איך בחרתם את השם של הצאצא?

איך בחרתם את השם של הצאצא?

סתם שאלה שמעניינת אותי וגם בעקבות ההתפקדות, שמתי לב שיש עוד שני "שחר" ואני דווקא חפשתי שם שהוא פחות נפוץ. אז אם לא אכפת לכם לשתף, מה מסתתר מאחורי בחירת השם. אני מעדיפה לא להיות הראשונה אבל מבטיחה לספר...

blue raphsody

New member
שמות

אני מאד חדשה כאן, אבל לילד שלי קראתי ניב, בחרתי את השם הזה בגלל שהוא לא נדיר מדי ולא שכיח מדי (יותר חשוב) ויש לו משמעות וגם קצת קשה להתבלבל עם הידיעה האם הילד הוא זכר או נקבה לפי השם.

noa_f

New member
שמות אופנתיים

אני ניסיתי למצוא שם כזה, שלא יהיו תמיד עוד חמישה כמוהו, שירגיש קצת מיוחד. זה כמובן לא אומר ללכת על שם כמו זרובבל... אבל, שמות שכרגע יש מהם "עודפים" הם: עמית, יובל, אריאל, עומר, גיא, אור, בן, דניאל, יהונתן, שני, מור, עדן, ... אם אזכר בעוד, אכתוב. דרך אגב: רובם שמות לבנים ולבנות. עוד דרך אגב: לבן שלנו קוראים יואב, ובינתיים לא ממש נפוץ. היה לנו חשוב לקחת שם עברי נאה ולא משהו סופר-אופנתי או "חמוד", אז פתחנו ספר תנ"ך (אנחנו לא דתיים) - יש שם שמות נפלאים.

limori

New member
אנחנו שבנו עם ספר שמות וסימנו כל מה

שאהבנו ומה שלא מחקו. וכך גענו לרועי ורואי ורינו משהו קצת שונה אז בחרנו רואי. ומכיון שאנחנו גרים בחול אז לרואי כולם קוראים רוי, והאמת היא שאני תמיד רציתי קרוא עומר אך שוב בגלל שאנחנו גרים בחול לא רצינו שיקראו לו Omar שזה שם מאד נפוץ כאן.

אלו בדיוק הסיבות שלי ועוד קצת

אז השם נמרוד נבחר בגלל כל הסיבות שהזכירה blue rafhsody וגם אהבתי את המרדנות שבשם. עכשיו אני אוכלת אוכלת מרורים כי זו היתה נבואה שהגשימה את עצמה

דסי אשר

New member
אני שומרת עד היום את

רשימת השמות לבנים או לבנות שהכנתי, לראת לידתה של ביתי. אז, לפני 24 שנים עדיין לא היה U<S, ולא ידענו מה "יוולד" לנו. את הרשימה הצגתי לבני, על מנת שיבחר מתוכה, וליביא לי מהגן את השמות שהיו אז פפולריים, ולא התאימו לי. לא זורכת מה בחר לשם של בן, אבל ביקש שתיוולד בת(ונולדה), ששאערה יהיה כהה(הוא בלונדיני עד היום, והא נולדה עם שיער כהה), ביקש שתהיה מתולת(כאשר צמח שערה היה שערה "אפרו" הכי מקצועי שאפשר, והחליט שתקרא(צתוך הרשימה = הגר. יש ליהגר בת 34. לפני שהוא נולד, הכנתי לנו רשימה, הכי רצית תמר ואיתמר, אבל חשבתי, "מה אעשה כאשר ארצה לקרו לשני לדי שיבוא הבייתב, איך אקרא: תמר ואיתמר בואו היתה, ואז סתפקתי באיתי. ויש לי איתי בלונדיני ובהיר עור, כמו רוב היקים(נשואי תערובת) והגר כהת שיער ועור כמו רוב העירקים. דסי

מירי,

New member
בשיטה של פעם...

דודו נקרא על שם אבא שלי (שנפטר ממש מזמן) ובן נקרא על שם חמי (שייחיה)... והילד הבא שיהיה לי ייקרא או תקרא בר - למה ? פשוט כי זה שם שאני מאוד אוהבת!

אנחנו רצינו שם צעיר וצלצל

ואני מאוד אוהבת את הקטע של שמות הדו מיניים (ועד כמה שידוע לי אריאל לבת לא כזהנפוץ היום. אני טועה?). בכל מקרה - בסוף נשארנו עם שני שמות ברשימה "שחר" ו"אריאל". כשהקטנה נולדה התכלנו עליה שנינו ומיד ידענו שהיא אריאל ולא שחר. חוצמזה - אריאל הוא כזה שם בינלאומי וקליט. משהו שאף פעם לא מזיק

mom&shaked

New member
צודקים בהחלט

זה כל כך חשוב שהשם יהיה בינלאומי וקליט, אני ילדתי בארץ ובחרתי בשם שקד איזה 7 שנים לפני שילדתי והרבה לפני שחשבתי על ילדים.... השם כל כך לא בינלאומי וקליט, נהפוכו ממש קשה לאמריקקים להגיד את השם והם אומרים "שייקד" שזה נשמע כמו שייק פירות לצערי הרב
לילד הבא אני אמצא שם בינלאומי וקליט יותר.... עכשיו אני חכמה מנסיון (לא כמוכם) אבל אני חייבת לציין שאני מתה על השם שקד וגם על הילד ומאוד חבל לי שמשבשים את השם שלו כאן.

ר-חלי

New member
בחירת שם

אני רואה חשיבות רבה בשם אותו נושא האדם במשך כל חייו לכן רציתי קודם לראות את הנולד לפני בחירת השם וזה היה כך בר נולה בחיפה ברמבם על חוף הים בהתחלה חשבנו לקרוא לה ים אבל אני לא ממש הייתי שלמה עם זה היא גם נולדה בשבוע 32 אחרי שבועיים של צירים ופתיחה ואז פתאום אבא דני אמר את השם בר ואני מיד הרשגתי עמוק בבטן שזהו זה מיקה נולה בסוף האלף הקודם 31.12.1999 בשבוע 34 לא ראיתי אותה ממש ודני האבא רצה לקרוא לה מילי בקשר למילניום אבל אני לא הייייתי שלמה וכך ב - 5 בבוקר יום למחרת הוצאתי אותה מתוך האינקובטור , החזקתי הרחתי חשבתי על שם ופתאום זה בא לי ישר מתוך הבטן

אני ממש מאמינה שככה זה צריך להיות

בעלי ואני לא הצלחנו להסכים על שם לפני הלידה וכל הזמן אמרתי לו שכשנראה אותה נדע איך צריך לקרוא לה. אני רציתי גל, שי (אחרי טיפולי פוריות היא ממש היתה מתנה). אני ילדתי בניתוח קיסרי וראיתי אותה ממש לחצי דקה ובהתאוששות בעלי שאל אותי - נו? איך נקרא לה? ואני ישר אמרתי שקד והוא הסכים איתי כי לא היה לו נעים אחרי הניתוח לעצבן אותי

אנחנו פשוט "גילינו" את השם הזה אצל

איזה משתתף בשעשועון טלויזיה, עד אז בכלל לא חשבנו שמורן יכול ליהיות גם שם לבן והתאהבנו.

בחרנו את השם כ 5 שנים לפני ששחר

נולדה. עןד לפני שנישאנו אפילו. זה שם שמתאים לבנים ולבנות (העדפתי לבת) והחלטנו שבשל הראשוניות והאופטימיות שבמשמעותו הוא ינתן לילד הראשון שיוולד לנו. כל בני המשפחה המורחבת וחברים ידעו וכבר שנבטה הבטן כולם קראו לעוברונת בשמה. בסוף היא גם נולדה בשעה 05:20 - "שחר נולדה עם שחר" כמו שהודיע סבי למשפחה הגאה.

לאה_מ

New member
כשעומר נולד קראנו לו בכלל ניצן,

אבל אחרי שהתוודעתי אליו במשך יום שלם, ראיתי שניצן בכלל לא מתאים לו והוא פשוט עומר. הדרישות המקוריות שלנו היו שם עברי, בעל משמעות, ורצוי לא דו מיני. מובן, שביום שהבאנו אותו הביתה, גילינו שבבניין לידינו יש ילדה בשם עומר... שירה זה שם שעומר בחר, והוא מאד מצא חן בעינינו, ובעיקר בעיני בגלל השיר של נתן זך: שירה מבררת דברים מבוררים. בזהירות היא בוחרת דברים נבחרים. היא מסדרת להפליא דברים מסודרים. לומר זאת אחרת - קשה, אם לא בלתי אפשרי. שירה היא כחרס. בנקל היא נשברת תחת משאם של שירים. בידי משורר היא משוררת; בידי אחרים, היא אפילו לא משוררת, היא בלתי אפשרית. ואורי... אורי הוא שם שמאד מאד מאד מאד אהוב עלי, וזכרתי גם את השורות בשיר של רחל "אורי אקרא לו, אורי שלי / רך וצלול הוא השם הקצר / רסיס נהרה לילדי השחרחר...". והוא באמת רסיס נהרה (אם כי לא שחרחר)! וגם - הוא נולד בכ"ט בנובמבר, אז חשבנו שמגיע לו שם של פלמחנ"יק.

איזה שיר נפלא על שירה...

וגם לי יש עומר שהוא עומר כי מבין השמות שמצאו חן בעיני - כל מי ששמע/ה את השם עומר אמר/ה שמכיר/ה עומר נפלא, טוב לב, מוצלח, כשרוני, נחמד, יפה או "מוצלח במיוחד" (אחד או יותר מהתכונות הללו
) והיתה לי תחושה טובה של קארמה טובה עם השם הזה. הוא קרוי עומר מאז חודש רביעי להריון ושמחתי בהוולדו להביט בו ולראות שהשם "מתלבש" עליו טוב, כך שנשארתי עם זה. רעות היא החלטה משותפת כבר עם אביה. יש בה 3 אותיות מעומר ושמה מדבר על משהו ששנינו מעריכים ומוקירים מאוד - רעות בין בני אדם, הרעות בינינו. היא כל כך קטנה ושקופה ועדינה שאני מרגישה עדיין שהשם קצת "גדול" עליה ברצינותו הרבה. שלא לדבר על שם משפחתה הארוך המורכב משמות שנינו...

דסי אשר

New member
נתן זך -כמה נפלא

וכמה נהדר לקרוא לילדים לפי שירים, השיר הולך איתונ לכל מקום. הכרתי אם,אומנית, שסיפרה לי שעדיין לא החליטה על שם מתאים לאחר לידת ביתה, וכל שלושה ימים מחלפה לה השם, כאשר אני הגיתי, התינוקת כבר עברה שלושה שמות, והאם לא יכלה לומר שבזה נסתיימה הבדיקה. נו?!? דסי

"תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר"

אז עכשיו הסיפור שלנו: לפני שבחרנו את השם, בסריקת המערכות של שבוע 15 היה ממצא (ציסטות צוואריות למי שמכיר) שיתכן שהוא קשור לסיכוי גבוה יותר לתסמונת דאון. אחרי מחקר רב והתלבטות קשה בחרנו שלא לבצע בדיקת מי שפיר (אני ממש לא מנסה לעורר לדיון בנושא כי אני מכבדת לחלוטין את בחירתם של כל זוג בעניין הזה). חפשנו שם אופטימי ונזכרתי בשורה שצטטתי הלקוחה משירו של שלום חנוך "הולך נגד הרוח" שזה גם שיר שאני מאוד מזדהה איתו, כי אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי שוחה נגד הזרם. ובאמת רק אחרי הלידה ידענו ב- 100% שהיא בסדר והרגשנו שיצאנו מהחושך אל האור, כמו בשיר. ואני בכלל חשבתי ששחר זה יותר שם של בת כי כל ה"שחר" שהכרתי היו בנות. אגב, לאחיינית שלי קראו בהוולדה הגר והסבתות מאוד התנגדו בגלל הקונוטציות שזה עורר אצלם. לאחר שבוע החליפו לה את השם לשם אחר. אחותה הגדולה היתה אז בת 4 והיא נכנסה להיסטריה שהיא לא רוצה את התינוקת הזאת, היא רוצה את הגר! היא חשבה שהחליפו את התינוקת.

למעלה