איך אתן מנצלות את שעות הפנאי שלכן ?

siv30

New member
אני דווקא מאוד בעד טלוויזיה

ומחשב זה נותן לי זמן איכות עם עצמי

coaxcable

New member
אישה עצלה הינך :))))) הכל

בסטייל של כאילו לנוח אבל תכלס זו בריחה.....ועכשיו אני מבין למה מסרים..איטי כדי לברוח ולקחת את הזמן של.."לשחק" :) you're tyrying to be "The playah" :D

יונית א

New member
חינוך של פעם

פעם נניח לפני 30 שנה, היו ילדים שהלכו לבית ספר בבוקר, וחזרו בצהרים הבייתה -אכלו ארוחת צהרים חמה ומשביעה שאימא האוהבת הכינה בעמל רב משעות הבוקר מהירקות הטריים שקטפה בגינה הקטנה שגידלה ליד מרפסת המטבח הקטנה עוד יותר. אח"כ אימא האוהבת הלכה לגהץ את החולצות המעומלנות של אבא העובד קשה וישוב עם חשיכה. והילד המסורק עם השביל בצד הלך להכין את שעורי הבית. אח"כ הלך לשחק עם חברים בשדות, ולפעולה בצופים שם עסקו בקשר מוט וערכי הההגשמה והעליה לקרקע, ואז בערב, כאשר אבא שב מעמל יומו היו יושבים כולם לשולחן לאכול ארוחת ערב ואבא היה משוחח עם ילדיו על ערכים וספרות. או שפעם, אבא עבד קשה ואימא גם עבדה בתור פקידה בקופת חולים (מפוצל כי לא הייתה לה ברירה ורצתה להיות בצהרים עם הילדים בבית) הילד שנשאר בבית לבד היה הולך לשחק בחצר של השיכון עם הילדים של השכנים, לפעמים קשרו זנבות של חתולים, לפעמים גזרו לבת השכן את הצמות, והגרוע מכל היה כאשר שחקו כדורגל ושברו את החלון.(ראה "שיר השכונה") בערב אבא העייף מהעבודה בסולל בונה ואימא העייפה מהעבודה בקופת חולים היו צועקים על הילד שאם עוד פעם אדון רבינוביץ יגיד משהו על חלון שבור הם ישברו לו את העצמות (לילד, לא לאדון רבינוביץ). מה באה לאמר? תפיסת העולם הרואה את ה"פעם" כאידאליזציה ואת ההווה כ"רעה חולה" אינה מבוססת על עובדות אלא אולי על זכרונות נוסטלגיים. העולם משתנה, אמצעים טכנולוגיים משתנים , ואי אפשר להשאר ב"פעם" מה עוד שאני יכולה לערער קשות על "החינוך הרצוי של פעם" האם היה רצוי כל כך, האם היה טוב כל כך, מה מגבלותיו ויתרונותיו.מאידך זה דיון סרק. העולם גדל, המחשבים, הטלוויזיה נמצאים בכל בית , (ובתי ספר, ובתי חברים ועוד).יש יתרונות לכך, יש חסרונות. אין לכך אבל דקה אחת של קשר לחינוך. לשיחה עם הילדים. ואמירה שלך :"אנחנו לא יושבים ובאמת מדברים או עוסקים בילדים או עימם.." אז אתה אולי לא אני -כן.(לא בזמן שמשדרים את פוקימון, אין סיכוי לקשב). אני משוחחת כאשר הזמן נכון לי ולהם. ובשבת בבוקר רחמנא ליצלן במקום לקום ב6.30 ולשחק איתם דמקה ,אני שמה להם קלטת בוידאו וחוזרת לתנומה נעימה של עוד שעתיים, וכך הם מרוויחים פחות שעות אימא, אבל אימא פחות עייפה ועצבנית (למה בשבתות הם קמים כל כך מוקדם ובימי לימודים צריך טרקטור להוציא אותם מהמיטה?). הילדים של היום, פתוחים יותר לעולם, משכילים יותר, רואים יותר , שומעים יותר (וקוראים פחות) אני אפילו חושבת שהאינטרקציה שלי עם הילדים שלי טובה בעשרות מונים מזו שהייתה להוריי עימי. למרות הטלוויזיה המשוקצת טפו טפו.

siv30

New member
קוראים לזה נוסטלגיה

נוסטלגיה היא סוג של אידיאליזציה שנובעת מתוך ראיה "ורודה" של העבר. נכון הצגת את הדברים שיש פנים לכאן ולכאן אבל לרוב כאשר אנחנו נתקפים נוסטלגיה אנחנו מאוד רוצים לחזור לעבר ומציירים אותו בצבעים פסטליים שלא לגמרי תואמים את השטח. אני לא חושבת שהעבר היה כל כך נהדר, יש לי זיכרונות ילדות אבל הם לא נעימים עד כדי כך שאני ארצה לחזור אחורה נניח 25 שנים. היום הצעצועים משוכללים יותר, תוכניות הטלביזיה מעניינות יותר יש מחשב, יש קלטות וידיאו ואפילו הפשוש שלי זוכה למשחקי מחשב מותאמים אישית (קומפי למי שלא שמעה). אז נכון היה לנו חמש אבנים, גומי ומחבואים. הינו בונים בתים על העץ ומשחקים קלאס. זה לא אומר שלהורים שלי היה יותר זמן להיות איתי או שהזמן הזה היה יותר איכותי. תודה שהעלת את הדברים בצורה כל כך נכונה ויפה.

coaxcable

New member
טוב....שוב ייתכן שיש דברים בהם

טעיתי אני רואה את אחיי הצעירים מאוד כי אני לא מדבר עדיין עם ילדים משלי..אבל רואה את סביבתי הקרובה...

היי11

New member
זמן פנאי

היי שעות הפנאי שלי מתמלאות בהגשמת חלומות. נסיעות לחו"ל לבד(להתנתק מהמשפחה החובות והמחוייבויות) לשמוע מוסיקה בקולי קולות, להפגש עם אנשים מהעבר וחדשים (לא תמיד זה קל) השאר קונבנציונאלי, טיולים בטבע קריאה הרבה שיחות נפש המוןנגינה ועוד.

שש שבע

New member
פנאי - מה זה?

טוב פנאי אין לי, כלומר אין זמ פנוי יש לי כל כך הרבה מה לעשות בחיים השוטפים, אז אני מראש מוותרת על חלק, או דוחה (הספונג'ה לא בורחת, וגם הכביסה לא...) אינטנט זה תחביב? חשבתי שזו סתם התעדכנות ב"מה קורה בעולם" כי אני בקושי יוצאת לעולם הגדול, בשבילי מסך המחשב הוא מעין חלון... אוהבת לקרוא המון, אז קוראת בשבת, ואם הפכתי תחביב לעבודה, אז תחביב משני יהפוך ראשון- חובבת רפואה בכלל ואלטרנטיבית בפרט, וגם מבינה לא מעט בנושא.

למעלה