איך זה שעוד לא ניהלנו דיון על רבני מכינת עלי?

BravoMan

Active member
מעולם לא ביקרתי בקנדה, אם כי אכן שמעתי שמדובר במדינה ייחודית

למדי.
&nbsp
אני לא יודע מה HTML קשור לכל הסיפור הספציפי, אבל בעניין רציחות ראש ממשלה:
יש הבדל בין לעורר שנאה, והפירושים האפשריים של המונח הזה, לבין קריאה ישירה לפגיע בגוף.
&nbsp
כן, אין ספק שבמקרה הספציפי אליו אתה מתכוון, על הרבנים מוטלת אחריות להסטה לרצח, וזה פשע לכל דבר ועניין שמגיע בגינו כלא.
&nbsp
אבל לא על מקרים כאלה דיברתי.

CANADA101010

New member
מדוע HTML?

מדוע HTML?
להסביר מה קורה ברשת ללא חוקים
להבנתי קנדה וארה"ב מחמירים בחוק לעומת ישראל
מה טוב יותר?
על פי חינוך ודמיון משותף של המתבונן

BravoMan

Active member
בבקשה תסביר ותרחיב, כי על פניו נשמע שאתה אישית מצודד

יותר במדינות כמו רוסיה, סין, וצפון קוריאה שרוצות לשלוט על כל מה שיש לציבור להגיד, בתמורה ל-"שקט", מאשר מדינות כמו ארה"ב, שאומנם לא חסר שם קבוצות שנאה, אפילו אלימות, אבל לפחות שומרות על חופש הביטוי כערך עליון.
&nbsp
אכן החוק בקנדה נשמע מחמיר, אבל טיב של חוק ניתן למדוד במדדים אובייקטיביים, ולא חייבים להסתמך על גחמות המתבונן.

CANADA101010

New member
הסתה (לא הסטה)

הסתה (לא הסטה)
הסתה היא ניסיון לשכנע אדם או קבוצת בני אדם לבצע מעשה שלילי, בדרך כלל פשע. במקרים רבים מבדילים בין עבירה פלילית מסוג שידול המתייחסת לשכנוע אדם בודד, לבין הסתה המתייחסת לשכנוע ציבור של אנשים. בשיח הציבורי במדינות מסוימות (דוגמת צרפת וישראל) משתמשים במונח הסתה גם עבור ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה כלשהו אלא רק משתמעת, במיוחד כאשר מדובר בביקורת כלפי בני אדם המשתייכים לציבור מסוים, כגון גזענות אואנטישמיות.
עבירת ההסתה, כעבירות אחרות הקשורות בדיבור בלבד, נתונה במחלוקת ציבורית על היקפה ועצם קיומה. במדינות טוטאליטריות ושלטונות כיבוש השתמשו בעבירת ההסתה להעמדה לדין של מתנגדי המשטר. אנשים שהועמדו לדין בעוון הסתה כוללים את ויסר ז'יטי באלבניה, נתן שרנסקי בברית המועצות ומוהנדס קרמצ'נד גאנדי, על ידי השלטון הבריטי בהודו. במדינות דמוקרטיות משתדלים להימנע מלהעמיד אנשים לדין על הסתה, בגלל הפגיעה שיש בה בחופש הביטוי.
להעמיד את ארהב וקנדה מול מדינות כמו סין רוסיה וצפון קוריאה זה טעון חלש

"הדמוקרטיה היא שיטת המשטר הגרועה ביותר הקיימת, מלבד כל יתר שיטות המשטר שנוסו עד היום."
וינסטון צ'רצ'יל

dude101

New member
אם אתה נותן לצ'רצ'יל קרדיט על הציטוט בסוף, תן גם לויקיפדיה

קרדיט על רוב התגובה שלך.
&nbsp
כל מקרה, התחלת את השרשור הזה בטענה שאם "תורת המלך" הייתה יוצאת לאור בקנדה כותביו היו מורשעים בהסתה. לא ביססת את הטענה הזאת (ואתה אפילו מתעלם מכך שגם החוק הקנדי מחריג דיון דתי שנעשה ללא כוונת זדון).
בראבו לא מעמיד את ארה"ב וקנדה מול מדינות כמו רוסיה וצפ' קוריאה. הוא מעמיד את הצורה בה אתה מפרש את החוק הקנדי מול הצורה בה משתמשים בפועל בחוק הרוסי או הצפ' קוריאני.

CANADA101010

New member
מה העונש שמחתרת הייתה מקבלת בקנדה

אני לא עורך דין אבל אני מבין שרוח בית המשפט עד לעליון עוברת טלטלה שפונה ימינה. תראה מה קיבלו המחתרת היהודית 9 שנים! ב1990
מאז זרמו הרבה מים בירדן ןמה היו מקבלים היום?
אתה מתייחס לספר תורת המלך שם אולי אתה צודק אבל מחתרת כזאת בקנדה וארה"ב היו מסתפקת בעונש של 6 שנים? זה מגוחך.
האם בקנדה היו מקימים אנדרטה לברוך ה"גבר" וזה היה עובר את מסוכת החוק?
לעולם לא
ההבדל הגדול הוא בקריצה לימין ובלחץ כבד של הימין על מערכת המשפט

BravoMan

Active member
אני מנסה להבין מה בדיוק הנקודה שלך:

רגע אחד אתה מדבר על חלק ממה שבנוי עליו האינטרנט כאילו הוא הכל או המרכז של מה שמאפשר לאנשים להתבטא, רגע אחר אתה משווה קבוצת מחבלים שממש רצחו אנשים והניחו מטעני חבלה לכמה אנשים שרק כתבו ספר.
&nbsp
ומעל זה אתה מנסה לרמוז שהבג"צ בארץ הוא... ימני??!
&nbsp
שמעתי הרבה האשמות נגד בג"צ, כולל הרצון "לעלות עליו עם D9", אבל אתה הראשון שטוען להיותו ימני...

dude101

New member
בישראל החוק דווקא יותר מחמיר בהרבה מובנים

(תיקון מס' 20) תשמ"ו-1986
144ב. (א) המפרסם דבר מתוך מטרה להסית לגזענות, דינו - מאסר חמש שנים.
(ב) לענין סעיף זה, אין נפקא מינה אם הפרסום הביא לגזענות או לא ואם היה בו אמת או לא.
פרסום מותר
(תיקון מס' 20) תשמ"ו-1986
144ג. (א) פרסום דין וחשבון נכון והוגן על מעשה כאמור בסעיף 144ב, לא יראוהו כעבירה על אותו סעיף, ובלבד שלא נעשה מתוך מטרה להביא לגזענות.
(ב) פרסום ציטוט מתוך כתבי דת וספרי תפילה, או שמירה על פולחן של דת, לא יראו אותם כעבירה לפי סעיף 144ב, ובלבד שלא נעשה מתוך מטרה להסית לגזענות.
&nbsp
גם הענישה יותר מחמירה, וגם לא צריך שדבר הפרסום סביר שיוביל להסתה, אלא מספיק שמטרתו הייתה להסית.
השאלה היא איך אוכפים את החוק בפועל. במקרה של תורת המלך, העליון קבע שקיימת עמימות מסוימת בספר, כך שלא ניתן לקבוע בוודאות שמדובר בהסתה לגזענות ולכן בג"צ בחר שלא להפוך את חוות הדעת של היועמ"ש (להבדיל ממה שפוליטיקאים מסוימים אומרים, בג"צ לא נוטה להתערב בשיקול הדעת של היועמ"ש סתם כי השופטים חולקים עליו).
יש לציין שהפס"ד המנחה הנושא הוא פס"ד אלבה, שגם הוא עוסק בהלכות הריגת גוי, שהסתיים דווקא בהרשעה (שם המדינה החליטה להעמיד את אלבה לדין).
&nbsp
אגב, יש גם איסור על התסה לדבר אלימות או טרור:
(תיקון מס' 66) תשס"ב-2002
144ד2. (א) המפרסם קריאה לעשיית מעשה אלימות או טרור, או דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה אלימות או טרור, תמיכה בו או הזדהות עמו (בסעיף זה – פרסום מסית), ועל פי תוכנו של הפרסום המסית והנסיבות שבהן פורסם, יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה אלימות או טרור, דינו – מאסר חמש שנים.
(ב) בסעיף זה, "מעשה אלימות או טרור" – עבירה הפוגעת בגופו של אדם או המעמידה אדם בסכנת מוות או בסכנת חבלה חמורה.

BravoMan

Active member
מצד אחד מחמיר, אך מצד שני נשמע לי (ושוב - לא עו"ד!)

שהוא גם מנסה לדייק יותר.
&nbsp
וזה לדעתי האישית, הבדל חשוב בין חוק טוב לחוק רע - חוקים רעים נוטים להיות רעים לאו דווקא כי כוונת העומדים מאחוריהם רעה, אלא בגלל שהם רחבים, ובמקום לטפל בבעיה ספציפית, גורמים להרבה colateral damage (ברח לי המונח העברי כרגע).
&nbsp
החוק בארץ שציטטת, ואני מני שהוא מלווה בעוד הגדרות למה היא "גזענות" ו-"הסטה" מנסה לדייק וכפי שהצגת בעצמך, הדיוק הזה הוא שהציל את הספר.
&nbsp
ייתכן שגם לחוק הקנדי יש סייגים והחידודים שלא הובאו כאן, כאמור לא מכיר, אבל אם אין, זו בעיה.

shirai ryu

New member
אפשר רק להתעלם מזה

לא צריך לנהל על זה דיון.
גם לא לתת לזה במה.

shirai ryu

New member
אני לא מתעלם. אני פשוט לא מתעסק באנשים שהם לא מהסוג שלי

אני לא מדבר על אנשים מאמינים,
כי זה כמו שאני אדבר על אנשים שחורים, ועל ראפ או היפ הופ,
אני לא צריך להזכיר לעצמי שאני לבן, ושלא גדלתי כמו שחור.

האם למישהו משהו לא טעים אני צריך להכריח אותו כמה זה כן טעים?
לא. חבל על הזמן. הוא לא אוהב. מה זה קשור אליי.
אתה מבין במה אתה מתעסק?
אולי עכשיו אתה מבין.

אני שמח לעזור לאנשים, בעיקר לנשים, כי זה מה שהדרך בחיים בחרו שאעשה.
אכפת לי מכולם, ולכן אני לא שופט אף אחד.

תנסה את זה. החיים שלך יהיו הרבה יותר טובים

לא רחוק היום בו חרדים יהיו רוב היהודים בישראל.

ואם עכשיו אנחנו כבר רואים כמה המפלגות החרדיות חזקות באופן לא פרופורציונאלי לגודל שלהן, אפשר רק להניח שהכוח שיהיה להן יהיה כל כך גדול, שחוקים דתיים רבים יעברו בלי שהחילונים יוכלו להלחם בזה.
&nbsp
אז נכון, לא בטוח שהמסעדה שלך (או אתה באופן אישי) תשרדו עד אז - אבל מתי שהוא, לצערי, יגיע היום בו ישראל תהפוך למדינה דתית, ממש כמו איראן.
&nbsp
האם אתה באמת חושב שמדינה כזו תאפשר להחזיק במסעדה לא כשרה באופן חוקי?

אנטיחומר

Well-known member
דבריך הגיוניים, אבל לא מסתדר לדוגמא עם...

העניין הצבאי בפורמת האירני, נישאלת השאלה האם בהקמת צבא חרדי
משטרה. בתי כלא וכו, יהפכו החרדים למוטציה חילונית במובן החיובי

אנטיחומר

Well-known member

עכשיו הכל מסתדר

shirai ryu

New member
כן. כבר כתבתי שכן.

הן לא חזקות.
זה שאתה מפחד, לא אומר שגם אני.

אין שום רע בפחד, כל עוד מתמודדים איתו.

וכן, אני אכן מפחד.
אני מפחד שהבת שלי תאלץ לחיות במדינה שרואה בנשים אזרחיות סוג ב'.
אני מפחד שהאזרחות של הבן שלי תהיה מוטלת בספק רק בגלל שהוא נולד בצבע "הלא נכון".
אני מפחד שהם כבר לא יוכלו לראות בישראל את הבית שאנחנו רואים בה היום.
אני מפחד, אבל אני לא נותן לפחד לשתק אותי.
אני מנסה לפעול למען העתיד של ילדי, של זוגתי ושלי, וכן, גם למען העתיד של ישראל.
&nbsp
אתה, לעומת זאת, דוחף את האצבעות לאוזניים ושר בקול רם על כמה אתה חכם והשאר לא. אתה מתחמק מלחשוב לעומק (אם בגלל שאתה לא רוצה או בגלל שאתה לא מסוגל), ואתה מסרב לראות את האמת העגומה, גם כאשר היא מונחת לפניך במערומיה.
אתה התגלמות מושלמת של "תרבות הסמוך" וככזה - אתה והשקפת העולם שלך לוקים בחוסר אמינות משווע.
&nbsp
אתה מוזמן להמשיך לחיות בבועה שלך, אבל אל תבוא לבכות לנו כשיפוצצו לך אותה בכוח. וביום הזה, תשתדל לזכור דבר אחד: אמרתי לך.
&nbsp

למעלה