איך יודעים שהחורף הגיע ? מרק עוף !

איך יודעים שהחורף הגיע ? מרק עוף !

כן, חברות יקרות, אחרי קיץ מזוויע, אביב קייצי למדי ובלי סתיו, הגיעה העונה האהובה עלי ביותר - החורף. איך יודעים ? גשם ראשון ירד ? ירד. קצר, אבל גשם. בלילות קר ? קר. הנעלים הסגורות יצאו מהארון ? יצאו. והמרק עוף מתבשל בסיר. כן, אחרי כל טענותי על חוסר יכולתי לבשל, הנה האמת המרה - יש כמה דברים שאני כן יודעת לעשות... בין השאר - מרק עוף. והיום החלטתי שבא לי. אז קניתי עוף וירקות בסופר, ועכשיו הוא מתבשל לו לאיטו וממלא את הבית בריח של חורף. איזה כיף ! נ.ב. אני באמת יודעת לבשל עוד כל מיני דברים, רק לא "בשלוף" כמו שצריך בכדי לתחזק משק בית... למשל יש לי פשטידת בצל מדהימה...
 

נופר 30

New member
הילה את נוגעת בנקודה רגישה

אני ידועה כאחת שיודעת לבשל ( גם בשלוף וגם עם מתכונים ) אבל יש כמה דברים שלקח לי המון זמן ללמוד ( ודדוקא הפשוטים ,אורז , פתיתים וכו´) אבל מרק עוף? מה פתאום לעולם לעולם לא יצליח לי (ועל זה אני מצדיעה לך ) אפילו אמא שלי התייאשה ממני ( פעם אחת התיישבה על ידי ואמרה לי בדיוק מה לעשות ומה להכניס ומתי ולא הצליח לי) ולכן מרק עוף עד היום אני אוכלת רק אצל אמא אז זהו רק רציתי להגיד כל הכבוד לך
 

ש ו ב י

New member
../images/Emo140.gifמרק עוף עם לוקשלך

מרק עוף עם איטרית דקיקות כ"כ מתאים לי עכשיו. עשיתן לי חשק לרוץ הביתה לעשות........
 
את מכירה תוכנת מתכונים במקרה ?

מה עושים אם יש לי המון מתכונים ואני רוצה לשמור אותם בצורה מסודרת ? את מכירה תוכנת מתכונים חינמית או לא יקרה במיוחד שאפשר להוריד ? ראיתי שבפורום מתכונים יש אחת כזו... אשמח לקישורים או הצעות....
 

נופר 30

New member
יש תוכנת מטעמים = מעולה

ואת גם יכולה להוריד קבצים מפורום מתכונים האתר שלה הוא :www.mai.co.il ולא לדאוג לא צריך יותר קוד רישום ואחרי שתורידי אם תרצי אוכל להעביר לך את הדאטה שלי ( משהו כמו 1500 מתכונים בלי אלו שצריכים להיכנס ובלי ספרים ) וקישור
 
נופר - את ואני ביחד האישה המושלמת

קודם כל, יכול להיות שהזכרונות מבית אמא הם כאלה, שפשוט לא מתעסקים איתם... וברצינות, מרק העוף שלי נולד אחרי שעברתי ניתוח ובמשך כמה שבועות לא הצלחתי לאכול אוכל נורמלי... כיוון שאני גם ככה אנמית ולא אוכלת מספיק בשר, צעקו עלי בערך כל הרופאים וההורים בעולם, ואז מצאתי פתרון בדמות סיר מרק ענקי שבתוכו כל טוב - עוף וירקות בעיקר. זה היה בערך הדבר היחידי שאכלתי במשך שבועייים... ומאז, כל החורף, הגבר ואני פותחים כמעט כל ארוחה חמה בספל מרק. כמובן שאני גם מגוונת מדי פעם עם מרק אפונה או פטריות או כאלה... אבל ה-סימן לחורף הוא המרק הענקי הזה שפשוט זורקים לתוכו את כל הירקות בעולם... מתכון ? נו באמת... מטגנים בצל (לשדרוג - לפני הבצל מכניסים קצת זרעי כוסברה), מכניסים עוף ומטגנים קצת ואז מכסים במים. מבשלים בערך שעה. מוסיפים תפ"א ואפונה מיובשת חתוכים ומבשלים עוד שעה. מוציאים את העוף, מנקים אותו ומשאירים רק חתיכות בשר. מחזירים למרק ומחזירים גם את כל הירקות שבעולם, קצת אבקת מרק עוף, מלחפלפל ומה שבא. מבשלים כמה שבא. בסוף מוסיפים עשבי תיבול שמיר / פטרוזיליה / כוסברה וכו´. התוצאה - הכל רך רך רך וחם וטעים. אין חוקים, באמת לא. רציתי לצרף את המתכונים הרציניים שלי - למרק פטריות, אפונה ותפ"א - אבל ראיתי שצורף פה ספר מתכונים מכובד אז ויתרתי...
 

תוכי

New member
הילה- יש תוכנת מתכונים

בפורום מתכונים של תפוז בפיתוחו של הלורד את מוזמנת לבקר בפורום
 

דפי26

New member
אני די גרוע בלבשל

ומתייאשת די בקלות שפותחת ספר בישול. למה לא עושים ספר בישול לדברים טעימים,קלים ושתמיד מצליחם? כל מיני חומרים שאני לא יודעת במה אפשר להחליף אותם(שמן שומשום)תבלינים שאלוהים יודע מאיפה. מה זה לעזאזל ציר בשר?????? בשביל להכין מרק אני צריכה להכין מרק אחר קודם?
 

אתי@

New member
תשובות...

שמן שומשום קונים בסופר. אני חושבת שהוא יותר בריא משמן רגיל ומתאים בעיקר לבישול סיני / תאילנדי.
ציר בשר = מים שבושל בהם בשר, עד שהמים קיבלו את טעמו של הבשר. כנ"ל ציר עוף וציר דגים. אני ממש לא בשלנית גדולה, אבל אלה דברים שלומדים מקצת ניסיון ומפורום מתכונים
אז אם יש לך עוד שאלות... את יכולה לשאול כאן וגם בפורום מתכונים (#75).
 

אתי@

New member
ולגבי ספרים "פשוטים לתפעול"

בישולה
ספרי הפשטידות של קובי בר
הספרים של בני סיידא
 

דפי26

New member
תתפלאי.......

יש לי את הספרים האלה ולא הכל פשוט לי.הדפסתי את מתכוני המרק שלך ועכשיו אני שמחה .אני מקווה לנסות בקרוב אחד מהם (נטיפי ביצים נראה קל אבל איך יודים לליטר וחצי מים כמה אבקת מרק עוף צריך?
) אם יש לך עוד קבצי וורד עם מתכונים אני אשמח וגם אנסה בבית להוריד את התוכנה שאמרתם. חוץ מזה יש לי חולשה לספרי בישול.אני לא עושה כלום סתם מסתכלת בתמונות ומתמוגגת.
 
גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה

ולא ידעתי לענות לעצמי... כמה אבקת מרק עוף שמים לליטר מיים?!?!?!?!?! יו איך אני אוהבתספרי בישול.... אני יכולה לשבת ולהתמוגג על כל מתכון ולדמיין איך אכין אותו... כמובן שבסוף אני לא מכינה כי זה משמין... (אוף כבר)
 

דפי26

New member
אני לא בגלל המשמין

(לא שאין צורך בדיאטה) אלא סתם כי אני עצלנית וכי הכל נראה לי מסובך וכי כשמכינים לבעלול חביתה הוא שמח וכשאני מכינה פסטה ברוטב שמנת ופטריות (כמעט הדבר היחיד שאני יודעת)הוא ממש ממש מאושר. הוא יותר מוגבל ממני בבישול
 
שלי דווקא עושה קולות של מעריך

אבל... בסוף הוא מוציא מהמקרר את החריין (החריף הזה - איך שקוראים לזה...) ואני שואלת את עצמי אם הוא בכלל מרגיש את הטעם המקורי עליו טרחתי... למשל - הכנתי לפני כמה זמן שניצל "קורדון בלו" (כזה שבפנים באמצע של השניצל מתחבאות להן כל מיני הפתעות: חזה אווז מעושן ותערובת עשבי תיבול ו... סליחה לשומרות הכשרות.... קצת פרמזן...) ובסוף הוא מילא את זה בחריף ועשה קולות של נהנה... אז חשבתי שבאותה מישה אני יכולה למרוח לו את החריף על חתיכת לחם והוא יעשה את אותם קולות לא!??
 

אתי@

New member
../images/Emo6.gif איזה קטעים, גם הבעלוש שלי עושה

את אותו הדבר - מוציא את הטבסקו ומטביע בו את מה שבישלתי. והוא עוד אומר שטעימים לו הבישולים שלי
 
וואלא?!?! זה כמו להצהיר

שהאוכל שלנו אכיל רק עם הסוואה קיצונית או ניטרול עמוק של חוש הטעם... לא ממש מעודד את יצר הבישול...
 
למעלה