איך יתכן שמינים שרדו ללא כל שינויי גנטי ?

ומאיפה הטענה שמינים לא עברו שינוי גנטי?

לא מוכרת לי תוצאה כזו. מקובל כיום שמינים צוברים עשרות מוטציות חדשות בכל דור (אצל אוקריוטים. לא זוכר כמה אצל חיידקים אבל יכול להיות שאפילו יותר).

urihecht

New member
הבנתי ..... שאכן יש

הבנתי שיש עשרות יצורים שקיימים ללא שינוי או כמעט ללא שינוי גנטי כמו סוג של דג שנמצא לפני מספר שנים פשוט מתקופה הדינוזאורים
נראה לי שגם כרישים תנינים ומיני חרקים כמו מקק

tombenarye1234

New member
אתה מתכוון לכרישים למשל?

ראשית כל, כמו שנאמר, הכרישים עברו שינוי גנטי. רוב המוטציות שמתקבעות הן מוטציות ניטרליות מבחינה אבולוציונית וקצב ההתקבעות שלהן per דור זהה לקצב היווצרות המוטציות per פרט.
למשל אצל בני אדם, כל אדם שנולד מכיל 8 מוטציות חדשות ולכן כל דור מתקבעות באוכלוסיה 8 מוטציות חדשות. (זה מאד כללי ותיאורטי. מניח הרבה הנחות לא ריאליות, אך הטענה פחות או יותר נכונה)

אז גם יצורים כמו כרישים, שלא נראה כאילו הם השתנו יותר מידי, עוברים שינויים גנטיים. אבל אפשר לשאול למה הם נראים ומתפקדים אותו הדבר?

כנראה כי לא הייתה עליהם סלקציה בתכונות שאנחנו מביטים עליהם.
אם פחות או יותר כל הכרישים מצליחים להשיג מספיק מזון ואין אף אחד שיכול לטרוף אותם, אז במנגנוני השגת הטרף או התחמקות מטורפים לא נראה שינוי מי יודע מה גדול.
אבל עדיין יהיו שינויים בשל סחף גנטי (כמו שהמוטציות הניטרליות מתקבעות וגם שם אין סלקציה).

בתכונות חשובות-אך-פחות-מתאימות-לסרט-אימה-הוליוודי (פוריות למשל) סביר שכן היו שינויים בשל סלקציה.

Sophalin

New member
זהו שזה לא ממש ברור

אני הייתי מצפה שאם כרישים מצליחים לשרוד אז תהיה וריאציה בצורה הזו בצורה גדולה. האם יש יותר מינים של כרישים מחיות דומות (למשל טורפים ימיים וכדומה)?

אני מניח שאתה מנסה לקשר למשהו על צלקנתיים

כי כולם שמעו על זה שדג הלטימריה הוא "מאובן חי".

למעשה דג הלטימריה שחי כיום אינו מוכר ממאובנים בכלל. מאובני צלקנתיים מתקופת הדינוזאורים ומתקופת הדבון הם מסוגים וממשפחות שלא קיימים כיום. זה נכון שהקבוצה כולה השתנתה לאט באופן יחסי. או לפחות השלד השתנה לאט. בהחלט יכול להיות שרקמות רכות השתנו באופן דרסטי ואנחנו לא נדע מזה, כי הן לא משתמרות במאובנים. וכאמור, קצב השינוי הגנטי זה כבר סיפור אחר.

זה לא מאמר

זה ספר קורס של האוניברסיטה הפתוחה. ובמקרה הזה הוא פשוט טועה, וחבל. אבל כאשר מדובר בשני משפטים שמוקדשים ללטימריה בכל הספר, לפעמים הפרטים לא מדוייקים.

squalus

New member
יש לא מעט

מחקרים גנטיים ואבולוציונים על הצליקנט. כמו זה למשל.
תכנס לגוגל scholar ותכתוב latimeria genome ותקבל הרבה מחקרים.

urihecht

New member
מתבסס על מאמר מנוגד לשלי תציג אותו כאן

בדיוק כמו שאני הצגתי שני מאמרים או הלינקים שלהם..

squalus

New member
אתה לא הבאת שום מאמרים

בכל אופן, הראיתי לך איפה אתה יכול למצוא את כל המחקרים שאתה רוצה על הצליקנט. סע לשלום, המפתחות בפנים.
ואתה עדיין מדבר כמו יודה.

squalus

New member
זה כבר פעם שלישית שאתה נותן אותו קישור

אתה חושב שאם תמשיך לתת אותו אז פתאום זה יהפוך למאמר מדעי? ככה לא עובדת האבולוציה.
אם יש לך שאלות ממוקדות, תשאל, סתם לזרוק קישורים לא קשורים זו לא צורה לנהל דיון.

urihecht

New member
אז מה שנותר לך רק להציג לינק למאמר מדעי ...

המפריך את שחשבתי , לגבי אותו הדג שמופיע בששלחתי.

squalus

New member
אם תפרט את מה שחשבת

יהיה אפשר להביא לך קישור למה שתרצה.
אבל אתה זורק משפטים סתמיים ומצפה שיקראו את מחשבותיך.

urihecht

New member
הדג..

הבנתי שאותו סוג של דג שנמצא לא השתנה במשך מליוני שנים

למעלה