איך יודעים מה ללמוד?

Voodo Doll

New member
איך יודעים מה ללמוד?

יש לי בערך שבוע וכמה ימים להחליט אם אני מקדישה את ה5 שנים הבאות שלי לאדריכלות או בוחרת מקצוע פשוט ומהיר יותר(טכנאית מוצרי חשמל\מוצרי טלפון, תעודת הנדסאית, מזכירה, כו'..)
קצת רקע על עצמי: אני בנאדם עצלן, חסר סבלנות, אין לי עניין בילדים או חיים עשירים, הדבר היחיד שלי רצון אליו זה לגור בחו"ל, אבל הדרך היחידה שאני רואה לעצמי זה דרך חתונה. אין לי עניין להקדיש את החיים שלי לקריירה, אני רוצה עבודה טכנית שבה אני עובדת מ8 עד 4, כמה שפחות אינטרקציה עם אנשים ושאני יכולה לעבוד לבד. השאלה אם זה אפשרי למצוא עבודה דרך קורס? האם היחס בעבודה שונה באופן משמעותי לרעה והאם מפטרים ביותר קלות?
מה לדעתכם כדאי לעשות והאם הייתה לכם התלבטות דומה?

ממממ.....

עבודה כמה שפחות אינטרקציה עם אנשים, יהיה לך משעמם ובודד... מצד אחד אני מבינה אותך גם אני בן אדם שמאוד אוהב את השקט שלו ומעדיפה לעיתים להיות עם עצמי...אבל רוב שעות היום את נמצאת במקום העבודה ולפחות שם שתהיי בחברה ולא לבד, זה די מדכא...

אני עובדת עם ילדים, לפני שהתחלתי לעבוד עם ילדים עבדתי בעבודות סתם, ואז התחלתי לעבוד עם ילדים והבנתי שזה היעוד שלי וזה מה שאני לומדת אוטוטו מתחילה שנה שניה בקורס מחנכות לתינוקות גילאי לידה עד שלוש (גננת לצעירים...)

בקצרה,מה שאני באה להגיד, שתלכי עם הלב...תצברי ניסיון בעבודות שונות ומה שאת הכי מתחברת תלכי ללמוד את התחום הזה בכדי להתקדם באופן מקצועי...כמו שאני עשיתי בהתחלה עבדתי כמטפלת בלי ניסיון ובשביל להתקדם להיות גננת אני עכשיו לומדת...

שיהיה המון בהצלחה!

Voodo Doll

New member
היי

תודה על התגובה. כבר הייתי בשלב הזה של להתנסות בכל מיני עבודות. כלום, אבל ממש כלום לא מתאים לי. מה שמעניין אותי(אנימציה, קרימינולוגיה) אני לא אמצא עבודה וחבל על הזמן.
עבודה עם תינוקות נשמע נחמד.. אם הייתי אוהבת ילדים הייתי הולכת על זה

eveik

New member
אפשר למצוא עבודה באנימציה

זה פשוט לא קל. השאלה היא - עד כמה את רוצה את זה?

zombiex

New member
דעתי

אם את לא ממש מתעניינת באדריכלות, זה נראה לי טעות להקדיש 5 שנים ללימודים של זה.
מהצורה שתיארת את העבודה שהיית רוצה לעבוד בה, נראה לי שאדריכלות זה ממש לא הכיוון.
לא כתבת מה מעניין אותך או במה את טובה..

Voodo Doll

New member
לא תמיד חייבים להפוך תחביב למקצוע

אני מציירת מגיל צעיר והתחלתי להתעניין בקרימינולוגיה(יותר נכון בעבריינים ומקרי רציחות) מגיל 16, אבל אני כמעט בטוחה שאני אשאר בלי עבודה אם אעשה בזה תואר. (באנימציה כי זה לא מפותח בארץ ובקרימינולוגיה כי אין לי רקע צבאי)
אדריכלות לפחות יש עבודה וצריך יצירתיות, שזה משהו שאני טובה בו.

Kibiniloch

New member
נתחיל מזה שבאדריכלות יש עבודה רק לבעלי קשרים

זה תחום שמאוווווד קשה להכנס אליו, הכרתי בחור מוכשר בטירוף שצייר מדהים ולמד אדריכלות בטכניון, וכשסיים את התואר הוא הלך להיות מדריך בחוג D&D לילדים...

אבל למה שלא תנסי להכנס למשטרה? ההתחלה שם לא קלה אבל הקידומים באים מהר למוכשרים, ואם עושים תארים שקשורים לעבודה זה העלאה אוטומטית בשכר.
למשטרה בארץ יש שם רע, ולדעתי בצדק בגדול, אבל יחד עם זה יש להם גם הרבה יחידות טובות, אחותי הגדולה הייתה במשטרה תקופה קצרה מאוד יחסית ובתפקיד האחרון שלה היא הייתה חוקרת פושעים באחת התחנות..
נראה לי ששווה לבדוק.
אה, וגם לה היה רקע רק באומנות :)

Kagg6

New member
ברוכה הבאה למועדון

של אנשים שלא מוצאים את עצמם מבחינת לימודים. באסה:(

Kagg6

New member
כמובן

לימודים זה דבר חשוב מאוד. יש הרבה דברים שאני הייתי שמח ללמוד, אבל אני כבר לא ילד בן 20 עם הרבה זמן, אני כבר בן 25.

אני עדיין תקוע בצומת הזאת, כל הזמן מברר, שואל ומתייעץ, אבל אין משהו שאני ננעלתי עליו 100%.........

לדוגמא, יש לי חבר שהוא נעול להיות רופא, והוא אמר לי שהוא מובן לעשות 7 פסיכמוטרי, להשלים בגרויות גם אם זה יקח לו שנים, ואז עוד 10 שנים של לימודים והתמחות...

תכלס, אני מקנא בו

Kagg6

New member
הוא רוצה ללמוד בארץ

למרות שיש לו דרכון אמריקאי... לכי תביני אנשים כאלה

Optimistic Girl

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני יודעת מי את

ידעתי שהכינוי שלך מוכר לי...
נו טוב האדריכלות עזרה לי

התתני לי להיות פסיכולוגית בגרוש לרגע
ולכתוב על סמך ההיכרות איתך:

את הולכת לעשות תואר כדי שההורים שלך יעריכו אותך
וכדי להיות שווה ל...אחותך?

בעצם לא חשוב מה אנחנו נגיד לך
את בסופו של דבר תעשי מה שאת חושבת.

אם את אומרת שאת עצלנית
לא חושבת שזה נכון... אולי אנשים אחרים אמרו לך את זה...
אולי את עצלנית מבחינת לימודים?
אך באופן כללי את ממש לא אדם עצלן!!!

אם יש לך חלום להגר לחול
תבחרתי לך מקצוע שיתאים לשם.
אני כבר חפרתי וחרשתי בפורומים
ואומרת לך ישר שאדריכלות נפסל שם...בחול...

אם כבר תלמדי תואר ראשון בקרימינולוגיה וסעציולוגיה ואז
תעשי דוקטורט בחו"ל
אבל בתנאי שאת אוהבת ללמוד.

אם לא
אני מבטיחה לך שאם תלמדי מקצוע טכני ותהיה לך חשיבה חיובית על כך שאת תאמיני שאת תמצאי עבודה בחו'ל
זה יקרה!!!

גם אני מכוונת להגר!!
החלום והתיכנונים שלי עדיין בתוקף

Voodo Doll

New member
נממ

"את הולכת לעשות תואר כדי שההורים שלך יעריכו אותך
וכדי להיות שווה ל...אחותך?"
לא ברור לי מאיפה הסקת את זה או מה קשור לאחותי, הדבר האחרון שאני עושה זה לרצות את ההורים שלי.

"אולי את עצלנית מבחינת לימודים? " בינגו.

"אני כבר חפרתי וחרשתי בפורומים
ואומרת לך ישר שאדריכלות נפסל שם...בחול..." איפה קראת שזה נפסל? אני דיברתי עם אדריכל ויש לו הרבה מכרים שעברו לעבוד בחו"ל. נכון צריך לעשות מבחנים לפני שיש לך רשיון, אבל אף פעם לא שמעתי שאדריכלות זה נפסל שם(וגם אני חרשתי לא מעט)

"אם כבר תלמדי תואר ראשון בקרימינולוגיה וסעציולוגיה ואז
תעשי דוקטורט בחו"ל"
דוקטורט רחוק לי:) ואני לא רוצה יותר מתואר ראשון.

Optimistic Girl

New member
רואה?

את בכל זאת תלכי ללמוד אדריכלות

לפחותמזה מה שאני מבינה מהודעתך...
על כל פנים תעשי מה שהלב אומר לך ותסמכי על אינטואיציה

תכתבי שוב בפורום הגירה/ישראלים בקנדה על אדרכלות ותראי מה הם כותבים שם.

נ.ב
אם את עצלנית מבחינה לימודית
איך את רואה את עצמך שורדת 5 שנים??
ואחכ איך את רואה את עצמך ניגשת למבחני מקצוע בקנדה?

אם את לא מצליחה לראות את זה בדימיונך
או שזה מעורר בך תחושה רעה
אז זה לא זה.

אולי תדברי עם כאלו שלומדים ארדיכלות? בארץ?
אני הכרתי מישהי שאמרה שאחרי שנת לימודים היא פורשת
כי היא הבינה שזה לא מה שחשבה שזה...
והיא הלכה ללמוד הום סטיילינג...

Voodo Doll

New member
פורום הגירה הם ממורמרים.

דיברתי עם אנשים שלומדים אדריכלות.
כל אחד ומה ששלו. לא נראה לי שהיא תמצא עבודה רצינית עם הומסטיילינג

קשה לי לחשוב מה יהיה בקנדה\בעוד 5-8 שנים. יש אמת במה שאת אומרת, אני פשוט מציגה את היתרונות מול החסרונות, כי הרבה מאוד אנשים מראים את החסרונות ומזהירים, אבל אני עדיין לא החלטתי כלום.

למעלה