איך הגעתן ללידת הבית שלכן?

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
איך הגעתן ללידת הבית שלכן? ../images/Emo195.gif

האם הכל היה מוכן ללידה כפי שתכננת? האם תכננת שיהיה מסודר באופן מיוחד (או מסודר בכלל?
) היה לך יום קשה/קל באותו יום? דברים הסתדרו/לא הסתדרו? החלפת מצעים?

tonti

New member
היה מוכן.

הלידה היתה ביום ראשון בבוקר אז הבית היה נקי יחסית
. מצעים? מי זוכר? מחליפים רק כשמישהו מפשפש... נורא רציתי ללדת ביום הזה. לא בשבת. בדיוק בתאריך. ירידת מים התחילה בשבת בבוקר. עשינו טיול ארוך בשדות שליד הבית. היה מצחיק להיות כאילו רגילה, לשבת בגינה, לדבר עם אנשים ולדעת שהיום-מחר אני יולדת. רק לשכנה אחת (אמא רוחנית שלי
) סיפרתי שאני עם ירידת מים. היה מרגש ונעים וכיף. רק מלחשוב על זה שיולדות אחרות באותו מצב מגיעות לבית חולים ונכנסות לסחרור הזה של מוניטור, בדיקה, סטריפינג וכו' כואבת לי הבטן
. זוכרת שנורא רציתי שיהיו תותים ללידה. והיו.
. מיד אחרי הלידה עומר הכין לי תותים בשמנת.

../images/Emo6.gif התכנון שלי הוא ללדת ביום שני

בסביבות השעה 2:00 בצהריים... ככה גם הילדות עדיין בגן, וגם הבית נקי ומסודר והכל מוחלף כי יום שני זה אצלי יום עוזרת
ועשית לי חשק לתותים בשמנת עכשיו... מאיפה שאני אביא עכשיו תותים??

swann

New member
ואני ילדתי יום אחרי העוזרת

כשמאיה היתה בגן. יצא יופי
מהעוזרת ביקשתי שתארגן את המצעים לפי הוראות המיילדת - סדין נקי, וילון אמבטיה ומעליו סדין לזריקה שהכנתי. הבריכה היתה כבר מנופחת . הדברים שקיבלתי מהמיילדות היו מאורגנים יחד על שידת ההחתלה שהכנסנו לחדר כמה ימים קודם. וזהו. לא הייתי צריכה יותר מזה.

tovim

New member
אל תבני על "הילדות בגן"...

אני הכי פחדתי שתזמון הלידה יהיה בשעות אחה"צ כשאני לבד עם הילדות. ואשר יגורתי בא לי. הצירים התכופים התחילו לי לקראת סיום יום העבודה והמשיכו בדרך הביתה, לקראת הוצאת הילדות מהגן... למותר לציין שלא יכולתי להוציא אותן וביקשתי עזרה משכנה. מהר מאד אחרי שהגעתי הביתה עשיתי אחורה פנה וחזרתי לביה"ח ללדת.

המזל שלנו זה שהגן של הבנות פתוח

עד 6 וחצי בערב... במקרה ה-כ-י גרוע, הן תשארנה עוד קצת בגן אם זה מה שנצטרך
(כמובן שהן לא נשארות בגן עד שעה זו בימים רגילים, אבל טוב שיש את האופציה כשיולדים
). וחוצמזה שקוף שיהיה מישהו בהיכון לטפל בהן בכל שעות היממה - אמא שלי מתכוננת להגיע בערך שבוע-עשרה ימים לפני התל"מ, ואם הלידה תתרחש לפני שהיא תגיע אז יש חברה שהציעה להגיע בכל שעה שצריך ויש גם בייביסיטר שגרה בית לידנו שאני בטוחה שבעבור תשלום נאות תסכים גם היא להגיע מתי שצריך. אבל... על לידה אחרי שהעוזרת מגיעה אני לא מוותרת!!

לא ילדתי בבית, אבל התכנון היה

לשים את הילד בגן, ללכת ללדת, ושבן הזוג יחזור לאסוף אותו מהגן.... שמתי בגן, אפיתי עוגה, נסעתי ללדת והוא חזר לאסוף מהגן
מבחינתי מושלם

c 2 4

New member
לא ממש מוכנים ../images/Emo3.gif

הייתי עם צירצורים ופתיחה של 1.5 כבר משבוע 38 ובתחילת 39 (בדיוק) התחילו לי בלילה התקשויות קצת יותר כואבות. לא אמרתי לאף אחד כולם כי לא רציתי שהם ייעלמו... בבוקר הלכתי לקניון עם אחותי (היא וסבתא שלי באו מהארץ) והתחיל להיות קשה לנהוג. בצהריים אמרתי לבעלי שאני מתקשרת למיילדת והחלטנו שכדאי לסדר את החדרים (לסדר את המיטה להעיף את הבגדים של אחותי שהיו מפוזרים בכל החדר). הייתה לנו בריכה שצריך להרכיב, אז בעלי וזוג חברים שבדיוק קפצו להיפרד התחילו להרכיב (הם לא מצאו את ההוראות עד אחרי שסיימו להרכיב). שכחנו שצריך לקנות צינור אז בעלי קפץ לקנות צינור, חיתולים ומצלמת וידאו שהתכוונו לקנות לפני. אבל למרות שלא היינו מוכנים, הספקנו להתארגן עם הבריכה וילדתי בה..

אורניקי

New member
מבחינת ציוד, הכל היה מוכן

הלידה התחילה בירידת מים, כך ש"קיבלנו איתות מוקדם" וסידרנו את הבית שהיה הפוך למדיי. בהחלט החלפתי מצעים! שמנו ניילונים מתחת לסדין במיטה שלי, וגם על הספה, כי רציתי גם את האופציה הזאת (ואכן ילדתי על הספה) היה כאמור יום מבולגן למדיי, אבל מרגע שידענו שזה הולך להיות הלילה, כל הבוגרים הצטרפו למשימה והבית הפך להיות בונבון כמו שרציתי. שמתי בדים יפים על הש ו לחן, והבן שלי רץ לסופר דקה לפני הסגירה עם רשימה שהיתה מוכנה מראש איזה דברים טובים לקנות לי למהלך הלידה ובעיקר לאחריה. אם דברים הסתדרו? היה מושלם!

mise

New member
תגידי, כל הלידות שלך התחילו

בירידת מים או רק חלק?

אורניקי

New member
לא. רוב הלידות התחילו עם צירים

שהלכו והצטופפו, וכמובן גם התחזקו. בלידה התשיעית היתה לי ירידת מים פעם ראשונה, וזה היה לי מאוד מוזר. אח"כ זה חזר על עצמו בשתי לידות נוספות. האמת? הכי כיף שלידה מתחילה ככה. כך את מקבלת איתות שזה בקרוב, אבל אם עדיין אין צירים, את יכולה להתארגן בנחת, או לנסוע לבי"ח מרוחק וכדומה...

סטיוויה

New member
בית מלון חמישה כוכבים ../images/Emo41.gif

זה היה יום שבת. היתה סלסלת כביסה מלאה בכל הציוד ללידה. מוכנה פיקס. הבית היה מסודר. אחהצ' עוד הרבצתי שטיפה קלה כדי לתת לעצמי תחושה נעימה. כבר הייתי עם צירים טובים.אפילו היתה עוגה מעולה במקרר.זללתי ממנה אחרי הלידה. אני בעד להתארגן ולסדר. זה עושה אנרגיות טובות בבית.

אשכר ש

New member
ממש לא מוכן...

רק באותו היום סיימנו לקנות את רוב הציוד ללידה, למעשה סיימנו לקנות כשהתחילו הצירים. רצינו לארגן בריכת לידה אך לא היה זמן. את הכיסוי למזרון בעלי טס להחליף במהלך הצירים כי גילינו שהוא בעצם כיסוי למיטת יחיד... הדברים ללידה היו בחדר ליד ולא ממש הספקנו לעשות למיילדת "סיור לידה" בשביל להראות לה היכן כל דבר נמצא. הבית היה יחסית במצב טוב, כי הקפדנו שיהיה ככה במהלך כל התקופה שלקראת הלידה. יום הלידה היה ממש נחמד, מלא בסידורים נחמדים, היה לי מצב רוח ממש טוב.

טלימה

New member
פרט ל"קינון" הידוע

שאמור לבוא לפני הלידה ופרט לירידת המים כמו שאורנה כתבה, איך אפשר שהבית יהיה מסודר אם בעצם לא יודעים מתי תהיה הלידה? אחרי שאתמול תייקנו המון המון ניירת בבית (מאמרים מתואר שני וניירת מ-2004) מאוד התאכזבתי כל פעם שקמתי בלילה לשירותים ולא היו לי צירים...

אורניקי

New member
אם זה מתחיל עם צירים ולא עם יר"מ

אז הצירים בהתחלה הם כאלה שעוד אפשר לעשות כל מיני דברים, גם אם לא במהלך הציר, אז בהפסקות בין הצירים. בשלב הראשוני זה דווקא טוב שיש תעסוקה להעביר את הזמן ולהסיח את הדעת. האמת, כשאני בתשיעי, מידי פעם יש ימים כאלה שאני מסתכלת על הפוגרום ואומרת: יא, ואם זה יהיה היום? אפילו היום היתה לי מחשבה כזאת. בעלי במבחן עכשיו, הגדולה שלי משמרטפת עד הערב, ואם זה יהיה עכשיו? אבל תמיד מוצאים פתרונות. אין לי ספק שאני אלד בבית יפה, נקי ועם כל הפינוקים והייפיופים, כי אני לא אוותר. אולי אקנה סט מצעים חדש שיהיה במיוחד ליום של הלידה.

ס ו ל ה

New member
טוב עוד לא הגעתי אך הנה הדימויי שלי

יום של בוקר נעים.... הילדים מתעוררים, הבית נקי מסודר למה שלא יהיה? אני מרגישה כבר מהלילה שמשהו מתבשל לקראת..... זוגי מפזר אותם... אני פוגשת אותו לקפה של בוקר מתחת לבית.זה יום שאין לו כלום בבוקר! הכל כבר מאורגן. אנחנו חוזרים הביתה אני מרגישה חגיגית כמו ביום הולדת... אני מתקלחת הצירים מתחזקים אני שומעת את הדיסק שלי. מאושרת שהגענו עד כה שהתינוקת במנח מושלם שאני עם בן זוגי אהוב ליבי. המילדת מגיעה ותוך שעה אני עם צירי לחץ בתוך הברכה הענקית שלי. עם שני דולפינים מפלסטיק. כל נשות העולם שילדו ועומדות ללדת בהוויתי. אני מאד מרוכזת בעצמי. בעיקר מנסה לשוט על גלי הסערה. ואז היא מבקיעה לעולם אין מאושרת ממני בכל היקום.... אמן!

סטיוויה

New member
אמן. מזכיר לי את השיר

"מכה אפורה" של מוניקה סקס. "ככה את יפה,זה מה שאת רוצה,זה מה שאני רוצה,וככה זה יהיה!"

למעלה