לרוח התקופה, ליחס המשתנה של הנורמה לחריגים, יש משמעות
אמנם בניגוד למה שנדמה לפשיסטים מהאקדמיה המשמעות הזאת היא לגמרי חלקית וזמנית וחולפת אבל עצם קיומה גם ככזאת מאיר לא מעט כל כל הצדדים המעורבים בבזיון הזה, ומאיר משהו משמעותי.
אין אוטיסטים ואני לא לקחתי את ההגדרה הזאת על עצמי מעולם,
אבל יש מצב, שיש לו אין סוף היבטים שאין קשים וטרגיים מהם, הנובע מעצם הצורך של הנורמה לתייג אנשים עם מאפיינים מסויימים כלקויים ופגומים ונכים ומסיבות מאוד מסויימות,
ולעובדה זאת יש להתייחס,
וחשוב להתייחס, ומכל בחינה אפשרית, מוסרית ואנושית ואחראית ואמנותית ומדעית ורפואית וכל מה שתרצה,
אז מי שרודף אחר הזנב זה רק אתה,
כי אני לא הפרדתי את האוטיסטים מהחברה אלא החברה הפרידה אותם ממנה,
ומשעה שזה קרה, וקורה, רק אידיוט יחשוב שיש טעם להתעלם מזה ולנסות לברר את הסיבות לזה.
אני אישית, בחיי, מתנער מזה ולא מציג את עצמי כאוטיסט ולא משתתף בפעילויות אוטיסטיות ולא נאבק בנ"טים כמוך בכלל,
את הקשרים שלי עם הנורמה אני מצמצם למינימום ההכרחי ותודה לאל ולאדם ולעצמי שמספקים כל יום שעובר טכנולוגיות שמאפשרות להתקיים תוך הפניית הגב והתחת לאנשים מרושעים.
מאותה סיבה אין לך בכלל מושג מה אני עושה ( אפילו לא שמת לב שאתה לא מכיר אותי בכלל ולא יודע עלי כלום),
מבחינתי,
לעשות את המעט שאפשר, וזה לפרסם פה ושם פוסטים והערות בעילום שם על הדרך שבה אני רואה ותופש ומרגיש את מה שקורה במרחב הכל כך קשה וכואב בין הנורמה לחריגיה זה לא בזבוז אנרגיה אלא מעשה אחראי ומוסרי ומהותי וחשוב,
הלוואי שהייתי יכול לעשות יותר אלא שמהמון סיבות כוחו של החריג מול המכבש הנורמטיבי המגובה בממון ובמערכת מסועפת של יוקרה חברתית הוא לגמרי מבוטל.
לי אמנות, ועשיתי ואף התפרנסתי ממנה יפה, אינה מטרה בפני עצמה, ממש לא, החיים, האהבה, היכולת ליצור מגע משמעותי עם האדם והסביבה זו מטרה ראוייה לדעתי, אמנות על הזין שלי, ובמסגרת זאת הכי חשוב להבין למה פרט מסויים נחשב כמשוגע, מה זה אומר על העולם, על החברה.
אבל אם כל מה שחשוב לך זה הפוזה אין מצב שתבין על מה אני מדבר בכלל
אתה לא יותר אוטיסט ממני, אחרת לא היית מגיב ככה, זה בטוח (לא במונחים של יותר ופחות ולא בביטול כזה מחריד של הכאב האין סופי של קיום כחריג בחברה פשיסטית)