איך זה שהתחלקנו לזכר ונקבה?

כפכפית1

New member
אחרון ודי

התהליכים האבולוציונים בהתפתחות מולק' משכפלת הם בעיקר כימיים וגנטים פשוטים בודדים.(לפחות בהתחלה) והתהליכים האבולוציונים בהתפתחות יצור חי הם כימיים , ביוכימיים , וגנטים בעלי מורכבות שהאדם עדין לא פיענך - (מעורבות של מערכות רבות , סיגנלים רבים , מערכות בקרה , מערכות השתקת גנים , ביטוי ביתר של גנים וביטוי מוחלש של גנים ועוד ועוד). ומושפעים ממגוון רחב של התנהגויות , ובעלי מורכבות ותלות ביצורים אחרים בסביבה.
 

כפכפית1

New member
לגבי החלק השני של תגובתך

בנוסף אני יודעת שמצאו תרכובות כימיות שיכולות לשמש כמשכפלת (אליהם התכונת כ "תערובות כימיות בלתי מוגדרות")? אין לי הרבה ידע בנושא ולכן אין לי תגובה על החלק השני בתשובתך, אני לא יודעת אם ניסו ליצור אותם וכיצד הם תפקדו כמשכפלות. אבל ראיתי רשימה של אפשרויות. סמדר
 

כפכפית1

New member
עוד דבר אחרון...

האם לדעתך אפשרי שמולק' כזו תיוצר (בזמן הזה)? אם לא אז למה (פרט לתחרות) ואם כן אז מדוע לא קימת אחת כזו היום?
 
תיאוריה נוספת היא...

שהאישה היא התפתחות יותר מורכבת ומפותחת מהגבר... גם עפ"י התנך (לא שאני מאמינה...) הנקבה היא התפתחות מאוחרת של הגבר... תחשבו על זה... איך זה שהנקבות מייצרות את הדברים השווים!!!??? פרות -חלב. תרנגולות - ביצים. נקבות בכללי- עוברים- דור ההמשך...
 
תיאוריה?

את יכולה אולי לפרט על התיאוריה הזו? וממתי תיאוריה מדעית זקוקה לסימוכין מהתנ"ך? ברוב המקרים, עד כה, התנ"ך בד"כ עמד בסתירה מוחלטת לתיאוריות המדעיות שעסקו בהתפתחות המינים. בכל אופן, הדברים שכתבת הם טיפשיים להחריד, וסלחי לי שאני נאלץ להשתמש בלשון הזו. כל הדברים ה"שווים" שציינת נובעים בדיוק מאותו המקור - העובדה שהנשים זכו (או לפי הרוח המקראית, אם כבר מזכירים, אתרע מזלן) ללדת את דור ההמשך כפי שכתבת. הפרה (ולא רק היא, את יודעת...) מייצרת חלב על מנת להזין את ולדיה, הטלת הביצים של התרנגולות (ושוב, זה ממש לא רק היא, דומני שהתבלבלת בין התועלת שמביאה הנקבה לעצמה לבין התועלת שהיא מביאה לאדם...) היא הלידה ממש. מכל מקום, הנקבות, למיטב ידיעתי, לא מביאות את דור ההמשך אלא יולדות אותו. בפעם האחרונה שנכחתי בשיעור חינוך מיני נאמר לי שהילוד הוא תוצאה של מאמץ משותף, בואי נאמר, של הגבר והאישה.
 

כפכפית1

New member
אתם לא נחוצים! :) (בצחוק לא להעלב)

לאישה יש יותר גנים. היא בעלת כרומוזומי מין XX ולזכר XY כאשר כרומוזום Y קטן יחסית ל-X. לכן לגוף האישה יש יותר פונקציות (יכולת ללדת , הנקה) ונדמה לי שיש לה גם יותר עמידות נגד מחלות (אבל אני לא בטוחה לגמרי) שאלה טובה היא מדוע באוכלוסיה יש 50% נשים ו 50% גברים כשלמעשה לא צריך כמות כזות של זכרים לצורך קיום המין. תשובה אפשרית היא שהזכר עוזר בנטל גידול הילדים וכך מעלה את סיכויי ההשרדות של הצאצאים.
 

לייבניץ

New member
אבל שכחת משהו....

מי יהיה שם כדי לתקן לכן את הרכב ואת המחשב ואת הסתימה בכיור?
 

כפכפית1

New member
נקודה חשובה!

סליחה , צודק! לא לקחת בחשבון את תיקון התריסים זריקת האשפה והוצאת אגרסיות :) (מישהו צריך לעשות את זה) מזל שאתם פה. סמדר
 

Wolverchenus

New member
נצל"ש! כרומוזום Y והבחירה הטבעית

קראתי לא מזמן, לא זוכר איפה, שהשוו את כרומוזום Y עם גירסה יותר קדומה שלו וגילו שהגודל שלו (אורך הSource Code אם תרצו) קטן עם הזמן מה שמעיד כנראה על זה שגברים עוברים ברירה יותר בררנית כי הדבר לא קורה כמעט אצל נשים. מגניב לא? *חירחור חנוני*
 
מאט רידלי, אם זכור לי נכון

מקדיש פרק שלם בספרו גנום למלחמות בין כרומוזום X ו-Y. בעקרון, הגודל הקטן של כרומוזום Y הוא נסיוםן להגן על עצמו מפני נסיונות של כרומוזום X לשבור אותו.
 

כפכפית1

New member
:)

ישבתי מול המסך והתפוצצתי מצחוק... ירדתי לקנות קולה וכל הדרך אני מגחחת לעצמי. *חירחור חנוני*?!? חה חה חה! מעולה!
 

SilentMike

New member
תשובות נוספות.

אני רוצה לפרט לגבי מה שכתב קליגולה (שאלה 2 שלו). כתבתי על כך בעבר בעמוד זה. היה גם דיון ארוך למדי כאן בפורום אבולוציה בו הוספתי הסברים נוספים אך איני מצליח לאתרו (אם מישהו שמר אותו במקרה אני אשמח לעזרה).
 

SilentMike

New member
תודה בן-אדם.

התכוונתי ל-(2). אני צריך לערוך את זה למסמך Word בהזדמנות.
 

SilentMike

New member
זה ברשימה שלי של דברים לעשות.

אבל אני חייב לחזור ולהזהיר את כולם שאין לי השכלה אקדמית בביולוגיה, ומאוד לא כדאי להתייחס למה שאני כותב כתורה מסיני.
 
תשובות:

חד תאיים, גם היום הם בעלי שני דורות, מיני ואל- מיני. הדור המיני הוא בעל N כרומוזומים, והאל מיני 2N. בזמנים מסויימים (לפי עונות, או בגלל שהסביבה משתנה לרעה) מתאחדים 2 פרטים מהדור המיני והופכים לפרט אחד מהדור המיני, העובר חלוקת הפחתה (מיוזה) ליצירת 4 פרטים מהדור המיני. אצל החד תאיים הדור המיני הוא הארוך. אצל רב תאיים הדור האל- מיני הוא הארוך, והם יוצרים, בתהליך המיוזה, תאים מיוחדים הנקראים גמטות שבהתאחדותם יותרים את הזיגוטה. בשלב כלשהו באבולוציה, לפחות פעמיים (צמחים ובעלי חיים), התרחשה "חלוקת עבודה"- פרטים מסויימים שהפכו לזכרים יצרו גמטות קטנות וניידות שידועות היום כתאי זרע, ופרטים אחרים יצרו גמטות גדולות, נייחות ועשירות בחומרי מזון הידועות בשם ביציות. פרטים אלה הם הנקבות. חיים לא התפתחו פעם שניה מסיבה פשוטה: אם הם היו מתפתחים שוב, היצור החדש לא היה יכול לעמוד בתחרות עם אלה שהתפתחו הרבה לפניו.
 
למעלה