כ פ ת ו ר ו פ ר ח
New member
ואני לא מסכימה איתם
ראשית, חלב ניגר מיועד לעגלים, כלומר לתינוקות של פרה ולא לתינוקות של בני אדם. הוא מכיל חומר שנקרא קזאין, שמטרתו לבנות את העצמות החזקות של העגלים. קזאין הוא מרכיב בדבק נגרים. אצל בני אדם הוא גורם לליחה, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הלקטוז. סידן זמין מקבלים מהצומח (פרות אוכלות עשב ושותות מים ולמרות זאת מתחזקות עצמות מאוד חזקות). כל האמור לעיל נכון לכל מוצרי חלב הבקר, והבעייה הכי גדולה כאמור, היא עם החלב הניגר. אם כבר מוצרי חלב, עדיף לצרוך מוצרי חלב של צאן (עיזים, כבשים). אגב, אין שום יונק בטבע (חוץ מבני האדם) שממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי שהוא נגמל מיניקה. צריך גם לזכור שחלב הוא אוכל ולא שתייה. נכון שזה טעים, אצלנו בבית לא נמנעים לגמרי, אם כי גבינות ויוגורטים אני לא קונה מחלב בקר בכלל. אני משתמשת בחלב בקר לקפה (לא מוצאת חלב כבשים וחלב עיזים לא טעים לי בקפה), והכפתור מקבלת לארוחת בוקר (אך ורק בקיץ) חצי כוס שוקו.
ראשית, חלב ניגר מיועד לעגלים, כלומר לתינוקות של פרה ולא לתינוקות של בני אדם. הוא מכיל חומר שנקרא קזאין, שמטרתו לבנות את העצמות החזקות של העגלים. קזאין הוא מרכיב בדבק נגרים. אצל בני אדם הוא גורם לליחה, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הלקטוז. סידן זמין מקבלים מהצומח (פרות אוכלות עשב ושותות מים ולמרות זאת מתחזקות עצמות מאוד חזקות). כל האמור לעיל נכון לכל מוצרי חלב הבקר, והבעייה הכי גדולה כאמור, היא עם החלב הניגר. אם כבר מוצרי חלב, עדיף לצרוך מוצרי חלב של צאן (עיזים, כבשים). אגב, אין שום יונק בטבע (חוץ מבני האדם) שממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי שהוא נגמל מיניקה. צריך גם לזכור שחלב הוא אוכל ולא שתייה. נכון שזה טעים, אצלנו בבית לא נמנעים לגמרי, אם כי גבינות ויוגורטים אני לא קונה מחלב בקר בכלל. אני משתמשת בחלב בקר לקפה (לא מוצאת חלב כבשים וחלב עיזים לא טעים לי בקפה), והכפתור מקבלת לארוחת בוקר (אך ורק בקיץ) חצי כוס שוקו.