איך זה שעבור טננבאום ו3 גופות שיחררו מחבלים ו

איך זה שעבור טננבאום ו3 גופות שיחררו מחבלים ו

עבור חייל חי לא? ברור שישנן שיקולים לא פשוטים אך עדיין...יש לשחררו ויהי מה. לא חסר מחבלים שלא כלואים כדי שיעשו פיגועים. די. הילד הזה כבר צריך היה להשתחרר מזמן. אסור שיהפוך למקרה של רון ארד. זה מחדל. אני כ"כ כעוסה וכואבת..מרגישה ששליט הוא כמו אח קטן בשבילי, חולמת עליו לעיתים קרובות..רוצה שישחררו אותו ואת משפחתו מהייסורים הללו:(

טננבאום היה אל"מ ולחם במלחמות ישראל

טננבאום היה אל"מ שידע דברים שהיה חשוב לברר האם החיזבללה הוציא ממנו או לא, והתברר שהחיזבללה לא הוציא ממנו, וזה שווה הרבה מחבלים, כי מידע זה כוח ויכול להציל חיים של חיילים אחרים, ככל מה שהתפרסם טנבאום לחם בשלוש מלחמות ולכן טיפס בסולם הדרגות, ולכן לצה"ל היתה חובה לשחררו, שליט כנראה לא לחם ולו דקה אחת בחייו (לא התפרסם שום דבר ככל הידוע לי) ולא ביצע את מה שאומן עליו די הרבה וידע סודי כנראה אין לו ולכן אין כל סיבה לסכן חיים של חיילים ואזרחים אחרים תמורתו במיוחד כשהמחיר תמורתו עלול להיות אינתיפאדה רביעית.

קמנצינד

New member
מספר שאלות לגבי דברים בתגובה שלך

לגבי "טנבאום לחם בשלוש מלחמות ולכן טיפס בסולם הדרגות, ולכן לצה"ל היתה חובה לשחררו" : 1. אני רוצה להבין, אתה חושב שטננבאום טיפס בסולם הדרגות משום שלחם בשלוש מלחמות ? 2. היתה חובה לשחררו משום שלחם בשלוש מלחמות, או משום שטיפס בסולם הדרגות, או בגלל שני הדברים גם יחד ? לגבי "המחיר תמורתו עלול להיות אינתיפאדה רביעית" : מתי היתה אינטיפאדה שלישית ? ושאלה כללית : כמה מחבלים לדעתך צריך לשחרר על מנת לפדות חייל שלחם בקרב אחד ? במלחמה אחת ? וכמה בשתיים ? ואם החמאס במקרה יקחו בשבי מישהו שלחם בחמש מלחמות ישראל, האם לדעתך צריך לשחרר את כל המחבלים תמורתו, או שזה תלוי גם בדרגה שלו ?

מספר תשובות

1. אחד השיקולים שהיו להערכתי לקדם את טננבאום, היתההעובדה שהאיש לחם בשלוש מלחמות, והיה עם ניסיון מלחמתי, וככזה יוכל לפעול כנדרש בעת מלחמה ולכן כדאי לקדמו בסולחם הדרגות. 2.שני הסיבות היו שיקול חשוב בהחלטה, מסיבה פשוטה ובסיסית, אדם פועל לטובת מישהו שפעל עבורו יותר מאשר שהוא פועל עבור אדם שלא פעל עבורו מאומה, וטננבאום לחם למעני ולמענך לא אחת. והאינתיפאדההראשונה פרצה בשנת 1987 כשרבין זלזל בזה ולא טיפל עד שכל המדינה באה אליו בטענות. האינתיפאדה השניה פרצה בשנת 2000 עם כשלון השיחות שאהוד ברק הציע לעראפת את כל השטחים ,שנהרגו בה כמות עצומה של אזרחים וחיילים, והשלישית שלא קרויה כל כך בפי ההמונים היא המערכת המתמשכת של הטרור מ2003 ועד היום עם מאות הרוגים של אזרחים ישראלים. ומהרביעית אני חושש שתהיה לאחר עסקת שליט.. ולשאלה הכללית , כמה מחבלים צריך לשחרר ? ומהם הקריטוריונים? אינני יודע ! יש וועדה רצינית שיושבת על המדוכה ואמורה לתת המלצות מהי המדיניות הראויה ,ומהם השיקולים הראויים לעסקה כזו או אחרת, ועד שלא אקרא את החומר העיקרי שאספה הוועדה, את השיקולים הראויים לעסקה כזו, ואת המסקנות שלה, לא אגבש עמדה.
אבל ברור לי שלא מוציאים חייל אחד משבי כשהמחיר הוא רצח ודאי של אדם אחר ולא משנה מהי דרגתו וכמה מלחמות הוא לחם, כי תפקידו של צה"ל הוא להציל חיים ולא לסחור בחיים של חיילים ואזרחים, ולהעדיף חיים של חייל אחד על פני חבירו.

מעסה11

New member
גם את גלעד ישחררו,הם משחקים במשחקי

כוח ויכולת לשאת ולתת עם החמאס, ממש כמו שכול ישראלי התמקח בחייו עם מוכר שטיחים פרסי, אמר לו שהוא לא מעוניין כאשר המחיר נראה לו מופרז, בידיעה שגם אם הוא ילך,הוא יחזור עם הצעה אטרקטיבית יותר, הממשלה רק שוכחת שהחמאס לא פרסי, ולא בטוח שיחזור עם הצעה טובה יותר, אבל זה בהחלט נייס טריי.. אם החמאס לא יחזור עם הצעה טובה יותר, ביבי יחזור עם ההצעה העומדת היום,וישחרר את הגלעד, אחרת העם ישחרר אותו ואת מפלגתו מהשלטון

העם נגד עסקת שליט

כל הציבור מאחורי ביטול העסקה, כל התשקורת ואירגוני הסמול ואירגוני המחבלים בעד העיסקה.

המשפט השני שלך לא נכון ברובו.

לא כל התקשורת בעד העיסקה ולא כל ארגוני השמאל.

קמנצינד

New member
גם המשפט הראשון שלו לא נכון

אף אחד לא מאחורי ביטול העסקה, משום שעדיין לא נחתמה עסקה.

אתה גם מדבר שטויות וגם כותב אותם בשגיאות כתיב

לו היית מעט מעודכן היית יודע שיותר ממחצית העם בעד שחרור גלעד שליט ואני חושבת שלו ערכו משאל עם מסודר העיסקה היתה יוצאת לדרך . מה שקורה עכשיו בפועל זה משחק פוקר ומחכים לראות מי ימצמץ ראשון,הם או אנחנו. ובנתיים גלעד נמק בשבי. צבא ההגנה לישראל הוא בראש וראשונה צבא מוסרי וצבא העם,כל חייל בהווה ובעתיד וכל משפחת חייל בהווה ובעתיד צריכה לדעת שהמדינה והצבא יהיו שם עבורם אם חלילה ייפול בידי האוייב כמו גלעד,ואיזה מסר הם מקבלים היום כשאנשים כמוך יושבים בכורסא החמימה שלהם בבית וחורצים את גורלו של שליט להישאר בשבי לנצח?

כמי שהיה חייל בעברו

כמי שהיה חייל בעברו לא הייתי רוצה שמדינת ישראל תסכן את בטחונה בגלל חייל אחד שכנראה לא לחם בכלל. המוטיבציה רק בעלייה וכל הברדק שנעשה בתקשורת למען שליט מוריד את המוטיבציה לשרת בצה"ל להרבה מאוד חיילים, בשביל מה הם מסכנים את חייהם? לתפוס מאות מחבלים , כדי שיחטפו בקלות חייל אחד ומדינת ישראל תכרע בגללו על ברכיה? רוב בעם אינו בעד עסקת שליט זו עובדה, תראה מה שנכתב באתר "גם אני רוצה לחיות" שבעליו כותב בפורום הזה לא אחת.

קמנצינד

New member
וואו... היית חייל בעברך...

כנראה שכל תומכי העסקה לא היו חיילים בעברם, ולא נלחמו מעולם. הרי כשהעסקה תצא לפועל, הראשונים שיחתמו עליה, הם ביבי וברק. אגב, אני לא חושב ש'גם אני רוצה לחיות' מדבר על מה רוב העם רוצה בעניין עסקת שליט..... גם אני רוצה לחיות

ביבי וברק פוליטיקאים

ביבי וברק היו חיילים ועכשיו הם פוליטיקאים וגם רבין היה חייל שנהיה פוליטיקאי והיה חשוף ללחצים קשים עד שנשבר ועשה את עיסקת גיבריל הראשונה שלאחריה התחילה האינתיפאדה הראשונה, ומכאן שביבי וברק לחוצים על ידי התקשורת לבצע את עסקת שליט וא תמיד ההיגיון החיילי הצבאי מדריך אותם מה לעשות. ולמה בעצם התכוונתי, כשאני מסתובב ברחובות תל אביב היכן שנמצאים אלו שלא שירתו בצה"ל או ששירתו תקופה מוטעה ועזבו אני רואה הרבה שלטים בעד שליט, כשאני מסתובב במקומות ששם נמצאים אנשים ששירתו בצה"ל בשנים האחרונות אני לא רואה הרבה שלטים בעד שחרור שליט כי רובם נגד עסקת שליט.

כדרכו,מיכאל אנגלו ממשיך במידע חלקי כדי להטעות

"כשאני מסתובב במקומות ששם נמצאים אנשים ששירתו בצה"ל בשנים האחרונות אני לא רואה הרבה שלטים בעד שחרור שליט כי רובם נגד עסקת שליט." א. בבקשה כתוב באלה מקומות בדיוק (!) אתה מסתובב ולא רואה שלטים בעד שחרור שליט ? ב. אלה שלטים ראית בתל-אביב הקוראים לשחרור שליט ? מה בדיוק כתוב בהם ? ג. מנין לך הקביעה שבתל-אביב נמצאים אלה שלא שרתו בצה"ל או שרתו תקופה קצרה ? הוכח ! ד. מנין לך שכאשר אתה מסתובב במקום שיש בו אנשים ששרתו בצה"ל בשנים האחרונות, ואינך רואה שלטים בעד שחרור שליט, הסיבה היא שרוב התושבים שם נגד 'עיסקת-שליט' ? אולי זה בכלל לא מעניין אותם ? או שהשלטים התבלו בשמש, ברוח ובגשם ולא הוחלפו ? קשר סיבתי ולא אקראי צריך לבדוק ולאשש. ה. אילו טענת שבשכונת רמת-אביב בתל-אביב אתה לא מוצא 'פשקווילים' הקוראים לנשים ללכת במדרכה נפרדת מזאת שעליה צועדים גברים, לא הייתי מתווכח איתך על העובדה. אלא שהייתי מנסה להסביר לך שתוכל למצוא 'פשקווילים' כאלה בשכונות גאולה, סנהדריה המורחבת ובית-ישראל בירושלים. גם שם גרים רק מעט חיילי-צה"ל בפועל או לאחר שחרור. מסקנה: במקום שבו משרתים מעטים בלבד בצה"ל (בירושלים החרדית כמו בתל-אביב הנהנתנית) הגברים לא רוצים לראות נשים צועדות מולם או לצידם. ה'פשקווילים' ברמת-אביב פשוט התבלו בשמש, ברוח ובגשם, ועדיין לא הוחלפו בחדשים... ההגיון דומה. קמנציד, הבנת ?

מידע מלא וברור

א. בירושלים, בראשון לציון, בנס ציונה, בבאר שבע,בנתניה, אין כמעט שלטים, בשום מסעדה לא ראיתי כסא שמור בשבילו, וחיילים רבים נמצאים שם. ב. בכל צורה שרק אפשר להעלות על הדעת, ההמצאות של הקופירייטרים גדולות, זה שם כסא עבורו, זה שם שלט שאנשים יכתבו כמה הם מתגעגעים לו, סתם שלט למענו וכו' ג.כתבתי כבר שהמציאות הוכיחה שבמבצע עופרת יצוקה ובמלחמת לבנון לא היו פצועים או הרוגים מתל אביב, הדבר פורסם על ידי ראש אכ"א ! במקביל ביחידות הקרביות שאני מכיר אין חברה מתל אביב. ד. מי שאכפת לו ממשהו שם אותו ודואג לו, לכן בתל אביב ששם יש הרבה אנרכיסטים וסמולנים יש ובכל מקום ששם יש אנשים רגילים אין. ה. אין פשקוולים כאלה בירושלים בשכונות החרדיות אולי במאה שערים בחגים בגלל העומס ואין הפרדה במדרכות ככל הידוע לי , יש הפרדה בדמיון המעוות הסמולני שמשליך על כל החרדים כל שטות של תמהוני חרדי, לעצם העניין ברח' יפו ובמרכז העיר בירושלים אין כמעט שלטים למען שליט וגם הציבור הירושלמי שאני חי בתוכו הוא נגד העסקה.

קמנצינד

New member
אני גם מכיר מספר אנשים בירושלים

ובאמת לא ידוע לי שמישהו מהם השאיר כיסא ריק בשביל גלעד, גם לא אלה ששרתו ביחידות קרביות.

קמנצינד

New member
מה שמעניין זה...

אם גם גבי אשכנזי השאיר כסא לגלעד. הרי לטענת מיכאלאנגלו, אשכנזי פוליטיקאי. מיכאלאנגלו גם כתב שהמפגינים הציבו הרבה דמויות של גלעד, כדי שיחשבו שיש יותר מחייל אחד בשבי החמאס.

120 דמויות-הקרטון כדי שיחשבו שיש הרבה מפגינים

ב-2 ימי-ההפגנה מול משרד ראש-הממשלה בירושלים היו, יחסית לגודל הבעיה ולגודל ה"אמפטיה" (עאלק) שמביעים באינטרנט לגלעד שליט, מעט מאד מפגינים. אולי 80-100 בשיא. רוב הזמן - 20-50. אז היו צריכים "לעבות" את הדימוי של הככר הריקה ולמלא אותה. הרעיון של דמויות-הקרטון היה מצויין, ו'נשלף מהמגירה' לבצוע ממש ברגע האחרון (כך נודע לי). עובדה היא, שמאז - לרוב הידיעות בנושא גלעד שליט מצרפים או תמונה שלו מקלטת-הוידיאו, או את תמונת-הדמויות מקרטון מאותה הפגנה דלת-משתתפים. בקצב הנוכחי של התרחקות פתרון-הבעיה של גלעד שליט כדאי לחשוב על עוד רעיונות יצירתיים, כדי ליצור רושם שעדיין איכפת לנו ממנו. אולי הקלטת קולות-מחאה והשמעתם בהרבה רמקולים, כדי שיחשבו שישנם הרבה אנשים. גם כדאי להבליט שפרס 10 מליון הדולאר שהוקצב למי שיביא ידיעות מהימנות על גורלו של רון ארד, ינתן גם למי שיביא ידיעות מהימנות - בעוד 20 שנים - על גורלו של גלעד שליט.

"זו עובדה"? מה עובדה?

שאתה לא יודע חומר מתמטי של כיתה ד' כמו אחוזים? כאשר הסקר מעורפל ורק שואלים אם בעד או נגד עסקה יותר ממחצית עונים בחיוב, 20 ומשהו אחוז עונים בשלילה והיתר לא יודעים. כאשר מפרטים יותר ומציינים גירוש אסירים אחוז התומכים מתקרב ל80%. בכל סקר. אז מה בדיוק עובדה כאן, חוץ מקשיי הקריאה והחשבון שלך? אה וכן, אהוד ברק וגבי אשכנזי לא היו חיילים ולא לחמו בכלל, סתם פישרים שני אלה. בגלל זה הם אלה שדוחפים לעסקה. ב-ר-ו-ר. רק אתה גיבור ישראל, מה גיבור ישראל - גיבור על! X-man!

אין מצווה להיות טפש

אף אחד לא עשה סקר בצורה מפורשת על עסקה של שחרור מאות מחבלים רוצחים, ואף אחד לא עשה סקר האם תהיה מוכן לשלם את המחיר של עשרות או מאות הרוגים תמורת חייל אחד כתוצאה מהעסקה, כשיעשו כזה סקר תגלי שרוב העם נגד. לעשות סקרים מעורפלים כמו האם אתה בעד עסקה בלי לומר מה יהיה בה או שאומרים גירוש אסירים מבלי שהאזרח יודע על מה שאלו אותו, זה הונאה ואחר כך לבוא לעם לרמות אותו ולטעון כאילו רוב העם בעד העסקה זה מעשה שפל ובזוי. ואהוד ברק וגבי אשכנזי הם פוליטיקאים ונתונים ללחץ עצום והם לא מהווים דוגמא ונדון כאן .

למעלה