איך יודעים מתי לבקש שינוי תוכנית בתמ"א חיזוק?

איך יודעים מתי לבקש שינוי תוכנית בתמ"א חיזוק?

שלום רב,
2 שאלות שאשמח לדעת:
רכשתי דירה שהבעלים שלה כבר חתם כחלק משאר הדיירים על חוזה מול יזם וקבלן
וכעת אני נכנס לנעליו. יש עו"ד שמייצג את בעלי הדירות (למרות שהוא מקבל את שכרו מהיזם...)
1) בחוזה לא כתוב כלום על חניה או מחסן, כיצד אני יכול לדעת האם יש חניות ו/או מחסנים מעבר לכמות שמיועדת לדירות החדשות, ובמידה ויש כיצד זה נקבע מי מקבל מה?

2) לצערי התוכנית שהוגשה לעירייה השבוע כוללת ממ"ד שמגיעים אליו דרך חדר :-\
וביטול חלון של המקלחת,
במידה ואני רוצה לבצע שינוי בתוכנית (הזזת המקלחת, וביטול החדר שמוביל לממ"ד) מתי אני צריך לבקש זאת מהקבלן (בתוספת תשלום כמובן)?

שלום

בתמ"א 38 חיזוק על פי רוב לא מתווספים מחסנים.
שינויים בתכניות - אם ניתן - עליך להיפגש עם הקבלן.

אוריתה

בקשר לשינויים בתכניות: אתה בעמדת נחיתות, כיוון

שכבר חתמת על החוזה עם הקבלן [כמו בעסקים ובעסקאות בכלל - לפני ההסכמה או החתימה רשאי כל צד לתבוע כל מה שעולה בדעתו, ואם הצד השני לא יסכים - הוא לא חייב לעשות את העסקה. תלוי מי יותר רוצה או צריך ... . יש להניח שלפני החתימה עם הקבלן הוא רצה מאד בחתימתך (חתימת מי שמכר לך) - ואז עמדת המיקוח "שלך" הייתה טובה.
עכשיו ... . עכשיו אתה "נתון לחסדיו" של הקבלן].

בקשר ל-"התוכנית כוללת ממ"ד שמגיעים אליו דרך חדר":

1. בתמ"א 38/1 (חיזוק) - בהרבה מקרים אין בררה, אלא לתכנן כך (אתה הגעת לפתרון טוב יותר?).

2. אכן, אני נתקל יותר מדי פעמים בדיירים שמסתפקים במה שהם מקבלים - תוך התעלמות ממה שהם יכולים לקבל.
זה כולל גם את רמת התכנון. נתקלתי בתכניות גרועות של תוספות תמ"א 38, שאפילו כאשר הוצע לדיירים, ע"י אחד מהם, תכנון טוב יותר - הם בכלל לא התעניינו, ... משהו כמו: "עזוב אותנו, תן לנו לקבל את הממ"ד והחדר הנוסף והמעלית - ולא אכפת לנו מהשאר".
מטומטמים.

.

למעלה