איך זה קרה??

• פותח הנושא lilo4
  • פורסם בתאריך

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gif זאת הנקודה שלי!

כיוון ששיפור היסטרי בין בחינה לבחינה הוא לא סביר מלכתחילה אם זה קורה הם בכזה הלם שהם חושבים שיש כאן רמיה ולכן דורשים "בחינה חוזרת"

lilo4

New member
לא כולם מגיעים לזה

זה לא משהו אוטומטי. גם אם מישהו שיפר בפער גדול [לדעתי מבחינת המרכז הארצי זה מעל 70 נק' משהו כזה] לא בהכרח ידרשו ממנו מבחן חוזר. גם כאן זו בחירה מדגמית. יש הרבה חבר'ה ששיפרו ולא נדרשו לעשות מבחן חוזר, להיפך- חלק דיי קטן נקרא לבחינות חוזרות. מכאן אני מפנה אתכן לקרוא בפורום פסיכומטרי ובפורום לימודי רפואה- כי אין חכם כבעל ניסיון, ושם יש כמה וכמה חבר'ה שיכולים להעיד על כל מה שאני טוענת

lilo4

New member
את לא מוציאה את הרוח מהמפרשים

כביכול המבחן אמור להיות מייצג, וכביכול הפרשים כאלה בציונים לא אפשריים. העובדות בשטח הן שאנשים כן משפרים ב-100 נקודות ולפעמים אפילו יותר. זה לא קל, ובגלל זה אני עושה כמה מועדים מתוך הבנה שהשיפור בין מועד למועד יהיה קטן יותר מקפיצה של 100 נקודות. בגדול, אם באמת אי אפשר היה לשפר בכ"כ הרבה נקודות- הרבה מאוד אנשים לא היו מתקבלים לרפואה....

Ultra marine

New member
הרבה אנשים באמת לא מצליחים להתקבל לרפואה ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, מאחלת לך המון בהצלחה
אני עשיתי את הפסיכומטרי שלי כשהייתי בכיתה י"א (בת 16-17 כזה) וכשנרשמתי לרופין (מתי זה היה, לפני 4 שנים?) אמרו לי שבדיוק פג התוקף של הפסיכומטרי שלי.. כמעט התעלפתי במקום אבל בסוף "ויתרו" לי. בגלל שזה היה גבולי. ואגב, הציון היה ממש לא מדהים. פחות מ 600. שזה אגב די אופייני לפסיכומטרי בגיל כזה. חבל שלא ידעתי שאני זורקת את הכסף שלי... אם הייתי עושה בסיום הצבא ברור שהציון היה יותר גבוה (כלומר, יותר קרוב ל"ידע/יכולת האמיתי/ת שלי") אבל oh well העיקר שזה מאחורי.. עכשיו יש לי אם כבר לחשוב על התואר השני. וגם זה לא עושה לי חשק אז אני לא חושבת גם על זה חחח

צונית

New member
אני דווקא ממש לא חושבת שזה בזבוז כסף

להפך, בעיני זו הייתה החלטה מאוד נכונה, לעשות בכיתה י"א. הרי רוב האנשים גם ככה ניגשים יותר מפעם אחת ולפעמים גם עושים יותר מקורס אחד. ספציפית את לא עשית (אבל זה שעשית בגיל 17 חסך לך אח"כ כמה חודשים, מאמץ וכסף) אבל אנשים שעשו עוד אחד, כמוני, רק הרוויחו מזה. הבנתי כבר מה זה המבחן הזה ולא הגעתי על עיוור, למדתי חומר שכבר הסבירו לי בעבר אך לא הגעתי לדרגת שנאה כלפיו (כמו מלא אנשים שעושים שוב ושוב) כי עבר כל כך הרבה זמן מאז הראשון. ובהצלחה בנוגע לעניין התואר השני... DAMN, המחשבה רק חולפת לידי ונהיית לי בחילה....

Ultra marine

New member
את יודעת מה, יאללה, כסף בא כסף הולך

מי כמוני מכורות האיפור יודעות.. אני רוצה ללמוד טיפול בשיטת CBT (=טיפול התנהגותי קוגנטיבי) אבל כרגע אי אפשר ללמוד את זה בלי תואר בפסיכולוגיה קלינית (no way!!) פעם היה מסלול כזה אבל היום אין. אז זה קצת באסה. אולי יום אחד אני אלמד את זה בחו"ל. אבל עם איך שאני חיה את החיים שלי כרגע זה לא צפוי, או נגיד, לא בקרוב

Black Star

New member
מסכימה איתך

ההחלטה לעשות את הפסיכו' בכיתה י"א הייתה אחת ההחלטות החכמות שקיבלתי בחיי. גם חסכתי המון כסף (הקורס דרך התיכון היה מאוד מסובסד), גם הראש נמצא ב'מוד' של לימודים, לא צריך לרענן את המתמטיקה וכו', ויצאתי מנקודת הנחה שגם אם אצטרך לשפר, יותר קל לשפר בפעם השניה אחרי צבא, כמו שכתבת. בסוף התמזל מזלי וקיבלתי ציון מספיק גבוה כדי להתקבל לכל דבר שארצה, אז לא הייתי צריכה לחזור על הפסיכומטרי אחרי הצבא, אבל אין לי ספק שגם אם הייתי צריכה לחזור עליו שוב זה היה הופך את הכל לנסבל יותר.

muesli

New member
לא מסכימה

אפשר לקבל גם אחלה ציון בכיתה י"ב. גם העלות של הקורס היא משמעותית יותר נסבלת (נדמה לי בערך חמישית מעלות של קורס). וגם חוסך זמן אח"כ.

Marble Arch

New member
../images/Emo6.gif

ברוכה הבאה להתמכרות..!
אני חולה על הכתיבה שלך! מקווה שזה לא אאוטינג עבורך, אבל אני חולה על ההודעות שלך בפורום נותני שירות
ואגב לגבי הפסיכומטרי- אני ממש מעריכה את המוטיבציה לגשת שוב ושוב שיש למועמדי רפואה.. אני ניגשתי שבוע שעבר בפעם השניה ואין סיכוי שאגש שוב גם אם חיי יהיו תלויים בזה!
זה פשוט סיוט.. בפעם הראשונה עוד נהנתי קצת.. בפעם השניה פשוט סבלתי מכל רגע.. (בלמידה.. לא במבחן..)

lilo4

New member
לא אאוטינג בכלל ../images/Emo13.gif

זתומרת, זה בסדר גמור. האמת שדווקא אחרי המבחן הראשון הייתי בדיכאון נוראי על זה שאני צריכה לגשת שוב ושוב. ואז כשלמדתי למבחן השני לא ממש היה לי כוח וגם הלחצתי את עצמי. ואז במבחן עצמו ישבתי וכל מה שעבר לי בראש היה "זהו? זה כל הסיפור? יאללה, אז נעשה עוד אחד-שניים-שלושה כאלה". [לא משנה שכרגע קצת לקחתי לעצמי חופש, כדי שיהיה לי כוח לגשת לבגרויות בחורף]

SimplyMe1

New member
ואצלי הסיכוי שאגש לפסיכו' שני כדי לעשות

הסבת מקצוע(אני כבר לומדת לתואר ראשון) זה כמו הסיכוי שאשים על עצמי לק בצבע צהב
את העדיפות השנייה שלי פחות או יותר,אני לומדת עכשו, אחרי שויתרתי על החלום ללמוד תזונה קלינית בגלל צורך בשיפור בפסיכומטרי כדי להיכנס לעברית או לתל-חי ללמוד שם תזונה. אפרופו פסיכומטרי ורפואה,חברה שלי נבחנה 4!! פעמים(פעמיים קורס,פעמיים לבדה)כדי לשפר ציון+שיפורי בגרויות,והיא אכן רפואנית שנה א' עכשו,כך שהסבלנות משתלמת
למי שממש רוצה.

רחלי ג

New member
בתזונה דורשים מינימום 680 בפסיכו' ו 105 ממוצ

ממוצע בבגרות זה אחד התארים הקשים שיש מבחינת תנאי קבלה ולימודים מטורפים לגמרי מבחינת קושי.... מה עדיפות שנייה שלך שאת לומדת עכשיו?

dhara

New member
../images/Emo45.gif גם אני מכירה אותך משם

ברוכה הבאה חמודה
הפורום הזה אכן ממכר ואיתו גם כל ההתעסקות בציפורניים

sHiR TaDmOr

New member
ברוכה הבאה../images/Emo6.gif

הצחקת אותי. כן, אין מה לעשות..זה קרה לכולנו

רחלי ג

New member
../images/Emo6.gif

מעניין שתמיד הייתי מטופחת עם לק וכאלה אבל, הפורום הזה החמוד והמקצועי ממכר הבנות פה מקסימות עם המון ידע ורצינות ורצון לעזור ולענות על שאלות אני בפרוש הגעתי לכאן במקרה והתמכרתי קשות, עם רשימות וכו'.... התמכרות חיובית ונעימה

תולי01

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ברוכה הבאה
בטוחה שתמשיכי להנות כאן ועכשיו האזהרה המתחייבת
זהירות ממכר ! שלא תגידי שלא אמרנו

lilo4

New member
עכשיו אומרים?? ../images/Emo8.gif

עכשיו כבר מאוחר.... אם אני מפסיקה אני אתחיל לרעוד ולהזיע...

למעלה