איך חותכים אחרי דייט שני?

איך חותכים אחרי דייט שני?

חברים הכירו לי מישהי. השיחה הראשונה בטלפון הייתה מצוינת...דיברנו המון זמן וסיימנו עם כאב בטן מהצחוק. העובדה שהיא רואת חשבון, ושאני בדיוק סיימתי מקרה לא נעים עם מס הכנסה נתן לנו נושא משותף.

הזמנתי אותה לדייט. אני, כאדם ששונא דייטים ומתנגד בכל תוקף לישיבה המטומטמת הזו בבית קפה לראיון, וחסר נסיון בדבר הזה יחסית למשל לכמה כאן בפורום, הצלחתי לא רע.

פשוט הייתי אני. ציני להחריד אבל יודע לתת את הרספקט המתאים למעמד.

כששאלה איזו אישה אני מחפש, השבתי לה "מפוצצת בכסף".
אבל אל דאגה, כמובן שהשבתי לה את התשובה האמיתית, שהכי חשוב לי שתהיה תקשורת והבנה, ומשם כבר נוכל לבנות הרבה יחד. היא הופתעה נורא.

כששאלה אם "חצי-חצי" בסוף,
שאלתי אותה האם לא חבל לנסות להכשיל אותי עם דבר פשוט כזה?

היא השתגעה ממני. אחרי בית הקפה הלכנו לטיילת והיה פשוט נהדר. פשוט היינו מוקסמים אחד מהשני. היא נורא מתוקה.

הזמנתי אותה לדייט שני. היא באה עם לחם שהיא הכינה שאטעם. ולקחתי אותה ספונטנית למצפה והיא מאד אהבה.

אחרי כל שבירת הקרח/שבירת המתח/התפרקות של הדייט הראשון, היינו צריכים הרי קצת שקט ויותר רצינות לדבר ולהכיר. ככה ראיתי את הדברים.

אז ישבנו. ואז היא שאלה "אז אתה הנדסאי?" עניתי שכן. ובהצטיינות. "ואתה לא רוצה לשדרג למהנדס?" עניתי שניסיתי המון אז בזמנו, עד שלא נותר לי כוח לזה והעדפתי להיות יותר פרקטי ולהמשיך הלאה.

היא אמרה שזה אחד מהקריטריונים שלה, ושזה מאד חשוב לה. ושהנדסאי זה בכלל לא תואר ראשון, ושזה בעצם י"ג - י"ד מבחינתה.

נכנסתי להלם. היא לא מכירה אותי בכלל. אני עצמאי כבר יותר מעשור. סיכנתי את החיים שלי במדינות זרות כדי להגיע למה שהגעתי והכל בעצמי. בלי ירושה, בלי מתנות מאף אחד (וממש לא בעזרת הלימודים, אלו רק גזלו ממני זמן בדיעבד).

בתחילה זה היה שוק. לאחר מכן התגוננות קצרה ולאחר מכן התעשתות וניסיון להסביר לה שקריירה נמדדת בכסף בסופו של דבר. רמז ממש עבה עבורה. שעכשיו אני נורא מצטער שבכלל שיגרתי. תמיד אני מנסה להסתיר את זה בקשרים שלי.

היא שמה לב שהעניין נכנס בי. היא התנצלה וניסתה להסביר שזהו חלק מהקריטריונים שהיא קבעה לעצמה לגבי בן הזוג שלה. היא גם סיפרה לי על אביה, שבגיל מאוחר החליט ללמוד מנהל עסקים ומסיבה יחידה כדי להעניק לילדיו דוגמה (בטח אבא, בטח)

היא הייתה מתוחה בדרך הביתה. לאחר מכן שיגרה לי הודעה "אני מבטלת כל קריטריון לגביך".

חבר'ה הפגיעה קשה. באתי ממשפחה קשת יום וכל חיי סובבים סביב ההצלחה שלי. מהעצבים חלמתי בהקיץ איך אני מראה לה את הצהרת ההון האחרונה מ2012 שנושקת למיליון ואז היא תבין. היא רואת חשבון הרי.

ניסיתי היום לחזור לשגרה שלנו בווטסאפ. אבל אני לא מצליח.

אני רוצה לחתוך.

השאלה שלי: איך עושים את זה מבלי להשאיר לה תחושת אשמה. לכולנו היה את הבחורה/בחור החארות האלו שלא היה להם אכפת להשאיר אותנו אשמים. אז אנחנו בטח נדע איך לא לעשות את זה.

מה?

הודעה?

פגישה?

תודה...

Shamy

New member
טלפון

זה אמור להספיק...

תראה אף פעם אין דרך להמתיק את הגלולה המרה הזאת .
מה שכן פשוט תגיד בנחמדות שאתה מצטער אבל זה לא מסתדר לך ושאתה מאחל הצלחה בהמשך הדרך. אני הייתי במקומך מנסה להשאיר את זה פורמלי ולא להכנס לשיחה והסברים על למה לא וכאלה , לא רלוונטי ולא מעניין ואתה רק יצאת איתה לדייט אחד.שורה תחתונה אתם עדיין זרים אתה לא חייב לה דו"ח

לדעתי חבל חבל חבל...

הייתה כימייה מצוינת, היא אמרה משפט לא במקום שפגע בך, היא התנצלה מאד (אם הבנתי נכון את המשפט אני מבטלת כל קריטריון לגביך..) אין מערכות יחסית שלא נפגעים לפעמים וגם עמוקות. תיקח כמה ימים לעכל את הפגיעה או הטינה ואז תדבר איתה על זה שנפגעת מזה בצורה בוגרת. ואולי זו תוכל להיות מקפצה. אני חושבת שלהגיד "אני מחפש בחורה מפוצצת בכסף" זה הרבה יותר וולגרי מלהגיד שמחפשים מישהו עם תואר ראשון. אתה פשוט ערבבת פה כנראה את האישיו האישי שלך עם הצלחה מהרקע ולא רק ההיגיון שבסטנדרט הזה.

satori79

New member
מסכים, חבל לוותר

נשמעת כמו בחורה איכותית שדווקא נהנתה בחברתה.
עזוב את מה שאנשים אומרים.. יש סאבטקסט. ונשמע כי היא מעוניינת בך.

בהצלחה

זה יותר המקום שבו היא נמצאת

של אם תלמד, הכל יסתדר לך. מה שההורים שלנו מכרו לנו כל הזמן.

זה טוב, עובדה, זה מה שנתן לרובנו את הדרייב ללמוד, אבל מתישהו חלקנו מבינים שזה לא בדיוק כך. זה מירוץ שלא נגמר. יש הצפה של תארים ראשונים במקצוע מסויים? המעסיקים מבסוטים. כך יש להם המון אלטרנטיבות לסחוט את העובד שרוצה לעבוד ולהנחית תנאים ובמיוחד שכר. קבל מהנדס רענן במחיר מצוין.

התלמידים מבינים את העניין ורצים לעשות תואר שני? אין בעיה. המעסיקים יעשו אותו הדבר גם לתואר השני.

כמה אנשים בעלי תואר שני עובדים בעבודה לא קשורה, או עם שכר שבכלל לא חשבו עליו כשבחרו להיכנס לזה?

אני חלילה לא אומר שהדעה שלי לעיל היא הקובעת או משקפת את כל התמונה.

אבל היא כ"כ רחוקה מזה. נראה לי שיהיה קשה לגשר על הפער ההבנתי הזה. וזה עניין חשוב.

זה משהו שאתה יכול לגרום לה להבין

אם היא לא נחשפה לזה, רוב האנשים לא נחשפו לזה וחושבים כמו המיינסטרים. היא מעונינת בך ואתה יכול לפתוח את הראש שלה ואולי זה אפילו ילהיב אותה (עצמאי זה בדרכ נשמע דיי מרשים בסך הכל), אז למה לוותר?
או שאתה מחפש מישהי לא מציאותית (שגם תהיה עשירה, חכמה ויפה בדיוק עם אותה דעה וראש כמו שלך, ושזה ילך רק חלק בלי שום אתגרים) או, שהאישיו שיש לך לגבי כסף שם לך מכשול בדרך לחלום לבית חם. הרגישות הגבוהה שלך לנושא גורמת לך להיפגע עמוקות מקריטריון שהוא בסך הכל מאד סטנדרטי, בלי לפתוח את הראש ולהשפיע על זווית הראייה של האישה שבגדול מצאה חן בעיניך. כמו שהצלחת לשנות את המצב בכלכלי שלך בכוחות עצמך, אתה לא חושב שתוכל להציג את זה ככה לנשים?

היא אפילו הורידה את הקריטריון הזה כי מצאת חן בעיניה ועוד בלי שהיא מבינה מה הכוונה שאין לך תואר ראשון. שאפו לה. לא מבינה אותך.

היא בת 25 ואני בן 31

למרות שהיא עושה רושם טוב, החשש שלי הוא שאצטרך להסביר לה עוד דברים מהותיים בחיים.

hiGh jacKed

New member
לפי הגיל שלה אפשר להבין

היא עדיין חושבת כמו ילדה
אני אומר לך בתור אקדמאי והנדסאי
שתשמור את הקריטריונים שלה למשרד רו"ח שהיא עובדת בו...
לדעתי גם אם נשמע שנהניתם נשמע שהיא עדיין חושבת כמו ילדה.
אם יש ביניכם כימיה אמיתית זה לא אמור להוות מיכשול

wolik

New member
עצמאי זה מרשים אישה רק אם היא מכירה את העסק

ויכולה לוודא שהוא רווחי, חוקי וללא ממונף. בכל מצב אחר היא יכולה להיקלע למצב שיש פשיטת רגל במשפחה ולכן תעדיף לנהוג בזהירות.

לעומת זאת, מה כבר יכול לקרות לשכיר ? יפטרו אותו ? אז יש לו תארים + ניסיון וזה יבטיח לו עבודה.

wolik

New member
מה זה משנה הבדל דעות בתחום הזה ?

אז היא מאמינה בתארים והשכלה גבוהה, ואתה מאמין ביצירת מזומן באופן מיידי על ידי עסק.
האם הבדל בגישה כלפי שוק התעסוקה, אמור להרוס את הקשר שלכם ?

באופן אישי, אני יכול להגיד שהערך של השכלה גבוהה הוא לא רק בכמות הכסף שזה נותן לך לאחר סיום התואר / תארים, אלא הידע הענק שצוברים בצורה אפקטיבית, שנשאר לכל החיים, ומשנה את האדם.

אז מה אם בחורה שלמדה ביולוגיה בטכניון, מרוויחה 6000 באיזה חברת פארמה קיקיונית ?
האישיות שלה תהיה פי 5 יותר מעניינת מאנשים שויתרו לעצמם והלכו "לעשות כסף".

Nirwood

New member
"אנשים שויתרו לעצמם והלכו לעשות כסף"

בכנות:

אחד המשפטים המצחיקים שיצא לי לקרוא (מאז ומעולם, באמת...).

תן לי לגלות לך סוד:

מרבית הסטודנטים שהולכים לעשות תואר, חושבים מה יהיה איתם אחרי התואר וכמה הם ירוויחו.

אני באופן אישי לא ממש מכיר סטודנטים שאומרים לעצמם "האא שטויות, אז אני אקרע את התחת 4 שנים בטכניון, אשקיע עשרות אלפי שקלים על התואר והמחיה, אבל זה ממש לא משנה אם אחרי התואר אני לא אמצא עבודה, או כן אמצא, אבל היא תביא לי משכורת מצחיקה - העיקר התואר!".

*אני חושב שהתואר זה לא מה שמעניק לך חוכמת חיים, או הופך אותך לאדם "מעניין" יותר.

אני חושב שמה שגורם לזה, זה קריאת ספרים, וטיול ברחבי העולם על מנת להכיר לעומק תרבויות וארצות שונות.

*אני מכיר אנשים עם תואר ברפואה שלא יודעים להבריג בורג לקיר, או לפרמט מחשב עם מערכת הפעלה - אז מה זה אומר עליהם?

אני מניח שאתה בסה"כ קורבן של האקדמיה שעשתה לך שטיפת מוח להאמין שללא תואר לא ייצא ממך כלום, אני יכול לנחם אותך שמלבד אליך ישנם עוד מספר מליוני אנשים שעברו שטיפת מוח דומה.

במיוחד לגבי השכלה דרך קריאת ספרים.
בימנו תואר זה סטטוס חברתי, דחיית החלטות וחובה למי שלא יוכל להתפתח לבד. (אבל אני מודה שזו הכללה גסה מאד).
כמעט ירקתי לאיזו ידידה בפנים כששאלתי אותה אם למדה משהו מהתואר בתכלס, והיא אמרה שהיא לא זוכרת ולא תזכור ממנו כלום. ממש פתטי.

לא הבנת - היא הקטינה אותו, אמרה שהיא מכבדת רק אקדמאים

ואם הוא לא אקדמאי, הוא לא שווה.
אין לו עיניין לבלות עם אישה שלא מכבדת ומקבלת אותו כמו שהוא ועוד בטרם הכירה אותו פצחה בפרוייקט שיקום שכונות והמליצה לו בחום ללכת ללמוד מהנדס... רוב הבחורות דוחות את פרוייקט שיקום שכונות לאחרי שקיבלו לפחות טבעת אחת... אבל כמו שכתבתי, היא עלתה על טעותשלה מוקדם, ועל זה נאמר : מודה ועוזב - ירוחם

Nirwood

New member
נראה לי שיש לך בעיה פסיכולוגית...

אחרת אין הסבר למה שכתבת.

היא כולה ציינה שלדעתה הנדסאי זה י"ג, י"ד (מה שבתכלס באמת נכון), זה שהתמזל מזלך והצלחת לעשות קרירה עם תואר הנדסאי זה מעולה.

אני מכיר גם חבר'ה בלי 12 שנות לימוד שהצליחו לעשות קרירה בתור חאפרים והיום הם יושבים על מיליונים.

*יכול להיות שהיא הגיעה ממשפחה אקדמאית, או שפשוט השקפת העולם שלה בתחום הלימודי הוא שונה משלך.

זה שהיא הביאה איזה הערה אחת בכל ה2 דייטים שעשיתם ביחד זה לא משהו שמצדיק ניתוק קשר.

לפי איך שזה נראה מהצד, אתה פשוט סופר רגיש בנוגע למקצוע שלך "מי היא שתגיד לי אם אני מצליח או לא".

-אני חושב שהיא דווקא מאוד התרשמה ממך, וחבל לזרוק את הקשר בגלל זה.

לדעתי אתה צריך לשים את הנושא הזה בצד, ולתת לה עוד צ'אנס, תנסה להכיר אותה טוב יותר.

נ.ב

*עניין התארים זה באמת דבר שולי, אני בלי שום תואר - ישר אחרי הבגרויות הלכתי ל4 שנים לצבא (3 שנים סדיר + שנה קבע כחלק מדרישות היחידה), מיד אחרי הצבא טסתי לטיול בחו"ל, ואז כשחזרתי לארץ הקמתי את העסק שלי, שהיום נמצא במחזור רווחים שנתי של מליוני שקלים.

בגלל זה אני מבין על מה אתה מדבר כשאתה יוצא עם "אקדמאיות" שבהתחלה לא יודעות איך לעכל שאין לך תואר, או שיש לך תואר אבל הוא לא ממש נחשק, ואח"כ הן מקבלות את השוק כשהן מגלות כמה אתה מרוויח.

אני חייב להסתיר את זה

אני לא רוצה שזה יהווה להן פקטור.

וגם סגנון החיים שלי הוא די רגיל וצנוע, לא מתפאר. כרגע כל החיים שלי סובבים סביב מטרה אחת - לבנות בית בעתיד. וקשה לי לעשות פוזות.

וזו בעיה. כשאתה שכיר הן יודעות תוך עשר דקות כמה אתה מרוויח. תוך כמה ימים של היכרות, יש להן כבר אומדן מה יכול להיות המצב הכלכלי שלך.

אני לא יכול לבוא ולהראות לבנות הזוג שלי ספרי חשבונות...

Nirwood

New member
חשוב מאוד להסתיר את זה...

אני אכלתי המון לוקשים בגלל זה.

כנראה שלבחורות יש מכ"ם של כרטיסי אשראי במוח, ברגע שאתה פעם אחת משלם עליהן, הן ישר קולטות את האשראי שלך, ויודעות בשניה כמה אתה שווה.

*בגלל זה למדתי לקח מדייטים, ועברתי לשלם במזומן.

רק בחורות שהקשר התעמק איתן (לפחות 3 חודשים) ידעו יותר עליי, ועל תחום העיסוק שלי.

-בישראל יש המון גולד דיגריות, צריך לדעת איך לתמרן כדי לא ליפול על אחת :-\

אני לא מחפש כוסיות על

אבל תמוה לי משום מה שהעדפה לפי מראה חיצוני נחשבת פסולה בעוד תכונות הנשקלות על ידי נשים בהעדפת בן זוג הן לגיטימיות. למה זה כן וזה לא?
הרי לנשים יש מגוון פנטזיות לצאת עם אנשים בכירים כמו מנכלים,שרי ממשלה,טייקונים וכל מיני אנשים אחרים בעמדות בכירות ועמדות כוח עם סטטוס גבוה,
המון פעמים יוצא לראות אשה שנראית טוב אבל דלת הישגים עם בן זוג בעמדה בכירה מאוד.
אני מאמין שהסיבה לכך שהעדפה לפי מראה זוכה ליחס שלילי יותר נעוצה בתפיסה שמראה לא ניתן לשנות בעוד קריירה מזהב תמיד ניתן להשיג אם מתאמצים,זה שקר והשליית ההמון, רוב האנשים ואני בתוכם ,גם אם יתאמצו שנים לא יצליחו להיות נוחי דנקנר.
חוץ מזה,שגם נשים שופטות לפי מראה חיצוני,נכון ,היופי לא מעניין אותן במיוחד,אבל חשוב להן שזה יהיה גבר עם נתונים פיזים מרשימים ,קרי גבוה מהגובה שלהן ,רחב(לפחות ביחסן אלהן).וכו'

בהנחה שאתה לא ציני :)

איך אתה עושה את זה?
הכוונה היא איך אתה משקיט את החלק הזה?
הרי הן רוצות לדעת במה אתה עוסק. "זה חשוב להן".

העניין הוא גם שהעיסוק שלי נשמע כמו דבר דמיוני לחלוטין, שלקוח מסרט אקשן...ובליווי חוסר הפרטים, מתכון טוב לחשדות בסגנון של "משהו פישי אצל הבחור הזה".

למעלה