תראו, אני יכולה רק להעיד על עצמי
ועל המלצות מומחים. SB מאוד לא מומלץ בהנקה, ובוודאי ובוודאי שלא בהנקה מלאה. השאלה כמה זמן נמשך השלב הראשון. ההמלצה ב- SB היא לאו דווקא שבועיים אלא כמה שנדרש כדי "להיגמל", ואח"כ עדיין הצריכה של הפחמימות צריכה להיות מאוד מתונה. למניקה הנקה מלאה שההנקה כן חשובה לה, לא הייתי ממליצה "לשחק באש". למניקה חלקית (אני עם בת שנה וחצי שאוכלת המון, ובסה"כ ינקה 3 פעמים ביום) - בערבון מוגבל. מה זה אומר? שצריך לצפות לירידה בכמות החלב, ככל שמאריכים את השלב הראשון. אז השאלה עד כמה ההנקה חשובה לכן. תראו, אין לי את הידע הביולוגי להתווכח. אבל תסכימו איתי, שגם אם איכות החלב זהה כי הגוף אולי כן מסוגל לייצר את אותו חלב גם אם לא אוכלים פחמימות, אלא מרבים בחלבונים, אז זה כן עלול להשפיע לפחות על בריאות האם? והשאלה האם עם השכל של היום, ועם ההכרה שדיאטה זה לא משהו זמני, אלא צריך להיכנס למסלול של תזונה נכונה לכל החיים - הגיוני להזיק לעצמנו. ושוב - אני בהחלט לא חושבת שעם הנקה חלקית, שבועיים עד חודש של SB יגרמו נזק למישהו. אבל צריך להיזהר לא להיסחף - כי בקלות אפשר להתלהב מהתוצאות (ויש תוצאות) - והיות וכבר נגמלתן מפחמימות, אז כבר אין אפילו את החשק הזה - ואפשר להאריך ולהאריך וע"י כך לגרום כן למחסור. ובשום פנים ואופן, לא לאכול בשרים ומוצרי חלב שמנים, יש כאלה שחושבות שאפשר להשתולל עם גבנ"צ ובשרים בהזדמנות זו, כי הן יורדות במשקל, אבל אח"כ נבהלות מהכולסטרול. גם כשעושים SB, צריך לשים לב שהחלבון בא ממקורות טובים ודלי כולסטרול ושומן רווי.