איך התחלתם

smadarbi

New member
איך התחלתם

לקרוא ספרים של טרי? איך גילתם אותם? ומה היה הספר הראשון שקראתם? מענין אותי לדעת.

שלום. אני ג'ני ואני אוהבת פראצ'ט...

ולתשובה, פראצ'ט מלך ענק. התחלתי מזה שראיתי אצל חברה כמה ספרים צבעוניים וצעקניים למראה (האיורים הגרוטסקיים.. יאממ) ונמשכתי מיד. הראשון, והאהוב עלי מכולם היה "תרועת מוות" שהוא פשוט פנטסטי. אגב- קראתם את אנשי השטיח? (נכתב בגיל 17 ועובד בארבעים משו כזה)?

שלום. אני ג'ני ואני מתה על פראצ'ט.

ולתשובה, פראצ'ט מלך ענק. התחלתי מזה שראיתי אצל חברה כמה ספרים צבעוניים וצעקניים למראה (האיורים הגרוטסקיים.. יאממ) ונמשכתי מיד. הראשון, והאהוב עלי מכולם היה "תרועת מוות" שהוא פשוט פנטסטי. אגב- קראתם את אנשי השטיח? (נכתב בגיל 17 ועובד בארבעים משו כזה)?

Athaclena

New member
אי שם בכיתה י', לפני שנים רבות מאוד

(7 שנים. אמא'לה), פגשתי איש נחמד והוא אמר לי שאם אני אוהבת את המדריך לטרמפיסט לגלקסיה אני חייבת לקרוא טרי פראצ'ט. היו לו לפחות 5 ספרים (אני לא זוכרת בטירוף) וזללתי אותם והתחלתי לחפש לי עוד, וזהו... ואין לי מושג איזה קראתי ראשון.

מ א ג ר ט

New member
באתי להחליף ספר שקיבלתי לבת-מצווה

ואמא שלי פשוט שלפה את הספרים אחד אחד ממדף החדשים (היו שם ספר האסלה הגדול, פינוקי, ומכשפות בחול) שהגענו לקופה התברר שהספר מצומת ספרים...

The Mad Hatter

New member
חברה המליצה לי..

אי-שם בסביבות כיתה ח', נראה לי, והספרים נשמעו לי מאד מעניינים. בשלב מסוים התחלתי להציק לכל מי שנמצא בסביבתי הקורבה וגם הלא-כל-כך קרובה, אבל אף אחד לא ידע על זה כלום, אפילו לא הספרנית שלנו. ואז מצאתי את הספר "אחיות הגורל" אצל דודים שלי והתמכרתי לגמרי (ואז התברר שכל הספרים שתורגמו לעברית נמצאים במדור ספרי הילדים אצלנו בספריה והספרנית הטעתה אותי. :( )

התחלתי עם שומרים

הייתי אצל מישהי, ובחדרה ראיתי כרזה גדולה עם מפת עיר נחמדהץ שאלתי מה זה, והיא אמרה לי שזו אנק מורפורק, ואיך אני לא מכיר אותה. אחר כך היא הפנתה אותי לספרייה שלה, שם ראיתי קולקציה מרהיבה של ספרי עולם הדיסק באנגלית. הסברתע לה שאני לא קורא אנגלית. היה לה רק אחד בעברית, "שומרים!". אז לקחתי את זה וניסיתי. מובן שהתאהבתי מיד (עד היום הוא האהוב עליי). קניתי את האחרים בזה אחר זה. אגב, הקשר נותק איתה מאז, והספר נשאר אצלי. אז, אם את שומעת, הספר אצלי ואני מעוניין להחזיר לך אותו, אני אקנה אחד חדש. אה, ותודה על שחשפת אותי לסדרה ולסופר.

ויימס

New member
צבע הכשף ואחיות הגורל. חורף 97.

הם הגיעו לספרייה ראשונים. דבר ראשון צבע הכשף הזוהר הזה תפס את עיני, ואז כשהתקרבתי ראיתי גם את אחיות הגורל (אם אני לא טועה, הם היו במדף של כיתה ה'...). כשקראתי את אחיות הגורל הבנתי שכל ספר הוא עם דמויות אחרות. אחר כך הגיעו לספרייה גם אור מופלא עד פירמידות ולקחתי את כולם בפסח, ומיותר לציין שכשקלטתי מי מככב באור מופלא פצחתי בצווחות אושר דביליות (בספרייה). העברתי את כל כיתה ח' בחלומות בהקיץ על סתמרוח וזוגפרח. זה היה הדבר היחידי שיכולתי לדבר עליו. נראה לי שיש לי עילה לתביעה. בכל אופן, בסביבות ספטמבר 98 חברה שלי אמרה לי שהיא ראתה בת"א ספר חדש, "שומריםשומרים". "שומריםשומרים?" "לא, האמת שזה יותר כמו- 'שומרים!!!' 'שומרים!!!'" (בליווי המחזה מושקעת באמצע הרחוב). אז היא קנתה לי את זה, נדמה לי כמתנת יום הולדת מאוחרת וסיימתי את זה תוך יום (בשבילכם זה אולי לא מאתגר, אבל אני קוראת לאט). ואחר כך פשוט התחלנו לצאת לת"א ולחזור כל פעם עם 6 ספרים, לא משנה שאני קוראת באנגלית בקצב של חילזון גוסס (אז עוד לא היו תרגומים של ראינוע ומכשפות בחו"ל ואיש הקציר). וממש נאבקתי עם הממסד כדי להשיג את אריק. אם אני לא טועה, את Moving pictures עד Interesting Times התחלתי לקרוא באמצע 99 (אחרי שכבר הייתה לי כמעט את כל הסדרה כפי שהיא פורסמה אז, הגעתי למסקנה שכדאי... להתחיל לקרוא את מה שקניתי...). אבל אף פעם לא קראתי את small gods ו-Men at Arms. כי לא קניתי לפי הסדר, פשוט תפסתי כמה ספרים באקראי ולקחתי.

ויימס

New member
לפעמים אני באמת מתביישת.

אני אחכה לתרגום בשביל לקרוא אותו. בינתיים יש לי עוד לקרוא באנגלית את כל הספרים מ-Equal Rites עד פירמידות.

pini-pee

New member
דעתי לגבי small gods

לא, זה לא כזו תגובה מעניינת... אני פשוט די בטוח שזה הספר עם הסיום הכי חזק.

bokonon

New member
איך התחלתי

פגשתי מישהי בשבועיים של שמירות שעשיתי בצבא והתחלנו לדבר על ספרים. גילינו שיש לנו טעם דומה מאד ואז התחלנו לדבר על סדרת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה. היא אמרה לי שאם אהבתי את הסדרה הנ"ל אז כדאי לי לנסות לקרוא את טרי פראצ'ט. מסתבר שהיו לה כמה וכמה ספרים מהסדרה והקשר שלנו המשיך גם לאחר השבועיים של השמירות אז לקחתי ממנה את איש הקציר. מאד מאד אהבתי אותו והחלטתי לקרוא את כל מה שיצא בסדרה בעיברית. החלטתי וכך עשיתי, קראתי את כל מה שהיה לה ואת מה שלא היה לה רכשתי בעצמי. המישהי המדוברת הפכה בסופו של דבר להיות חברתי והיא עדיין מחזיקה בתפקיד זה אבל זה לא ממש קשור לכלום, סתם רציתי שתדעו.

ויימס

New member
אני דווקא מאוד מרוצה מכך שגיליתי

את פראצ'ט לבד ללא כל סיוע מהאוכלוסייה סביבי. לא יודעת למה אני מרוצה מזה. אבל אני מרוצה.

smadarbi

New member
את מרוצה כי

זה נותן תחושה כזו של- "אני מצאתי,אני לקחתי על דעת עצמי והחלטתי ובחרתי ובאמת צדקתי" זה נהדר, זה נותן תחושה כאילו באיזהו מקום הספר נכתב במיוחד עבורך שתמצאי אותו או משהו זה כמו שהיה לי עם אבק של כוכבים( כן אני יודעת שהרוב כאן לא אהובים את זה אבל אני מתה על הספר!!)

dino_din

New member
היה לנו בספריה מזגן מטפטף

אז אחת הספרניות תקעה איזה ספר של פראצ'ט מתחת כדי שירים את הצינור... לפחות זה מה שאני זוכר, אהם, יכול להיות שלא, זה היה מזמן... זה באמת מעניין אותך?

keynant

New member
התחלטתי בחטא האולטימטיבי...

זה התחיל ככה: דיברתי עם מישהו...טוב עזבו, זה התחיל הרבה לפני, בערך בגיל 10. הייתי מנוי על העיתון מחשבים שהוזכר כאן לאחרונה הנושא את השם "פריק". באחד הגליונות, הופיע פוסטר של המשחק "עולם הדיסק"(הראשון עם הגרפיקה) והוא היה פוסטר נורא מגניב, עם צב, ומוות(כמובן שאז הוא היה סתם מוות בשבילי...). הפוסטר נתלה אצלי בחדר, ונשכח.(הוא היה תלוי אגב בסביבות הארבע שנים...) התחלתי לי בחיי הבוגרים למחצה, קורא מכל הבא ליד, ואהבתי בעיקר את ההומור של אדאמס המנוח.(זה מתבטא בזה שכל ספר שלו קראתי לפחות פעמיים) יום אחד, דיברתי עם מישהו, והוא הזכיר כדרך אגב איזה סדרה כלשהי שאני אוהב, משהו עם 20 ומשהו ספרים, ודומה לאדאמס. גם הוא נשכח. זמן עבר, והתחלתי לגלוש לי באינטרנט, בעיקר לאתר מסויים המפרסם תחרויות בעיצוב גרפי בנושאים. הנושא לא זכור לי, אך ראיתי את השם "דיסק וורלד" ואת התיבה הפסיכוטית. זה צלצל באיזה פעמון(חסר ענבל) במעמקי נפשי, אך גם הוא נשכח. עוד זמן עבר, וחיפשתי מה לקרוא. עברתי לי ברשת, מוריד ספרים בקאזה(את רובם חוץ מאחד מחקתי מבלי לקרוא). פתאום, ראיתי שם שהזכיר לי נשכחות(כל הפסקות הקודמות..), השם כמובן טרי פראצ'ט, שמופיע לידו עוד שם מוזר(גיימן יקירנו) והספר כפי שניחשתם "בשורות טובות"(כמובן באנגלית...). אני עד היום נגד קריאה במחשב, ובעד רכישת ספרים. אבל הפסקה הראשונה של הספר ההוא(שקראתי במחשב) גרמה לי לצלול כ"כ חזק אל תוך הספר, שגמרתי לקרוא אותו תוך יום, ואפילו איחרתי לארוחת ערב. הספר עצמו לא נשכח, אבל לא המשכתי להתעניין בפראצ'ט. עד שנתנו לי שי לחג במקום עבודתי, 100 שקלים לסטימצקי. כמי שאוהב נורא ספרים, כל הספרים קראו לי מהקירות(הספריה באוניברסיטה-מאחורייך!), אבל תוך כדי הסתכלות, צד את עיניי מדף המד"ב המצומצם. קיצר, יצאתי מהחנות עם ראי-נוע(המצויין) ופולחני כשף(הפחות טוב, אבל גם מצויין), כשכמובן שניהם באנגלית... זה לא הסתיים שם אגב. לכבוד יום הולדתי ה-18, הלכנו אני ואימי עם רשימת הספרים מהראשון עד גנב הזמן(פחות ראי-נוע ופולחני) לסטימצקי. קיבלתי את הספרים כעבור כשבוע(פחות בערך חמישה ספרים שלא היו בנמצא) בערך כולל של כ-1000 שקלים חדשים. עדיין לא הסוף: כבר הגעתי לאחד החורים בסדרה. משמע, עשיתי רשימה חדשה של הספרים החסרים עד האחרון, כולל בשורות טובות, והרשימה תגיע לסטימצקי בזמן הקרוב! אנא סילחו לי על החפירה...משעמם לי.

ויימס

New member
בקיצור,

היקום המשיך והמשיך לשלוח לך סימנים, אך אתה התעלמת באטימות ליבך מקריאת הטבע. ארררג. העיקר שבסוף זה הסתדר!

למעלה