איך אתן מנצלות את שעות הפנאי שלכן ?

siv30

New member
איך אתן מנצלות את שעות הפנאי שלכן ?

טוב אז דיברנו על זמן איכות ואני חושבת שהדבר הבא הוא שעות הפנאי. אישית אני לא מרגישה שיש לי שעות פנאי וגם שיש לי מאוד קשה לי לנצל אותו נכון כי אני רוצה לעשות כל כך הרבה דברים כמו: לקרוא, לקנות, להיות באינטרנט ועוד. אז איך זה עובד אצלכן?

shandy

New member
דברים שאוהבת לעשות

כל דבר שעושה לי טוב ושנובע מתוך רצון ועניין שלי בנושא, מכאן שאין לי שעות פנאי כי תמיד יש לי מה לעשות. וגם אי עשיה היא בחירה של עשיה בעיני אם מדובר בלימודים, אני אלמד בדרך כלל נושאים שאינם קשורים לתחום עיסוקי אני אוהבת לגלוש באינטרנט, ולקרוא נושאים שונים אוהבת טיולי גיפים משתדלת אחת לשבועיים לצאת למסעדה או פאב אוהבת לצאת לנופש, לטייל. משתתפת בועד הורים מתנדבת בעמותה והכי הכי הכי אוהבת to do alot of nothing ובזה אני מצטיינת

missB

New member
שעות הפנאי

שלי מתמלאות בקריאה, גלישה באינטרנט, מפגשים עם חברים, סרטים, לפעמים מסעדות. האמת היא שמאז שהפכתי את התחביב שלי למקצוע יותר קשה לי לענות על השאלה הזו. אני כנראה צריכה לפתח עוד תחביב מהותי.
אגב, קראתי השבוע כתבה שטוענת שישראלים לא יודעים לנצל שעות פנאי. הכתבה טוענת שבמדינות אחרות יש תרבות פנאי הרבה יותר מפותחת ואנשים משקיעים בתחביבים ובעשייה שאינה קשורה לעבודה ואילו כאן הרבה יותר פאסיביים ומרבים לנצל את שעות הפנאי מול הטלויזיה או בסתם בטלה. מה אתם אומרים על הטענה הזו?

יונית א

New member
אויי ווי איזה שאלה לסופשבוע

די מבולבלת , כי הפכתי את התחביב למקצוע ואז לא נשאר לי תחביב חוץ מלאסוף בולים. מה עוד שאני גם בחרתי לעבוד מהבית, כך שהיממות שלי הפכו לבלאגן די מעורבב לא ממש עם גבולות ברורים. וזה לא טוב אני יודעת. אני מבטיחה ממחר בבוקר (כמו דיאטה) לשקם את השעון המבולבל . וכל השאר- אני קוראת, מכורה למילים, סרטים,(מאלו שעוד הולכים לקולנוע),אנשים . לא עושה ספורט ברצינות(ממחר, הבטחתי), לא הולכת לחוג אריגה ואם ארשום את כל מה שאני "לא "..הרשימה תפרנס מתנ"ס שלם.

siv30

New member
../images/Emo45.gif החיים בארץ כל כך דחוקים

ולוחצים שאם באמת יש לי פנאי אני מעדיפה לבהות במסך המרצד של המחשב או סתם ללכת לישון

shandy

New member
כשהילדים גדלים

הזמן האבוד נמצא מחדש יש למה לצפות

siv30

New member
שנדי אני לא חושבת שזה קשור

לילדים. אני חושבת שזה קשור לאי יכולתנו לנווט את זמננו בצורה חכמה ולמצוא לעצמנו עיסוקים מחוץ למסגרת של עבודה- בית- ילדים (פיפי ולישון).

shandy

New member
לשעות פנאי צריך זמן פנוי

סיוון ילדים הם גזלני זמן מסיבים של ההורים, שלאחריהם ההורים רק מחפשים מיטה לישון ילד לא יודע להחליף עצמו, לרחוץ עצמו, להאכיל עצמו, ילד לא ילך לבד לחוגים, לחברים, לגינה אין צורך שאמשיך נכון? כדי שיהיה לך זמן פנוי לכייפים, את צריכה קודם זמן פיזי, אחרי זה מגיעה השאלה של ניווט זמן וסדרי עדיפיויות

missB

New member
אני שוב חולקת עלייך

עשיתי פעם סדנא לניהול זמן ולמדתי שם שזמן זה מה שאתה עושה איתו. עבור דברים חשובים את מפנה זמן. ברגע שתגדירי שפנאי, או עיסוק כלשהו שאת מעוניינת לעסוק בו בשעות הפנאי, הוא מספיק חשוב, אז כבר תמצאי עבורו זמן. אחת ההמלצות בסדנא הזו היתה לחשוב על כל מיני פעילויות פנאי שאתה לא מספיק לעשות מפאת חוסר זמן (כגון בילוי זוגי, מפגש עם חברים ואפילו סתם זמן לעצמך), לקבוע לו פגישה ביומן ולהתייחס לפגישה הזו ברצינות גמורה, כמו שהיית מתייחסת לכל פגישה אחרת. אז לדעתי פנאי זה בהחלט עניין של הגדרת סדר עדיפויות.

shandy

New member
לא הבנתי במה עד חולקת עלי

האם את חולקת עלי שילדים קטנים גוזלים זמן פיסי רב מההורים וכשהם גדלים מתפנה יותר זמן האם את חולקת עלי שגם אם יהיה העיסוק הכי הכי בעולם, אבל הילד יהיה עם 40 חום. ואני היחידה שכרגע זמינה לו, הילד יהיה בעדיפות ראשונה, אצלי לפחות זה יהיה כך וסתם הערה צינית לגבי סדנאות מכירה סדנאות וגם מנהלי סדנאות המתאם בין הרמה התיאורטית שלהם לישום בחיים האישים שלהם לא כל כך גבוה, אבל פרנסה היא פרנסה ואני לא מזלזלת בה

missB

New member
אני אסביר את עצמי

עד כמה שידוע לי ילדים לא חולים עם 40 מעלות חום כל יום נכון? כך שאנחנו מדברים על מצב של שגרה ולא על מצב של בעיה/חירום. תראי, בזמנו התעמלתי בסטודיו C ארבע פעמים בשבוע ויחד איתי התעמלו אמהות לילדים במגוון גילאים החל מתינוקות וכלה בבני עשרה. ההתעמלות היתה חשובה להן להרגשה הכללית ובכלל ולכן הם קבעו מועד, הקפידו והגיעו. וזו רק דוגמה אחת. כשיש משהו שחשוב לך לעשות, את מוצאת זמן לעשות אותו. ילדים צריכים זמן, זה טוב ויפה אבל זה לא אומר שאת מפסיקה לחיות ברגע שהם הגיעו. גם לאמא יש צרכים וצריך לפנות זמן גם לדברים שחשובים לך.

missB

New member
ועוד משהו

ספציפית לגבי הסדנא הזו אני יכולה להעיד על עצמי שהמתאם בין התיאוריה למעשה די גדול.

shandy

New member
מצב כלכלי

נשים המבקרות בסטודיו c יכולות לשלם עבור חוג זה ועבור שירותי שמירה או טיפול לא כל אשה יש לה אפשרות לשכור עזרה ולא כל אחת יכולה להיעזר בבני משפחה. ברור שאם יש אופר בבית הסיפור שונה לגמרי אנחנו שוכחות שלא לכולן יש את האפשרות הזו, ולא כל אחת היא במצב שלנו. לנשים רבות, זמן פנאי הוא זמן שבו הן נפגשות לקפה ורכילויות אחת עם השניה וסולידריות נשית, יופי של התפרקות והשתחחרות מלחצים

missB

New member
סליחה אבל

לא נראה לי שכל מי שמתעמלת בסטודיו סי היא רוטשילד ומחזיקה אופר צמוד ונהג שלוקח ומחזיר אותה. רב הנשים שם הם נשים נורמליות לחלוטין שמוצאות פתרונות שמאפשרים להן להגיע. לגבי איזה פתרונות, אני מניחה שלכל אחת יש את האפשרויות שלה. האחת נעזרת בבעל, האחרת בהורים, השלישית יכולה לעשות רוטציה עם חברה ולגמול לה בהשגחה על ילדיה שלה כשהיא תצא לחוג כלשהו. פתרונות אפשר למצוא אם רוצים. טבכל מקרה סטודיו סי הוא רק דוגמא. פעילות הפנאי שלך יכולה להיות כל דבר אחר שתרצי בהתאם ליכולותייך ורצונותייך. מפגש עם חברות לקפה ורכילות זה גם טוב. הפואנטה היא שתקדישי זמן למשהו שחשוב לך לעשות עבור עצמך, זה לא משנה אם זה סטודיו סי או מפגש עם חברות.

shandy

New member
יאללהה בסדר ../images/Emo9.gif

לא אמרתי שכל אלו שהולכות לסטודיו סי מחזיקות אופר, אמרת קודם כי טלביזיה זה מין איחס כזה ועוד משהו בסגנון, וזה הרגיז אותי, אז הגבתי לך. החוגים החברתים שלנו שונים, אבל אצל חברות שלי עם ילדים קטנים אני יודעת שזמן הפנאי הולך בעיקר למנוחה וסתלבט, מספר היציאות מופחת, הבילוי הוא שונה, וכיום עקב המצב הכלכלי , גם אם יש רצון וחשק אין תמיד יכולת אז דבריי מיס בי נאמרים מפרקטיקת החיים שלי ששונה משלך אני לא מנסה לשכנע אותך, אני רק אומרת את האמת שלי

missB

New member
הרגזתי אותך? ../images/Emo12.gif

בגלל מה שאמרתי על הטלויזיה? הרי ציינתי בדבריי שאני יודעת שאני חריגה. ברור לי שרב העולם חושב שטלויזיה זה דבר נפלא. למה לכעוס? אני לא חושבת שאנחנו חיות בעולמות שונים אלא פשוט שעשינו בחירות שונות. המצב הכלכלי משפיע עליי בדיוק כמו על כולם. בילוי לא חייב להיות דבר יקר, יש גם בילויים בחינם (להפגש עם חברות באחד הבתים למשל). בסופו של דבר כל אחד בוחר לעשות מה שטוב בשבילו. אז כל עוד את מרוצה, לי בטח אין מה להתערב לך בהחלטות. מקווה שאת כבר לא כועסת?!

coaxcable

New member
יש טעות בידך! או בידייך תלוי מה

כובד המשימה ורצונך לנווט...כלומר יש אנשים שבאמת בגלל אופיים לא יוכלו אף פעם לנווט כלום..מה לעשות? זה הגנים והחינות הסביבתי..לעיתים זה הקירבה לנושא הקריירה שלא מרצון - כלומר כן מנווטים נכון אבל העבודה רודפת אותך לכל מקום...וכדי לזרוק עצם כלשהי של מידע..יש גישות נחהול זמן שונות..שקשורות לאיך בן אדם מתנהך: עפ"י רשימת מכולת של משימות...עפ"י משימות בראש..ועל פי מה שיהיההה יהיהה..כמעט בצורה רנדומאלית של דברים עד שנסיים את כל המשימות (יש כאלה שמתכננים אבל דוחים ודוחים בגישה זו)

missB

New member
כל הפואנטה היא

שאולי דווקא פעילות פנאי היתה מסייעת יותר בשחרור לחצי היום יום. אולי איזה תחביב מרגיע או כל דבר אחר שהיה תורם להרגשתך הטובה. אני יודעת שאני קצת חריגה במה שאומר אבל לדעתי טלויזיה היא מכשיר נורא ואיום. היא הופכת אותנו לבטטות כורסא, מעודדת חוסר פעילות וחוסר מחשבה וגוזלת זמן בצורה בלתי רגילה. אני למשל גיליתי מצבור בלתי נדלה של זמן פנוי ביום שניתקתי את הכבלים מביתי. מאז אני מספיקה המון דברים יותר. אצלנו לטלויזיה יש חיים קלים, היא עובדת שעות ספורות בשבוע.

coaxcable

New member
את אומרת דבר נורא נכון!

טלביזיה הורגת את כל הפנאי ואת כל החינוך הרצוי של פעם - אנחנו לא יושבים ובאמת מדברים או עוסקים בילדים או עימם באמת אלא שמחים שמשהו משתיק אותם :) מה לא?

למעלה