איך יודעים שהחורף הגיע ? מרק עוף !

רגע רגע.... בנוגע ל"ציר"...

אני שמה חתיכת בשר בסיר מיים ומבשלת? ומה עושים עם הבשר אחר כך? או עם הדגים? וכשעושים את זה עם עוף זה בעצם מרק עוף דל (בלי ירקות) ואז נתקעים עם עוף מכובס?!? ומה אז? מקפיאים את הציר?!? כי זה נורא מעצבן לקרוא מתכון טוב למרק ופתאום לגלות שם שצריך להכין לפני כן עוד מרק (ציר) - אז אפשר לשמור את זה בהקפאה? (ולמלא את הפריזר כך שאי אפשר יהיה להכניס אליו כלום...) זה נשמע טעים אבל נורא מעיק....
 

אתי@

New member
שאלות למתקדמים

יש להעביר לפורום מתכונים #75
 

gmgy

New member
בינינו, למה לעשות, אפשר לקנות!

כמכורה (אבל מכורה) לFood Network פה בארה"ב אני יכולה לדווח שהרבה מאוד שפים פשוט קונים! יש בחנויות לקנות את כל הצירים האלה, לפעמים בקופסת שימורים אבל עדיף בקרטון (כמו של חלב עמיד). פעם אפילו קניתי פה תרכיז של ציר דגים!!! זה היה מעולה. זה בגודל של קופסת גבינה לבנה, זה בא קפוא, מפשירים חלק ממנו ומערבבים עם מים והופה לסיר! (אח, אמריקה, אמריקה)
 

אמיקה

New member
ציר ..

לא יודעת לגבי ציר דגים (אצלנו הדגים באים בשלוש צורות בלבד - או בתוך אורז עם אצה ושאר ירקות מסביב או בתור חריימה או בתור גפילטע
) אבל לגבי ציר עוף - כן, אפשר להקפיא (אפילו אהרוני ממליץ..), ואצליינו בפולין (
) לא משתמשים בעוףטוף לציר - קונים גרגל´ע (צוואר) או כנפיים (המהדרין - קצת הודו קצת עוף) או כל חלק מלא עצמות אחר (רק בעלוש מרביץ פולק´ע משובח ל"ציר"). בעצם גם הציר של הגפילטע (שם לא מחפפים..) הוא מים מבושלים עם הגזר וראש של דג בלבד (אבל אם אני לא טועה זה לצורכי הג´לי הרוטט (יאחסה!). וחוץ - ציר זה למתקדמים. סחבק מודה ומתוודה שהיא בד"כ מתעלמת מהנושא הזה ושמה ..מים מהברז (גוועלד!!) ממתינה לשרשור החמינים..
 

אתי@

New member
../images/Emo12.gif נראה לי שאת מבלבלת אותי עם

מישהי אחרת. אני נתתי לך מתכונים למרק
 
תודה - הורדתי את מטעמים

ועכשיו אני מתקינה שם את אוסף המתכונים של הפורום... נראה סבבה ! תודה לכולן !
 

דפי26

New member
חייבים תוכנה למתכונים?

אולי לטובת המוגבלות כמוני תצרפי מידי פעם מסמך וורד עם מתכונים ? אני מאד אשמח ואעריך
 
למעלה