איך הייתם משחקים את היד הבאה:

ereuveni

New member
צודק

טעות שלי, בשולחן TIGHT צריך להרחיב את טווח הידיים שמשחקים. אין לי את הספר אבל זה דיי בסיסי...

ספר מצוין

דרך אגב, בשולחן tight הייתי זורק דווקא יד כמו KJ או AT אחרי העלאה מכיוון שיש סבירות מאוד טובה שאם אני אתפוס בפלופ זוג גבוה עם קיקר לא מספיק טוב, יהיה לי קשה להשתחרר מהיד ואני עלול להפסיד עליה הרבה כסף.

ereuveni

New member
כאן הפוזיציה משחקת תפקיד מאוד חשוב

ב-LATE POSITION נראה לי שעדיין כדאי, הסיכון נמוך יחסית. אתה תדע פחות או יותר איפה אתה נמצא לפי הפעולות של אלו שלפניך.

נניח אתה ב- cash game עם 200$

בליינדים 1$-2$. שחקן tight מעלה מעמדה מוקדמת ל- 7$, כולם מתקפלים, אתה עונה בכפתור עם ATo, בקופה 17$. פלופ - A82r. השחקן מהמר 12$ - מה אתה עושה?

זונע

New member
אני דווקא חושב

שאפשר לקבל יותר מידע ע"י רי-רייז במקרה הזה, כלומר להעלות ל-24$ יכול להיות שהוא עם פוקט ליד או יד כמו KQs

אז אני חושב שכאן בדיוק הבעיה

המהלך של לענות להעלאה לפני הפלופ עם יד כמו ATo, לפגוע באס ולהתקפל להימור בפלופ כי הקיקר שלך לא מספיק טוב פשוט יפסיד לך כסף בטווח הארוך. לכן לפי דעתי המהלך היותר נכון מול שחקן tight שמעלה מעמדה מוקדמת הוא להתקפל לפני הפלופ. אם כבר ענית ובפלופ מגיע אס אז אני מסכים עם זונע - אתה לא יכול להתקפל כי יותר מדי פעמים היד שלך תהיה יותר טובה (אל תשכח שאתה יודע את מיקומם של שניים מהאסים מה שמגדיל את הסבירות שאין לו את אחד מהשניים האחרים) ועדיף להעלות כדי לקבל יותר מידע על היד של היריב (הייתי מעלה למשהו כמו 30$), אם הוא עונה או מעלה אז קרוב לוודאי שאתה בצרות ולא כדאי לך להכניס עוד כסף לקופה.

ereuveni

New member
תלוי

אם זה שחקן שתמיד נותן הימור המשך (C-BET), אז הייתי משווה ובודק מה הוא עושה בטרן. (האמת שעדיין לא הגעתי לרמת הבחנה כזאת) רי-רייז גם אחלה, אבל קצת אגרסיבי מדי לטעמי עם ATo. גם נראה לי ששחקן TIGHT שמהמר OOP בערך בגובה הקופה, רוב הפעמים לא יתקפל לרי-רייז. מה שיקרה בטרן אני מניח שהוא יעשה CHECK. ומה אז?

אני הייתי עושה check אחריו

ומקווה שהוא יעשה גם check ב-river. אם הוא יהמר אז ההחלטה שלי להתקפל תהיה ע"פ גובה ההימור ומה שאני יודע על השחקן. בכל אופן, הנקודה שרציתי להעביר היא שהשוואה עם ATo לפני הפלופ להעלאה משחקן tight מעמדה מוקדמת מכריחה אותנו לקבל החלטות מאוד קשות אחרי הפלופ, שיש סבירות גדולה שכל החלטה כזאת היא טעות - נתקבל כשליריב יש יד כמו KK,QQ,JJ,KQ, נשווה או נעלה כשליריב שלנו יש יד כמו AK,AA,AQ,AJ (וחשוב לציין שטווח הידיים הזה הוא מאוד סביר לשחקן הזה). שהיריב שלנו מכריח אותנו לבצע טעויות הוא מרוויח ואנחנו מפסידים. דמיין לך את אותו המצב אבל עכשיו יש לנו יד כמו 22 או TJs ואנחנו עונים להעלאה של 7$. אנחנו יכולים לשים את היריב שלנו על טווח מסוים של ידיים ויודעים הרבה יותר בקלות אם הפלופ עזר לנו או עזר ליריב שלנו. מה שמקטין את הסיכוי שלנו לטעות ומרוויח לנו כסף בטווח הארוך.

זונע

New member
נכון

עם ידיים "בינוניות" הרבה יותר קל לדעת איפה אנחנו ממוקמים ביחס ליריב שלנו. עם יד כמו A10 אחרי רייז, גם כאשר אנחנו בפוזישן יהיה מאד קשה לדעת את מצבו של היריב. אם הוא עשה צ'ק, אז כנראה שהוא לא פגע(או שהוא פגע בסט) אבל בכל מצב של C-BET אנחנו בבעיה. לכן: או שלא משחקים ידיים כאלה מול שחקנים טייט, או שעושים רי-רייז כדי לבדוק את המצב שלנו.

ereuveni

New member
מבין ובגדול מסכים איתכם ועדיין...

אז נניח שהוא עושה CHECK עד הריבר ומראה את ה AJ-AK. הפסדת יותר מאשר היית עושה פשוט CALL. ההחלטה עד הריבר נראית לי עדיין אותו דבר, אם שום דבר חדש לא מגיע שעוזר לנו והוא ממשיך בהימור נקבל את אותה החלטה ע"פ גובה ההימור והידע על השחקן. אני מסכים שעם רי-רייז אתה יודע יותר טוב איפה אתה נמצא, אבל לא נראה לי שבמצב כזה זה משתלם לשלם כ"כ הרבה על זה. לגבי הנקודה השניה, עם 22 אני אולי מסכים איתך כי סט כזה יהיה קשה ליריב לקרוא, אבל TJ הוא יותר בעייתי. בוודאי כשאתה OOP (אלא אם כן הוא מביא לך את הנאטס). כמו שאמרתי מקודם לא תמיד תוציא מהידיים האלו מספיק כסף כדי לכסות על ההפסד המצטבר (והוא גדול) של ההשוואות שאתה עושה וגם לפעמים תפסיד עוד יותר כסף מול סט גבוה יותר או סטרייט גבוה יותר. אז בגדול אני מסכים עם מה שאתם אומרים אבל הייתי מחדד את זה לשחק ידיים כאלו זה רק ביתרון של פוזיציה (ולסקוטי מהסיפור שלנו לא היה פוזיציה).

2המרפא

New member
וואו זה כאילו ראית את היד שלי משלשום

זה בדיוק מה שיצא! בדיעבד הייתי צריך לעשות פולד הבנאדם ישב עם אס מלכה

זה מדהים כאילו הוצאת לי את התשובה מהראש

אנשים שוכחים שהסיכוי לקבל אס בפלופ זהה לסיכוי לקבל ארבע אני לא הייתי עושה אול אין עם היד הזו אבל בהחלט הייתי משלם שלוש בליינדים שיש לי מספיק כסף

maxdue

New member
שיחקת כמו שצריך

האופציות היחידות שהיו לו זו או סט נמוך מולך שזה אדיר או שהוא שם את כל הכסף שלו על שליפה..גם אם היית קורא שהוא שם את כל הכסף שלו על שליפה גדולה לדעתי היית צריך להשוות.

למעלה