איך יתכן שמינים שרדו ללא כל שינויי גנטי ?

לאורי

כאן יש מידע מפורט על הצלקנתיים, ולנוחותך אפילו גרף זמן שלהם.
[URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Coelacanth[/URL]

לטימריה זה סוג, אשר מכיל שני מינים החיים כיום. כאמור, הסוג לא מוכר ממאובנים כלשהם.

רק בשביל קנה המידה, המינים אריה ונמר שייכים לאותו סוג (פנתר), אשר ביחד עם עוד סוגים כמו החתול שייכים למשפחת החתוליים. משפחת החתוליים ביחד עם עוד משפחות כמו משפחת הכלביים שייכים יחד לסדרת הטורפים.

הסוג לטימריה שייך למשפחת הלטימריים (Latimeridae), אשר מספר סוגים אחרים שלה מוכרים כמאובנים מתקופת הדינוזאורים (היורה והקרטיקון). זה בהחלט מרשים, וזו הסיבה שקוראים ללטימריה "מאובן חי". אני לא זוכר כרגע עוד משפחה שיש לה נציגים גם מתקופת הדינוזאורים וגם כאלה שחיים היום. אבל אני לא מתמצא בדגים ויכול להיות שסקוולוס מכיר עוד דוגמאות כאלו.

משפחת הלטימריים שייכת עם עוד כמה משפחות לסדרת הצלקנתיים, אשר לה נציגים אפילו יותר קדומים מתקופת הדבון. כלומר בפרק זמן של כ-400 מיליון שנה הצלקנתיים השתנו בסדר גודל של ההבדל בין כלב לחתול. זה לאט, בערך פי 10 יותר לאט מהשינוי אצל כלבים וחתולים, אבל זה לא אפס שינוי.

כאמור מאובנים מראים על השינוי בשלד. שינוי גנטי זה ההבדל ברצף הדנ"א. אותו אי אפשר למדוד ישירות כי אין לנו את רצף הדנ"א של צלקנתיים מתקופת הדבון, אבל אפשר להעריך אותו בכל מיני שיטות. כפי שמצאו במאמר המדעי שקיבלת קישור אליו, השינוי הגנטי אצל צלקנתיים גם הוא איטי מהרגיל אבל לא אפס.

squalus

New member
יש הרבה "מאובנים חיים"

כמה מיני כרישים, דגי ריאות, ארואנה (הדג האהוב עלי) ועוד הרבה מינים אחרים.
בויקיפדיה יש רשימה.

אז מי לוקח מקום ראשון?

חיפשתי מקרה שבו בתוך אותה משפחה יש גם נציגים רצנטיים וגם כאלה שהם מתקופת היורה, ושבתוך אותה סדרה יש גם נציגים מן הדבון. זה כרגע ה"מאובן החי" הכי מאובן שמצאתי (משפחה: Latimeriidae, סדרה: Coelacanthiformes ).

להערכתי רוב המאובנים החיים ברשימה של ויקיפדיה לא מתקרבים אפילו להשג הזה (בטח לא יונקים או עופות, וגם לא זוחלים שעדיין לא התקיימו בתקופת הדבון). יכול להיות שדגי ריאות משווים אותו (הם היו המועמדים שלי עוד מקודם) אבל בבדיקה זריזה לא מצאתי טקסונומיה מסודרת שלהם. אני גם לא פוסל כרישים (היו כרישים בתקופת הדבון?)

הלימולוס (המאובן החי הכי מאובן שאני מכיר בחסרי חוליות) יוצא בערך תיקו עם הלטימריה - המשפחה Limulidae מכילה גם מאובן מן הטריאס, והסדרה Xiphosura מאובנים מן הדבון.
[URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Xiphosura[/URL]

squalus

New member
אז תגיד דבון

אמרת תקופת הדינוזאורים, אז הלכתי עד לקרטיקון.
עד כמה שאני יודע, הלטימריה הוא אכן אחד הבודדים שקיים מהדבון ועד היום. לדג ה lamprey יש עדות מאובנים גם מהדבון
לדג ה Hagfish יש מאובן אחד מ-300 מיליון שנה, כלומר תור הקרבון.
היו גם כרישים בדבון (למשל זה), אבל לא ידוע לי על משפחות שעדיין יש להם נציגים כיום.

טוב, יכול להיות ששברת את השיא

הצמד (lamprey ) המאובן Priscomyzon riniensis הוא אמנם מלפני רק 360 מיליון שנה (נדמה לי שלגבי הצלקנתיים ראיתי את המספר 400 מיליון), אבל לפחות לפי הדף הזה הוא מסווג לאותה משפחה עם הצמדים בני ימינו. במידה וזה נכון, לדעתי זה מקנה לצמדים את תואר המאובנים החיים הכי איטיים.

אגב, פעם ראשונה שאני רואה שיש טריידמארק על שמות טקסונומיים. אפשר לעשות מזה כסף?

squalus

New member
צמד, זכרתי שהיה שם בעברית

אבל לא זכרתי מה הוא.
פעם ראשונה שגם אני רואה טריידמארק על שם טקסונומי, אבל לא נראה לי שאפשר להתעשר מזה.

ההרשמה פתוחה גם לברכיופודים?

אם כן, הסוג לינגולה לוקח בגדול- הוא ידוע עוד מהאורדוביק.

deathcaster

New member
אורי

אם אתה רוצה שמישהו יתייחס אליך טיפה יותר ברצינות,

אולי כדאי שתכתוב עברית? אולי כדאי שתכתוב את הקישורים שלך בתוכן ההודעה ולא בכותרת? ואולי כדאי שתלמד את ההבדל בין מאמר מדעי ובין "לא מאמר מדעי"?

וגם סימני פיסוק בהודעות שלך לא יזיקו.... ורק לצורך זה שלא יאשימו אותך (ובצדק) שאתה כותב כמו יודה.

urihecht

New member
אז הבנתי. ש.

אתה יודע יותר נכון לפסק, לכתוב עברית,להבחין בין מאמר מדעי לבין זה שלא, לערוך את הכתוב יותר נכון ובטח לך עוד מעלות ברוכות נוספות, הבנתי,
לפי התגובות והשפה אולי אתה חסר מחשבה או תפיסה חופשית, משוחררת מנטיות לשלמות לסדר לתשובות לבהירות. זה בהחלט לא רע או שלילי כך רוב העולם,
אולם זה מצמצם מקטין את מרחב היצירתיות - עולם אין סופי של החשיבה עולם לא ברור, משתנה, מורד,מתחדש ללא הפסקה, חסר חוקים וכללים,
בדיוק כמו היקום.

squalus

New member
You must unlearn what you have learned

In a dark place we find ourselves, and a little more knowledge lights our way.

deathcaster

New member
ולראייה

כשאתה רוצה, אתה יכול לכתוב ברור עם סימני פיסוק.

אין קשר למרחב יצירתיות או כל השטויות האחרות שרשמת, פשוט אם אתה רוצה שיענו לך על השאלות, הן צריכות להיות מובנות.

למעלה