איך בחרתם את השם של הצאצא?

למה גלי?

לחברה הקודמת של בעלי קראו גלית, היא נפטרה מסרטן בגיל צעיר, והיתה בחורה מאוד מיוחדת. עוד בתחילת יחסינו הרגשתי קרובה אליה, מהרבה סיבות, וכשנודע לנו שיש לנו בת זה היה מאוד טבעי..גלי היה שם החיבה שלה, ושם שמאוד מצא חן בעינינו.

anat_i

New member
שמות

לבנים שלי קוראים רועי ועומר. בעיקרון חיפשנו שמות שהם לא דו מיניים (גם אנחנו רק אחר כך גילינו שהתחילו לקרוא עומר גם לבנות) ושהם שמות קלאסיים ופופולריים (הילד צריך להסתובב עם השם כל החיים ורצינו לתת להם שמות שיהיה להם נוח איתם). לפני שרועי נולד התלבטנו בין רועי לעידן. אני העדפתי עידן ובעלי העדיף רועי והצלחתי לשכנע אותו. איך שרועי נולד הסתכלתי עליו וידעתי שהוא רועי... (נותרה רק הבעיה לשכנע את הבעל בחזרה...). עומר נולד בספירת העומר והוא נשמע לנו גם שם שמשתלב יפה עם השם רועי. בהריון הנוכחי הבנו פתאום שאנחנו מאד אוהבים שמות שיש בהם ע´ ואנחנו מחפשים עכשיו שם עם ע´. למישהו יש הצעות?

noa_f

New member
ענת, עדי (גם לבן), נעמה,

רענן, עודד, עמיר, מספיק?

אלה_ה

New member
אז למה לא עידן? (כך אמרה אמא של

עידן
)

עוד שמות עם ע´ (והחלפתי ניק)

הניק "אשת חיקו" לא כ"כ מתאים לפורום הזה ...8) יעל, נעה, נעם , סער ...

לומר "בחרנו" זו הגזמה קלה

"הבעל בחר" או "המליץ בחום" או "מאד מאד תמך בשם" זו הגדרה טובה יותר. ניהלנו דיונים ארוכים בהם אני מציעה שם והוא עונה מיד ב"אבל יואב זה שם יפה". ושוב אני מציעה שם אחר והוא עונה "אבל נכון שנקרא לו יואב?". ובגלל שאני רכיכה נטולת אופי קראנו לו יואב (ממילא רצינו שם עברי, רצוי עם אזכור תנ"כי אבל לא ארכאי). היום אני לא יכולה לדמיין אותו בכלל בשם אחר. הבעיה שנותרה בפנינו היא מה יהיה אם יהיה לו אח ולא אחות? איזה שם נמצא אז? לאף אחד מאיתנו אין רעיון, אבל דיה לצרה וגו´.

ולא, אנחנו לא מתכננים עוד אחד

פשוט שמות לבנות יש לנו בשפע (עד שנקים קבוצת כדורגל שלמה, עם מחליפות).

droli

New member
השמות שלנו -

דרור - עוד 20 יום בת 8 - לגיל 18 קיבלתי ליום הולדת את הספר של ריצ´ארד באך - "אין מקום שהוא רחוק מדי" ספר על חברות. הדרור הוא גיבור הספר, וסביבו מתרחשת העלילה. כשגמרתי לקרוא אותו, הרגשתי מן אגרוף בבטן. ידעתי שעם מי שזה לא יהיה, דרור אקרא לבתי. כמובן שהשם ניתן בסופו של דבר בהחלטה משותפת. ואז הריתי שוב - את שחף עוד 23 יום בת 4 וכמו שניכנסה אלי, הרגשתי אותה. פשוט ידעתי. ידעתי שזו תהיה בת. ידעתי שזו תהיה שחף. לריצ´ארד באך יש ספר נוסף - "ג´ונתן לוינגסטון סיגל" גם כאן השחף הוא גיבור העלילה. דרור יודעת היום שדרור זה חופש, וסוג של ציפור. ושחף תדע שגם היא ציפור. ואני תקווה ששתיהן יוכלו לתרומם גבוה גבוה במהלך חייהן. ועכשיו , אם אהרה שוב, איך אקרא לילד? ואם הוא יהיה בן? חשבתם פעם איזה שמות מצחיקים יש לציפורים....שקנאי, דוכיפת... בעייה לא? בייחוד כשאני רוצה שוב שם של ציפור. כרגע אין תכנון לילד נוסף. מאד, מאד מתחשק לי, ויחד עם זאת החופש שיש לנו עכשיו, וההצלחה לחזור לגיזרה, השקט בלילות, היציאה מהבית ללא תיק, בקבוק, מוצץ. קשה מאד לוותר על זה. אבל עדיין אני מקווה שזה יגיע. מיכל

אלה_ה

New member
לנו יש מקרה קשה של התכחשות לאחריות

כשאבא ואמא של עידן רק הכירו, התאהבו והחלו לדבר על תקוותיהם לעתיד, אבא זרק "לבן שלי אקרא עידן". מאז התהלכתי בידיעה שלילד שלנו יקראו עידן. היתה לי תחושה כל כך ברורה שזה יהיה בן למרות שרציתי בת. בסקירה הראשונה יש תעוד לכך-הרופא אומר "בן" ופתאום שומעים זעקת ניצחון "ידעתי". אחרי הסקירה ישבנו בבית קפה ואני אומרת "עכשיו הזמן לדבר על שם". איזה את רוצה?" הוא שואל. "מה זאת אומרת? עידן כמובן, כמו שאתה רוצה". "אני???? לא זכור לי..." גברים..לכי תסמכי עליהם

ואני הייתי בטוחה שיש לי בן ויצא בת

מעניין לעשות פה סקר לא מדעי לראות כמה מהאמהות פה הצליחו לנחש מה יש להן בבטן...

anat_i

New member
אז אני משתתפת בסקר

אני תמיד ידעתי שיהיו לי שלושה בנים! ואכן כך......

אני רציתי "בית של בנות" ../images/Emo68.gif

ככל שהסקירה התקרבה ממש ידעתי שיש לי בת, מה שנקרא אמונה שלמה! בבית גם היתה כבר כלבה מקסימה עם כל התכונות הנפלאות של בת. לקראת הסקירה גם פיתחתי תאוריה שכל הדגים באקווריום הם בעצם דגות. בסקירה הרופא אמר שהכל בסדר למעט ליקוי אחד. "לבת שלך יש בולבול
" בעלי הבטיח להשתפר בפעם הבאה

לא חשבתי לקרא לבת שלי בשם הודיה ../images/Emo8.gif

עם כל מה שהיה לנו זה שם שהיה ברור שניתן לבת (אחרי טיפולים..) והחלטתי שאני רוצה לקרא לה שם אחר
אבל מחשבות לחוד.. מה שקרה הוא שבשוע ה34 להריון היה לי הפרדות שיליה (כנראה שתפסנו את זה די בהתחלה..) ובדרך לחדר הניתוח אמרתי לעצמי שאם ב"ה הכל יהיה בסדר אז רק הודיה
ולהודיה יש שם שני- יעל שגם עליו יש ספור.. בגלל המצב של הודיה, בעלי רצה שם שני, ונהוג לקרא בשם אחת האמהות.. אני תפסתי כבר שם אחד ולא התחשק לי לתת לה שם אחר מ4 האמהות.. חשבתי שאלי יהיה אפשר לתת לה שם מהתנ"ך וחשבתי על יעל.. אבל זה היה מחשבה לעצמי בינתים התיעצנו מה לעשות (גם לא רציתי לתת שם שני, כי יש מנהג שאם נותנים 2 שמות חייבים לומר את 2 השמות כל הזמן ולא התחשק לי להתחייב בדבר כזה..) ושאלנו רב שנתן לי פתרון הולם.. הוא אמר שאפשר במקום שם של אחת האמהות לתת את השם חיה או שם של חיה ו..יעל היה השם הכי מתאים כאן
והוא גם אמר שלא חובה לאמר כל הזמן את 2 השמות אלא להשתדל להזכיר את השמות יחד מדי פעם.. ואם שם מצלצל כמו הודיה יעל זה קל

ayeletba

New member
אז ככה..

רותם - כי.. זה היה השם היחיד שבעלי ואני הגענו להסכמה לגביו. ירין - כי הפירוש של השם מצא חן בעיני יותר מהשם עצמו (כן..) - עיינתי בספרי שמות במהלך ההריון ואז נגלה לפניי השם ופירושו: ימלא גיל וישמח. מה גם שהוא נולד יומיים לפני פורים.

נעה גל

New member
אני חייבת להגיד לכם שלנו יש את

הסיפור הכי פיקנטי לגבי השם של אורן... דני הגדיר זאת כך, השאלה נשאלה ביומולדת של אורן בגן, והחלטנו לא לשקר: "תשעה חודשים לפני שאורן נולדה, אבא ואמא של אורן טיילו בחורשת אורנים בצפון הארץ". האמת היא, שאת אותו סיפור בדיוק יכולתי לספר על איתמר. אבל אז היינו צריכים לקרוא לו "דולב". ואני מכירה דולב שאני לא אוהבת. אז הטלתי וטו. הרבה לפני שהיו ילדים ידעתי שאם במקרה יהיה לי בן - יקראו לו איתמר. מכיוון שדני לא הצליח להביא שום חלופה שוות ערך. איתמר נשאר איתמר. לשמחתי. לגבי הסקר האם יהיו לנו בנים או בנות. אני אני ידעתי מראש, תמיד, שלי יהיו 4 בנות. ועד שנכנסתי להריון עם איתמר, גם הידיעה הזו היתה נכונה... אני חייבת להודות שהיה לי מאוד קשה עם זה שהתברר לי שאיתמר הוא בן. חשבתי שאני לא אדע מה עושים עם בנים ואני לא אקשר אליו, וכל מיני שטויות מהסוג הזה. בסוף הוא נולד, ואני פשוט מאוהבת בו. גיליתי מה עושים עם בנים. מנשקים אותם כל היום.....

למעלה