איך הגעתם אל הספרים?

נטעש

New member
איך הגעתם אל הספרים?

איך הגעתם אל הספרים? חומריו האפלים אינו ספר פופלרי בישראל, אך בכל זאת יש אנשים שקראו אותו (כגון: כל הפורום
) אז מאיפה אתם קיבלתם את הספר? האם בכלל חבר המליץ לכם? או שבכלל אמא שלכם דחפה לכם את הספר לידיים ואמרה שאתם לא קוראים מספיק והכריחה אותכם לקרוא? אני אספר את המקרה שלי: כשהייתי בת 10, גמרתי בידיוק ספר ואמרתי שאין לי עוד מה לקרוא. אז סבא שלי החליט לחפש ספרים באינטרנט והגיע למצפן הזהוב. קיבלתי את הספר, התחלתי לקרוא, השתעממתי. לאחר כשלוש שנים, כשממש השתעממתי ושלא היה לי מה לקרוא (שוב...) החלטתי לקחת את הספר היחיד שלא קראתי בספר והתחלתי אותו. ומאז אני מעריצה מעריצה מושבעת של חומריו האפלים ולא קראתי עוד שום ספר שיותר טוב מהטריולוגיה. אז, הספר התגלגל ליידכם?

תשובה ../images/Emo13.gif

אצלי זה מאוד פשוט. רועי (SNTD) היה נוהג לדבר המון על הספרים ועל הקהילה. הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני רוצה שהוא ישאיל לי את הספרים, ובגלל שנראה שהוא כל כך אהב אותם, הסכמתי. את המצפן הזהוב סיימתי ביומיים בערך, ומשם גמעתי את כל הסדרה בזמן קצר מאוד. אחר כך הוא גם שידל אותי להצטרף לפורום, ומשם הכל היסטוריה

אני

כשלמדתי פעם בתוכנית לימודים כלשהי במכללת אחווה היה לי משעמם מאוד (מאוד) באחד השיעורים אז הברזתי ממנו והלכתי לחנות סטימצקי הצמודה . כשהגעתי שאלתי את המוכרת איזה ספרים היא ממליצה לי בהתחלה היא נתנה לי את ספיידר וויק ואחרי שסירבתי בתוקף
האי שלפה מהמדף את הצפן הזהוב ואמרה לי " זה ספר שדי הרבה ילדים אוהבים" וניסיתי אותו אחרי שסילקו אותי מהחנות בטענה שזה "לא ספריה פה" שוטטתי בעולם בודדה וגלמודה את שגיליתי את הסדרה בספריה את הראשון בלעתי ביום ואז הייתי צריכה לחכות לאחרים שיגיעו השנה אילנה הכירה לי את הפורום וונכנסתי על קצות האצבעות לבדוק כי אילנה הפחידה אותי בסיפורי אודי "ראש-כחול" באייקון השנה קניתי את כל הסדרה בשישים שקל .....

נטעש

New member
זה לא שחנויות ספרים לא נותנים לקרוא...

זה תלוי בעובדים: אם הם משועממים ואין להם מה לעשות אז הם צועקים על אנשים שאשכרה אוהבים לקרוא להפסיק. (אני חושבת, או שיש סיבה שאני פשוט לא יודעת עליה...)

הם פשוט פוחדים שמשהו יקרה לספר

אבל לא משהו מאוד חמור. נראה לי. בכל מקרה, תקפצו פעם לצומת ספרים בדיזינגוף סנטר. זה סניף ספריה, ויש שם כורסאות כאלה שאפשר פשוט לשבת ולקרוא.. :]

האבק

New member
../images/Emo45.gif גם בבניין האופרה בת"א

יש צומת ספרים (אאל"ט) ממש גדולה עם ספות נוחות שאפשר לשבת ולקרוא. ממש כיף
ויש להם מבחר פנטזיה עניקי

נטעש

New member
או או או!!

עכשיו שאת מזכירה לי, באמת בצומת ספרים שליד שפיים יש כורסאות!!!

limilu

New member
ויש שם גם את ספר התשובות.

זה הספר הכי מגניב בעולם. כדאי ללכת עם חברים ולשאול שאלות הזויות בטירוף. כמעט תמיד הוא עונה משהו מתאים

JustRain

New member
יש כאלה? ../images/Emo2.gif

פעם הייתי מתנחלת הרבה בסטימצקי. היום אני כבר פחות - אבל העובדים אז זיהו אותי. גמעתי ספרים שלמים. אני שוקעת עמוק בספר כשאני קוראת - אם הם היו רוצים לנפנף אותי, היה עליהם לשלוף לי את הספר מהידיים, אחרת לא הייתי שמה לב.

Fairywitch

New member
אה, זה די פשוט-

כתולעת ספרים גאה- כשאני רואה חנות ספרים אני נכנסת ומתנחלת. אחד המקומות שאני עוברת עליהם בדקדוק הוא מדף הספרים החדשים. כשיצא הספר השלישי הוא היה על המדף הזה בכמה וכמה חנויות. עיינתי ב"מאחורה של הספר", אהבתי, קצת אח"כ היה מבצע וכמעט קניתי, אבל הבנתי שהוא השלישי. אז לקחתי מהספריה, התאהבתי כבר בספר הראשון, ואחרי שסיימתי לקרוא את כל הסדרה- קניתי אותה

Fairywitch

New member
שרשרתי לא נכון../images/Emo70.gif../images/Emo2.gifזאת תגובה לשאלה הראשית...

י ע ר ה 4

New member
טוב

דודה שלי קנתה את הספרים בשבילי והיא קראה אותם ואמרה שהם מדהימים ושאני חייבת לקרוא אותם בהתחלה לא רציתי כי זה נראה לי משעמם אבל כשלא היה לי מה לקרוא אז קראתי את הספרים וממש אהבתי אותם

JustRain

New member
שבוע הספר לפני שנתיים, נדמה לי

במקום מגורי. צנוע וקטן. אז עוד לא קראתי הרבה פנטזיה ומד"ב אלא ספרי נוער מטופשים. הסתכלתי על הספרים, ו'המצפן הזהוב' משך את עיני. אני לא יודעת למה בדיוק. התלבטתי זמן רב ולבסוף לקחתי אותו - ולא הצטערתי לרגע... את שני הספרים הבאים התעקשתי לקנות ולא לשאול מהספריה - ספרים מסויימים חשוב לי שיהיו בבית. שכנעתי את אבא שלי לקרוא וגם הוא נהנה מאד, אבל לא הצלחתי לשכנע אף אחד אחר
לפעמים אני תוהה האם הדרך הטובה ביותר בשבילי לשכנע אנשים לדבר מסויים היא להראות סלידה ממנו. אנשים מגלים נטייה מוזרה להתרחק מכל מה שאני אוהבת. שיבושם להם. (אגב, מה עם המכתבים לפולמן? נשלחו?)

נטעש

New member
אני הצלחתי לשכנע את חברה שלי

ואת סבתא שלי אבל היא הזדעזעה מהאכלנ"ים ולא המשיכה לשני הספרים הבאים... ואמא שלי אומרת שההתחלה משעממת... היא בעצמה אומרת לי שהתחלות תמיד משעממות!!!

מתנה ליומולדת :)

מחבר שלי. בגיל 13. ווי... בהתחלה לא הבנתי מה הספר רוצה ממני. ובכלל לא שמתי לב לעיר בשמיים O: בעטיפה, כלומר. אבל יצא אחלה :) ואז קראתי את המשכו, ואז בדיוק יצא משקפת הענבר, וקראתי, ואז ניסיתי לשלוח לאתר HDM.org את התמונות של הכריכות בעברית כדי שישימו בגלריה, ומצאתי אותן באיזה אתר קטן וחדש, והיה שם איזה אחד, איך קראו לו... אוהד? משהו כזה... אמ, וזהו P:

האבק

New member
והסיפור שלי ../images/Emo13.gif

דבר ראשון אני חייב לציין שההערה שלך ש"ספרי חומריו האפלים אינם פופולריים בארץ" היא אינה נכונה. ממש לא. הם אמנם לא פופולריים כמו שהם בבריטניה למשל, אבל הם בהחלט מוכרים בארץ. בקשר לסיפור שלי - זה די פשוט וקל. חבר שלי קרא את שני הספרים הראשונים והמליץ עליהם בחום. אז אמרתי לעצמי שננסה, למה לא? קראתי את הראשון בתוך שלושה ימים ואת השני בתוך יום. לשלישי לא יכולתי לחכות לכן קניתי אותו באנגלית ואז פתאום אחד מאיתנו (אני והחבר) אמר את המשפט האידיוטי שלעולם אתחרט עליו...."מה אתה אומר על לעשות אתר ל'חומריו האפלים'"? הא.. מכאן הכל הסטוריה

למעלה