איך יודעים מה ללמוד?

CtrlAltDele

New member
כיוון שזהו פורום אהוב עליי יותר מאשר פורום סט

ודנטים אכתוב לך את דעתי האישית והקרובה פה.

אמנם אני סטודנטית שנה רביעית "רק" לעיצוב פנים אבל אגיד לך מנסיוני
זה לא מקצוע ולימודים שמתאימים לעצלים.
שנה ראשונה שלי הייתה שנה שלמדתי 4 ימים מלאים - מ8 בבוקר עד 6-7 בערב.
שנה שניה כנ"ל.
שנה שלישית סמסטר ראשון היה גם כן סמסטר מלא וסמסטר השני - קליל - רק 3 ימים.

אבל היי.. הגשות - כל יומיים הגשה, עבודות ללא הפסקה. התקופה הרגועה הייתה תקופת "מבחנים" - בכל חוג אחר היא התקופה הקשה ביותר.

לפני כל הגשה - ערים עד 4-5 בבוקר להיות מוכנים להגשת סטודיו (קורס ראשי שמתקיים פעמיים בשבוע)

אבל היי! ציוד, פאק כמה כסף הוא עולה - מודלים! ומחשב מספיק טוב וכנראה שגם צריך לעבוד בשביל לממן את התואר הזה.

הא.. רגע איזה כיף.. סיימתי שנה שלישית בהצטיינות ואני בחופשת סמסטר, אבל ליום רביעי אני צריכה לשפר את הפרוייקט שלי לתערוכת מצטייינים - כנראה אני לא באמת בחופש (כן כן, ככה היה בכל השנים הקודמות גם)

הא.. יש לסיים גם סטאז...

רגע? עצלנית אמרת?
למי יש זמן?

ובקשר למבחני כניסה - תיק עבודות+מבחן מעשי+ראיון קבלה זה מינימום - ולא בטוח שמכינה תפתור לך את זה.

אז.. בהצלחה.

EdisonGirl

New member
חחח כמוני כמוך

אני מילאתי את השאלון הזה, כשכל מה שרציתי היה לקבור את עצמי במעבדה במרתף ולחיות שם עם המחקרים שלי ואולי עם כמה חתולים- להיות לבד. לא להזדקק לאינטרקציה עם אנשים.. זה כ"כ קסם לי.

אז הלכתי ללמוד פסיכולוגיה וביולוגיה,
איפה? באוניברסיטה הפתוחה כמובן (כמה שפחות אינטרקציה עם אנשים, כבר אמרנו?)
ומה המטרה? חקר המוח.

אחרי שנה הבנתי שזה פשוט לא זה. למרות הסלידה המטורפת שלי ממסגרות, הבנתי שאני זקוקה להן, ויותר מזה- אני פשוט לא יודעת ללמוד. זה קצת הפתיע אותי, כי כולם חשבו כל הזמן שאני מעין "אנציקלופדיה מהלכת", ומסתבר שכשמכניסים את זה למסגרת של מבחנים, פתאום ממש לא בא לי. למה? כי אתם לא תקבעו עבורי את הלו"ז של מה שאני אלמד ומה שאני אעשה עם זה, ובטח שלא תעזו לתקוע לי שם מבחן בסוף. אף פעם לא למדתי למבחנים ובכל זאת הצלחתי, אבל באוניברסיטה אין אפשרות להצליח בלי ללמוד...
מבחוץ זה בהחלט נראה כמו עצלות או דחיינות, אני מודה

אם את יודעת מראש שיש סיכוי טוב שלא תהיה לך סבלנות ללימודים, אל תתחילי בכלל. אני לומדת היום עיצוב תעשייתי, שזה מקצוע שמשלב בעיקר פרוייקטים וחשיבה טכנית, ואין מבחנים עיוניים כמעט. ואני מרגישה סופסוף בבית

אם אין לך סבלנות ללמוד, תחשבי מה את רוצה לעשות, וקחי לימודי תעודה או תארים מעשיים יותר- כמה שפחות היתקלות במאסות של חומר לימוד יבש ומעייף.
ולגבי ה"לבד"? מצאתי את עצמי עובדת במקומות שאני נמצאת בהם במרכז העניינים! לא רק חלק מצוות, אלא אפילו מנהלת צוות, עומדת ומדברת כשאנשים מביטים בי ומקשיבים... זה הכי רחוק ממה שחשבתי אי פעם שאני אעשה.

אם את טובה במה שאת עושה, את יכולה להצליח גם בלי ללמוד אפילו יום אחד עלוב. ממליצה לך באמת למלא את השאלון הזה, ואולי תקבלי רעיונות
זה די ארוך, כך שתתכונני לפנות איזו שעה ולקחת לך משקה טעים בצד. בהצלחה

Voodo Doll

New member
חחח עשיתי אותו גם P:

סורי שאני עונה רק עכשיו משומה פספסתי את ההודעה שלך
יצא לי צלמת\מעצבת גרפית\מעצבת אופנה חחחחחח
הוא לא כלכך מדוייק אבל הבנתי את הרעיון הכללי, מקצועות יצירתיים
שקלתי עיצוב תעשייתי.. פרוייקטים בהשוואה למבחנים נשמע כמו גן עדן. אבל אדריכלות נראה לי יותר מעניין. וכמוך אני חייבת מסגרת שתלחיץ ותאיים עלי אחרת אני לא אוכל ללמוד. בגלל זה תמיד למדתי רק יומיים אחרונים לפני בגרות.. חבל שהטריק הזה לא עובד גם באוניברסיטה P:
איפה את לומדת עכשיו אגב? עשית מכינה בשביל זה?
ותודה:)

אור 173

New member
מדברת איתי על אדריכלות?

קודם כל אני חייב ללכת להשלים בגרויות..אבל בשביל בגרויות אני צריך את גיליון הציונים שלי ..אבל ההרשמה למכללה (שממש קרובה אליי) הסתיימה..אני צריך להמתין עד שנה הבאה

בגלל שאין לי מה ללמוד אני אלך להשלים קצת את הפער בקורס אנגלית ולימודי מחסנאות ממחושבת(למרות שאני לא רוצה לעסוק בזה,ובכלל,אין לי שאיפות מיוחדות לעתיד)
גם אני כמוך.עצלן.חסר סבלנות וביישנות.גיל ה-21.אוף

Voodo Doll

New member
באסה.

אנשים עם אופי כמו שלנו לא שורדים בחברה.

אני קוראת עכשיו על טכנאות שיניים שזה גם משהו ששקלתי בעבר, רק שנתיים ואתה יכול להתחיל לעבוד, בהמשך אתה יכול להתקדם. הבעיה שקצת חבל לי, באופן מפתיע יש לי ציונים יחסית טובים ופסיכומטרי טוב, לטכנאי שיניים צריך להיות רק תעודת בגרות, מרגיש קצת בזבוז לא לנצל את זה.

מה לומדים בלימודי מחסנאות אגב? בחיים לא שמעתי על זה. אישית אם הייתי גבר הייתי הולכת לעבוד עם מנעולים\הובלות. יש בזה אחלה פרנסה בחו"ל.

אור 173

New member
פשוט מאוד,מחסנאות ולוגיסטיקה ממחושבת

זה דבר מבוקש היום.אבל עוד פעם,מי ילך לעבוד בעבודות מחסן ועבודה "שחורה" לכל חייו...זה לא משהו שהייתי רוצה

אור 173

New member
מחסנאי עם תעודה (לא תואר)

יקבל יותר ממה שמקבל מחסנאי ללא תעודה...

Purple Mushroom

New member
ואו. זה קצת מזכיר אותי,

רק בלי החו"ל. מין הפוך, והשיעמום.
בת כמה את אם אפשר לשאול?
אני מציע לך לקרוא שוב את ההודעה של המנהלת. (יש אתר מבחן, שאני מאמין שהוא מהימן).
וללכת למקצוע שהכי יעניין אותך, בהנחה שיש לך כסף או מילגה, ללימודים של 5 שנים, או קורס מהיר יותר כפי שכתבת.
תלכי בעקבות הלב
בהצלחה !
א.א :)
=]

Voodo Doll

New member
ללב שלי יש פיצול אישיות.

אני מעדיפה להסתמך על ההגיון. חבל שהוא לא עובד יותר מדי טוב..
קראתי את ההודעה של המנהלת עכשיו. אין לי כסף, אבל ההורים אומרים שהם יעזרו אז מסתמכת על זה. ו20 למה?

Purple Mushroom

New member
בהצלחה.

שאלתי, לראות אם יש לך ניסיון, אבל את ממש בתחילת החיים הבוגרים.
הרבה בהצלחה, ילדונת. יהיה טוב :)
=]

יש בעיה במבחן הזה,

התוצאה שאתה מקבל היא על סמך כישורים והעדפות משניות והתשובה הסופית שלהם כוללת את העבודות שאתה תהיה "מסוגל לסבול" - לא בהכרח כאלו שתאהב.

אני היום סטודנט לפיזיקה, מתחיל שנה ב'. קשה להגיד שזה מה שאני שואף לעסוק בו בחיי, אבל בחרתי ללכת על הלימודים האלה משיקולים של יציבות וביטחון (לא מצאתי דרך טובה יותר להעביר את הזמן הקרוב).
ואכן, למרות שלא כיוונתי לכך בכלל, שתיים מתוך שלוש מהעבודות המתאימות ביותר לפי תוצאות המבחן קשורות בלימודי פיזיקה.

באמת איך יודעים?

אין לי עצה למשהו קונקרטי וספציפי שאותו תוכלי ללמוד, רק יכולה להגיד שאני מבינה אותך.
לא לכולנו, בעצם לרובנו אין תחום לימודים שהוא דבק בו מגיל 3 ובהחלט בטוח שזה הכיוון שלו גם בגילאי 20+. טוב נו, אני הלכתי ללמוד הוראה ותמיד אמרתי לכולם שאני רוצה להיות מורה כשאהיה גדולה אבל זו לא היתה הכוונה שלי באמת, זה היה להשקיט את כולם ולתת לעצמי אפשרות על פנטזיות אחרות. בסוף מצאתי את עצמי משוטטת באתר של המכללה שלי ומבינה שמצאתי את התחום שמתאים לי!
עכשיו זה לא אומר שאעבוד בתור מורה, לפחות לא כל חיי, אלא למען צבירת הנסיון אבל יש לי שאיפות אחרות בתחום החינוך, אולי בשילוב תחום טיפולי יותר...
אם את לא סגורה על תחום לימודים אל תמהרי להתחיל כי לימודים זה לא עסק קל וזה די מתסכל להיות תקוע במקום שלא טוב לך בו.
תתחילי לחרוש את גוגל בתחומי לימוד שנראים לך רלוונטיים בהיכרות שלך עם עצמך, עם מידת הסבלנות שלך והחיבור האישי שלך ואם את לא בטוחה על אדריכלות, את לא חייבת לקפוץ על זה.

Optimus_Prime

New member
קבלי:

הודעה שלי משרשור ישן שהיה בנושא, ואולי השרשור באופן כללי יכול לעזור..

ביחס להתלבטות הספציפית שלך, לא חסרות עבודות טכניות מונוטוניות של 8 עד 4. אבל קשה מאוד למצוא עבודה בלי אינטרקציה בכלל.. כמו שכתבתי בהודעה ההיא, נסי לחשוב מה את אוהבת/טובה/חושבת שאת יכולה להצליח, ומשם אפשר להמשיך.
לפרוטוקול, אני חושב שאדריכלות זה דבר נהדר. הייתי הולך על זה

למעלה