איך הגעתן ללידת הבית שלכן?

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

Manty

New member
../images/Emo24.gif אמן ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

Manty

New member
אחרי כ"כ הרבה שבועות

כמובן שהכל היה מוכן בבית
אם תחילת הצירים, כמו גם בפעם הקודמת, (ואחרי השוק הראשוני שצריך להתעורר באמצע הלילה, כי בעלי אוהב את השינה שלו
), בעלי לקח את עסק סידור וניקוי הבית לידיו. פשוט מדהים כמה הוא פרודוקטיבי כשמתחילה הלידה...
מצעים החלפנו אחרי הלידה (ילדתי את השיליה על הפוטון...). לא הספקנו להחליף את המים באמבטיה. באמבטיה יפנית לא מסתבנים, כך שהמים תמיד נקיים. ניתן לחמם (reheat) את המים תוך 10 דקות. בדר"כ מחליפים את המים פעם ביום, וכשהתחילה הלידה הכנסנו מים נקיים. אך רצינו שוב להחליף את המים, אחרי אמבטית הבוקר (כי ברור היה לי שאני אלד רק בצהריים) אך, כפי שחכמים ממני טענו: life is what happens when you're busy making other plans!

גם למבי

New member
לא... שווה עדיין ../images/Emo13.gif? אבל קראתי בתו

ר ילדה את "שוגון" והתאהבתי במריקו. לא זכרתי את הקטע עם האמבטיה.

Manty

New member
קודם כל

לא מתקלחים ביפן אלא, עושים אמבטיה. האמבטיה ביפן היא אחד החדרים החשובים, המרווחים והמשומשים בכל בית. טקס האמבטיה: קודם שופכים מים מהאמבטיה על הגוף. אח"כ נכנסים לטבילה ארוכההה לאמבטיה בה המים לפחות 40 מעלות. אח"כ יוצאים שוב, מסתבנים היטב, וחוזרים טבילה ארוכההה נוספת. שוב יוצאים לחפוף ראש, להתגלח וכדומה, ושוב חוזרים לעוד טבילה ארוכההה. ביפן, האמבטיה היא מקום לטיהור הגוף והראש. אורך השהייה באמבטיה היא בין חצי שעה לשעה. האב בדר"כ לוקח את הילדים (מגיל 0 עד 7/8) לאמבטיה והם מתרחצים ביחד. האמבטיה נחשבת למקום ה-bonding בין האב (שכמעט ואינו נמצא בבית לעזור לטפל בילדים) לילדיו. בעבר, לא היו אמבטיות פרטיות בבתים וכולם הלכו לסנטו (בתי מרחץ) שכונתיים, שעד לפני חדירת השפעת המערב, היתה משותפת לשני המינים. כיום ברוב השכונות קשה למצוא סנטואים אך האונסן (hot spring) עדיין נחשב למקום הבילוי המועדף על רוב היפנים.

Manty

New member
גומנסי... (סליחה)

הייתי צריכה לבחור מילת מפתח שונה..

גם למבי

New member
נשמע מדהים! אני מתה לבקר ביפן

והסבה שאנחנו לא נוסעים לשם, חובבי טיולים וסושי כמונו, היא שיפן יקרה כ"כ. אבל בפנסיה... נבוא לבקר אותך
היינו כבר בניו זילנד, ארה"ב, תורכיה וסלובניה עם גל והטיול המתוכנן הבא הוא לקוטב (עם שני ילדים הפעם). ויפן אנחנו משאירים לטיול זקנים בלי ילדים..

שָׂרָה

New member
רגע, אם כל רגע יוצאים,

מסתבנים ושוטפים, לאיפה שופכים את כל המים? זה לא מרטיב את רצפת האמבטיה כהוגן??

למעלה