איך זה קורה?

tl4

New member
דוגמאות..

אוקיי, אין לי בבית שום ספר רלבנטי, אז אני אנסה להיזכר.. יש افعوعل (למשל اعشوشب = התכסה עשב) افعول - עם שדה על ה-و (אני זוכרת את המילה اقلود אבל לא את פירושה..) ויש גם - افعنلى ו-افعال (האחרון עם שדה על ה-ل). את החמישי אני לא זוכרת.. אגב, יש איזושהי אפשרות לנקד בערבית? לא הצלחתי למצוא דרך.
 

Image of me

New member
יש אפשרות לנקד.

אם זכרוני משיעורי ערבית לא מטעני
- مَرحَبًا כל האותיות וסימני הניקוד מופיעים בתוכנה Character map שהיא חלק מ-Windows. כדי להגיע לסימנים בערבית, גוללים 3 מסכים מטה.
 

Eldad S

New member
תודה, החכמתי.

יש לי Wright איפשהו בבית. איך אפשר לחפש את הפעלים הללו - תחת איזו רובריקה? ושאלה לאיליה, באשר לניקוד: אם רוצים לנקד בערבית, דרך ה-Character Map, קודם האות ואח"כ לחיצה על סימן הניקוד, כמו בהקלדה העברית? (אף פעם לא ניקדתי ערבית באינטרנט או בקובץ עיבוד תמלילים רגיל).
 

tl4

New member
ב- Wright

איפשהו בהתחלה, בעמודים הראשונים של ההסברים על הפעלים, כשהוא נותן את רשימת כל הבניינים, הוא מזכיר גם את אלה. למיטב זכרוני אין שם הרבה מעבר לרשימה של המשקלים, אבל זה שווה בדיקה..
 
אולי כך...

לי זה נראה די פשוט איך שפה נוצרת, קבוצה של אנשים חיים בטבע רואים תופעה טבעית ומוצאים צליל שגורם להם לזהות את התופעה, קבוצות אנשים שונות החיות במקומות שונים עדים לתופעות שונות וכך נוצרים צלילים שונים לאותו הדבר. בעיברית יש קץ נץ חץ אץ ורץ, אולי הצליל צ' גרם לקדמונים לחשוב על בהילות... ואני קראתי שבעבר היו שורשים עם שתי אותיות שבתהליכים שונים הפכו לשורשים עם שלוש אותיות כמו שהיום אנו עדים לתופעה בעיברית המודרנית של שורשים של שלוש אותיות הופכים לשורשים עם ארבע אותיות. אז מוסיפים עוד צליל כדי להבדיל משאר הצלילים שגורמים בהילות. ר.צ יכול היה להיות אבי כל השורשים בהם יש ר' וצ' ביחד שבהם יש איזושהי שארית עם גם עמומה לתחושה של הצליל הראשוני... ר.צ.צ ר.צ.ה ר.ו.צ א.ר.צ פ.ר.צ מ.ר.צ ק.ר.צ ש.ר.צ ח.ר.צ ע.ר.צ ועוד... ואולי היו תנועות שגרמו לאקטיביות ותנועות שגרמו לפסיביות... U נגיד פאסיביות A I O נגיד אקטיביות ונגיד חלק מהתנועות רמזו על עבר וחלק על עתיד וחלק על הווה... ויש לך בסיס לבניינים שמוסיפים לכל שורש עוד איזושהי משמעות...
 
אין תשובה

בשאלה שלך יש הנחות שהן לא בהכרח נכונות. ראשית למה שפות אינדו-אירופאיות פחות מדויקות או מגוונות? על סמך מה הדבר נאמר? כל שפה אנושית היא מערכת מורכבת.נושא היחסות הוא ממש לא פשוט! וחוץ מזה, מה עם מערכת האספקט הכה מורכבת, שבעברית לא ממש קיימת? שנית כל הדוגמאות שלך עוסקות רק במורפולוגיה - מבנה המילה. יש גם חוקים תחביריים, חוקים צליליים ועוד. ההנחה שלך היא שניתן בכלל להשוות בין מורכבות של שפה אחת לשנייה. איך בדיוק? נכון שמערכת הבניינים בשפה השמית היא מרתקת ומורכבת, אבל בדברים אחרים העברית פחות "מורכבת". מה הם הקריטריונים להשוואה של מורכבות? ולשאלתך - חברה אנושית יוצרת מבנה מורכב של שפה בגלל שהיא יכולה לעשות זאת. כלומר, המוח האנושי מסוגל לייצר וללמוד מערכת מורכבת שמסוגלת להביע אינסוף רעיונות באינסוף משפטים. היופי בשפה האנושית להבדיל מצורות תקשורת אחרות בטבע הוא שמאוסף סופי של מילים וחוקים ניתן ליצור אינסוף משפטים. כלומר, יש יצירתיות. למעשה בשאלה שלך חבויות הרבה שאלות אחרות, בלשניות, אנתרופולוגיות, פסיכולוגיות, נוירולוגיות, פילוסופיות ועוד. לצערי הרב, לא נראה לי שיש תשובה לשאלתך (שהיא למעשה המון המון שאלות אם רוצים לענות ברצינות).
 
למעלה