איך בא לי לשאול את המסיונרים...

עינת12

New member
חשבתי על זה בעצמי

התשובה: סביר להניח שלא. ולמה "עוצר"? זה לא שאני רוצה ילדים ומונעת זאת מעצמי. דיברתי על אנשים שאכן רוצים ילדים (שלא כמוני), מודעים לכך שהם מביאים אותם למציאות שלא מוצאת חן אפילו בעיניהם, אבל משום מה זה נראה להם בסדר גמור להביא אליה מישהו שבכלל לא ביקש זאת. ובחוץ שלכת: זו כבר ההודעה השניה שלך עם שאלות אישיות. אז כמו שאני לא אנסה להכנס לך למוח ולרחם, אני מבקשת זאת גם ממך.

מאריונת

New member
מה?../images/Emo2.gif

לא הבנתי מה הבעיה עם שאלות אישיות. כל הפורום הזה (או לפחות החלקים המעניינים שלו) מבוסס על שאלות ותשובות אישיות (למשל: למה את לא רוצה, מה המשפחה שלך אומרת על זה, קשיים בזוגיות כתוצאה מכך, פחדים וכולי). רק לפני כמה ימים ענית לאיזו מישהי (עינבלוש) איך החלטת שאת לא רוצה - וזו היתה מישהי שאת בכלל לא מגכירה בשאלה לגמרי אישית. בחוץ שלכת, לעומת זאת, היא אחת מהקהילה שלנו. זה לא "להכנס לך למוח ולרחם", זה סתם להשתתף בפורום. חוץ מזה אני חושבת שהשאלה אם מישהי מאיתנו תרצה ילדים, אם היא תהיה עשירה או תגור בשוויצריה או אם העולם יהיה מושלם היא שאלה מרתקת, מצוינת ולגיטימית לגמרי. אם לא בא לך לענות עליה, אין בעיה, אבל לא צריך להיות כל כך תוקפנית.

עינת12

New member
מאריונת: "מה באמת עוצר אותך?"

סורי. לא מקובל עלי. אבל אענה ומקווה שבכך ייסגר העניין. שום דבר לא עוצר אותי. כן, בתיאוריה (וגם במעשה בעצם) אני יכולה ללכת לגניקולוג ולהוציא את ההתקן בכל רגע נתון (וכמובן לא להכניס חדש) אבל אני לא רוצה. פשוט אף פעם לא רציתי. לא רק שאני לא מרגישה שמשהו עוצר אותי מלעשות כן, ההיפך הגמור: מרגישה שזורמת עם עם תחושותיי ושלמה ושמחה על כך. אם בניגוד לתחושות אלה הייתי עושה מה שציינתי מעלה, אז הייתי מרגישה ועוד איך שמשהו עוצר אותי והייתי אומללה מאד. כי הייתי פועלת בניגוד מוחלט לטבע שלי. ועוד משהו: כבר כתבתי אלף פעמים בפורום, ולא אכפת לי לכתוב זאת שוב. שאלה כמו של בחוץ שלכת - "מה באמת עוצר אותך?" היתה נחשבת לחוצפה ולהתערבות אישית מהסוג הגרוע ביותר לו היתה נשאלת במדינה מערב אירופאית. מה לעשות שיש מקומות ששם אי-הבאת ילדים לעולם מקובלת בדיוק כמו הבאתם, ואיש לא מעלה על דעתו לשאול אנשים שאינם רוצים ילדים "מה עוצר אותם?" מכירה כמה מקומות ששם השאלה "אבל למה את/ה רוצה ילדים?" היא הלגיטימ והמקובלת. מבחינתי אלה בדיוק אותם סוגים של חוצפה והתערבות. הסוגיות שהעליתי מתייחסות לאנשים שאכן רוצים ילדים, לא יכולים לסבול את המציאות בה הם חיים (דוגמא: אותה קרובת משפחה), ובכל זאת לאותה מציאות בלתי נסבלת עבורם הם מביאים מישהו שכלל לא ביקש זאת. אינני מבינה למה דווקא בעניין זה לא ההגיון הוא שגובר. אבל כן מבינה שהרצון בילד אצל מי שאכן שקיים אצלו, כנראה גובר על שיקולים רציונלים ו/או אחרים.

נתפסת לקטנות

זו היתה סתם צורת ניסוח, רוצה נוסח אחר: השאלה האם הגורמים/שיקולים לאי הבאת ילדים לעולם הם חיצוניים או פנימיים , כי אם הם חיצוניים אז כל שינוי אקסוגני, יכול להביא לשינוי החלטה, כי המשתנים במשוואה השתנו... אני גם לא רואה בעיה בשאלה למה את לא רוצה להביא ילדים לעולם. יש כאן הרבה בנות (כולל אני) וגם בנים שלא רוצים ילדים, אבל אצל כל אחד זה מסיבות שונות. ובמחילה, זו לא היתה שאל הישירה, ובטח שלא בטון של תוכחה או בחוצפה.

עינת12

New member
מקווה שכאן יובהר

בפעם הבאה שאת רוצה לשאול את מה ששאלת השתדלי לא לנסח זאת כפי שניסחת ("מה באמת עוצר אותך?"). ניסוח יכול לעשות את כל ההבדל. (ובגלל זה הפניתי ללוחות - לי עצמי יש הרבה פעמים בעיות בניסוח). זה נתפס על ידי (ועל ידי עוד כמה בזה הפורום) כ"באמת אתן רוצות ילדים. אז מה עוצר אתכן?" זו הנחה שכל כך הרבה אנשים הניחו ומניחים במשך השנים. ובכך הפכו והופכים אותנו ל"לא בסדר".

מאריונת

New member
עכשיו הבנתי../images/Emo13.gif

אז פשוט היתה כאן התקלת ניסוח (יהונתן גפן אמר פעם שאי-הבנה זה אי בודד). את חשבת שבחוץ שלכת ניסחה את דבריה באופן פוגעני ואני חשבתי שאת ניסחת את תגובתך באופן פוגעני. מה שאמרת לה: "ניסוח יכול לעשות את כל ההבדל", אפשר גם לומר לך. אני מסכימה אתך שאם הולכים דרך כל שרשרת ההנחות והרגישויות שציינת, באמת זה מאד מעצבן שההנחה הטבעית היא שאת רוצה ולכן משהו בוודאי עוצר אותך. מצד שני, נראה לי שאם היית אומרת לה את זה בדיוק (במקום להתעצבן כאילו בגלל שהשאלה היא אישית), כל האי נעימות היתה נחסכת. זה מה שרציתי להגיד.

עוד נקודה למחשבה

אתחיל מהסוף, נראה שאת מרגישה מאוד בנוח להביע את עמדתך האישית אך תוקפת כאשר את נשאלת עליה. את לא חייבת לענות על שאלה אם היא נראית לך אישית מידי, ואפשר תמיד לקחת את הדיון לרמה פילוסופית כללית. בסך הכל הצגתי שאלה עקרונית - האם אנשים שהסיבה שלהם לא להביא ילדים לעולם היא : בגלל שזה עולם לא טוב וכד', ישנו את דעתם עם שינוי המצב. יש אנשים, אגב, שחושבים שהעולם הזה הוא גם נפלא ומקסים ומלא בדברים נהדרים. לדעתי, להציג את אי הבאת הילד כמצב שבו לא ניתן לשאול אותו אם הוא רוצה לחיות אז להביא אותו לעולם זה לכפות עליו חיים שלא בחר בהם זה קצת דמגוגי. למיטב הבנתי, למרות שלא ממש שאלו אותי אם אני רוצה להיוולד, הבחירה שלי כיצד נראים חיי היא בשליטתי המלאה. ולא רק במישור החומרי, אלא דווקא בעיקר בהשקפה החיובית שאני משתדלת לאמץ לעצמי, למרות שהחיים לא תמיד קלים או פשוטים. מבחינה פילוסופית, אפשר אפילו להסתכל על זה מהכיוון ההפוף: הבאת ילד לעולם יוצרת את זכות הבחירה ואילו אי הבאתו, לא מייצרת עבורו אפילו את הזכות לבחור.

עינת12

New member
ראי תשובתי מעל.

וכן בוודאי שהבאת ילד לעולם יוצרת את זכות הבחירה. אבל אי הבאתו לא מייצרת עבורו אפילו את הזכות לבחור? הרי אנחנו מדברים על משהו לא קיים. כפי שכתבתי אין איזו יבשת ששם יושבים כל הזרעים והביציות הלא מופרים ומתחננים "יצרו עבורנו את הזכות לבחור". עפ"י תפישה זאת אסור לדעתי בכלל לאנשים להשתמש באמצעי מניעה כי אז בכל פעם שהם עושים זאת הם מונעים את הזכות לבחור מעוד זרע לא מופרה. איפשהו בקישורים ישנה תגובה של גרטרוד מנוסחת הרבה יותר טוב משלי. אפשר לחפש שם. באופן כללי - בכלל מומלץ להיכנס לקישורים של גרטרוד וענבל -לכולם, לא רק לך. אווווויייי גרטרוד גרטרוד, לו רק היה לי את כושר הניסוח שלך. מלכותי בעד כושר ניסוחך! עסינו עסק?

gertrude

New member
../images/Emo9.gif נבוכתי. מוזר, אבל

אני דווקא תמיד מרגישה שאני בכלל לא מצליחה להעביר את מה שאני רוצה להגיד. זה תמיד כל-כך מתסכל אותי, כאילו המלים מכשילות והאותיות מתפזרות, בעוד שהמחשבה או הרגש כה צלולים ובהירים באילמותם... תודה.

עינת12

New member
אז אני שמחה להודיע לך: את טועה ../images/Emo13.gif

או כך זה לפחות נראה לי.... ומוזר, אני חשה בדיוק אותו דבר לגבי הכתיבה שלי. העסקה בעינה עומדת, דרך אגב.

Arfilit

New member
זה משום

שהרעיון המופשט הוא לעולם לעולם יותר מורכב וגדול מההעברה שלו למלל. לשפה יש גדרים שכובלים את הרעיון המופשט.

אז לפי הנימוק שלא נותנים מתנה

למי שלא מבקש - לא יהיו ילדים בעולם. זה מה שאת באמת רוצה, הכחדה של העולם?

ט ו ש ה

New member
זה בסדר, יש מספיק שמבקשים...

שלא לדבר על אלה שמבקשים פעמיים, שלושה, שבע, תשע, אחת עשרה... העולם לא ייכחד כל כך מהר. את יכולה להיות רגועה.

עינת12

New member
את צודקת. במקרה של התגובות

שלי זה בא ככעס על ההורים. הם לא ידעו שבית ספר זה לא יהלום מלוטש? הם לא ידעו שדברים מחרידים יכולים להתרחש בבית הספר? הם לא ידעו שהם חיים במדינה ששמה קצוץ על הילדים ועל האזרחים בכלל? הם לא ידעו עוד אלף דברים? מפעם לפעם הדברים המובנים לי מאליהם פשוט מרגיזים אותי יותר...

שושה

אני מפנה את השאלה אלייך !!! למה להפנות את השאלה למיסיונרים כשאפשר להפנות אותה לחברתי מהפורום... למה לעזאזל עשית ילדים (ויש לך, לא?) ??? מצפה בקוצר רוח לתגובה

XUXA141

New member
אז ככה

1. אני לא מסיונרית שמטיפה להבאת ילדים, ולכן אין בעיה שאני אשאל אחרים למה הביאו אותם אם אין להם זמן עבורם כלל. 2. כשרציתי לעשות ילד אחד, עשיתי חישוב שלילד אחד אוכל להקדיש יותר מ14 דקות ביום. כמו שהחיים שלי עכשיו, לשניי ילדים לא הייתי יכולה להקדיש מספיק זמן - ואין לי שני ילדים. 3. בהמשך לסעיף 2 - כנ"ל בכל אספקט - של תשומת לב, של אהבה, של מידת הקרבה מסוימת וגם של זמן ורצון - היה לי בדיוק בשביל ילד אחד. ( אה, וגם סבלנות וחוסר אגואיזם).

Ella5

New member
לא רוצה לריב אתך שושה אבל.......

נכון, הכתבה בהחלט מזעזעת, ולצערנו אין היום להורים זמן להקדיש לילדהם. אבל... להזכירך את בעצמך "מקדישה לילד כמה זמן שאת חושבת", ואת בעצמך אמרת שזה לא הכמות אלא האיכות, ובין העבודה, מסיבות הסלסה ובין השלמת שעות השינה בשבת ונסיעות לחו"ל בהם המטפלות מתחלפות אצלך בבית כבר שאלנו אותך איך את מוצאת זמן להקדיש לילד. כבר אמרת שאחרי שבועיים שבנך נולד כבר חזרת לעבודה , וזה שייש לך ילד לא גרם לך לוותר על שום עיסוק מעיסוקייך. אז אני שואלת "לעזאזל" למה עשית ילד בכלל , האם זה כדי שיהיה לך צעצוע לשחק בו - כשיהיה לך זמן? ואם מראש ידעת שאת לא הולכת לוותר אפילו על פיסה אחת מהחיים הפרטיים שלך. אני בהחלט מסכימה שלהביא ילד לעולם זה מעשה אגואיסטי, אבל להביא ילד , ומראש לדעת שהוא לא יגרום לך לוותר על החיים הפרטיים שלך, נראה לי יותר אגואיסטי מאשר "המסיונרים" שמביאים ילדים. ולסיום - אני מסכימה אתכן שיש הורים שמביאים ילדים ומתנהגים כמו "רווקים".

למעלה