איך היה השבוע שלנו

ayaly2

New member
איך היה השבוע שלנו../images/Emo35.gif

ערב טוב לכולכם
בדר"כ חגית מטפלת בפינה הזו אך מסיבות אישיות ביקשה שאחליף אותה היום(חד פעמי). אני אשתף אתכם איך עבר עליי השבוע,ובכן: פתחתי את השבוע בגן ברמת אביב.שני גנים צמודים. המחזתי להם את הצב והארנב ולאחר מכן עשינו יצירה(דגלים לשמחת תורה) הגילאים היו 3-5 כל קבוצה שעה. היה כיף והילדים היו מאד קשובים ושיתפו פעולה יפה. התחלתי עם הבובה (דובי)"פוזי" שמו שהוא המקשר שלי. קצת שירי הפעלה בתנועה והיכרות ולאחר מכן את השעת סיפור.
. ביום שני הייתי בשיעור הדגמה כחוג תיאטרון בגן חדש היה נחמד מאד. וביום שלישי הייתי בגן הקבוע שלי אלו ילדים ממש קטנטנים גילאי 8 חודש' - 1.5 קבוצה קטנה 6 ילדים מדהימים הפעלתי אותם עם בובות כפפה וסיפור,דקלום יחד עם מוסיקה אני מאד שמחה לראות אותם מגיבים,תמונות בהמשך
אכן היה לי שבוע עמוס,כן ירבו
ויום רביעי הייתי בגן הקבוע שלי,שתי קבוצות גיל שונות,סיפרתי להם את מיץ פטל ולאחר הסיפור חילקתי להם מיץ פטל היה מעולה סה"כ שבוע עמוס אך בכיף
. והיום חופש...לקחתי את בני הגדול(4.5) לשעת סיפור בהיכל התרבות בנתניה שם אני גרה
ראינו שמוליקיפוד אותו סיפרה והמחיזה השחקנית פלורנס פיש חכם, אישה מדהימה ומצחיקה הילדים היו קשובים ושיתפו פעולה אפילו הילד שלי שבדר"כ מתבייש. בתום ההפעלה ניגשתי הצגתי את עצמי ואמרתי שאנחנו באותו תחום וגם חולקות את אותה תפאורנית מדהימה ,אנדריאנה מורנו. קישקשנו קצת והיה מעולה. אז זה בערך מכסה את כל השבוע שלי שמחתי לשתף אתכם
אשמח שתשתפו אותי ואת כולם גם בחווית השבוע שלכם. אז שיהיה סוף שבוע נפלא וחג שמחת תורה שמח

ayaly2

New member
פינה השבועית של חגית../images/Emo13.gif

יש כמה שורות למטה הסבר ממני על הפינה ,אז קדימה שתפו אותנו לא להתבייש...

טוב, אז ככה...

כמוכן חברות, גם אני הייתי עסוק השבוע על הבמות באלמות שונים ברחבי הארץ כשחקן - הופעתי בהצגות: " האריה הרעמתן והג'ירפה גם " ו " מעשה בחמישה בלונים " בין לבין הופעתי גם עם הצגת הבובות שלי: " הנסיכה והצפרדע "
את ההצגה הנוספת שאני מעלה במסגרת התיאטרון שלי: " פרח לב הזהב " הפסקתי להריץ בסוף הקיץ מסיבה משמחת!!!!! עדי ,חברתי הטובה מזה שנים ( אנחנו יותר מאחים ומשפחה - אנחנו נפשות תאומות ) שאיתה אני משחק למעלה מ11 שנים בהצגות שונות שבהן אנחנו משתתפים כשחקנים והיא גם הפרטנרית שלי בהצגה הזו, נכנסה בשעה טובה ותודה לאל להריון מאחר ומבחינים בזה מיד, החלטנו שיהיה קצת מוזר שילד בהריון יצא להביא לאמא שלו פרח
וההצגה יצאה לחופשה ותשוב לבמות ב"ה לקראת חודש יוני 2010 . במקביל סייעתי לתיאטרון שבו אני מופיע בכל מה שיכולתי מאחורי הקלעים של מחזמר חדש ומושקע שהם העלו: " ספר הג'ונגל - חברים לנצח " בבימוי של אמיר פיי גוטמן שלפחות לפי התגובות שמגיעות אלי ( אני עוד לא הספקתי לצפות במחזמר בגלל שהייתי בהצגות אחרות ) עשה עבודה מדהימה והצופים מהללים
עכשיו נראה לי שהתקררתי...ההזעה על הבמה ואח"כ המזגן בחדר ההלבשה ואז היציאה החוצה לאוויר הפתוח והלח ומשם ישר לוואן הקפוא שמחזיר אותנו הביתה עשו את שלהם, גם כמויות העשן ( אפקט מאוד אהוב בהצגות ילדים ומחזות זמר ) שבלעתי השבוע לא הוסיפו כנראה אתמול גירד ושרף לי הגרון, בערב ובלילה לא הפסקתי להשתעל, הבוקר הצטרף צינון ובמהלך היום והערב הצטרפו חום וכאבים בגוף, כאלה שמתקררים, אתם בטח מכירים את התחושה
עכשיו השולחן בסלון מלא בסירופים ו
לא נורא - יעבור!!!!! איילה, רות ושיר מבטיח שאגיב גם למה שכתבתן ברגע שארגיש קצת יותר טוב. חג שמחת תורה שמח לכולנו.

שלום לכולם :)

לא הייתי פה מלא מלא מלא מלא זמן... מה שלומכם??? נפרדתי לזמן מה עקב סיבות טובות ואף מצויינות. עובדים קשה.. אני מאמין ומקווה שרובכם יודעים ומבינים על מה אני מדבר. ראיתי שנפתחה פה פינה חדשה, איזה יופי. פינה מקסימה לדעתי. לפעמיםם אנחנו צריכים לדבר או לספר או להתעייץ על דברים מסויימים ואין לנו למי וזה המקום המצויין :) בכל אופן גם אני רוצה לספר קצת
אז ככה.. התחלתי לעבוד באמצע אוגוסט על מחזמר חדש עם הלהקה שלי. מחזמר מדהים ומרגש על אלימות במשפחה. המחזמר הולך לעלות בתחילת נובמבר ואשמח אם מישהו יבוא
פרטים יתווספו בהמשך.. אז כל השבוע עבדתי במרץ והייתי בחזרות מהבוקר עד הלילה, מה שגרם לי לתשישות ועייפות
צפיתי יום ראשון במחזה "טרטיף" של מולייר בתיאטרון גשר ביפו מטעם מגמת תיאטרון. הצגה נהדרת וססגונית. עוד דבר מיוחד שעשיתי, הפעם עם בובות. תרגיל בתיאטרון על בן אדם משוגע שהבובות הם החברים שלו. חייב לומר שעבד מצויין, מלא רגש ועוצמה. וזה בגדול מה שעברתי בשבוע/ תקופה אחרונה..
דודי מאחל לך להחלים במהרה :) חג שמח!! עפתי לישון קצת.. לא ישנתי הרבה השבוע

ruthronen

New member
איילה וכל חברי הפורום...

קודם כל אני שמחה ששיתפת אותנו, ואני שמחה שהתקשרת אליי השבוע. עכשיו יש לי קצת זמן והחלטתי להיות יותר פעילה פה... מאחר ובאמת יש כאן תחושה של שיתוף ושכולנו נמצאים באותה הסירה. היה לי שבוע מאוד עמוס עם הצגות והצגתי את ההצגה לקוף יש בעיה... ברובה ההצגה עם תחפושות ומוסיקה ובמהלך ההצגה הילדים שותפים פעילים - מתחפשים ומתחזים לכמה דמויות בסיפור. מבטיחה שאני אשלח תמונות, אני צריכה להוריד אותם מהמצלמה . רציתי להתייעץ איתך ועם שאר חברי הפורום שמעבירים חוגי שעת סיפור לגביי החוגים לעומת שעות הסיפור החד פעמיות... - יש לי שלושה חוגים שבועיים, זו השנה הראשונה שאני עושה זאת, ואני מרגישה די לחוצה מהרעיון שאני צריכה כל שבוע ליצור הצגה חדשה/ שעת סיפור ... כמו כן , לבקשת הגננות וגם אני חושבת שלי זה קל יותר, אני נצמדת לנלמד בגן, עכשיו הם יעסקו בסתיו ואחר כך באני וגופי, ולפי זה אני אבחר סיפורים... האם לכם יש הבדל בין חוג שעת סיפור לבין שעות הסיפור החד פעמיות ? ובהזדמנות זו, איזה סיפור אתם ממליצים לסתיו ? מודה לכם מראש רות רונן - רות בארץ הסיפורים.

shir300

New member
תודה לשתיכן על השיתוף

אילה, אני שמחה לשמוע על ההצלחות ובכלל עוזר לשמוע איך אחרים יוצרים את שעות הסיפור שלהם... רות, אני ממש מבינה את הלחץ שלך. אני חשבתי על האפשרות ליצור בובות בסיסיות שאפשר להחליף להם אביזרים וככה לשנות את הדמות, במקום ליצור לכל סיפור בובה חדשה. מעבר לזה, זה באמת לא קל ליצור המחזה כל שבוע. זה כמו מיני- הצגה, זה לכתוב תסריט. אני מנסה לא להחליף את הסיפור כל שבוע אלא לעבוד על אותו סיפור כמה מפגשים. כי הרי בכל סיפור אפשר לגלות הרבה רבדים ולעשות בעקבותיו הפעלות שונות בתנועה, יצירה, הצגה. כלומר ליצור דיאלוג סביב הסיפור וכשהדיאלוג הוא לא חד פעמי הילדים מפנימים את המסרים שלו הרבה יותר לעומק. מקוה שזה עוזר לך.

חבר'ה תפרגנו קצת לפינה ../images/Emo98.gif

גם אני מבטיח לשתף במהלך הערב או הלילה כשאחזור
בנתיים כל הכבוד למשתתפות ולמורה המחליפה איילה...כבר מורה מחליפה בפינה החדשה??? חחחח וברצינות תודה רבה שלקחת על עצמך להחליף את חגית ( אני מקווה רק שהיא סתם עסוקה והכל בסדר איתה
) שבת שלום

ruthronen

New member
רעיון טוב, תודה

היי שיר, רעיון טוב לעבוד על אותו סיפור במשך כמה מפגשים, האם את עושה זאת כסיפור בהמשכים , או שאת חוזרת על הסיפור ומתמקדת בדבר שונה.. איך הגננות מגיבות לכך ?

לרות בארץ הסיפורים ../images/Emo63.gif שלום

שמחתי לקרוא על כך שהחלטת להיות יותר פעילה, בשם כולנו אני מברך אותך על כך
עוד יותר שמחתי לקרוא שאת מתרגשת לקראת המפגש ואני אגלה לך, אבל בסוד, ששששש....תיסתכלי לצדדים שאין אף אחד אין? טוב...גם אני מתרגש מאוד לקראתו!!!!!!!!! אבל שישאר ביננו אה?
מבין לחלוטין את הלחץ הכרוך ביצירת מפגש חדש כל שבוע למרות שאני באופן אישי לא עושה זאת מילא הנושאים אבל ההכנה, ההשקעה, החשיבה והביצוע לכל כך הרבה סיפורים ונושאים, מה עוד שיש לך זמן קצר להכנת כל אירוע כזה... אני ממליץ לך לקרוא את ההודעה שכתבתי לקסם יתכן והיא תועיל גם לך בחשיבה כיצד ל" נצ ל " את התוכניות שאת כבר מכינה בצורה שתכניס לך יותר הכנסות. לגבי שאלתך האם יש הבדל בין חוג שעת סיפור לבין שעות הסיפור האחרות? בעיניי לפחות ההגדרה " חוג " ממש לא ברורה ואפילו מיותרת הרי מה אמור להיות בחוג שעת סיפור אם לא סיפור מסויים, מומחז לפרקים, במקרה שלנו גם אמור לשלב בובות, מסכות, אביזרים וצורות אמנותיות שימחישו את ויז'ואלית את הסיפור, העלילה והדמויות, לפעמים עם הפעלה המקשרת לנושא ולסיפור לפני, תוך כדי כמשתתפים או מחווים דעה או אחרי בעקבות הסיפור ומה בשעות סיפור עם בובות\ סיפור תיאטרון, שעת סיפור תיאטרלית או איך שלא תיקראי לזה??? בדיוק אותו דבר!!!! אז מה חוג בזה???
השוני היחיד הוא שבאירועים חד פעמים במתנ"סים וכ'ו הוא בדרך כלל במחיר הגבוה יותר שאותו ניתן לדרוש מה שמאפשר לך להשקיע יותר במסביב לפחות מבחינה כלכלית. אני אעסוק גם בנושא זה לבקשתך ולבקשת חברים נוספים במפגש הפורום הבא עלינו לטובה. לגבי סיפור לסתיו - לא יודע אם את מכירה אתר זה שבעיקבותיו אפשר להגיע לנוספים, יש שם סיפורים ונושאים לכל תקופה. מקווה שנתתי גם לך קצת חומר למחשבה וסליחה שזה רק עכשיו בגלל התקררות שתקפה אותי בימים האחרונים ודי משביתה אותי מחכה להתראות ולהכיר במציאות

זכויות יוצרים

היי דודי אני מכירה את האתר הוא נהדר. מה לגבי זכויות יוצרים בהפקות קטנות
??????? המון קינמון

feyoula

New member
רוצה לשתף ובהחלט גם לפרגן אבל לכולם יש

כאלה סיפורים נפלאים... ואצלי אין שום דבר מיוחד. אני מתחילה בגן רק בסוף החודש ובנתיים אני לומדת. וזה בערך מה שעשיתי כל השבוע, להוציא כמה גיחות קטנות לפה ולשם. ביום חמישי המתא"ם (אני מצפה לראות כאן שרשור איחולי בהצלחה ביום רביעי.. סתם, לא חייבים:) סף החרדה כבר דיי גבוה ולשון הג'ירף שלי כבר מזמן בחוץ.... רועי- גם אני ראיתי טרטיף, זו באמת הצגה חמודה. נשמע מעניין המחזמר שלך, זו הצגה לבתי ספר? איילה- איזה יופי שכ"כ עמוס! זה סימן לשנה טובה שתבוא לטובה. שמחה בשבילך. -ruthronen - אני מסכימה עם שיר. לי היה חוג קבוע שנה שעברה ובהחלט עבדתי על דברים מסוימים מספר מפגשים. ניתן לשכלל הצגה מסוימת וגם לבנות אותה ביחד עם הילדים. מה שכן, כדאי לשתף את הילדים בתוכניות כי אז הם מגיעים כבא עם מוכנות לחלק הבא.. כלומר להתחיל את המפגש בלהסביר שתעשו ביחד הצגה, היום נעשה ככה, במפגש הבא ככה ובמפגש השלישי נסיים את ההצגה ויהיה כך וכך.. זה תוחם להם איזו מסגרת עבודה שמאפשרת לך להיות דינאמית ולשנות את הקצב. לעשות לפעמים מפגש חד פעמי ולפעמים שלוש או ארבע פגישות לפעמים יותר. כי הילדים מצפים לשמוע ממך כל פעם מה התוכנית הבאה ולא מתקבעים על קונספט של כל פעם משהו חדש אז הם גם לא יצפו לשמוע ממך מה הדבר החדש... דודי- שולחת איחולי בריאות של חג ומזל טוב לעדי:)

היי פיולה

ההצגה היא אכן לבתי ספר התיכונים וחטיבות הביניים.. מחזמר ייחודי ומרגש שכל השירים הם שירי רוק ישראלי שרובם של אביב גפן והיהודים. האמת שאני לא יודע עליו הרבה מבחינת איפה הוא הולך להציג אבל אני מאמין שהוא יצליח בעוד כמה מקומות. המחזמר כולו מתרחש בשנת 1995 והוא מדבר על אלימות במשפחה ובכלל, על קבלת השונה בחברה ועל כל התקופה של עצרת השלום עם רבין. בינתיים אוכל לומר שהולכים לצאת בקרוב 2 קליפים מיוחדים שצילמנו למחזמר - חוויה אדירה. כל הקליפ צולם במוסך מכוניות בלילה. ועוד דבר נורא ייחודי ללהקות נוער, שאנחנו הראשונה בארץ - כל המחזמר כולו מלווה בתזמורת ושירה חיה בניצוחו של רן אביב. דבר שממוטט אותנו השחקנים
24 שירים בהצגה. כשיש בד"כ בין 2 ל-3 הצגות ביום. דרך אגב פיולה מה את הולכת לעשות בגנים??

הי חמוטל - פיולה

מסרתי לעדי את המזל טוב ששלחת לה והיא התרגשה, שמחה וביקשה להודות לך
לפעמים זה ממש בסדר שאין שום דבר בחיים ( זה בטח עדיף על בשורה כמו שקיבלה חגית ושיבשה את כל חייה וחיי משפחתה ) ואגב חגית, זו בדיוק היתה כוונתה כשהגתה את רעיון הפינה, לדבר על כלום לפעמים, על הדברים הקטנים והפשוטים לצד כל השאר אז ככה שאת יכולה להרגיש ממש בסדר בעיניין. ולימודים זה לא שום דבר מיוחד גבירתי הצעירה
למה קילקלת לי את ההפתעה יא מרגיזנית
כתבתי לעצמי ביומן כבר אז את התאריך כדי לזכור ותיכננתי לפתוח לך שירשור איחולים במפתיע
זה כאילו שהרסת לעצמך את מסיבת ההפתעה ביום הולדת שחברים חשבו ותיכננו
אוווווווףףףףףף תודה על איחולי הבריאות בנתיים אני עדיין משתעל קשות, מצונן, חם לי, לא עכשיו קר לי, שניה...חם וקר לי והגרון שורףףףףף אבל לא לדאוג אני נח כל הזמן ( לישון לא מצליח ), לוקח תרופות, שותה הרבה ולא מדבר כך שעוד יום יומים אחזור לעצמי.

גליתוי

New member
וואו אני ממש מרגישה בין חברים!../images/Emo24.gif

איזה כייף לשמוע על החוויות של כולם! לא הייתי שלושה ימים באתר ואיזה יופי להכנס! אז ככה, אני הייתי עסוקה סופהשבוע באירוח ותוך כדי השתתפתי בארגון העפיפוניאדה בקיבוץ. הייתה לי סדנא להכנת ציפורים מפירות של עצים ופיות ממפיות נייר. אצרף תמונות בהמשך. הציפורים מאוד נחמדות ואפשר להשתמש בהן בפעילויות בגנים. השבוע אני מתחילה לעבוד שוב בגנים אחר תקופת צינון ארוכה שבה, עבדתי מעט במסגרות פרטיות וזה די מוזר שוב לכחכח בגרון ולחזור לבמה. גם אני מתלבטת האם לתת בכל מפגש הצגה חדשה, או לעסוק בהצגה אחת מספר מפגשים. לפעמים האפשרות השניה היא אפילו יותר קשה! הילדים פחות משתפים פעולה וצריך גם להעמיק יותר (שזה בהחלט אתגר,ולא תמיד פשוט) או להרחיב בדרך אחרת במיוחד כשעובדים עם ילדים צעירים. איילה ,כל הכבוד על החייל שאת עושה! הלוואי וימשיך כך! רות, די עניתי לך בהתלבטות שלי, אבל בשנתיים האחרונות העליתי הצגה כל שבוע זה אכן מעייף אבל גם מאוד מלמד! חמוטל, אני כבר מאחלת לך בהצלחה במבחן שמעתי על מפלצתיותו וזה אכן מלחיץ ביותר, אז הרבה הרבה בהצלחה! רועי, המחזמר שאתה משתתף בו נשמע ממש מעניין! גם מוסיקה טובה וגם נושאים חשובים, בהחלט נשמע שווה! אשמח לבוא ולראות כשההצגה תצא. דודי, דודי אני מקווה שאתה מרגיש טוב יותר, גאה בך על המפגש פורום שמתבשל בסיר מלא בחום ואהבה! שולחת לך בחזרה חום ואהבה מקווה שתחלים במהרה! ולכל חברי הפורום שיהיה שבוע נפלא!

וייצמן, רק עכשיו הבנת והרגשת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לקח לך המון זמן
ברור שאת בין חברים!!!!!!!!! שמח שאת חוזרת להופעות, בטוח שזה יעשה לך רק טוב
שיהיה בהצלחה, בכיף ובקלות, גלית, גלית אתמול בערב חשבתי שאני בכיוון של החלמה והבראה והבוקר קמתי בשמונה לתוך
יום הרבה יותר קשה תוסיפי לזה שאני לא יכול לדבר ומי כמוך יודע מה זה עבורי
תודה על ה
מקווה שכמו חמין
שמתבשל לאיטו בחום ואהבה גם המפגש יהיה מוצלח ומעורר תיאבון לבאים אחריו ד"ש לצילי שלנו
תגידי לה שאין לה מה לדאוג ואני נגיע גם אליה ברגע ובזמן הנכון. תודה על המייל המקסים והמרגש
( זה לא דמעות מעצב רק מהתרגשות ) אהבה ובריאות

../images/Emo14.gif../images/Emo14.gif../images/Emo7.gifהשבוע שלי

השבוע שלי התחיל לא רע, בסימן ארגונים וטלפונים וסידורים ותחושה חגיגית של תחילת שנת העבודה (שהיתה אמורה להתחיל השבוע), אלא שבארבע בבוקר אור ליום חמישי צילצל לנו הטלפון. אבא של בנזוגי נפטר במפתיע, שמונה חודשים ויומיים אחרי שאיבדנו בכאב רב את אמו. ולצער והאובדן והדמעות אין סוף. כך הפך היום ליום של כאב ובמקום לבלות עם הילדים את סוף חוה"מ, נאלצנו לנסוע איתם שש שעות (!! כן זה בדיוק בצד השני של ארצנו הקטנטנה) להלויה לא מתוכננת וכואבת כל כך. כך נעלמתי מפינתי השבועית (הספקתי לבקש מאיילה מוקדם בבוקר שתחליף אותי ועל כך
). חזרתי עם הילדים הביתה היום בבוקר, הבנזוג נשאר בצפון הרחוק עד סוף השבוע. כואב וקשה ומוזר לנו כל כך, בשנייה אחת האיש שלי הפך ליתום
וזו מחשבה קשה. כמובן שהקפאתי את השבוע והענינים המקצועיים יחלו בשבוע הבא טפו טפו טפו. רוצה שהשנה הנאחסית הזאת, 2009, תיגמר כבר. ושיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט אמן

תולתולה

New member
משתתפת בצערך..

מאחלת לך שהשנה החדשה תהיה מלאה בטוב ובהתחלות חדשות... תמר

למעלה