טוב, נו, גם אני אחלוק
אי שם בשלהי כיתה ו' (שזה היה לפני... 7 שנים? 8? ב-96, בכל אופן), חבר שלי הציג לי קווסט חדש שהוא קנה- משחק גאוני בשם עולם הדיסק. שנה אחרי זה נחשפתי גם לעולם הדיסק 2, ואז כבר אפשר לומר שהיה מדובר בהתאהבות של ממש. וכמו בכל התאהבות- נכנסתי לאינטרנט, והתחלתי לחפש מידע על המשחקים. כמובן שלאכזבתי הרבה, קיבלתי רק מידע על סדרת ספרים משעממת כלשהי שעסקה משום מה גם בעולם הדיסק. שנה נוספת חלפה, והגיע שבוע הספר. כמיטב המסורת, חרשתי על כל הדוכנים הלוך ושוב, ובאף אחד מהסיבובים לא מצאתי עניין בדוכן של כנרת. עד שבסיבוב השלישי, לפתע לכדה את העין שלי כריכה מעניינת ובולטת, שמשכה אותי אליה בכבלי זהב. למעשה נתברר שהיו שם שני ספרים: מעשי קסמים ופירמידות! ברגע שקלטתי את השם טרי פראצ'ט, זיהיתי אותו ממשחקי המחשב, וכשראיתי שמעשי קסמים אפילו עוסק בסתמרוח, רכשתי אותו במקום. למחרת חזרתי וקניתי גם את פירמידות. כששאלתי את המוכרת אם יש עוד ספרים של הסופר הזה, היא שלחה אותי לנסות בצומת ספרים, ושם אכן מצאתי עוד מספר ספרים בעברית. הספרים שלקח לי הכי הרבה זמן להשיג היו תרועת מוות ושומרים! שומרים!. כמובן שעם הזמן גם התחלתי לקרוא באנגלית, וכיום מדובר ברומן מתפתח. כבר קראתי את כל הספרים בסדרה חוץ מהפיל החמישי (אותו משום מה אני מתקשה למצוא) ומונסטרוס רג'ימנט. ומאז הכל היסטוריה!