איך בשר שמגודל בארץ יקר יותר מבשר שמביאים לכאן מחול הרחוקה?

ai27

Well-known member
זה מחיר מוצדק או חזירות של החברה המקומית?
קודם כל - ראה את השוני באופי הגידול:
בקר שמגדלים בפמפאס בארגנטינה (או בארה"ב, או באוסטרליה לצורך העניין), זה בקר שמשחררים בערבות מגודרות עתירות דשא, וכעבור זמן מסויים אוספים אותם לשחיטה.
תהליך - מאוד פשוט וזול.

בקר שמגדלים בארץ - זה בקר שעיקר תזונתו זה מספוא בהמות יקר - שברובו מיובא.
רק בגולן יש שטחי מרעה נרחבים שמאפשרים גידול בעיקר על עשב - והבשר שם יקר עקב הפער בין הביקוש להיצע.
 

קצה11

Well-known member
זה מחיר מוצדק או חזירות של החברה המקומית?
זה הגיוני
כי אתה מקבל בשר טרי ולא בשר שנשחט הוקפא והגיע לארץ
לגבי המחיר אני לא מבין בזה אם הם מגזימים או לא אבל העלויות כאן יקרות למול שטחי המרעה העצומים בדרום אמריקה
המדינה צריכה לסייע למגדלי הבקר בגולן במקום זאת מאשרים יבוא ללא הגבלה
גם את משק החלב ליברמן רוצה להחריב
וגם את ענף הלול
 
נערך לאחרונה ב:

חנן44

Well-known member
החקלאים מקבלים 13 שח לקילו חי של עגלים מפוטמים מזה יש 45-50% תפוקה,
על פרות מקבלים 5-11 שח לפי הסוג, אחרי זה יש הוצאות שחיטה וכו וכל השאר זה פער תיווך
 

קצה11

Well-known member
יש מלחמה בעזרת המדינה. אישרו יבוא בשר שנמכר בזול יותר.
בכל מקרה אל תקנה בשר עגל מהסוג שמוחזק בחדרון שלא מאפשר תנועה כדי שבשרו יהיה רך יותר זו התעללות
לעומת זאת הבקר בגולן משוחרר בטבע ולכן ערכו מעולה
רק חבל שהם יורים בזאבים בניגוד לחוק או מבצעים הרעלות שמזיקות לכל שרשרת המזון
 

ai27

Well-known member
החקלאים מקבלים 13 שח לקילו חי של עגלים מפוטמים מזה יש 45-50% תפוקה,
על פרות מקבלים 5-11 שח לפי הסוג, אחרי זה יש הוצאות שחיטה וכו וכל השאר זה פער תיווך
אם יש 45% תפוקה, אז זה אומר שהעלות לקילו אחרי מע"מ (לפני שחיטה, הובלה ופערי תיווך) זה 32 שקל לקילו.
ומדובר - בעגלי פרות שגודלו לחלב - לא בכאלו שגודלו בגלל טעם הבשר.

זאת בהשוואה לבשר עגלים מיובא, מזן שמצטיין בטעם הבשר - שאחרי הובלה, שחיטה, ופערי תיווך מוכרים ב30 שקל לקילו...
 
נערך לאחרונה ב:

The Real Big Joe

Well-known member
מדובר - בעגלי פרות שגודלו לחלב - לא בכאלו שגודלו בגלל טעם הבשר.
זה משעשע שאתה מתיימר להסביר משהו שאין לך מושג בו. עגל חלב מגדלים לבשר, ודואגים שהוא יוזן על חלב כדי לשפר את איכות בשרו.
וכדאי גם שתתעדכן שעגלים לא נותנים חלב...
 

ai27

Well-known member
זה משעשע שאתה מתיימר להסביר משהו שאין לך מושג בו. עגל חלב מגדלים לבשר, ודואגים שהוא יוזן על חלב כדי לשפר את איכות בשרו.
וכדאי גם שתתעדכן שעגלים לא נותנים חלב...
אסלח לך - היות ובינתך מעטה.

העגלים שמוכרים בארץ לבשר - הם ברובם עגלים מזני בקר שמצטיינים בתפוקת חלב. תוצרי לוואי של תעשיית החלב (שבו הנקבות נדרשות להמליט בקצב גבוה, והזכרים מיותרים אלא אם מצליחים למכור אותם כבשר).
הנסיון לגדל "עגל חלב" בארץ לא מוצלח כלל - למרות ההתעללות המאפיינת את גידולם תוך הגבלה קיצונית של תנועתם.
כיוון שהמיובאים הם מזנים המצטיינים בבשר טעים יותר, גם בלי לפנות להתעללות קיצונית.
 
נערך לאחרונה ב:

The Real Big Joe

Well-known member
אסלח לך - היות ובינתך מעטה.

העגלים שמוכרים בארץ לבשר - הם ברובם עגלים מזני בקר שמצטיינים בתפוקת חלב. תוצרי לוואי של תעשיית החלב (שבו הנקבות נדרשות להמליט בקצב גבוה, והזכרים מיותרים אלא אם מצליחים למכור אותם כבשר).
הנסיון לגדל "עגל חלב" בארץ לא מוצלח כלל - למרות ההתעללות המאפיינת את גידולם תוך הגבלה קיצונית של תנועתם.
כיוון שהמיובאים הם מזנים המצטיינים בבשר טעים יותר, גם בלי לפנות להתעללות קיצונית.
אחרי שנתפשת, רצת מהר ללמוד. כל הכבוד. מכל מלמדיך השכלת...
 

חנן44

Well-known member
אם יש 45% תפוקה, אז זה אומר שהעלות לקילו אחרי מע"מ (לפני שחיטה, הובלה ופערי תיווך) זה 32 שקל לקילו.
ומדובר - בעגלי פרות שגודלו לחלב - לא בכאלו שגודלו בגלל טעם הבשר.

זאת בהשוואה לבשר עגלים מיובא, מזן שמצטיין בטעם הבשר - שאחרי הובלה, שחיטה, ופערי תיווך מוכרים ב30 שקל לקילו...
מה בדיוק אתה קונה ב30 שח לקילו?
בשר שנשחט לפני חודשיים והובל ארצה בקרור במקרה הטוב או בשר קפוא שהופשר
ובטח לא את החלקים הטובים שעולים הרבה יותר,
לגבי המחיר לקג חי, של הבקר הישראלי,זה שוק חופשי לגמרי שמה שקצת מחזיק אותו זה הבקר שנמכר לשטחים
לפני כשנתיים הפלסטינים עשו מפגן כוח כתוצאה מסיכסוכים פנימיים אצלם ועצרו את השוק לשטחים.
המחיר נפל חזק
 

ai27

Well-known member
מה בדיוק אתה קונה ב30 שח לקילו?
בשר שנשחט לפני חודשיים והובל ארצה בקרור במקרה הטוב או בשר קפוא שהופשר
ובטח לא את החלקים הטובים שעולים הרבה יותר,
לא בשר שהופשר (ההפרש מאוד בולט). בשר שנתנו לו פטור מהמכס הגבוה (שנועד לחנוק תחרות), תמורת התחייבות למכיר מכירה נמוך
לגבי המחיר לקג חי, של הבקר הישראלי,זה שוק חופשי לגמרי שמה שקצת מחזיק אותו זה הבקר שנמכר לשטחים
כל השוק הזה קיים - בגלל מס גבוה על בשר בקר מיובא, שמונע תחרות.
כך שזה לא שוק חופשי, ומעולם לא היה כזה.
זה שוק מתוכנן, כחלק מהתמיכה בשוק החלב.
בשנים האחרונות התחילו לבצע מכרזים על מכסה לייבוא בקר טרי מקורר במחיר מטרה נמוך, בכמויות שמגדילים כל שנה.
למה?
עקב החלטה אסטרטגית - להשאיר את הגידול המקומי ברמות הנוכחיות, ולאפשר ייבוא זול שיוריד את מחירי המזון.
כאשר הפערים הגדולים ביותר הם בתחומי בשר הבקר ומוצרי החלב.
לפני כשנתיים הפלסטינים עשו מפגן כוח כתוצאה מסיכסוכים פנימיים אצלם ועצרו את השוק לשטחים.
המחיר נפל חזק
ברש"פ עשו מפגן כח, וחטפו הגבלות-ייבוא בעצמם עד שהתקפלו.
אבל,
מלכתחילה מדובר ביצרנים - שניסו לייצר שוק בשר לא-כשר, שהביקוש לו בארץ נמוך,
ולכן התלות הרבה בייצוא לעזה ויו"ש.
 
למעלה