איך כוח המשיכה לא גורם לכוכבי

obafgkml

New member
תגובה

העניין שהוא שהביאור האריסטוטלי לא תורם כלום כי לא ניתן לנסח אותו בצורה מתמטית ולכן הוא לא מאפשר לחזות כלום ולא להסביר דברים נוספים שקשורים לעניין כמו מדוע הירח לא נופל לכדור הארץ או כדור הארץ לשמש, בשביל להסביר את הדברים האלה צריך לספק הסבר מתמטי שמתבסס על המציאות הפיזקלית ועל התיאוריה הפיזקלית. לכן הדוגמאות שבהם אתה מנסה להראות שבתחומים רבים המדע מעדיף משום מה הסבר אחר ומעיף הסברים אחרים סתם ככה הן לא נכונות כי המדע עובד לפי שיטה מאוד ברורה ופשוטה של תיאוריות חיזויים וניסויים תיאוריה חייבת להכיל הסברים לתופעות מוכרות לחזות ניסויים קיימים ואפשריים אם היא לא עושה את זה או עושה את זה אבל בצורה לא נכונה ומדוייקת היא לא שווה כלום, אולי היא נחמדה למחשבה פילוסופית כמו הדברים שאתה מציג אבל מעבר לזה למדע הן חסרות משמעות.

volkanian

New member
בטח שאנכנו יכולים להבחין

בכח המשיכה , הקפיץ נמתח? האבן מאיצה? כח המשיכה מכמת (מהמילה כמות) את העוצמה של המשיכה בעזרת הנוסחא של ניוטון. אין כאן שום דבר מטהפיזי. אתה רואה תופעה , קורא לה בשם , מייצג אותה ע"י משוואות , בונה תאוריה שתתאים לכל המדידות השונות של אותה תופעה. אנרגיית הרחיפה והמושגים האחרים שאתה המצאת למכניקה ניוטונית הוא פשוט שינוי שמות המושגים. אם תאוריה חדשה שלך לא יכולה להציג ניבואים סותרים לתאוריה הקיימת או ניבויים חדשים שהתאוריה הקיימת לא מצליחה לנבא והניבויים מתממשים סימן שכדאי להפוך את התאוריה שלך לתאוריה המקובלת. בנתיים לא חידשת כלום , כל מה שעשית הוא להגיד : כולם טועים ומה שאני חושב זה נכון. תתאר לי בבקשה מקרהי שבו אחת התאוריות שלך נותנת תחזית נכונה או מדוייקת יותר על פני התאוריות הקיימות ואז יש על מה. רק לידיעתך מטהפיזי == לא פיזי == לא שייך לפיזיקה.

2_be

New member
כיוון שזה פורום מדעי

ולא פורום ניחושים התשובות שאמורות להנתן בפורום זה הן תשובות המסתמכות על מה שידוע עפ"י המדע המקובל. כיוון שמטרת הפורום היא בין השאר לתת מקום התבטאות גם לאנשים שאינם בקיאים במדע יש מקום לשרשורים עם השערות וכפי ששמת לב אני לא מוחקת את שרשורי ההשערות ותיאוריות*. יחד עם זאת, כאשר מישהו בא לפורום ומבקש תשובה התשובה שצריכה להנתן היא התשובה הידועה למדע, במידה וניתנות תשובות אחרות יש לסייג ולהגיד שמדובר בדעתך האישית הלא מבוססת, מה שלא נעשה במקרה זה. כפי שביקשתי בעבר ואני מבקשת שוב, אנא התחל לסייג את דבריך במידה ואתה מגיב בשרשור כזה, איני מעונינת למחוק הודעות אבל איני מעונינת שהפורום יהפוך למקום בו התשובות הניתנות לא רציניות. * על אף שרובם חסרי תוכן ממשי כי הדיון אינו מתקדם לשומקום (עקב העובדה שאינך מגיב בצורה ישירה ויוצר בסיס משותף לדיון, וגליה הרחיבה על כך בהודעות קודמות)) שבת שלום

aetzbar

New member
קיבלתי בהבנה את הערתך, ומכאן ואילך

אוסיף את צמד המלים (דעה אישית) בהקדמה לתשובתי. אם יקרה ששכחתי ולא הוספתי, אני מתנצל מראש על כך. בברכה א.עצבר

ניתן בהחלט למדוד את כוח המשיכה של גופים

חפש את ניסוי קוונדיש. הרעיון הוא שתמדוד את הכוח בכיוון שהוא ניצב לכיוון המשיכה (על כדור הארץ כוח המשיכה הוא לכיוון מרכז הכדור). כח שני גופים ותמדוד את המשיכה של האחד אל השני. כן הם נמשכים אחד אל השני הגודל של הכוח תלוי במסות של שני הגופים במרחק בין הגופים ובספר קבוע שנקרא קבוע הכבידה G.

maverick 42

New member
מה שעצבר מתכוון

שבניגוד למתח שאותו ניתן למדוד ע"י "ספירת" אלקטרונים ממשיים, עבור כח המשיכה לא קיימים "גרביטונים" ממשיים אשר אותם ניתן למדוד (לפחות עוד לא גילינו אותם...). אך כמובן שבכלל הדיון הזה הוא מתעלם מתורת היחסות הכללית של איינשטיין שפותרת את הבעיה, אז ניחא.

aetzbar

New member
אם יורשה לי להעיר, וכמובן זוהי

דעתי האישית. מה שאפשר למדוד זה את התופעות הממשיות, ולא את ההסבר לתופעות. כוח המשיכה הוא הסבר לתופעה המוחשית של אנרגיית הרחיפה של הגופים. את אנרגיית הרחיפה אפשר למדוד, ואת ההסבר לקיומה אי אפשר למדוד. כוח המשיכה הוא ההסבר לתופעה "שכאשר מרפים מאבן, היא נעה בתנועה מואצת כלפי מטה" את תאוצת האבן אפשר למדוד, אבל את ההסבר לתאוצה אי אפשר למדוד. ההסבר הוא רעיון מטאפיסי, ואותו אי אפשר למדוד. ברעיון זה משתמשים כדי לבאר תופעה ממשית, הנתפסת כפלאית. ההסבר מסיר את הפליאה מהתופעה, ולכן היא נתפסת כמובנת. א.עצבר

למעלה