איך יודעים שבא אביב

tlingit

New member
איך יודעים שבא אביב../images/Emo35.gif

שואל השיר וגם נותן סימנים: "מסתכלים סביב סביב ואם רואים ש.. ואם... אז יודעים, אז יודעים שבא אביב שבא אביב " ואני שואלת: איך יודעים שמסתיים אימון? לא לכל אימון יש סוף ברור כמו זכיה במכרז, קבלת עבודה וכו' יש פעמים שהאימון מלווה חלק מתוכנית העבודה להשגת המטרות מגלים מכשולים ודברים שמקשים על הביצוע ועובדים עליהם אבל האימון לא נועד להיות "גלגלי עזר" לאורך זמן אז איך אתם יודעים כשמגיע הזמן לסגור את האימון, להפרד מהמתאמן/מתאמנת שימשיכו בדרכם לבד
אני אשמח לשמוע מכם בעיקר על המקומות בהם זה פחות מובן מאליו

Shani Couching

New member
גם אני מתחבטת עם שאלה כזו

כרגע אני מאמנת בחור לקראת סיום (5 חודשים 12 מפגשים). הוא הגיע לאחר תסכול מעצמו ומכולם, חסר מוטיבציה, שחוק, כועס, מאוכזב, חששות... לא עבד כ-3 שנים בעבודה קבועה, המקסימום זה חודש.....לא אכנס לפרטים. עבדנו קשה יחד כדי לשנות תפיסות והרגלים,חסמים,.... ...פשוט כיף, הוא התחיל לעבוד ומחזיק מעמד ואפילו מרוצה מאוד, הוא מאושר , אישתו מאושרת...זה משהו שהיה חסר להם כבר שנים (כמובן שזה משליך על הזוגיות על המצב רוח..ובכלל) אבל. בעיניי , יש עוד מקום לעבודה, אני לא חושבת ש"הכלים" והתובנות שהפנים באמת הושרשו. נכון מצא סוף סוף עבודה אבל הוא ממש זקוק לעזרה ותמיכה ותזכורת שבועית , כי הוא עומד על חבל דק כל פעם מחדש "לא לפרק החבילה" ולקבל תזכורת למה? להזכר ברווחים, להזכר הפסדים ועוד.להפנים ולהפנים.. אני חוששת שכשיצא לשוק "לבדו" ... יפול. צריך עוד עבודה כדי להפנים, לכל תחומי החיים... קבענו עוד פגישה אחת אחרונה, (הוא החליט...) יכול להיות שאני מפחדת לאבד את "הילד" שלי??!! מה הייתם עושים במצבי?

הייתי משחררת

היי שני משחררת עם המון אהבה ואמונה כי יצליח בהמשך עם הכלים שקיבל ליישם ואם יפול_(מה זה נפילה )יידע לבחון לשאול ולקום... בכול אופן יודעים כי הסתיים האימון עם התוצאות , המחויבות ואחריות שלנו כמאמנים היא לעיתים להודיע למתאמן כי העת לפרוש כנפיים לבד ואנחנו נהיה בשבילו אם יחוש רצון להיעזר או להתאמן על נושא ספציפי ... התענוג שלי זה שחרור מתאמן עם הגעה למטרה האימונית וההכרה והוקרה במי שהוא העוצמות והיכולות שבו מופיע איתם לעולם. ביום ראשון סיימתי עם מתאמן אימון בנושא ייעוד אישי התוצאות הפתיעו את שנינו אין עונג צרןף מזה אירית

משחררת

נראה לי שעשית איתו עבודה משמעותית שבאה לידי ביטוי ממשי בחייו ונכונה לרגע זה. ואני מציינת בהדגשה "נכונה לרגע זה" אין לנו יכלת לדעת או לשלוט מה יהיה או עשוי להיות בעוד יום שבוע חודש ואילו רק ניתן לי היינו יכולים באמת להשריש את התובנות. העובדה היא שמצב מתמשך של תסכול חוסר מטוביצה,ועוד חברים טובים שתיארת קיבלו תפנית וזה בעיני תמיד מדהים בכל פעם מחדש,הקסם הזה שמתחולל לנגד עיניך אז מה כן עבד? מבינה בהחלט את הרצון להיות שם בשביל,לגונן לשמר את ההשגים החשש שהעבודה שהשקעתם ביחד תרד לטימיון אם לא יהיה שם מישהו שיחזיק את האנרגיה/הישג בשבילו. ויחד עם זאת ,ללמוד לדעת לשחרר הוא תהליך לא פחות חשוב ללמוד לתת אמון שבשלב הזה של חייו זה מה שנכון לו. פעמים הפחדים נובעים מחשש שההשגים שנרכשו יילכו לאיבוד,ואז מי אני כמאמנת? לו רק ניתן לי עוד קצת זמן ,אז הדברים היו בטוחים יותר,מושרשים יותר הדברים שאני מעלה כאן נובעים מניסיון אישי,תכן האימון היה שונה לחלוטין ממה שתיארת ומאחר והנושא שעליו התמקדנו באימון הוא רגיש ביותר,לא אגע בו. גם אני הרגשתי שאולי צריך עוד קצת,שהאמון בעולם ואנשים לא יתפרק,שהשבר הנוראי ממנו הגיעה יתחזק,ולא כך קרה. נפרדתי ממנה עם הרבה הערכה על אמץ תעוזה ויכלת לעשות תהליך מדהים וגם הרבה חשש טל שקיבלתי מספר חודשים בחנוכה,והיה מאד סמלי עבורי,ביקשה להודות לי על השינוי העצום שהתחולל בחייה על התהליך שהוציא אותה מחשך לאור. יותר מזה לא יכלתי לבקש. לילד היית נותן כנפיים אבל משאיר אותו ללמוד לעוף לבד" כישורי חיים holystCoach רבקה בן אלי 052-2436685

שאלה לא פשוטה

התסריט הגרוע בהקשר של "החולשות" הוא החשש שקשיים אובייקטיבים של החיים יתורגמו שוב להתנהלות מוכרת בהדרגתיות ומבלי לשים לב איך זה קורה להמצא אולי בנקודת ההתחלה. זוהי השערה,האמת היא שאין באמת לדעת והחשש אכן קיים. העינין הוא לא במה אני מציעה משקפת או מזמינה להמשך התהליך. ובאיזה פורמט אלא בבחירה של המאומן בנקודת זמן זו להפסיק את התהליך לקיחת האחריות עליו,שמבחינתי גם הוא תהליך לימודי לא פחות חשוב ואם זו ההחלטה זה המקום לכבד אותה . שום דבר הוא לא חד ערכי והוא תלוי גומלין במשתנים רבים. הפסקת אימון היא פרידה אבל בהחלט לא סוף פסוק,ובכל נקודת זמן האפשרות קיימת לחזור לתהליך האימון,ואני רוצה להאמין שאם נזרעו הזרעים ויש נביטה השאיפה הטבעית היא לצמוח כלפי מעלה. כישורי חיים רבקה בן אלי holeystCOach 052-2436685 .

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לסמוך

אחד מכללי היסוד באימון הוא לראות את הלקוח כיצירתי שלם ובעל תושיה. אם הוא החליט להפסיק, צריך לסמוך עליו ועל כוחותיו - אלא אם את מרגישה בבירור שהוא לא יצליח ללא עזרה - ואז צריך לשקף את זה. תוכלי להציע לבחירתו מסגרת תמיכתית של פעם בחודש. אם הוא ירגיש שהוא זקוק לזה הוא ייעזר. נדמה לי שכרגע אולי הוא זקוק לברכת הדרך ולאמונה שלך בכוחותיו.

ובכל זאת

מחזירה אותך לשאלתו של אבי מה אני מרגישה לא תמיד רלוונטי למה הלקוח רוצה,בוחר או מחליט,או איזו מסגרת אציע לו. מה שקובע זה שבזמן נתון זה ,קיבל על עצמו המאומן את האחריות וההחלטה להפסיק את התהליך ובחירה בין שאני חושבת שהיא טובה,או פחות מוצלחת לא תמיד רלוונטית. יום טוב ומבורך כישורי חיים רבקה בן אלי holestyCOach 052-2436685

את באמת מאמינה

שלקוח שהיה בתהליך אימון, חווה את מה שחווה, עשה עבודה משמעותית על פי הסיפור יכול לחזור לנקודת ההתחלה? הווה אומר להיות בדיוק מי שהוא היה לפני התהליך? יכול להיות שהחיים יעשו את שלהם והוא ימצא עצמו שוב ללא עבודה, מבולבל ותוהה לאן הוא ממשיך, אך האם האדם שהוא היום ידע טוב יותר לזוז קדימה או לא? כתבה אירית "התענוג שלי זה שחרור מתאמן " בשיחרור יש הרבה עוצמה, גם למשחרר וגם למשוחרר אם תתבונני טוב בדבר הגרוע ביותר שיקרה תראי שהוא איננו באמת כל כך גרוע הוא רק מקום לצמיחה נוספת, עוד עליה עוד ירידה יום מבורך

זוכר את השאלה?

לכל שאלה יש תכלית ורצון אמיתי לבחו משהו רוצה לשתף,למה דווקא השאלות הללו עלו? לעצם הענין לקחתי את הנושא הכי רחוק שאפשר בהתייחס לאמירה שלך על תסריט הגרוע ביותר של החולשות שלו. אולי הייתי צריכה ,לשאל למה אתה מתכוון סביר להניח שעולם המושגים של שנינו אולי שונה וביחד עם זאת מוצאת גם אמירות שיש בהן גם הרבה מן המשותף ואם טעיתי תקן אותי ומצטטת אותך " יכול להיות שהחיים יעשו את שלהם והוא ימצא עצמו שוב ללא עבודה, מבולבל ותוהה לאן הוא ממשיך" וההמשך "תראי שהוא אינו באמת במקום גרוע הוא רק מקום לצמיחה נוספת. לא רואה הבדל מהותי בתפיסה שסיימתי. "ואני רוצה להאמין שאם נזרעו הזרעים ויש נביטה השאיפה הטבעית היא לצמוח כלפי מעלה. הכל עינין של קונטקס מה הפוקוס ומה עולה לקידמת הבמה. חג פורים שמח
כישורי חיים רבקה בן אלי holestyCOach 052-2436685

נפילה..

אולי הרעיון שהאחריות על ה"הישגים" באימון הוא טעות? אני רואה זאת אחרת.. ההשים וההצלחות שהגענו אליהן באימון עומדות בפני עצמן .. לא משנה מה האדם ממול מחליט לעשות.. אני לא פה לעזור לו.. אני פה על מנת לסייע לו למצוא עוד אפשרויות.. עוד גישות שמתוכן יוכל לעבוד.. הדגש הוא יוכל.. אולי הדרך שלי לא מתאימה לו?.. אולי מצא דרך אחרת?.. ואולי לאחר שהתנסה בדרך הזו וראה את התוצאות החליט לחזור לדרך הישנה שלו?.. מי אני שאחליט אם זה טוב או רע.. אם האדם מחליט על חייו.. אם האדם עושה את הבחירות שלו.. עלי לקבל אותן .. בלי שיפוטיות .. בלי חרטה על העבודה ש"בוזבזה".. בדיוק כפי שאני רואה במתאמן אדם שלם שיש לו את כל הכישורים והיכולות על מנת להצליח באימון.. יש לו בדיוק אותן כישורים ויכולות לאחר סיום האימון.. עלי לבטוח בו שיעשה את הדבר שעושה לו טוב..מה שלא יהיה אור ואהבה

ליפט

New member
העבודה לעולם אינה נגמרת

וטוב שכך, אך אימון חייב להיות ממוסגר אחרת הוא יתחיל לעייף. תמיד ישנם עוד ועוד אתגרים אך חשוב להבין שחלק מהאימון מתבצע מחוץ למגרש הביתי. למקרא הודעתך, חוויתי אי נוחות מסוימת. ומה שרץ לי בראש הם שלוש סוגיות שנראות לי בעיתיות בקונספט האימוני: 1. יחסי תלות (חד או דו סיטריים) 2. חוסר אמון של המאמן ביכולויות המתאמן. 3.חוסר אמון של המאמן בכלים שנתן, באימון שהוביל ואולי בעצמו. כל אלה הן סוגיות לאימון (של המאמן בראש ובראשונה). אז אם שאלת מה הייתי עושה במצבך? הייתי הייתי מבררת עם עצמי את 3 הסוגיות הללו ומתאמנת על השרירים החלשים.

לכל דבר טוב יש סוף. פרידה היא תמיד

קשה, אבל זו החכמה של האימון ואני חושבת שכדאי להשאיר פתח, כשירצה חיזוק או תחזוקה, הוא יוכל לקבוע פגישה. אם את חושבת שזהו. צריך לחתוך לנצח, אז צריך לעשות סגירה ופרידה.

אצלי זה קל

כברירת מחדל נקבעות 16 פגישות מראש ככה שבתודעה של שנינו העבודה נעשית במסגרת זו ככה בונים מטרות, ככה קובעים שיחת אמצע וכמובן השיחה האחרונה הינה שיחת השלמה ל"אריזת האימון עד כה" כבר קרה לי יותר מפעם אחת שבשלב כל שהוא ראיתי שהאימון לא עובד העלתי את הנושא לשיחה, בכל הפעמים למעט אחת האימון המשיך ואף קיבל תאוצה בפעם האחת הוא הופסק כיוון שעלו על פני השטח ציפיות שלא הייתי מעוניין למלא (שום דבר אפל, הלקוחה רצתה יעוץ עיסקי ולא אימון
) לאחר 16 המפגשים, קובעים עוד מסגרת שיחות, אולי פחות שיחות אולי יותר מרווח, על פי העיניין והצורך וכן הלאה וכן הלאה. ככה יוצא שיש זמן מוגדר לקבל החלטה על המשך או לא (למעט אותם חריגים) יום מבורך.

ליפט

New member
הפסקה יזומה

כשעושה רושם שאנחנו כבר שם, תמיד יש תחושה שאולי חסר משהו שנסתר מעיננו או מבינתנו (בעיקר מצד המתאמן). ואז אני בד"כ מציעה לבדוק, לקחת פסק זמן של שלושה שבועות עד חודש ולקבוע מראש 2 פגישות נוספות. בפגישה הראשונה, לאחר הפסקה, עולות החוויות של הלבד - ההצלחות והאתגרים. בנקודה זו קל לזהות את העוצמות והיכולויות כמו גם את המיומנויות הרופפות. ולהחליט יחדיו על המשך לכאן (סגירת אימון) או לכאן (פתיחת מסגרת אימון חדשה לסוגיות אימון ספציפיות).

הרהורים של מתאמנת

עבורי אימון שמפיק תוצאות זה אימון שמקנה הרגלים חדשים, צורת חשיבה חדשה וכישורי חיים מחודשים אחרת תוצאות בחיים שללא טרנספורמציה אישית - כמוהו כתמיכה / קביים. אם המאומן בחר לסיים את האימון - נכון לסמוך על בחירתו. הוא יודע את הערך/מחיר של האימון עבורו. אם הדלת תשאר פתוחה - יוכל תמיד לחזור להמשך אימון - אם ימצא את זה לנכון. שאלה, איזה תהליך אתם מציעים למאומנים שלכם כשאימון מסתיים. איזה תרגולת שתשמר את ההשגים רעננים ואפקטיבים לאורך זמן. איזה התבוננות עצמית שתמנע שחיקה של המיומנויות החדשות שנרכשו?

CoachAvinoam

New member
על רגע הפרידה

Come to the edge - he said We are affraid - they answered Come to the edge... We might fall... Come to the edge... And they came - And he pushed them And the FLEW. (Cristopher Logue) אבינועם אפשטיין מאמן אישי ועסקי Cut The Bullshit - מבט קדימה, ותוצאות! www.hamigrash.com [email protected]

קודם כל

מתאמן רכש כלי עבודה חדשים אני משאירה אופציה להתקשר אלי אם רוצים לשאול משהו או להתייעץ התייעצות קלה ותמיד אפשר לקבוע תהליך של שימור, פגישה חודשית, או על פי הצורך.

האם

אפשר להתחיל מכאן? את בתחילתו של תהליך אימון או בסופו? האם השאלה נובעת כי את מרגישה שחסרים לך כלים לשמר את ההשגים? איך היית מאפיינת את התהליך שלך ,מה היה השינוי המשמעותי שחווית אם תרצי לשתף ולחלוק אפשר יהיה להמשיך מכאן חג שמח כישורי חיים רבקה בן אלי holystCoach o52-2436685

האם

אפשר להתחיל מכאן? את בתחילתו של תהליך אימון או בסופו? האם השאלה נובעת כי את מרגישה שחסרים לך כלים לשמר את ההשגים? איך היית מאפיינת את התהליך שלך ,מה היה השינוי המשמעותי שחווית אם תרצי לשתף ולחלוק אפשר יהיה להמשיך מכאן חג שמח כישורי חיים רבקה בן אלי holystCoach o52-2436685

למעלה