי המזון השוטפים (שהרי זו ההוצאה הגדולה שלנו באמת, כיוון שהיא יומיומית!), אילו מצרכי מזון צורכים (יש הבדלים של אלפי שקלים רבים מאוד בין צריכה שוטפת של אותה כמות אנשים, כאשר סוגי המזון ומוצרי הצריכה שונים ותחליפיים בהתאם למחירם, וכאשר המקומות בהם הם רוכשים זולים ונבחרים בקפדנות לאחר השוואות מחירים. יש הבדל עצום בין צריכה של אדם שיודע מה מחירו של כל מוצר שהוא קונה, ומתי התייקר המוצר, לבין צריכה של אדם שלא מודע לכל מחיר של כל מוצר, רק מכיר חלק מהמחירים.

יש הבדלי תפיסה שמשפיעים על התוצאה מי יגמור את החודש ומי לא.
יש אנשים שהתפיסה שלהם היא שכאשר יש מינוס בבנק ואין חסכונות - מי בכלל קונה שתייה בחוץ?
(יש אנשים שהתפיסה שלהם היא שגם כשיש מליון דולר חסכונות לא קונים מותרות מיותרים. וגם לילדים לא קונים בחוץ ממתקים מתוך גחמה, אלא מתכננים את צריכת הממתקים שלהם, וכשהולכים לסידורים מביאים להם מהתיק ממתקים שניקנו מראש בקנייה מתוכננת עם רשימה, ממקום זול במיוחד. אבל אני לא מדברת על זה כרגע).

יש תפיסה חשובה שאומרת שאם יש מינוס, אז החודש ההוצאה הכי חשובה בסדר העדיפויות היא לסגור את המינוס, כי המינוס עולה כסף גדול מאוד (ריבית). וגם אם מדובר במשימה של חצי שנה או יותר - זה סדר העדיפויות כרגע. כלומר עוברים לקניית ירקות ביום שישי אחה"צ, ורק את הזולים ביותר, מוצרים שוטפים זולים במיוחד, גם אם הם גרועים, ומוותרים כרגע על כל הוצאה לא דחופה, ואפילו הוצאות רפואה שניתן לדחות. כשסוגרים את המינוס, ונחסכים מאות השקלים שהוא עולה בחודש, אפשר לעבור לצריכה יותר נינוחה בזכות שיש לך מאות שקלים נוספים בחודש.

תכנון הוצאות זה כמו דיאטה לאנשים עם בעיות חילוף חומרים - התמדה אינסופית של חשבון בכל מה שקונים, וכניסה לרזולוציות הכי נמוכות של הפרטים. כולל ארטיק קרח, נייר טואלט, סבון כלים, ותחתונים, ואפילו מלח...

סליחה על הקטנוניות, אבל פה קבור הכלב בד"כ.
 
אני מאוד מסכימה

אבל כששני ההורים עובדים ויצאתי לסידורים והמים שמילאנו בבית נגמרו לא נראה לי מופרך ביום חם לקנות מים לילדים. וגם ארטיק קרח אחד או שניים. לא מדברת על הארטיקים עם ההפתעות שאני לא מרשה להם ולא מדברת על ארטיק חלבי.
אבל 17.5 שח זו גנבה לדעתי על מים ומים עם סוכר במעטפה
 
למעלה