איך הייתם משחקים את היד הבאה:

Nebelis

New member
איך הייתם משחקים את היד הבאה:

יד שרודפת אותי כבר הרבה זמן... משחק לייב בבלג'יו אטלנטיק סיטי: 1\2 $ 9 שחקנים אני על הבאטן - רוב השולחן משחק טייט ואני משחק קצת אגרסיבי וזכיתי בכמה קופות - אני כרגע צ'יפ לידר עם בערך 450$. יש כמה פולדים ואז לימפ. שחקן לפניי עם בערך 300-400 טייט - עושה רייז ל 6$. אני עם זוג שש ביד. משווה. שחקן אחריי- סקוטי שהכנסתי קצת לטילט-סמול בליינד משווה גם והלימפר הראשוני גם משווה. כל השחקנים הם די רציניים וזה הפעם הראשונה שלי בלייב קאש בארה"ב פלופ: 6 תלתן 5 לא קשור 2 תלתן. סמול עושה צ'ק. הלימפר הראשון עושה רייז של עשרים. אחריו השחקן הטייט עושה רי-רייז של 60. כאן השאלה מה המהלך הנכון\חכם. אני עשיתי אול-אין. השחקן אחריי(זה שבסמול) אומר אול אין גם עם בערך 200$. הלימפר עשה פולד והשחקן הטייט חושב לא מעט ולבסוף מראה וזורק QQ. הסקוטי אומר "אני מקווה שיש לך סט או משהו כזה ואתה לא על דרו" ולא מראה. אני הופך את הטופ סט ואחרי שהדילר הופך עוד תלתן הוא מראה 4-7 תלתנים. הריבר לא עוזר. באד ביט. זה פוקר. כמובן שהסקוטי קופץ ומתחיל לשיר וכל השולחן בהלם מוחלט. זה היה די משעשע האמת אבל לא הצלחתי להתשחרר מזה.

Papito

New member
מצטער על הקטנוניות

אבל אין בלג'יו באטלנטיק סיטי. בלג'יון זה מלון אחד ויחיד והוא ממוקם בסטריפ בוגאס. ולענייננו. נכון לפלופ היד שלך הייתה הנאטס. ושיחקת בסדר גמור זה בד ביט קלאסי.

modz0r

New member
אם כבר קטנוניות

היד הכי חזקה שאפשר להרכיב עם הפלופ הזה זה סטרייט, עם 34.

זונע

New member
לדעתי אתה trapped ביד הזאת

הכנסת את הכסף שלך כשאתה נאטס(בוא נגיד שאין לו באמת 3-4) ולכן אני לא רואה בכך משחק לא טוב.

bbbeennn1

New member
רוצה להוסיף

זונע את צודקת ואני רוצה לחזק ולומר לבחור יש מה שנקרא 15 outs זאת אומרת שהוא בסביבות45%לנצח(ב-flop)ככה שלא משנה מה יש לשני הוא לא פייבוריט בהרבה,זה לא בד ביט.אבל אין מה לעשות זאת יד שאי אפשר להמנע ממנה

modz0r

New member
באמת שאין בעיה עם היד הזאת מהכיוון שלך

2 המקרים הכי גרועים מבחינתך הם שיש לו 34, ואז אתה בפיגור לא כזה גדול (בטרן יש לך 8 אוטס, בריבר 10 או 11), או שיש לו 47 תלתן, ואז אתה מוביל עליו כשיש לו המון אוטס, שלא בטוח עוזרים לו (יש לו 14 אוטס, שיעזרו לו רק אם לא יהיה זוג על השולחן). בכל מקרה אחר אתה במקרה הרע מוביל עליו עם יתרון גדול (אם יש לו 47 לא תלתנים או 2 תלתנים ביד, יש לו 8 אוטס שיעזרו רק אם לא יהיה זוג על השולחן). פעלת יפה, והפסד מרגיז. מה שכן, לא הייתי קורא לזה bad beat מכיוון שהיו לו המון אוטס בסופו של דבר.. אם היה לו למשל 22 והריבר היה 2, אז הייתי קורא לזה bad beat.

זונע

New member
זה באמת לא בד ביט

אנשים נוטים ללכת עם הראש בקיר כשמדובר בdraws מהפלופ ובסך הכל היה לו גם פלאש דרו וגם סטרייט דרו, אמנם אתה פייבוריט אבל כמו שאני מבין אותך שהכנסת את הכסף-אני מבין גם אותו.

ereuveni

New member
את הסקוטי אני לא מבין

נכון שאומרים שצריך להיזהר מהסמול/ביג כי הוא יכול להחזיק כל דבר. אבל למה להשוות 3BB עם 47 סוטד? זה משהו שהייתם מצפים לו?

אתה לא צריך להסתכל על ההשוואה במונחים של BB

בלבד, אלא במונחים של ההעלאה ביחס לכמות הצ'יפים שנשארו לשחקן. הוא השווה 6$ כיש לו עוד 400$ בערך מאחורה (כלומר כ-1.5% מהצ'י'פים שיש לו). השוואה עם יד ספקולטיבית כמו 47s היא לגיטימית במקרים. ברוב המקרים הוא יפספס את הפלופ, יפרוש ויפסיד 6$. אך לעיתים רחוקות (אחת לעשרים או לשלושים ידיים) הוא יתפוס מפלצת וירוויח עד 400$ בעזרת יד לא צפויה. אם למשל הוא היה משווה 6$ כשיש לו מאחורה עוד 60$ אז אני מסכים שההשוואה לא תהיה טובה. אחת מהטעויות שהרבה אנשים עושים היא לא להתאים את הידיים שהם משחקים לכמות הצ'י'פים שיש להם וליריביהם, וזה עיקרון חשוב ביותר כדי לשחק פוקר מנצח...

ereuveni

New member
יותר קרוב ל3%

כלומר אם לוקחים 100 ידיים סוטד שקיבלנו, בין 3 ל-4 יתנו עד הריבר פלאש. כלומר הפסדנו 576$ כדי לזכות ב-450$. (קח גם בחשבון שעם קלפים כאלה נמוכים אתה גם תפסיד מידי פעם לפלאש יותר גבוה. ולפעמים אף אחד לא יתפתה לשים את כל הSTACK שלו כשעל השולחן יש קלפים לפלאש). והוא גם בפוזיציה הכי גרועה בשולחן. בקיצור עדיין נראה לי מהלך מפוקפק. אם הוא היה על הבאטן הייתי יכול אולי להבין... אחת מהטעויות שהרבה אנשים עושים היא לא להתאים את הידיים שהם משחקים לפוזיציה שלהם בשולחן, וזה עיקרון חשוב ביותר כדי לשחק פוקר מנצח...

bbbeennn1

New member
אז יש לי חדשות

נכון הוא לא צריך לשלם לפניי ה flop אבל הוא כן שילם ומה לעשות אחריי הflop הוא לפחות 40-45% לנצח(כל out הוא בערך 2% ואם יש לו גם טרן וגם ריבר כל out הוא בערך 3% )זאת אומרת שאחרי ה-flop הוא לא כ"כ אנדרדוג.בסה"כ אני מסכים אתך שכן מי שמרבה לשלם ידיים כאלו ב-long run יפסיד את הכסף שלו,והוא יותר גמבלר מאשר שחקן פוקר אז עדיף לו לשחק אדום שחור ברולטה כי שם יש לו 50% סיכויי.

כמה דברים:

1. 6$ מתוך 400$ זה בדיוק 1.5% ולא 3% 2 המתמתיקה שלך קצת מעוותת כי אתה מניח שיד 47s יכולה לנצח רק עם פלאש, אך היא יכולה להתחבר לא רע לסטרייט וכמובן כמו כל יד לזוגיים לפול-האוס או לבלוף גמור. 3. אני מסכים בהחלט עם הטענה האחרונה שלך ש"אחת מהטעויות שהרבה אנשים עושים היא לא להתאים את הידיים שהם משחקים לפוזיציה שלהם בשולחן, וזה עיקרון חשוב ביותר כדי לשחק פוקר מנצח.."

ereuveni

New member
3% זה ההסתברות

ששני קלפים סוטד יתנו פלאש עד לריבר. נכון 47 ישפר לך את ההסתברות לקבל סטרייט בעוד כמה אחוזים בודדים (שים לב זה רווח של 3!). גם זוגיים 47 זה לא הכי להיט אם יש קלף גבוה מ7 על השולחן. בכל זאת, אני במקום הסקוטי הייתי מתקפל לפני הפלופ. הייתי יכול לקבל את זה *אולי* אם הוא היה אומר שזה היה שולחן מאוד LOOSE אבל הוא טרח לציין בדיוק ההפך...

דווקא זאת יד שמתאימה יותר לשולחן tight מאשר

loose, משתי סיבות - 1. אם תפגע - יש סבירות גדולה יותר שלמישהו יש יד חזקה כמו overpair והוא יהיה מוכן לשלם לך קצת כסף. 2. אם תפגע - יש סבירות נמוכה יותר שלמישהו תהיה יד דומה/טובה משלך (למשל - בדוגמא לעיל שלמישהו יהיה סטרייט בפלופ). יש פרק נהדר ב- harrington on casg games על איך להתאים את הידיים ההתחלתיות שלך לערימת הצ'יפים שלך. אם אין לך את הספר אולי אני ארחיב על זה קצת בהמשך. אם יצא לך לראות high stakes poker שם הם משחקים עם הרבה מאוד צ'יפים ביחס לנליינדים (אני חושב מינימום buy-in של 200.000 עם בליינדים של 300 ו-600) בטח שמת לב שהם משחקים שם הרבה ידיים יצירתיות ודי שכיח לראות שם מישהו עונה להעלאה לפני הפלופ עם 47s גם לא בפוזיציה.

זונע

New member
מדויק

בגלל זה אני לא ממש אוהב HSP, כי הם משחקים שם מאד דיפסטאק ולפי דעתי זה קצת פוגם באלמנט הפוקר. ישיבה של 200-300BB הייתה משפרת לדעתי את המשחק.

למעלה