איך בא לי לשאול את המסיונרים...

XUXA141

New member
איך בא לי לשאול את המסיונרים...

בשביל מה לעזאזל אתם עושים ילדים. ראו כתבה מצ"ב.

זה איום ונורא ../images/Emo7.gif

לטעמי גם הממוצע של שעתיים מלפני 20 שנה זה מעט מדי. בתור מי שגדלה בבית שבו שני ההורים היו בבית כל יום בשעה 15:30 לכל המאוחר, אני לא מבינה איך ילדים יכולים לגדול עם פחות מ 4-5 שעות של תשומת לב מצד הוריהם. ואכן זה מעלה את השאלה "למה בכלל אתם רוצים ילדים?" (מופנה כמובן לאלה שרוצים, ולא לחברות/חברי הפורום) אני הרבה פעמים שואלת אנשים עובדים (כאלה ששני בני הזוג עובדים עד 18:00 או 19:00 כל יום) למה בכלל אתם רוצים ילדים? מתי בדיוק תספיקו לראות אותם? מי יגדל אותם? הם תמיד עונים לי שיש עוזרת וגן וכו'. ואני חשבתי שאנשים מביאים ילדים מכיוון שהם רוצים לגדל אותם. כנראה שטעיתי.

עינת12

New member
ובהמשך:

אני תמיד תמהה על כך שאנשים משכילים היודעים היכן הם חיים המביאים ילדים לעולם. פשוט לא מבינה. נכון, רבים מדברים על איזה צורך גופני. אבל מעבר לכך? אתן כמה דוגמאות: קרובת משפחה שלי. מורה. עברה סדרות של טיפולים עד שנכנסה להריון וילדה את בתה, כיום בת שנתיים. אותה קרובה יצאה ויוצאת נחרצות נגד מצב החינוך בארץ, חוסר הסולידריות החברתית, הבוטות והשטחיות בכל שטחי החיים, ובכל זאת הביאה ילדה והם עובדים על השני. היא לא מפסיקה לומר עד כמה היא מפחדת מהיום שבתה תיכנס למערכת החינוך, עד כמה זה נוראה שלה ולבעלה אין כמעט זמן לבלות עם הילדה, שאנחנו חיים במציאות כוחנית ואלימה, ששירותי הרפואה על הפנים, ועוד ועוד. ובכל זאת הם עובדים על ילד שני, תוך כדי שהיא אומרת ש"אוי רק המחשבה להביא עוד ילד לעולם המחריד הזה..." אני מביאה זאת לשם דוגמא. פשוט לא יכולה להבין איך אנשים היודעים לאיזה עולם ומציאות הם מביאים את הילדים, עושים זאת בכל זאת. לגבי הרצון להשאיר חותם - אמיר ניסח זאת יפה מאד. בעולם שבו ילדם יכול להיפגע באלפי דרכים. איזו הצדקה מלבד "אני רוצה ולא משנה לאיזה עולם אני מביא אותם"? לפעמים נראה לי שאנשים משקיעים יותר מחשבה וכובד ראש בבחירת צבע הספה לסלון.... פשוט נשגב מבינתי. בעולם שמה ששומר בו על ה"שלום היחסי" בו הוא כלי נשק גרעיניים, בעולם שמשאביו הולכם וכלים, במערכות חינוך ובריאות קורסות. בעולם שבו כל האלים גבר וכל השטחי נפוח. ובעולם שבו ההורים מודעים לכל זאת! ואחר כך קוראים לנו אגואיסטים.....

עינת12

New member
ועוד קצת....

עולם שמשאביו הולכים וכלים: מי בדיוק מכלה אותם? הזברות? ומדגישה שוב: עולם עם נשק גרעיני. עולם שבו הוודאות היחידה היא חוסר הוודאות. ושוב, מי בדיוק גורם לכך? לא הזברות.

איזו התנשאות. שני דברים שהפריעו לי:

1. "רבים מדברים על איזה צורך גופני. אבל מעבר לכך?" - למה צריך עוד סיבות מעבר לצורך גופני ורגשי? למה כששואלים אותך למה את לא רוצה ילדים (בהנחה שאת לא נפגעת "מהחדירה לפרטיות", למרות שאת מדברת על דברים אישיים בעצמך) אנו אמורים להסתפק בתשובה כי לא מתאים לך וכשההורים רוצים ילדים כי כן מתאים להם - הם צריכים להתנצל על כך שהם מביאים ילד לעולם כזה? 2. אם שינוי העולם לא היה משנה את החלטתך ללדת ילדים, למה את מביאה את 'העולם המזעזע' הזה כשיקול שלך לאי הבאת ילדים? תגידי שאת לא רוצה ילדים, בסדר, אבל אל תקטלי את ההורים שמביאים ילדים ואל תנסי למצוא שיקולים שכאילו יצדיקו את בחירתך הרגשית.

השעועית

New member
מזכירה לי משהו

או מישהו. לבעלי יש בן דוד מהנדס ובעל עסק ואשתו רופאת ילדים. הם עובדים מסביב לשעון, ויש להם 3 בנים, בהפרש של שנה וחצי-שנתיים זה מזה. אני כל הזמן שואלת את עצמי מתי הם מספיקים לראות אותם, במיוחד האמא, הם פשוט עובדים כל הזמן. לי יש ילדים ואני איתם מ1 וחצי עד 7 וחצי (בערך) כל יום, כלומר כ6 שעות (לפעמים יותר, תלוי מתי הם הולכים לישון). זה לא קל לפעמים וזה מעייף ומטיש אבל אני חושבת שאי אפשר "לתקוע" ילדים עם מטפלת או בצהרון כל יום עד 4 וחצי-חמש. רוב הילדים מהגנים של ילדיי לא רואים את ההורים לפני 4 וחצי, ועל חלק זה ניכר: חצופים, בלגניסטים, כל היום משתוללים (אבל יש ילדים מקסימים ביניהם, כמובן). אני עובדת חצי משרה ולא הייתי רוצה לעבוד יותר (למזלי יש לי אפשרות כלכלית). נכון שלפעמים אין לי כוח וחשק וסבלנות (למי יש?) אבל אני חושבת שעדיף לי להיות איתם יותר מאשר שעתיים וחצי ביום. הבן שלי גם לומד בגן מרוחק (חינוך מיוחד) ואני לא רציתי הסעות (לא רק בגלל זה אבל גם, האמת בעיקר בגלל שמפחיד אותי לשים אותו במיניבוס ואחרי זה הוא ישכח או שלא יחגרו אותו (כמו שאני רואה לא פעם).

עינת12

New member
תגידי את זה לבת-דודתי ובעלה

(הורים לשני ילדים קטנים) שמתלוננים על כך שהבייבי-סיטר לא יכולה לעשות "שעות נוספות" מעבר לשש בערב. (היא מתחילה ברבע לשבע בבוקר...)

marish

New member
הקדמת אותי

שמעתי אתמול על הסקר הזה ברדיו ופשוט התחשק לי לבכות.

עינת12

New member
ההורים ה"מופתעים" או הורי ה"וואו"

עוד זן של הורים. מביאים ילד ו"פתאום": וואו הכל כל כך יקר! וואו כל כך קשה למצוא גןטוב/גננת טובה! וואו הוא אלים! וואו הוא בכלל לא פעיל! וואו הגננת לא רואה שהוא צריך יותר תשומת לב? וואו ממש אין לי זמן להיות אתו! וואו הבית ממש קטן! וואו הילד שלי מתקדם בסדר???? כי תראו את הילד של X הוא כבר הולך! וואו הוא לא מפסיק לבכות! וואו אנחנו צריכים לעבוד עוד יותר שעות מאשר קודם! וואו הוא ממש לא לומד מה שציפינו בבית הספר! וואו היינו צריכים לרוץ איתו לחדר מיון. היו שם כ-ל כ-ך הרבה ילדים והיינו צריכים לחכות כל כך הרבה זמן! וואו כשהוא יהיה בן 18 הוא יצטרך להיות חייל! וואו איזה מורה מחורבנת שהוא קיבל השנה! וואו, מה הביטוח המשלים לא מכסה את התרופה הזאת? זה משכורת שלמה! וואו, למה לא יכלו לשים בטלויזיה תוכניות יותר נורמליות? וואו, מאיפה ניקח את הכסף ל.....? וואו, אנחנו צריכים לעבור דירה בגלל העבודה. אז וואו איך הוא יסתגל לסביבה החדשה? וואו, איך אגן עליו אם תפרוץ מלחמה? וואו - הוסיפו כראות עיניכם.... בכוונה לא הבאתי מצבים הרבה יותר קיצוניים.

קרייריסטיות ה"וואו":

וואו כל כך קשה לחזור מאוחר בלילה. וואו אחרי כזה עומס בעבודה אין לי זמן לעצמי בכלל. וואו כל כך קשה לעבוד עם בוס כזה. וואו הוא כזה עצבני. וואי אין לי זמן לבעלי. וואו זה ממש לא מה שחשבתי שיהיה. וואו צריך להישאר שוב שעות נוספות. וואו למה אי אפשר להתקדם בעבודה ולעבוד בשעות יותר נורמליות? נשמע קצת דומה? מעניין למה מותר לאנשים לקטר על עבודה, על בן זוג, על ההורים אבל להורים אסור לקטר לפעמים על ילדיהם, ואם הם מקטרים הם נתפסים ככאלה שלא חשבו מראש על הקשיים? כשמישהו הולך בדרך מסוימת ולא שלם איתה במאה אחוזים הוא ינסה למצוא את כל הדברים הרעים בדרך ההפוכה. הייתכן שזה המצב אצלך שבגללו את קוטלת הורים? נכון שעל הבאת ילד צריך לחשוב הרבה (ולא כל ההורים באמת מתפקדים כמו שצריך) ונכון שילד אי אפשר להחזיר, אבל מותר גם להורים לקטר, בעיקר שברוב המקרים גם המקטרים יסכימו שילדים זה דבר נפלא ושווה, ורובם לא מתחרטים ברצינות על הבאתם לעולם.

עינת12

New member
בואי נראה...

אני בעד זכויות אדם ורואה אך רע בכיבוש, ניצול והשפלה - הייתכן שבמסתרי נפשי אני סתם מחפשת למצוא דברים רעים בכיבוש ניצול והשפלה, כי אינני שלמה עם היותי בעד זכויות אדם ונגד כיבוש ניצול והשפלה? אני בעד סוציאל-דמוקרטיה ורואה אך רע בקפיטליזם ללא גבולות - המממ.... הייתכן שפשוט מחפשת למצוא דברים רעים בקפיטיליזם הרצחני. הייתכן שבמעמקי נפשי אני סוציאל דמוקרטית שלא שלמה עם השקפת עולמה? (קפיטליסטית מתוסכלת שכמותי....) אני אוהבת גבינת עמק (מאד!) - הייתכן שהסיבה האמיתית לכך היא שאינני שלמה עם אהבתי את סוג הגבינה המסויים הזה ובשל כך מנסה למצוא דברים רעים אצל מעדיפי גוש חלב? קטרי בכיף רונית. מעולם לא חתמתי על מסמך האומר שאסור לקטר. אבל אם כך פירשת זאת - בכיף. ורונית אני לא אפרסם את חוות דעתי על הודעות בפורומי הורים.... אולי, סתם מחשבה, כן? אולי את לא שלמה עם החלטתך ולכן מפרסמת הודעות בפורום של נשים שלא רוצות ילדים? כי את יודעת? כשמישהו הולך בדרך מסוימת ולא שלם איתה במאה אחוזים הוא ינסה מצוא את כל הדברים בדרך ההפוכה. הייתכן שזה המצב אצלך שבגללו את קוטלת דיעה?

אני קוטל את דעתך כיוון שבהכללה

שאתן עושות על ההורים אני רואה פגיעה בי כהורה, בדיוק כמו שכשהתקיפו את הפורום שלכן בפורום הורים, היו הרבה מכן שבאו להגיב. לא פתחתי הודעה חדשה סתם בשביל לריב, אבל כשמתקיפים את ההורים כקבוצה ורומזים שהם קוטרים שאינם חושבים קדימה, זה מעצבן, בעיקר כשזה מגמה קבועה פה בפורום.

עינת12

New member
אוי ואבוי. אז למניעת התפרצות

כפי שהיתה כאן לפני מספר שבועות:
לא כל ההורים קוטרים!
לא כל ההורים קוטרים!
לא כל ההורים קוטרים!
לא כל ההורים קוטרים!
לא כל ההורים קוטרים!

עינת12

New member
../images/Emo6.gif

אוי efroch, את יכולה לסמן
על המעשה הטוב היומי. גרמת לי לצחוק צחוק פרוע ומופרע לחלוטין, ואני לא מצליחה להפסיק!!!!!
תודה!
תודה!
תודה!
תודה!
תודה!

MazeE

New member
למה בכלל צריך כתבה...הרי לא ברור

כשמש שילדים עושים מטעמים אגואיסטיים בלבד? אני לא צריכה כתבה כדי שרק תוכיח לי את מה שכבר ידעתי. מה איתכם?

וואו, נסחפתם

לא להביא ילדים לעולם כי כ"כ גרוע הרי לפי הגישה הזו, מי שלא מרוצה מהעולם הזה צריך לתקוע לעצמו כדור בראש. מה כל כך רע לכם? החיים הם מתנה נפלאה ולהיות מסוגל להעניק אותם לאדם אחר זה עוד יותר נפלא. ואילה שלא מכירות אותי - אני לא טרולית, וגם הבעתי כאן את דעתי מספר פעמים. גם אני לא ממש רוצה להביא ילדים, אבל הסיבה שהעולם אלים וכו', אני בטוחה שגם לפני חמישים שנה חשבו בדיוק אותו דבר. לא זוכרת היכן שמעתי/קראתי - שעל אבן עתיקה שנמצאת במוזיאון הלובר (?) יש כיתוב שאומר שהנוער של היום מושחת וללא ערכי מוסר וכו' (לא ציטוט מדוייק...), כך שאין חדש תחת השמש.

עינת12

New member
זאת דעתי.

והסיבות שלך לאי-הבאת ילדים לעולם לא טובות או לא גרועות יותר. לא מרגישה שנסחפתי. זו דעתי - הבאת ילד לעולם היא המעשה האגואיסטי ביותר שיכול אדם לעשות. את כותבת מתנה - מתנה למי? מתנה נותנים למי שרוצה מתנה, למי שצריך מתנה. ככל הידוע לי אין איזו יבשת עליה חיים כל הילדים שעדין לא נוצרו ומבקשים/צריכים מתנה. החיים בהחלט יכולים להיות נפלאים. לקחת את הצ'אנס על ילד שלא ביקש זאת בשבילי זה פחות או יותר שווה לניסויים על בני אדם.

או קי - אז שאלה

אם נגיד פתאום, יהיה שלום עולמי, ולא יהיה יותר רעב ומלחמות ויהיו תקציבים לחינוך ורמת הפשיעה תרד או אם לחילופין היית גרה במקום אחר, יותר שקט יותר פסטורלי, אז היית מביאה ילד לעולם? השאלה מה באמת עוצר אותך? אני אגב חושבת, שלהביא ילד או לא להביא ילד זה אנוכי באותה מידה...

למעלה