איך הסבים מגיבים?

valeta

New member
רוצה גם להגיב,

למרות שבדר"כ אני לא כותבת כאן אלא בעיקר קוראת. לנו ברור מלכתחילה שהסבים והסבתות משני הצדדים רואים ויראו בילד מאומץ משהו פחות מילד ביולוגי. למה? כי כאלה הם, וזה ממש לא עומד להשתנות. מעבר לכך: גם בני הביולוגי לא אהוב באמת על אמו של בעלי, בין השאר כי היא שונאת אותי, ורואה בו את הבן שלי (מטורף, אבל נכון לצערי). אבי מתנכר לחלוטין לבני (אנחנו בניתוק יחסים) מאותה הסיבה (הוא סולד מבעלי). נשמע דפוק לגמרי נכון? אז אכן כן, ואני דוגמה קיצונית ליחסים רעים ביותר במשפחה המורחבת. ומה רציתי להגיד? שכל זה כלום, אפס, לא חשוב בכלל לעומת האושר האינסופי שאני חווים כהורים. הילד שלנו אהוב ביותר עלינו, וזה הדבר הקובע. יש לנו חברים טובים, ברבות הימים יהיו לבננו חברים משלו, תהיה גננת, יהיו עוד אחים, ואנחנו משפחה מלאה באהבה. למלאות הזו אהבה של סבים וסבתות יכלה להוסיף, אבל גם בלעדיה אנחנו לא חסרים דבר. גם עם נכדים ביולוגיים יש הרבה פעמים המועדפים והפחות אהובים. לדעתי זה עניין אישיותי בעיקר. אני בחיים לא החשבתי גנים וביולוגיה וקשר דם, ובשבילי אימוץ ולידה הן שתי דרכים להשיג אותה תוצאה (כמו שכתבה קלה - העיקר זה הילד ולא התהליך). מי שמרגיש אחרת - פשוט אין לנו הבנה והדברות אמיתית. כמובן שיש אופציה שחמך ירגיש אחרת כשיראה את הילד/ה בפועל, אבל גם אם לא זה בעיני ממש לא חשוב. בעלך צריך לדעת שבתור אב לעתיד, יחסיו עם הוריו ממילא עומדים לעבור שינוי מהותי. אל תתעסקו בזה, אלא בדבר המופלא והעצום שעומד לקרות לכם.

valeta

New member
אה ועוד דבר קטן:

הוריי רואים באימוץ אופציה סוג ב' (אם לא למטה מכך). אין להם שום יכולת להבין את זה אחרת. אני זוכרת עוד בילדות שאמי הייתה חוזרת ומציינת לגבי ילדה מסויימת בכיתתי את עובדת היותה מאומצת, ופעם שאלתי אותה "נו, אז מה?", ותשובתה הייתה: "זה לא אותו הדבר...". בעיה שלה. ברור לי שבני/בתי המאומצים (הלוואי שיקרה במהרה) לא יסבלו שום חסך כתוצאה מקטנות לבה. אין לה תפקיד בחיינו. כל זה מאוד מאוד קיצוני, נראה לי שחמך רחוק מהאטימות הזו מרחק רב. אל תדאגו בכלל.

יפעת 44

New member
גם אני חושבת שמי שליבו פתוח..

לו משנה לו אם הילד ביולוגי או מאומץ, ומי שליבו סגור, ליבו סגור כלפי כולם.

מה הסבים אומרים

אני לא רוצה לתת עצות אבל אני חושב שלא צריך לעשות מהומה על לא מהומה... אנו ככאלה בתהליך אימוץ או כהורים מאמצים נטים להיות רגישים לנושא האימוץ, ואולי אף יותר מידי. אני יודע על מה אני מדבר - גם לי זה קרה. כך אנו נפגע בעצמנו אם נפגע מכל הערה של קרוב משפחה/חבר או סתם פלוני/אלמוני. הסבא בעצמו יראה שאין כל הבדל בין נכד ראשון לנכד מאומץ (ואם יש הבדל, זה לא נובע מעצם נושא האימוץ)....

סיפור אמיתי

כשהסבים פגשו את השושנה בפעם הראשונה הם לא אמרו מילה מטוב ועד רע. כאילו כלום. חיכיתי בסבלנות כמה ימים, ליתר בטחון שאלתי את בן זוגי אם אמרו לו משהו - וכלום! חששתי שאולי הם לא מלתהבים ממנה (וממש לא הבנתי איך אפשר שלא) אפילו נעלבתי, אבל בשקט. הסבים שלנו הם אנשים יקרים, נדיבים, טובים מאין כמותם. רק מה - מאופקים. הייתי זקוקה להתפעלות שלהם מהילדה וזו לא באה בזמן שרציתי אותה. זמן קצר לאחר ששבנו לארץ, שמעתי את הסבתא משוחחת בטלפון ומספרת בגאווה למאזינה שבצד השני: "אצלנו יש חדשות טובות, אנחנו אימצנו נכדה". זהו, נפל האסימון. פתאום הבנתי שלכל אחד יש את זמן ההבשלה שלו, ש"הריון האימוץ" שלי עבר עליהם בדרך שונה, הם היו מלאי חששות מהבלתי ידוע והיו זקוקים לזמן להתרגל. פייר - זכותם! והכי טבעי בעולם! מיותר לציין שהאהבה פורחת בינם לבינה ושהיא נכדתם לא פחות מכל נכד אחר.

אנחנו4

New member
ואצלנו

היורש הוא הנכד הבכור של אימי והיחידי הנושא את שם אבי מהיום השני כנראה נקשרה נפשה של אימי בנפשו של הילד ובעיות האפליה בין בכורי לשאר הנכדים כולל בני הביולוגי הצעיר מכעיסות אותי תמיד. לאימי יש נכד אחד בכורי והשארלא זוכיןם לאותו היחס ואותן רגשות. לדבריה היחידי שדומה לה הוא בכורי.. לחמותי נכדים לרוב ובני בכורי הוא אחד מיני רבים הוא נולד חודש וחצי לאחר פטירת חמי ונושא גם את שמו מה שהקל.... לחמותי נכד נוסף מאומץ עליו מעולם לא התחברה מאוד חששתי מתגובתה. אבל יכול להיות שהתבגרה , יכול להיות שבפני קסמיו של בכורי אין מי שיעמד היא אוהבת אותו ובקשרים מצויינים איתו, בניגוד לנכד האחר הגדול בהרבה (20 שנה).

תגובתה של הדודה של ילדיי

אנחנו הורים לשני ילדים. האחד אימצנו לפני חמש וחצי שנים והשנייה לפני שנה. אחותי דודה מטורפת אוהבת את ילדי אהבה מטורפת אמיתית והם משוש חייה. כאשר נסענו לאמץ את בתנו השניה אחותי הודיעה לי שהיא תאהב אותה אבל את אף אחד בעולם היא לא תאהב כמו הבכור. נכון להיום ובעצם נכון לתקופה קצרה לאחר שחזרנו מהאימוץ השני הזכרתי לאחותי את ההצהרה שלה (בדיוק אחרי שהיא אמרה לי שהבת שלנו "שיגעה" אותה מרב האהבה שהיא מרגישה אליה), כמובן שאחותי התגלגלה מצחוק ואמרה שאיך בכלל היא העזה לחשוב כך. אז יקירתי, גם את וגם בעלך עוד תהיו עדים לכך שחמך "יאכל את הכובע" שלו על המשפט שהוא אמר.

למעלה