איך אתם "מטפלים" במינוס בחשבון הבנק?

אופירA

New member
מנהל
אז למה שילמת על הגניבה?

אם הילדים יידעו בעיקרון שלא קונים אפילו קרטיב ומים במקום יקר (קיוסק, פיצוציה), אלא רק במקום זול יותר (ב-6-8 ש"ח בלבד שזה המחיר שזה היה צריך לעלות) - זה רק ייתן להם ערך מוסף בחיים שלהם כילדים וכמבוגרים.

אם מכאן והלאה תחליטי לקחת איתך יותר שתייה, כאשר הולכים למקום שבו אין סופרמרקט/מכולת סימפטיים-למשתמש, ותחרימי בעיקרון קיוסקים וגזלנים - אז אפילו היה כדאי "שכר הלימוד" היקר.

את יודעת מה?

זה מצחיק. היינו במקום שהיה בו יקר ונגמרו לנו המים ואמרתי לילדים עזבו אני יודעת שאתם צמאים אבל בואו ניסע ליד הבנק שם יש מקום שהוא יותר זול ונסענו ליד הבנק כי לא רציתי לקנות ביוקר וזכרתי ששם יותר זול. הגענו לשם אחרי הנסיעה ומה לעשות לא רציתי לייבש את הילדים ולהגיד להם בואו ניסע לעוד מקום. סבלנות סבלנות אבל בחום שהיה לא היה נראה לי הגיוני. ואני דווקא בן אדם מאוד מחושב ובדכ לוקחת איתי מספיק דברים מהבית שנקנו מראש ולא מוציאה בחוץ סתם ו"שכר לימוד" הילדים שלי מספיק מחושבים אבל אחת ל אפשר לקנות בחוץ עם נתקעים ונראה לי הזוי שאפילו אם השוק הוא חופשי אלו יהיו המחירים. זה מים להזכירך... אפילו לא מים בטעם...

nika27

New member
את המים

הייתי לוקחת מהבית בבקבוק ושמה קצת קרח, לא הייתי קונה בקניון, הרי המחירים בקניון הרבה יותר יקרים, את הארטיקים אצלינו בסופר אפשר לקנות במחירים זולים יותר, לא חייבים לאכול בקניון.

בישנית8

New member
אני למשל אם חד הורית לילד חמוד בן תשע וחצי,

ומרוויחה כ-5000 ש"ח נטו בחודש. אפילו שאני אדם צנוע מאוד,מעולם לא הייתי בחו"ל, אין לי רכב, אין לי רהיטים יוקרתיים בבית,המקרר שלי לא מפוצץ, ובכל זאת נדיר ביותר שאני לא במינוס.

ריטה1

New member
לי יש מסגרת אשראי של 1000 ש"ח, שאני לא מגדילה

הבנק כל פעם מציע לי להגדיל את מסגרת האשראי, אבל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן.
כמי שנכבה ברותחים, אני מאוד נזהרת בצוננים.
לפני מספר שנים, שנינו איבדנו את מקום העבודה, הייתי בבית, עם תינוקת בת כלום, בלי משכורות, ועם חובות, עמדנו להיזרק לרחוב.
עד היום אנחנו עוד סוחבים על הגב את כל ההוצל"פ והחובות, אבל מאוד מאוד נזהרים בהתנהלות היומיומית שלנו.
כשאין לי כסף, אני פשוט לא קונה, גם אם מדובר ללכת לסופר.
אני אני קונה דברים הכרחיים, וממתינה שיהיה לי כסף.
הרהיטים ורב מוצרי החשמל שלי בבית, נקנו יד שניה, או קיבלנו אותם, כשחמותי החליפה את שלה.
הבית שלי בשכירות, והתפשרתי על בית קטן וישן, שאני יכולה לעמוד בתשלום שכ"ד
מה שכן לא התפשרתי על מיקום ועל מגורים במושב ובקהילה שאני מאוד אוהבת, והבנות שלי מקבלות את החינוך הטוב ביותר שהמקום יכול להעניק להם, על זה אני לא מתפשרת.
קשה, חייבת להודות, שההתנהלות מאוד קשה, ואני לא מרשה לעצמי המון מותרות ודברים שהייתי רוצה, ועושים סדר עדיפויות לכל דבר.
אבל זה בהחלט אפשרי
אני רואה סביבי המון אנשים שחיים מהלוואה להלוואה, מינוסים מטורפים, טלפונים מהבנק, ועדיין וקונים בלי הגבלה, רכבים חדשים מותרות, וחופשות
זו חוסר אחריות מצידם, ומקווה שלא יחטפו את הסטירה שאני קיבלתי בזמנו מהחיים.

מגי 336

New member
להיגמל מכרטיסי האשראי...

להשאיר כרטיס אשראי עם מסגרת אשראי בסיסית - בשביל תשלומי מיסים, חשמל מים,
את הקניות לעשות רק במזומן.
גם אם קונים בסופר באשראי - לא לחלק לתשלומים!!
כי תשלום מצטרף לתשלום ובחודש הבא שוב יש תשלומים
ואז בבום יורד מהחשבון סכום של אלפי שקלים.

תאמינו לי שאפשר להסתדר בלי תשלומים,
ואם אתם כבר בלופ של תשלומים - שווה לקחת הלוואה ולסגור את כל החיובים קדימה של האשראי כולל המינוס בבנק
ולהתחיל מאפס.

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
מצטרפת וממליצה

לי מעולם לא היה כרטיס אשראי. אבל אפילו הבן שלי, שהוא די מליונר (35,000 בחודש), הגיע למסקנה שהוא קונה בכרטיס אשראי 30% יותר מאשר במזומן, ועשה בדיוק מה שכתבת. התוצאות בהחלט ניכרות בשטח, במשך השנים.

מאוד נכון

גם אני מוציאה כמעט רק במזומן. זה באמת הרבה יותר חסכוני כי אז אתה ממש מרגיש מה שיוצא. בכרטיסי אשראי יש אשליה שאתה לא משלם...

מגי 336

New member
לדעתי, אם אין כסף - לא קונים...

או שמגבילים את התשלומים רק לפרוייקט אחד בכל פעם -
כלומר - את קונה מכשיר חשמלי, ועד שלא מסיימת את התשלומים עליו, לא קונים עוד מוצרים.

אני קוראת לרכישות גדולות "תב"ר" (תקציב בלתי רגיל)

או שחוסכים כסף לפני קניית המוצר
או שפורסים לתשלומים מחושבים מראש..

כנ"ל לגבי חופשות וכל מה שאינו שייך להוצאות השוטפות.

בישנית8

New member
אפשר לחיות בלי נופשים,כבר שנים שלא הייתי

בנופש,אבל כשמתקלקלת מכונת כביסה , חייבים לקנות חדשה,לא ככה? יש דברים שאין ברירה.

shron17

New member
אזרחי המדינה פקחו עיניהם ודורשים שקיפות,,,

באופן זה של שקיפות ,כבר לא יאפשרו לבעלי -הון מחיקת חובות,
לא יהיו יותר תספורות מכספי ציבור העובדים ,שכספיהם ומושקעים בבנקים.
ובהדרגה גם יהיה יותר סדר במדינה.

למעלה