איך השבת שוברת את השגרה שלכן?

ליילה

New member
אוףף, ואני כבר חשבתי שמצאתי את

מה שיציל אותי. אז מה עושים כשמניקים??? איך לעזזאל נפתרים מה 4 קילו שנשארו לי, שלא לדבר על לרדת עוד???

עינבלית

New member
אני דווקא בהנקה מלאה

ואין בעיה. בתנאי שאת השבועיים את מעבירה עם תזונה מאוד עשירה בהכול מלבד הפחמימות. הגוף יכול ליצר פחמימות וסוכרים מכל מולקולה CHO הם היסודות והגוף יכול ויודע לייצר אותם מכל מולקולה אורגנית שמכניסים- אפילו ממרגרינה! אין בעיה עם הנקה.

עינבלית

New member
אני דווקא בהנקה מלאה

ואין בעיה. בתנאי שאת השבועיים את מעבירה עם תזונה מאוד עשירה בהכול מלבד הפחמימות. הגוף יכול ליצר פחמימות וסוכרים מכל מולקולה CHO הם היסודות והגוף יכול ויודע לייצר אותם מכל מולקולה אורגנית שמכניסים- אפילו ממרגרינה! אין בעיה עם הנקה.

בלינקה

New member
לא את לא, עינבל

ליה אוכלת הרבה דברים חוץ מחלב אם. ואם אני זוכרת נכון את האירוח של טובה קראוזה בהרזיה לאחר לידה, היא אמרה באופן מפורש שהסאות ביץ מומלצת רק למי שהיונק שלה לא מתבסס על הנקה בלבד. נדמה לי שהיא דיברה על הנקת פעוטות.

משוש30

New member
אני גם עושה את סאות' ביץ'

בדיוק סיימתי את שלב א הורדתי 4.5 ק"ג בשבועים ועכשיו אני עוברת לשלב ב. קשה להגיד שנגמלתי מהתשוקה לפחמימות ואני לא באמת חושבת שזה אפשרי. כרגע יש לי מוטיבציה כי אני ממש אבל ממש רוצה לחזור למשקל של לפני לידה (עוד 4 ק"ג...) אבל זה לא שאני מעכשיו ועד עולם לא אוכל תפוחי אדמה או עוגות בל נגזימה. בכל מקרה החלטתי שאם יגמר לי מהדיאטה הזאת אני אחזור לדיאטת הסטודיו C שעשיתי לפני ההריון וגם הייתה לא רעה. אני חושבת שכשאני אגיע למשקל הרצוי אני פשוט אשמור יותר אבל שום דבר דראסטי. ולשאלתך קלריסה גם בשבת אני לא שוברת. היום קניתי לחברה שלי שילדה מלא אוכל סיני טעים ולא נגעתי בו

טיפוטף

New member
תראו, אני יכולה רק להעיד על עצמי

ועל המלצות מומחים. SB מאוד לא מומלץ בהנקה, ובוודאי ובוודאי שלא בהנקה מלאה. השאלה כמה זמן נמשך השלב הראשון. ההמלצה ב- SB היא לאו דווקא שבועיים אלא כמה שנדרש כדי "להיגמל", ואח"כ עדיין הצריכה של הפחמימות צריכה להיות מאוד מתונה. למניקה הנקה מלאה שההנקה כן חשובה לה, לא הייתי ממליצה "לשחק באש". למניקה חלקית (אני עם בת שנה וחצי שאוכלת המון, ובסה"כ ינקה 3 פעמים ביום) - בערבון מוגבל. מה זה אומר? שצריך לצפות לירידה בכמות החלב, ככל שמאריכים את השלב הראשון. אז השאלה עד כמה ההנקה חשובה לכן. תראו, אין לי את הידע הביולוגי להתווכח. אבל תסכימו איתי, שגם אם איכות החלב זהה כי הגוף אולי כן מסוגל לייצר את אותו חלב גם אם לא אוכלים פחמימות, אלא מרבים בחלבונים, אז זה כן עלול להשפיע לפחות על בריאות האם? והשאלה האם עם השכל של היום, ועם ההכרה שדיאטה זה לא משהו זמני, אלא צריך להיכנס למסלול של תזונה נכונה לכל החיים - הגיוני להזיק לעצמנו. ושוב - אני בהחלט לא חושבת שעם הנקה חלקית, שבועיים עד חודש של SB יגרמו נזק למישהו. אבל צריך להיזהר לא להיסחף - כי בקלות אפשר להתלהב מהתוצאות (ויש תוצאות) - והיות וכבר נגמלתן מפחמימות, אז כבר אין אפילו את החשק הזה - ואפשר להאריך ולהאריך וע"י כך לגרום כן למחסור. ובשום פנים ואופן, לא לאכול בשרים ומוצרי חלב שמנים, יש כאלה שחושבות שאפשר להשתולל עם גבנ"צ ובשרים בהזדמנות זו, כי הן יורדות במשקל, אבל אח"כ נבהלות מהכולסטרול. גם כשעושים SB, צריך לשים לב שהחלבון בא ממקורות טובים ודלי כולסטרול ושומן רווי.

קלריסה

New member
שאלה שושואיסטית

אם לא חתמת על חוזה סודיות: מה כוללת הדיאטה של סטודיו סי? מדוע תחזרי אליה רק כשיימאס ולא הלכת עליה כעדיפות עליונה?

משוש30

New member
כי יורדים בה לאט ויש הגבלת כמויות

ובסאות' ביץ' יורדים מהר ואוכלים די הרבה... כשאני ארצה רק לשמור ולא לרדת אז משהו כמו סטודיו C מורחב מתאים לי בעיקרון אוכלים הכל דיאט יש הגבלה על כמות הפחמימות השומנים וחלבונים סיפור ארוך ומורכב עם טבלאות וכד'...

עינבלית

New member
כן אני כן, ענבל.

ליה לצערי לא אוכלת ממש כלום חוצמחלב אם. יש לי סרבנית מוצקים ולאחרונה אני פשוט זורמת איתה, שזה אומר הרבה חלב אם.

אנידס

New member
אצלי סופשבוע יותר קל לעומת שאר ימות

מפנקת את עצמי השבוע. תמיד אני מקפידה לאכול סלט והרבה, גם שלא בעיתות דיאטה. לגבי הקינוחים שם מצויה החולשה שלי, אני מפנקת את עצמי בכוס קקאו (לא שוקו) גדולה או רק לוקחת טעימה מהקינוח. אבל כשאני לא שומרת אז זה סיפור אחר לגמרי

קלריסה

New member
מה ההבדל בין שוקו לקקאו?

בימי חול - אני נופלת בעיקר בערבים. אבל סופי השבוע... אז בסופי השבוע זה הזמן שלך לסלט ירקות? ומה עם חמותך? לא לוחצת שתבואו לארוחה? מכינה ארוחה דיאטטית? לא בודקת לך בצלחת כמה השארת? יש לי בעיה: לא מסוגלת להשאיר בצלחת. אני יודעת שזאת בעיה רצינית. יש לכן שיטה למגר אותה?

אנידס

New member
קקאו זה ללא סוכר, את יכולה להוסיף

ממתיק מלאכותי ושוקו זה עם סוכר ומיליון קלוריות. כן סלט ירקות מצויין, גם אצל ההורים של בנזוגי וגם אצל הוריי. לא נשאר בצלחת כלום כי אני ממלאת אותה בסלט ועוד קצת משאר הדברים. סלט הרי מותר לאכול הרבה. לי אין כוח להכין במהלך השבוע אז אני מתענגת בסוף השבוע.

למעלה