איך ומתי גומלים מבקבוק המטרנה

zamzam

New member
איך ומתי גומלים מבקבוק המטרנה

הגוזל שלנו בן שנתיים ותשעה חודשים עדיין לא מוכן לוותר על הבקבוק בבוקר כשמתעורר ובלילה אחרי האמבטיה ולפני השינה ( כמובן שמצחצחים שיניים אחרי ). בבוקר אני שמחה לו חלב של תנובה לילדים ( עם הציור של דורה ) 240 CC ומחממת מעט במיקרו. ( רק לאחרונה התחלתי ) ובערב מטרנה 240 CC. ניסיתי להוריד לו את הבקבוק של הלילה ( שנראה לי יותר קל להגמל ממנו מכיוון שהוא אחרי ארוחת ערב ) , אך הוא בוכה ולא מוכן לוותר. הוא גם לא אכלן גדול בארוחת הערב ומאד רזה גם במשקל שלו ( 13 ק"ג ) כך שלא מזיק שיקבל את הבקבוק,הוא לא מרגיש בהבדל בין החלךב למטרנה העיקר שיקבל את הבקבוק, אך לא מוכן לשתות שוקו במקום או אקטימל למינהם. אך השאלה שלי איך גמלתם את הילדים מהבקבוק. זהו הילד הראשון שלי ואין לי נסיון.
 
אני לא רואה שום סיבה לגמול אותו.

בסה"כ זה לא הרגל מזיק, אם מצחצחים שיניים אחרי, ואת מספרת שזה מה שאתם עושים. בתמ"ל יש ויטמינים וברזל ועוד כל מיני "דברים טובים", אם זה נעים לו ולכם - למה להפסיק? אצלנו יונתן נגמל מבקבוק הסימילאק שלו אחרי גיל 4, מהחלטה שלו "אוי, אמא, תראי כמה אני גדול! אני בכלל לא צריך יותר בקבוק חלב!", ואת תמרה גמלתי מהבקבוק לפני השינה בערך בגיל של בנך כי היא לא הסכימה לצחצח שיניים אחרי. דיברתי איתה על זה והחלטנו יחד. עכשיו היא שותה מעט מים מבקבוק לפני השינה.
 
למה לגמול?

זה עוזר לו להרדם? הוא אוהב את זה? זה מוסיף לו קלוריות וויטמינים שאולי חסרים כי הוא לא אכלן גדול? זה נהדר בזמנים של מחלה, שלפחות את זה אוכלים? בקיצור - שייגמל לבד כשיתאים לו.....
 

ellieg

New member
למה כן לגמול:

סיבות שבעיני למה כן לגמול: 1. שיניים. האם הבקבוק אחרי או לפני צחצוח שיניים. אם אחרי אז זה לא בריא לשיניים. הבנתי שגם לפני שמיה מבקבוק מזיקה לפה ומבנה הלסת. אם חשוב לך המטרנה אז למה לא בכוס בגיל כזה. 2. אני מעדיפה מזון בצורה מוצק על פני מזון בצורה של נוזל. לדעתי אם היית מוותרת על המטרנה הוא היה אוכל לך יותר אוכל. אני סומכת על עצמי לתת לילדי ארוחה מאודנת ולא מאמינה בלהשלים את הארוחה אם תוסף כמו מטרנה. אני אישית לא מאמינה בכל הנפלאות של התמ"לים למניהם. הם סה"כ אבקה מיוצרת מחלב פרה שאמורים לדמות חלב אם. לנשים שלא מצליחות להניק (כמוני עם הבנות) זהו הצלה. אבל מעבר לגיל מסוים שילד מסוגל לשתות חלב פרה, למה לא לתת לו? כי כל התמ"ל מיוצרים במלא מחלב פרה. שוקו: נחמד בטור הפתעה, אבל בעיני הסוכר בו מבטל את היתרונות של החלב. אקטימל: כנ"ל אבל פחות חמור. אם חשוב סידן: חלב, גבינות, טחינה, יוגורט.
 
לדעתי לא צריך לגמול

בתנאי כמובן שהוא מצחצח שיניים אחרי זה ולא הולך עם זה לישון. הוא כבר יכול להבין את המשמעות של נקיון הפה לפני השינה (גייסי את קריוס ובטקוס לטובת העניין). בעייני תמ"ל עדיף על חלב פרה גם הרבה אחרי גיל 3, אם הוא מוכן לשתות את זה, אבל לא כתחליף לארוחה עם אוכל מוצק ומזין. אלון נגמל מזה רק בחודשיים האחרונים, הוא עוד שתה כל בוקר כשהתעורר בקבוק סימילאק עד לפני חודשיים (והוא עוד 5 ימים כבר בן 4). אני לא ראיתי שום דבר רע בזה שהוא מתעורר עם זה בבוקר, זה שתיה עם ויטמינים, אחר כך הוא אוכל ארוחת בוקר בגן. לבד לגמרי הוא התחיל להוריד מינון עד שלא ביקש יותר.
 
למה לגמולותו?

זה מספק לו צורך או צרכים, וזה לא מזיק (אני הייתי נותנת לו גם בבוקר מטרנה, זה עדיף אלף מונים על חלב פרה, ועשרת אלפי מונים על חלב פרה שהכניסו לו סוכר וחומרי טעם).
 

ellieg

New member
מאיז חלב מפיקים תמ"ל?

חלב אם? חלב עיזים? נקודה למחשבה.
 
אלי יודעת שמחלב פרה. נכון אלי?

שלל המוצרים המיוצרים מחלב פרה כוללים גם גבינות, יוגורטים וכו'. הבעייה הכי גדולה היא עם החלב הניגר.
 

ellieg

New member
יודעת וזה היה הנקודה שלי

רובנו נוטות לשכוח שזה המקור של התמ"ל.
 
אני לא חושבת כך

וכמו שכתבתי למעלה, הבעייה הכי גדולה עם מוצרי חלב היא עם החלב הניגר ולכן ממנו מומלץ להימנע.
 

ellieg

New member
רק לא הבנתי

למה את חושבת לתמ"ל אין אותם תכונות של חלב ניגר ממנו את נזהרת. סה"כ לקחו חלב, יבשו, הורידו נתרן ועוד כמה חלקים הוסיפו שומן וויטמינים ויצרו תמ"ל (בגדול ולא התכוונתי לזלזל במחקר ופיתוח של חברות התמ"ל) שתינוק בין יומו מסוגל לשתות בלי נזקים וברת תזונה מסוימית. ושואלת ברצינות: האם יש הבדל בין חלב ניגר וחלב המופק מאבקת חלב?
 

ellieg

New member
כן

כי הוא לא מספיק עשיר בשומנים וגבוהה בנתרן. אבל אחרי גיל שנה לא אמורה להיות בעיה. לכן השאלה (אולי הנדסאית מזון) היא: למה מה שפסול בחלב ניגר לא פוסל פורמולה לגדולים?
 

ellieg

New member
זה אין ספק

לא היה לי שום כוונה לתת לילד יונק חלב פרה. אבל שלי הייתה שילד בין 2 ותשעה חודשים יכול לקבל חלב פרה. וחלק מהאזהרות לחלב ניגר הם גם לתמ"ל.
 

גילית44

New member
אני לא יכולה לומר מה ההבדל אבל הוא ישנו

יש לי דוגמא בבית: הילדה אלרגית לחלב ניגר (פריחה בכל הגוף, אובחן ע"י בדיקת אלרגולוג) ואף פעם לא הייתה שום בעיה עם התמ"ל. לא מטרנה ולא סימילק. יש לציין שבניגוד לכל הגיון, גם היוגורט והגבינות גורמים לנו לאותה פריחה, אבל לאחר כמה מנות לעומת מנה אחת של דייסה על בסיס חלב ניגר, למשל. הילדה שלי בת פחות משנתיים וחצי והיא שותה סימילק מכוס (כי נמאס לי לשטוף בקבוקים מעצבנים של ביפרי). בגיל שנתיים ותשע אכן אפשר לצפות מילד לשתות מכוס בלי בעיה. הכי להיט אצלינו זה שימוש בקשית :)
 
אנחנו גמלנו בגיל 4 וחצי מחלב...

אנחנו עברנו לחלב פרה בגיל שנתיים בערך. אבל את הבקבוק הם כ"כ אהבו - בבוקר ואחר הצהרים. גמלנו מהם עכשיו כי נשבר לנו לשטוף בקבוקים. בבוקר הם שותים שוקו עם הרבה חלב (בחרנו בסוג עם הכי פחות סוכר וקקאו) ואחר הצהרים - ירדו מהחלב בכלל. בקיצור - אני בינתיים לא הייתי עושה כלום, אלא אם כן נשבר לכם מהבקבוקים.
 

ellieg

New member
ובמקרה הזה אני מסכחמה עם הטיעונים

של ארגון רופאי הילדים האמריקאי ולא עם עמדה של משרד הבריאות. האיסור על חלב פרה נטו לתינוקות היא עקב נתרן גבוהה ושהוא לא מספיק עשיר (שומנים ועוד) לתינוק. בגיל שנה אני מאמינה ביכולת שלי לתת לילדי ארוחה מאוזנת ולא לסמוך על חברות לזה והכליות שלהם מסוגלים לעמוד בענין הנתרן. ולכן מגיל שנה אני נותנת חלב בגלל הסידן, ובגלל שזה טעים לי. אם בגיל מסוים אגלה שיש רגישות ללקטוז אז אסנן את החלב ואשלב אם דיאטה. נקודה למחשבה בענין רגישות ללקטוז: מקריאה שלי בנושא זה נורא תלוי בגנטיקה של עמים. יש אוכלוסיות שיותר רגישות ויש אוכלוסיות שלא רגישות. כעיקרון אוכלוסיות שהגיעו ממקומות חמים ללא (היסטורית) יכולת לשמור חלב רגישים ללקטוז (עירק לדוגמא ודרום איטליה). אוכלוסיות ממקומות קרים (צםון איטליה, דנמרק) פחות נוטים להיות רגישים.
 
למעלה