איך זה קרה??

• פותח הנושא lilo4
  • פורסם בתאריך

lilo4

New member
איך זה קרה?? ../images/Emo7.gif

משהו לא כ"כ טוב קרה, ואני פשוט חייבת לחלוק איתכן
לפני שבוע בערך עשיתי ניסיון ראשון של פרנץ' בעצמי, ועם התובנות שעלו מהניסיון הראשון החלטתי לחפש באינטרנט פורום בנושא ציפורניים ולשאול כמה שאלות ולחפש טיפים. במקרה הגעתי לפורום הזה, אמרתי לעצמי "יאללה, ניכנס, נחפש קצת חומר, נשאל כמה שאלות ונתחפף". תוך כדי נכנסתי לכמה הודעות, אמרתי לעצמי "וואלה, חמוד, אני אעבור על עוד כמה הודעות סתם בשביל הקטע". אאאאא! התמכרתי. לא האמנתי שזה יקרה, אבל תוך פחות משבוע כבר התחלתי עם רשימות של לקים שראיתי בפורום והתאהבתי
אומנם מריחת לק היא תחביב מודחק שלי, וכבר בחטיבה היה לי דחף לבחור בכלמיני צבעים לא כ"כ שגרתיים [האמת שאז זה גם נעשה בחוסר טעם משווע]. אז רק רציתי להציג את עצמי, ולהגיד שהפורום מקסים
[ורק למען הסר ספק- ההודעה הזו נכתבה עם המון הומור
אני לא באמת מצטערת שנכנסתי לפורום]

Ultra marine

New member
עזבי, אני אפילו לא יודעת איך התחלתי

לשים לקים ("בחזרה", כן גם אני זוכרת את תקופת התיכון והצבעים המשוגעים..). משהו נפל עלי. קטע לא ברור. ואז בוצעה הרכישה הראשונה מטרנס דיז'יין הכוללת גם את כל הבסיס - בסיס+מייבש+מרכך קיוטיקל וצבעים עדינים שרובם לא נמצאים כאן היום (באופן מפתיע הסגול וכחול כהה נשארו
) פחות ראיתי את ההקשר בין הלקים לפורום יופי וטיפוח אישי "ה"מקום הקודם שדיברו בו על לקים (ולא הרבה אגב). אני לא טיפוס של כל הקרמים האלה ובשמים וכל זה. יש לי מוצר אחד מכל אחד שמספק אותי ואם לא - מוחלף. באיפור, אני אוהבת גיוון (בדברים שלדעתי צריך גיוון..) אבל משום מה לקים לא קשורים לפורום ההוא... בקיצור אני אומרת טוב שנפתח הפורום הזה
כיף לקחת בו חלק. הבנות כאן מקסימות ומאוד אוהבות לעזור. ואגב, אני חייבת הסבר על החתימה שלך. אני זוכרת אותך מפורום איפור, ואני שם לא מעט זמן (נראה לי שגם את, אני לא סגורה על זה) - עדיין לא סגרת את הפסיכומטרי המעיק הזה??

lilo4

New member
חמודה ../images/Emo13.gif

אני בפורום איפור בערך.... וואו! פלוס מינוס שנתיים! [טוב, זה לא המון. אבל בשבילי זה דיי הרבה, בהתחשב בעובדה שעד לפני שנתיים בקושי מרחתי קרם לחות על הפנים שלי
] לגבי הפסיכומטרי המעיק- אכן, כמו בחתימה אני צריכה 750.... פרט לכמה ברי מזל וגאונים בצורה קיצונית קצת קשה להגיע לזה במכה אחת... וכמו עוד הרבה חבר'ה שרוצים להתקבל לרפואה גם אני אצטרך לגשת כמה פעמים
[עד היום עשיתי שניים. ברגע שיהיה לי כוח... יהיו עוד כמה]

Ultra marine

New member
לא יודעת כמה התקרבת לציון

אני רק יכולה להגיד שבגדול, אחוז השיפור בין המבחנים האלה הוא לא משהו... הוא יהיה ענק אם הראשון שלך היה בכיתה י"א (כמוני, אגב) לעומת אח"כ נגיד אחרי צבא או משהו כזה. סה"כ הפסיכומטרי אפשר לומר "עושה את העבודה שלו" כיוון שציון שמישהו מקבל כשהוא "בגיר" (נקרא לזה ככה כי אין לי מילה אחרת) יהיה די דומה. כלומר, המבחן באמת משקף את היכולת של האדם. ברור שעם חשיפה חוזרת למבחן ולחומר (או לקונספט של החומר) יש סיכוי לשיפור הציון. השאלה עד כמה (סטטיסטית ממש במעט). מקווה שאני לא מוציאה את כל האויר מהמפרשים..

Black Star

New member
חייבת להתערב, למרות שזה אוף טופיק ../images/Emo13.gif

דווקא מהיכרותי עם כמה וכמה אנשים שעבדו קשה כדי לשפר את הפסיכומטרי שלהם, זה אפשרי בהחלט לשפר, אפילו ב-100+ נקודות. יש לי ידיד למשל שבפסיכו' הראשון קיבל ציון לא רע של משהו כמו 670 בערך (לא זוכרת בדיוק), שמן הסתם לא הספיק לרפואה. בשני שלו (הוא עשה קורס פעם שניה) קיבל בערך 720, ובשלישי (שוב עם קורס, במקום אחר) קיבל את הציון הנכסף של סביבות ה-770. כיום הוא לומד רפואה (מיותר כמעט לציין שהוא גם שיפר המון בגרויות...). בקיצור, אל ייאוש

Black Star

New member
אני לא יודעת לומר במדויק

בין שנה וחצי לשנתיים בין הראשון לאחרון. יכול להיות שאפילו קצת פחות משנה וחצי. אני יכולה לשאול אותו, אם זה קריטי

Ultra marine

New member
השאלה היא גם הגיל

יש הפרש משמעותי בין 18 ל 19.5 (לפני צבא / אחרי צבא) וזאת הכוונה שלי. בעיקר שוני "נפשי"

Black Star

New member
את כולם הוא עשה אחרי צבא

במקרה שלו 'אחרי צבא' היה 22 (קבע, לדעתי יותר מקבע ראשון). בכל מקרה, כאמור, אני דווקא לא מסכימה איתך לגבי זה שפסיכומטרי לפני צבא נועד לכשלון. אני עשיתי בכיתה י"א, קיבלתי ציון שהיה מספיק לי לכל דבר שרק ארצה להתקבל אליו (כן, כולל רפואה), ולא הייתי 'יחידת סגולה' - הרבה בשכבה שלי קיבלו ציונים יפים, הרבה מעל 700.

Ultra marine

New member
שוב, סטטיסטית זה לא נכון..

סטטיסטית הציונים שמתקבלים בכיתה י"א נמוכים (עבור אותו אדם וגם בכלל בממוצע) מאשר אחרי צבא. וזאת הנקודה שלי. אני לא חושבת שאצלי הציונים היו כאלה גבוהים. וגם להגיד ש"היו הרבה מעל 700" לא סביב בעליל!!! אני מזכירה לך שהממוצע הוא 550~ את צריכה לזכור שזה קשור גם לבגרות אבל גם ליכולות למידה באופן כללי. כשהייתי בתיכון לא ידעתי ללמוד וגם לא למדתי בכלל. היה לי ממוצע של 9.09 - ממוצע שנחשב מאוד נמוך. ואם תסתכלי על ההפרש בממוצע שלי בין שנה א' ל- ג' בלימודים האקדמיים שלי (שתוך כדי למדתי ללמוד..) תראה שהפער הוא בין 15-20 נקודות!!! אז אם יכולות הלמידה שלך היו "בשיאם" בכיתה י"א אז יתכן ולא ישנה לך מתי תעשי את המבחן. למרות ששוב, היכולת לעמוד ב"לחץ" המבחן וכו' כן משפיעים בגיל. למרות שיש אנשים שזה לא מאוד משתנה אצלם כי הם משמרים את אותו מצב לחץ גם אח"כ באקדמיה.

lilo4

New member
אני חושבת שזה מאוד תלוי בבנאדם

דווקא בתקופה של התיכון המוח קולט חומר יותר טוב, כי ממילא נמצאים בתהליך של למידה. לעומת זאת אחרי הצבא אצל הרבה אנשים "הגלגלים חורקים" מה שנקרא. אני יודעת מחברים שלי שעשו פסיכומטרי בתיכון, שהבעיה העיקרית שלהם הייתה זמן. למרות שבתיכון הבטיחו להתחשב בהם, דווקא בשיא הלחץ לפני המבחן הם היו צריכים להמשיך לתפקד בביה"ס כרגיל- כלומר ללמוד למבחנים הרגילים, לעשות שיעורי בית וכד'. וכמובן שהיו צריכים להיות בבוקר בביה"ס ובערב לשבת ולחרוש לפסיכומטרי- שזה מקשה מאוד. יש הרבה משתנים בהקשר הזה של פסיכומטרי, וכמובן גם שזה מאוד אינדיווידואלי. יש אנשים שרק אחרי הצבא פתאום תפסו את עצמם והיו מסוגלים לשבת על התחת יותר משלוש דקות וללמוד, ויש אנשים שאחרי הצבא לא היו מסוגלים לפתוח ספר. בפסיכומטרי הראשון שלי [שהיה אחרי הצבא] בהתחלה היה לי קשה בטירוף, פשוט לא הייתי מסוגלת לשבת יותר מחצי שעה ולהתרכז, כי כבר לא הייתי רגילה לעשות את זה

צונית

New member
עם כל הכבוד ליכולות למידה

הדבר הכי חשוב פה אלה יכולות שכליות. תגידו מה שתגידו, בודק, לא בודק, פייר, לא פייר, אני מוכנה להתערב שעוד לא פגשת אדם טיפש שהצליח להוציא ציון טוב בבחינה. נכון שיש אנשים חכמים שנופלים, אין מה לעשות, יש כאלה בכל המבחנים. אבל אין מצב שמישהו אהבל יצליח בגלל יכולות למידה להוציא ציון גבוה מאוד בבחינה. זה פשוט לא יקרה. בין גיל 17 לגיל 21 המוח שלנו מתפתח המון, אנחנו מתבגרים נפשית ומנטלית והלוגיקה שלנו משתפרת פלאים. לא רק בחלק המילולי יש היגיון אלא בכל המבחן וזה בעיקר מה שמעלה את הציון כשעושים בהפרשים כאלה גדולים. העובדה שההיגיון שלנו הוא כבר לא היגיון של בני 17 אלא של אנשים בוגרים שקצת יותר מבינים עניין.

lilo4

New member
אני תוהה אם להיכנס לוויכוח הזה או לא

אבל בגדול הרבה מאוד דברים בפסיכומטרי לא מצריכים חשיבה ברמה מאוד מאוד גבוהה. נכון, יש בבחינה שאלות קשות ומסובכות, אבל חלק גדול מהבחינה, בעיקר היום- עובד על טריקים וכל מיני שיטות לפתור את השאלה בלי באמת להתמקד בה. זו הביקורת הכי גדולה שלי על הפסיכומטרי- שהמבחן הזה לא בודק הרבה. זה בסה"כ כלי לנבא אחוז מסוים של הצלחה באקדמיה. וכן, אני מכירה חבר'ה שהייתי מגדירה כ"טיפשים", שהצליחו להוציא במבחן הזה ציונים מכובדים. לא 780, אבל ציונים מעל הממוצע. כי חלק גדול מהמבחן זה שינון, זה להסתמך על כל מיני טריקים. חלק גדול מהתחום של היגיון למשל, שאמור להיות חשיבתי נטו מבוסס על שיטות פיתרון שעוקפות את העניין. בסופו של דבר מדובר במבחן שצריך להקדיש בו בערך דקה לשאלה, אין באמת זמן להתעמק בדברים. וכמובן שכל מכוני הלימוד מחפשים את השיטות הכי קלות וקיצורי הדרך הכי יעילים כדי להתגבר על הבחינה. בסופו של יום פסיכומטרי הפך להיות מבחן של מי שיש לו כוח לשבת ולשנן. לשנן מילים, לשנן נוסחאות. אני מסכימה איתך שלאנשים מבוגרים יש יתרון גדול יותר בבחינה, וזה גם הוכח- הם יודעים יותר, וכמובן המוח עובד אחרת- וזה משהו שהוכח סטטיסטית.

סקרמנטה

New member
מסכימה איתך

וגם מסכימה איתך שלמבוגרים יש יתרון בבחינה... :) החשיבה כבר יציבה יותר, אם אפשר להגדיר את זה כך חחח.

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gif

מעבר לכך, אחרי שיחה עם חברה, היא מכירה ממקור ראשון אנשים שהיו צריכים לעשות "מיני בחינה" כיוון ששיפרו את הציון שלהם "יותר מידי" שיפור נורמלי הוא סביב ה 40 נקודות +- אם יש שיפור של 100 הם כבר חושדים שיש כאן רמיה ולכן מבקשים שאותו אדם יעשה מדגם של מבחן. אני מסיימת את הדיון הזה כאן. אני חושבת שרוב מי שחושבת ש"אפשר לשפר" קצת חיה בנדמה לי. כן אפשר לשפר, אבל יש לזה גבול והוא לא גבוה במיוחד. בכל מקרה בהצלחה לכולם.

lilo4

New member
את יודעת?

אין לי בעיה לשמוע ביקורת בונה, אין לי בעיה לשמוע שלדעתך התהליך שאני עושה הוא לא לגיטימי/טיפשי/קשה מדי/מיותר. אבל להיכנס להודעה ולקרוא שאני "חיה בנדמה לי".... וואלה, זה מעליב. בעיקר אחרי שכתבת שאת מכירה בעצמך אנשים ששיפרו בסביבות ה-100 נקודות. וכן, זה קיים- עובדה שיש אנשים שנקראים כדי להיבחן שוב כדי לוודא שהם לא העתיקו. ובמילים אחרות- זכותך לחשוב מה שאת רוצה. רק תזכרי שיש אנשים שקוראים את זה, ותאמיני לי שגם ככה אני לא נהנית מהתהליך הזה של שיפור בגרויות ופסיכומטרי, וגם ככה הסביבה בד"כ לא מפרגנת לאנשים שעושים את זה. אז זה באמת מעליב לקרוא צורת התבטאות כזו

Ultra marine

New member
לא התכוונתי להעליב אותך

אני יודעת שאת עושה כל מה שאת יכולה בכדי להגשים חלום. אני רואה שזה מאוד חשוב לך. אבל אני חושבת שהרבה אנשים חושבים שאפשר לשפר את הפסיכומטרי "בלי סוף" או להעלות מ 550 (הממוצע) ל 700+ וסטטיסטית זה בגדר כמעט לא אפשרי. וגם אם מישהו יצליח לעשות דבר כזה, הוא יצטרך לעשות שוב מבחן כיוון שבמרכז לבחינה והערכה (זה השם שלהם? ברח לי..) יחייבו אותם במדגם של בחינה כיוון שהם לא יאמינו שזה אפשרי. למדתי במקצוע שנקרא "תורת המבחנים" בדיוק על מבחנים כאלה (כולל הפסיכומטרי) ואמנם הבחינה הזאת לא משקפת את מה שהיא אמורה, אבל היכולת שלה לבחון ידע מסוים אצל אדם מסוים הוא מעולה ובדיוק בגלל זה הפער שאפשר להשיג בין הבחינות הוא קטן. ושוב אני מאחלת לך הצלחה. לא שאלתי אותך כמה קיבלת (וגם לא אשאל כי זה לא ענייני) ואין לי מושג כמה את רוצה לשפר. אני אומרת את מה שיש לי להגיד באופן כללי בלי שום קשר אליך.

mgirl

New member
אני חייבת לא להסכים

אני אמנם עשיתי פסיכומטרי אחד, בלי קורס, אחרי הצבא, ויצאתי מרוצה מספיק ולא עשיתי שב. אבל בעלי עשה פסיכומטרי בי"ב, ועוד אחד אחרי הצבא ושיפר ביניהם בכ-80 נקודות. ככה שזה בהחלט אפשרי. יותר מזה, אני בטחה ב100 אחוז שהציון שלי היה נמוך ב100 נקודות לפחות אם הייתי עושה פסיכומטרי בתיכון.

Ultra marine

New member
כמו שאמרתי ישנו פער אדיר בין תיכון לאחרי צבא

כי זה באמת מראה משהו על התפתחות יכולות החשיבה והלוגיקה. מעבר לזה, אם תעשי עכשיו 5 מבחנים אחד אחרי השני (במרווח בין מבחן למבחן כי אסור..) לא תשפרי בהרבה.סביב ה 40 נק'.

סקרמנטה

New member
בוודאי שאפשר. וכל השנים זה היה אפשרי...

ומי שקיבל ציון שגבוה ב-100 ויותר הוזמן לבחינה מיוחדת של שאלות פתוחות, שלא כמו בפסיכומטרי. אני אישית מכירה מישהו כזה (לפני יותר מ-15 שנה) שאת הפעם הראשונה לא לקח ברצינות, ואת הפעם השניה הוא לקח ברצינות תהומית, והוא לא היחיד. היום כבר רופא מן המנין. גם אני מצטרפת לאיחולי ההצלחה לכולם

למעלה